Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia9305 wrote:Ooo 💪 nie będę za dużo pisać, poprostu dużo spokoju w tym czasie wiesz o co chodzi 🙂, ja miałam podobnie nie wyobrażałam sobie kolejnej porazki i świadomości, że może się nie udać, ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu.
-
Ja123 wrote:Dżoni, Ania0692 jak się czujecie z Maluszkami po drugiej stronie? Mam nadzieję, że wszyscy w komplecie w domku 😀
Miło, że pytasz🙂, dopiero od wczoraj w domu, mi nagle zaczęło rosnąć CRP i miałam antybiotyki dożylnie, Igi miał żółtaczkę, na szczęście już w domu, fizycznie czuje się dobrze, trochę mnie szwy ciągną, synek je i śpi a my się przyzwyczajamy do nowej innej rzeczywiści ☺️***Sikorka***, Zaba90, Paula1706, Karina89, Pszczolaaa, Ja123, PaulinaP, Maleszczescie Maleszczescie, Dżoni lubią tę wiadomość
-
Lenaa91 wrote:Dziewczyny, mam do usunięcia polipy endonetrislne i dr mi zaproponował histetoskopie w tym nowym trybie bez znieczulenia ogólnego, szybciej się dochodzi do siebie i wychodzi tego samego dnia do domu, czy miała któraś z Was w ostatnim czasie? Ja123 pamiętam, że, Ty pisałaś, o jednodniowym pobycie 🤔🤔
Część, jestem świeżo po, jak coś zapraszam na priv 🙂. Pozdrawiam. -
Pszczolaaa wrote:To i ja się w końcu doczekałam ☺️ ruszamy z przygotowaniem do transferu, mam nadzieję, że limit pecha wyczerpany 💪
My musieliśmy przełożyć transfer, ale mam nadzieję, że w listopadzie już się uda, za tydzień mam scratching i zaczynamy.
Mam nadzieję, że tym razem nic nie stanie nam nam przeszkodziePaula1706, ZuzaMaruda, PaulinaP, Karina89, Gosia9305, Dżoni lubią tę wiadomość
👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
missi_m wrote:My musieliśmy przełożyć transfer, ale mam nadzieję, że w listopadzie już się uda, za tydzień mam scratching i zaczynamy.
Mam nadzieję, że tym razem nic nie stanie nam nam przeszkodzie
Ja czekam na miesiączke, najpierw byłam na antykoncepcji bo torbiel, potem jak raz dr badał brzuch po tej laparoskopi wyrostka coś mu się nie podobało i miałam iść na konsultacje do chirurga, dostałam antybiotyki, potem jeszcze kontrola i tak ten czas lecial 🙄 no ale mam nadzieję, że już teraz będzie dobrzePaula1706, ZuzaMaruda, Gosia9305 lubią tę wiadomość
-
Ania0692 wrote:Miło, że pytasz🙂, dopiero od wczoraj w domu, mi nagle zaczęło rosnąć CRP i miałam antybiotyki dożylnie, Igi miał żółtaczkę, na szczęście już w domu, fizycznie czuje się dobrze, trochę mnie szwy ciągną, synek je i śpi a my się przyzwyczajamy do nowej innej rzeczywiści ☺️
Na jakim oddziale byłaś po porodzie? -
nick nieaktualny
-
Ania0692 wrote:Miło, że pytasz🙂, dopiero od wczoraj w domu, mi nagle zaczęło rosnąć CRP i miałam antybiotyki dożylnie, Igi miał żółtaczkę, na szczęście już w domu, fizycznie czuje się dobrze, trochę mnie szwy ciągną, synek je i śpi a my się przyzwyczajamy do nowej innej rzeczywiści ☺️
🤗
Dżoni jak znajdziesz chwilę daj znać co tam u Was słychać.
Dołączam się do kciuków i powodzenia ☘️
anka, ZuzaMaruda, Karina89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa juz po wizycie. W tym cyklu jeszcze naturalnie bo mam pecherzyk 16 mm w piatek jade jeszcze na sprawdzenie i dostałam luteinę ze względu na krotka fazę lutealna po owulacji.
