X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 5 października 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Ooo 💪 nie będę za dużo pisać, poprostu dużo spokoju w tym czasie wiesz o co chodzi 🙂, ja miałam podobnie nie wyobrażałam sobie kolejnej porazki i świadomości, że może się nie udać, ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu.
    Damy rade!💪💪💪💪💪💪

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Damy rade!💪💪💪💪💪💪

😘☘️☘️

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni, Ania0692 jak się czujecie z Maluszkami po drugiej stronie? Mam nadzieję, że wszyscy w komplecie w domku 😀

***Sikorka***, Dżoni lubią tę wiadomość

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Dżoni, Ania0692 jak się czujecie z Maluszkami po drugiej stronie? Mam nadzieję, że wszyscy w komplecie w domku 😀

Miło, że pytasz🙂, dopiero od wczoraj w domu, mi nagle zaczęło rosnąć CRP i miałam antybiotyki dożylnie, Igi miał żółtaczkę, na szczęście już w domu, fizycznie czuje się dobrze, trochę mnie szwy ciągną, synek je i śpi a my się przyzwyczajamy do nowej innej rzeczywiści ☺️

***Sikorka***, Zaba90, Paula1706, Karina89, Pszczolaaa, Ja123, PaulinaP, Maleszczescie Maleszczescie, Dżoni lubią tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 5 października 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się w końcu doczekałam ☺️ ruszamy z przygotowaniem do transferu, mam nadzieję, że limit pecha wyczerpany 💪

ZuzaMaruda, Paula1706, ***Sikorka***, Ciri86, PaulinaP, Karina89, Dżoni, Maraga32 lubią tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Strenka_ Nowa

Wysłany: 5 października 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa91 wrote:
    Dziewczyny, mam do usunięcia polipy endonetrislne i dr mi zaproponował histetoskopie w tym nowym trybie bez znieczulenia ogólnego, szybciej się dochodzi do siebie i wychodzi tego samego dnia do domu, czy miała któraś z Was w ostatnim czasie? Ja123 pamiętam, że, Ty pisałaś, o jednodniowym pobycie 🤔🤔

Część, jestem świeżo po, jak coś zapraszam na priv 🙂. Pozdrawiam.

• Ciri86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    To i ja się w końcu doczekałam ☺️ ruszamy z przygotowaniem do transferu, mam nadzieję, że limit pecha wyczerpany 💪

My musieliśmy przełożyć transfer, ale mam nadzieję, że w listopadzie już się uda, za tydzień mam scratching i zaczynamy.
    Mam nadzieję, że tym razem nic nie stanie nam nam przeszkodzie

Paula1706, ZuzaMaruda, PaulinaP, Karina89, Gosia9305, Dżoni lubią tę wiadomość

age.png
    👱‍♀️38 lat, 🤵43 lata
    AMH-2,55 (03.23)
    KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
    wysoki Cross match 32%,
    Starania od maja 2016
    2018 - 2xIUI ❌
    2020 - CP-metotreksat
    08.2021
    1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
    10.2022
    2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)

10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
    04.23-08.23 osocze
    05.23- laparoskopia
    06.23-leczenie immuno
    06.23-11.23- aku
    07.23- 5 biopsja 0/10
    08.23-10.23- za cienkie endo

31.10.23 FET 5.1.1.
    7dpt-56, 9dpt-125
    13dpt-623,15dpt-1402
    20dpt-4409, 24dpt-8616
    29dpt (6+4) -jest ❤️

38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 5 października 2021, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    My musieliśmy przełożyć transfer, ale mam nadzieję, że w listopadzie już się uda, za tydzień mam scratching i zaczynamy.
    Mam nadzieję, że tym razem nic nie stanie nam nam przeszkodzie

Ja czekam na miesiączke, najpierw byłam na antykoncepcji bo torbiel, potem jak raz dr badał brzuch po tej laparoskopi wyrostka coś mu się nie podobało i miałam iść na konsultacje do chirurga, dostałam antybiotyki, potem jeszcze kontrola i tak ten czas lecial 🙄 no ale mam nadzieję, że już teraz będzie dobrze

Paula1706, ZuzaMaruda, Gosia9305 lubią tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka trzymam kciuki bo dzisiaj chyba masz wizytę prawda ?
    Daj znać po jakie wieści 🍀

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Miło, że pytasz🙂, dopiero od wczoraj w domu, mi nagle zaczęło rosnąć CRP i miałam antybiotyki dożylnie, Igi miał żółtaczkę, na szczęście już w domu, fizycznie czuje się dobrze, trochę mnie szwy ciągną, synek je i śpi a my się przyzwyczajamy do nowej innej rzeczywiści ☺️

Na jakim oddziale byłaś po porodzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Anka trzymam kciuki bo dzisiaj chyba masz wizytę prawda ?
    Daj znać po jakie wieści 🍀
    Tak mam 🙈 po wczorajszych super wynikach nie mogę się doczekać jeszcze bardziej liczę ze doktor da Zielone światło na inseminacje 😊

• Maleszczescie Maleszczescie Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda ✊✊✊✊😘

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 października 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Tak mam 🙈 po wczorajszych super wynikach nie mogę się doczekać jeszcze bardziej liczę ze doktor da Zielone światło na inseminacje 😊

czekam na dobre wieści ;-)

anka lubi tę wiadomość

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny 🍀🍀 ale dużo się dzieje ✊🏻✊🏻

Kolorowanki, ZuzaMaruda lubią tę wiadomość

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:

🤗

Dżoni jak znajdziesz chwilę daj znać co tam u Was słychać.

