Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    W tym cyklu już nie ... stwierdził, że owu może być w każdej chwili po pęcherzyk duży, ale miejmy nadzieje, ze będzie w niedziele i to endo się polepszy ... a Ty jakie masz endo ? Tez się dopiero dowiedziałam, że pęcherzyk i endo są bardzo ważne tzn ze pęcherzyk to wiedziałam, na endo nigdy nikt mi nie zwracał uwagi 😔
    Nie całe 9 miałam. Endo bardzo ważne bo musi mieć w co się wbić

• Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Nie całe 9 miałam. Endo bardzo ważne bo musi mieć w co się wbić

Uuuu.... to chyba to moje rzeczywiście niskie 🤦‍♂️ Pije wino, kupiłam nawet orzechy dzisiaj, ale to pewnie za dużo nie da, a czy coś jeszcze można stosować na endo, żeby w kolejnym cyklu było lepsze ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 22:57

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Uuuu.... to chyba to moje rzeczywiście niskie 🤦‍♂️ Pije wino, kupiłam nawet orzechy dzisiaj, ale to pewnie za dużo nie da, a czy coś jeszcze można stosować na endo, żeby w kolejnym cyklu było lepsze ?

Każdy cykl jest inny, ( dr też mówił, że w każdym cyklu endonetrium jest inne) w kolejnym może być lepsze , ale nie musi, jak nie pomagają te "naturalne" sposoby to można dodatkowo zastosować estrogeny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 23:02

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706, MuminkAa, Malina1991 jak się czujecie? 🙂Tak cicho u Was ostatnio.

***Sikorka***, Paula1706 lubią tę wiadomość

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:

Część, u nas ogólnie wszystko dobrze 🙂 ostatnio mam problemy z kręgosłupem, mam tejpy, chodzę do fizjo na ćwiczenia, trochę się martwię jak to będzie dalej, czas pokaże, u Ciebie jak?

ZosiaM, Kolorowanki, Paula1706, Asmrt lubią tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 wrote:
    Część, u nas ogólnie wszystko dobrze 🙂 ostatnio mam problemy z kręgosłupem, mam tejpy, chodzę do fizjo na ćwiczenia, trochę się martwię jak to będzie dalej, czas pokaże, u Ciebie jak?

Ojj, mam nadzieję, że zajęcie u fizjoterapeuty coś zdziałają ✊, my z synkiem też mamy się dobrze, zaczęłam ogarniać wyprawkę, moje drugie dziecko a jednak sporo się zapomina 😅😅

Paula1706, Asmrt lubią tę wiadomość

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Ojj, mam nadzieję, że zajęcie u fizjoterapeuty coś zdziałają ✊, my z synkiem też mamy się dobrze, zaczęłam ogarniać wyprawkę, moje drugie dziecko a jednak sporo się zapomina 😅😅

Właśnie też pomału zaczynam zamawiać 🙂

Dr na ostatniej wizycie odstawił mi duphaston, zostało mi jedno opakowanie, jak któraś chętna mam do oddania 🙂

Paula1706, Asmrt, Dżoni lubią tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:

U mnie również wszystko dobrze, zaczęłam w tym tygodniu lekko już czuć ruchy malej😊
    Tylko w nocy nie mogę znaleźć wygodnej pozycji do spania. Kupiłam poduszkę do spania dla kobiet w ciąży i testuje. Może pomoże☺
    Jestem jeszcze przed badaniem połówkowym.

Też już powoli zaczynam myśleć o wyprawce😉

Asmrt, Karina89, Dżoni lubią tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • Asmrt Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    U mnie również wszystko dobrze, zaczęłam w tym tygodniu lekko już czuć ruchy malej😊
    Tylko w nocy nie mogę znaleźć wygodnej pozycji do spania. Kupiłam poduszkę do spania dla kobiet w ciąży i testuje. Może pomoże☺
    Jestem jeszcze przed badaniem połówkowym.

Też już powoli zaczynam myśleć o wyprawce😉

Jaką wybrałaś, też właśnie chce zamówić ☺️

• Paula1706 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:

Taką w kształcie litery C

Asmrt lubi tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:

U mnie w pierwszej ciąży sprawdziła się poduszka litery U, teraz też ja mam, ale faktycznie C jest najbardziej na"chodzie "
    Jak końcówkę byłam w szpitalu to właśnie dziewczyny miały te poduszki moja jest taka wielka, że sobie podarowałam.......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 21:42

Asmrt, Paula1706 lubią tę wiadomość

• Asmrt Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    U mnie w pierwszej ciąży sprawdziła się poduszka litery U, teraz też ja mam, ale faktycznie C jest najbardziej na"chodzie "
    Jak końcówkę byłam w szpitalu to właśnie dziewczyny miały te poduszki moja jest taka wielka, że sobie podarowałam.......

Dzięki, też właśnie patrzyłam na tą literę C, ślę im więcej zaczęłam czytać, tym gorzej z wyborem.🙈

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:

Również miałam C. 🙂

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Również miałam C. 🙂

Wydaje mi się, że te C są po prostu poręczniejsze

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Wydaje mi się, że te C są po prostu poręczniejsze

A to tak 🙂 tym bardziej jak któraś myśli zabrać do szpitala, ja miałam jeszcze swojego jaśka🙃🙃

oar89jcgjrl99ac5.png

Wysłany: 11 października 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka - czy ja dobrze widzę ? 😍

Wysłany: 11 października 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borykała się któraś z Was z niskim endometrium ?

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 11 października 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Borykała się któraś z Was z niskim endometrium ?

Jakie masz endometrium na cyklu naturalnym swoim? Teraz masz stymulowany, ja bym tego nie porównywała.

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201

Wysłany: 11 października 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Jakie masz endometrium na cyklu naturalnym swoim? Teraz masz stymulowany, ja bym tego nie porównywała.

Nie wiem jakie mam na cyklu naturalnym bo nigdy nie miałam monitoringu - to mój pierwszy na cyklu z lametta , wcześniejszy lekarz stymulowały mi clo+ pięcioma innymi lekami na pcos , ale monitoringu nie zaproponował , dlatego m.in.zmienilam lekarza bo średnie to było zapisywać leki na stymulację bez monitoringu (zniechęcił mnie tym do siebie i straciłam do niego zaufanie, po za tym nie czułam się dobrze po tych lekach, a jak mu o tym powiedziałam
    to stwierdził, że muszę dać radę 🤦‍♂️) a endo jest gorsze na cyklu stymulowany ?

• aśka Koleżanka

Wysłany: 11 października 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chodziłyście przed porodem do fizjoterapeutki uroginekologicznej? Polecacie?
    I mam jeszcze pytanie odnośnie porodu, miałyście swoją położna?

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