W następnym ruszamy z inseminacja juhuu 🙈
Co mnie zaskoczyło ze tylko ja musze zrobić badania a moj nie musi ☺ teraz juz musi się udać 🤩Paula1706, Pszczolaaa lubią tę wiadomość
-
Ja123 wrote:Dżoni, Ania0692 jak się czujecie z Maluszkami po drugiej stronie? Mam nadzieję, że wszyscy w komplecie w domku 😀
My niestety jeszcze nie w komplecie. Nasza córka nadal na neonatologii. Nie spodziewałam sie ze jeszcze to nas spotka ale los najwidoczniej lubi wystawiać na próbę naszą cierpliwość. Malutka ma problem z krzepliwoscia krwi, więc ku przestrodze dziewczyny, wiem że dużo się dzieje podczas porodu i są emocje i ból masa innych spraw, ale kiedy pytają o potwierdzenie zgody na podanie wit K to patrzcie czy maluszek rzeczywiście ją dostaje, albo wy albo wasz partner. Nie mówię że u nas mimo potwierdzenia nie podali ale nie jesteśmy pewni bo żadne z nas nie patrzyło wtedy. To się zdarza 1% dzieci ale jak widać na kogoś zawsze musi trafić. Uważajcie też na acard, heparyne I inne cuda w ciąży, wiem że bierzemy żeby zajść ale nikt nie mówi że to też może mieć skutki uboczne.
Serce mi pękło milion razy kiedy mi ją zabrali na neonatologie w wyniku krwawienia, dziś już stabilnie i pokornie czekam na info kiedy wyjdzie.
Rzadziej zaglądam bo sytuacja taka a nie inna ale ogromnie zaciskam kciuki za starania, transfery, kolejne kroki i dobre porody 🙌 nie zapominam o Was ani o tym jak to jest być w trybie oczekiwania ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 18:30
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:My niestety jeszcze nie w komplecie. Nasza córka nadal na neonatologii. Nie spodziewałam sie ze jeszcze to nas spotka ale los najwidoczniej lubi wystawiać na próbę naszą cierpliwość. Malutka ma problem z krzepliwoscia krwi, więc ku przestrodze dziewczyny, wiem że dużo się dzieje podczas porodu i są emocje i ból masa innych spraw, ale kiedy pytają o potwierdzenie zgody na podanie wit K to patrzcie czy maluszek rzeczywiście ją dostaje, albo wy albo wasz partner. Nie mówię że u nas mimo potwierdzenia nie podali ale nie jesteśmy pewni bo żadne z nas nie patrzyło wtedy. To się zdarza 1% dzieci ale jak widać na kogoś zawsze musi trafić. Uważajcie też na acard, heparyne I inne cuda w ciąży, wiem że bierzemy żeby zajść ale nikt nie mówi że to też może mieć skutki uboczne.
Serce mi pękło milion razy kiedy mi ją zabrali na neonatologie w wyniku krwawienia, dziś już stabilnie i pokornie czekam na info kiedy wyjdzie.
Rzadziej zaglądam bo sytuacja taka a nie inna ale ogromnie zaciskam kciuki za starania, transfery, kolejne kroki i dobre porody 🙌
Dżoni moja kochana dużo sił dla Was, przesyłam moc buziaków 😘Dżoni, Gosia9305, ZuzaMaruda, Karina89, Paula1706, ***Sikorka***, Ania0692 lubią tę wiadomość
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Dżoni wrote:My niestety jeszcze nie w komplecie. Nasza córka nadal na neonatologii. Nie spodziewałam sie ze jeszcze to nas spotka ale los najwidoczniej lubi wystawiać na próbę naszą cierpliwość. Malutka ma problem z krzepliwoscia krwi, więc ku przestrodze dziewczyny, wiem że dużo się dzieje podczas porodu i są emocje i ból masa innych spraw, ale kiedy pytają o potwierdzenie zgody na podanie wit K to patrzcie czy maluszek rzeczywiście ją dostaje, albo wy albo wasz partner. Nie mówię że u nas mimo potwierdzenia nie podali ale nie jesteśmy pewni bo żadne z nas nie patrzyło wtedy. To się zdarza 1% dzieci ale jak widać na kogoś zawsze musi trafić. Uważajcie też na acard, heparyne I inne cuda w ciąży, wiem że bierzemy żeby zajść ale nikt nie mówi że to też może mieć skutki uboczne.
Rzadziej zaglądam bo sytuacja taka a nie inna ale ogromnie zaciskam kciuki za starania, transfery, kolejne kroki i dobre porody 🙌 nie zapominam o Was ani o tym jak to jest być w trybie oczekiwania ❤️
Kciuki za szybki powrót malutkiej do domku 🍀
Dżoni, ZuzaMaruda, Ania0692, Olivia27 lubią tę wiadomość