Dołączam się do kciuków i powodzenia ☘️

anka, ZuzaMaruda, Karina89 lubią tę wiadomość

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Na jakim oddziale byłaś po porodzie?

Przed porodem tydzień na onier, po porodzie też niecały tydzień w klinice zdrowia matki i dziecka, po sąsiedzku z oddziałem niepłodności 🙂

Karina89, Zaba90 lubią tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. W tym cyklu jeszcze naturalnie bo mam pecherzyk 16 mm w piatek jade jeszcze na sprawdzenie i dostałam luteinę ze względu na krotka fazę lutealna po owulacji.
    W następnym ruszamy z inseminacja juhuu 🙈
    Co mnie zaskoczyło ze tylko ja musze zrobić badania a moj nie musi ☺ teraz juz musi się udać 🤩

Paula1706, Pszczolaaa lubią tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:

My niestety jeszcze nie w komplecie. Nasza córka nadal na neonatologii. Nie spodziewałam sie ze jeszcze to nas spotka ale los najwidoczniej lubi wystawiać na próbę naszą cierpliwość. Malutka ma problem z krzepliwoscia krwi, więc ku przestrodze dziewczyny, wiem że dużo się dzieje podczas porodu i są emocje i ból masa innych spraw, ale kiedy pytają o potwierdzenie zgody na podanie wit K to patrzcie czy maluszek rzeczywiście ją dostaje, albo wy albo wasz partner. Nie mówię że u nas mimo potwierdzenia nie podali ale nie jesteśmy pewni bo żadne z nas nie patrzyło wtedy. To się zdarza 1% dzieci ale jak widać na kogoś zawsze musi trafić. Uważajcie też na acard, heparyne I inne cuda w ciąży, wiem że bierzemy żeby zajść ale nikt nie mówi że to też może mieć skutki uboczne.
    Serce mi pękło milion razy kiedy mi ją zabrali na neonatologie w wyniku krwawienia, dziś już stabilnie i pokornie czekam na info kiedy wyjdzie.

Rzadziej zaglądam bo sytuacja taka a nie inna ale ogromnie zaciskam kciuki za starania, transfery, kolejne kroki i dobre porody 🙌 nie zapominam o Was ani o tym jak to jest być w trybie oczekiwania ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 18:30

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    My niestety jeszcze nie w komplecie. Nasza córka nadal na neonatologii. Nie spodziewałam sie ze jeszcze to nas spotka ale los najwidoczniej lubi wystawiać na próbę naszą cierpliwość. Malutka ma problem z krzepliwoscia krwi, więc ku przestrodze dziewczyny, wiem że dużo się dzieje podczas porodu i są emocje i ból masa innych spraw, ale kiedy pytają o potwierdzenie zgody na podanie wit K to patrzcie czy maluszek rzeczywiście ją dostaje, albo wy albo wasz partner. Nie mówię że u nas mimo potwierdzenia nie podali ale nie jesteśmy pewni bo żadne z nas nie patrzyło wtedy. To się zdarza 1% dzieci ale jak widać na kogoś zawsze musi trafić. Uważajcie też na acard, heparyne I inne cuda w ciąży, wiem że bierzemy żeby zajść ale nikt nie mówi że to też może mieć skutki uboczne.
    Serce mi pękło milion razy kiedy mi ją zabrali na neonatologie w wyniku krwawienia, dziś już stabilnie i pokornie czekam na info kiedy wyjdzie.

Rzadziej zaglądam bo sytuacja taka a nie inna ale ogromnie zaciskam kciuki za starania, transfery, kolejne kroki i dobre porody 🙌

Dżoni moja kochana dużo sił dla Was, przesyłam moc buziaków 😘

Dżoni, Gosia9305, ZuzaMaruda, Karina89, Paula1706, ***Sikorka***, Ania0692 lubią tę wiadomość

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo

Wysłany: 6 października 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Rzadziej zaglądam bo sytuacja taka a nie inna ale ogromnie zaciskam kciuki za starania, transfery, kolejne kroki i dobre porody 🙌 nie zapominam o Was ani o tym jak to jest być w trybie oczekiwania ❤️

Kciuki za szybki powrót malutkiej do domku 🍀

Dżoni, ZuzaMaruda, Ania0692, Olivia27 lubią tę wiadomość

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