Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Muszę Wam powiedzieć, że orzechu brazylijskie chyba faktycznie mają jakieś działanie na endonetrium, w piątek było zaledwie 7 mm, wczoraj już 10 , ale się przyznaje, jadłam prawie całą paczkę dziennie 🙈🙈 jestem na cyklu naturalnym

Ja chyba też wierze w dobre działanie orzechów i winka na endo😊 mi w poprzednim cyklu z 6,6 podskoczyło na 9 (ale tez wcinałam w dużych ilościach, oprócz tego migdały i suszone morele)

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Ja chyba też wierze w dobre działanie orzechów i winka na endo😊 mi w poprzednim cyklu z 6,6 podskoczyło na 9 (ale tez wcinałam w dużych ilościach, oprócz tego migdały i suszone morele)
    😊

Ja się wczoraj z doktorem śmiałam, że te orzechy to mi uszami w tym cyklu wyjdą, ale serio po tych trzech dniach i trochę, nie mogę już na nie patrzeć 🙈

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • MemyselfandI Znajoma

Wysłany: 26 października 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Dziewczyny, w których dniach cyklu jecie te orzechy i pijecie winko? Bo ja sobie ostatnio chyba za bardzo wzięłam do serca i cały cykl stosowałam ten trick 🤦🏻‍♀️😂

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:
    Dziewczyny, w których dniach cyklu jecie te orzechy i pijecie winko? Bo ja sobie ostatnio chyba za bardzo wzięłam do serca i cały cykl stosowałam ten trick 🤦🏻‍♀️😂

Orzechy to ja jadłam od piątku po wizycie do dzisiaj, wina jakoś za dużo nie piłam, kieliszek do kolacji, też od piątku do dziś i dalej piję, tylko, że ja właśnie prawie paczkę dziennie 🙈, tak myślę od około 9/ 10 dnia cyklu do momentu owulacji

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:

Ja ostatnio po monitoringu czyli od 12 dnia cyklu... (Bo nie wiedziałam, ze mam problem z endo) teraz pewnie zacznę wcześniej- 9/10 dc myśle będzie Ok, jeśli chodzi o winko to butelkę miałam chyba na 5-6 dni bo po owu tez piłam... wiec tez nie szalałam z ilościami, ale orzechy, migdały i suszone morele miałam obok siebie cały czas 😂

• aśka Koleżanka

Wysłany: 27 października 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z was robiła USG 3/4 d w innym gabinecie- tak żeby ojciec dziecka miał możliwość zobaczyć i usłyszeć maluszka?

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśka wrote:
    Hej, czy któraś z was robiła USG 3/4 d w innym gabinecie- tak żeby ojciec dziecka miał możliwość zobaczyć i usłyszeć maluszka?

Zobacz może w Centrum Drews z tego co wiem tam robią z partnerem, znajoma z pracy robiła
    u Prof Pietrygi prowadzącego, też się specjalizuje w 3d/4d, alę u Niego chyba też bez partnerów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 10:50

aśka lubi tę wiadomość

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy po transferze odczuwalyscie jakieś objawy? Jestem dopiero jeden dzień po, i nic nie czuję... czasem tylko trochę mnie jajnik zakuje...strasznie się boję, bo to moja jedyna blastka..

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Hej dziewczyny, czy po transferze odczuwalyscie jakieś objawy? Jestem dopiero jeden dzień po, i nic nie czuję... czasem tylko trochę mnie jajnik zakuje...strasznie się boję, bo to moja jedyna blastka..

Po pierwsze trzymam kciuki ✊☘️ ale to jest jeszcze za wcześnie na jakieś objawy, ale rozumiem sama się doszukiwałam, u mnie oprócz co jakiś czas kłucia jajników nic nie miałam.

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:

Również ✊✊ ja miałam też takie klucie w jajnikach raz z jednej strony a raz z drugiej, dodatkowo czułam bol w krzyżu jak na zblizajacy się okres. Ale każda z nas jest inna i może mieć całkiem różne objawy lub nie.

06.03.2022 Basia❤
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:

Ja nic nie odczuwałam, dlatego wytrzymałam tylko 5 dni i sprawdziłam betę. Podeszłam do tego na luzie bo 5 dni to baaaaaardzo wcześnie i nawet jeżeli beta nic nie wykazuje w 5dpt to nie znaczy, ze wszystko stracone. Beta moze wzrosnąć po kilku, kilkunastu dniach. Ja się miło zaskoczyłam już 5 dnia a objawy przyszły pózniej i nie odpuszczają już 4 miesiące 🤣🤢 Trzymam mocno kciuki! ✊🏻✊🏻 Ja co prawda miałam tylko 2 zarodki ale tez bardzo się bałam i martwiłam, ze tylko 2. Wiem co czujesz, jestem z Tobą ✊🏻

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Ja nic nie odczuwałam, dlatego wytrzymałam tylko 5 dni i sprawdziłam betę. Podeszłam do tego na luzie bo 5 dni to baaaaaardzo wcześnie i nawet jeżeli beta nic nie wykazuje w 5dpt to nie znaczy, ze wszystko stracone. Beta moze wzrosnąć po kilku, kilkunastu dniach. Ja się miło zaskoczyłam już 5 dnia a objawy przyszły pózniej i nie odpuszczają już 4 miesiące 🤣🤢 Trzymam mocno kciuki! ✊🏻✊🏻 Ja co prawda miałam tylko 2 zarodki ale tez bardzo się bałam i martwiłam, ze tylko 2. Wiem co czujesz, jestem z Tobą ✊🏻

Ja pierwszy trymestr czułam się rewelacyjnie, teraz mi kręgosłup dokucza , ciągła zgaga, muszę uważać co zjem bo potem pół dnia umieram 😣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 20:59

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie i dobre słowo 😘

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 27 października 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 ✊✊

U mnie transfer 1 listopada 🙈

Ciri86, MuminkAa, Paula1706 lubią tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Maraga32 ✊✊

Kciuki ✊🏻✊🏻

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Maraga32 ✊✊

Trzymam kciuki ♥️

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dziewczyny za testowanie ☘️☘️

aśka, Dżoni robiła w Alfa Medica, można z partnerem, była zadowolona.

Karina89 jak się czujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 09:24

aśka lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:

Dokładnie, polecam bardzo!
    Dziewczyny ja mam pytanie co do połogu, wczoraj u nas 4tyg, krwawienie prawie ustało, ba dzisiaj rano żywa krew na wkładce :/ i ogólnie czuję jakby lekki ból w podbrzuszu (jak na okres) któraś cos w tym temacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 12:39

aśka lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:

Dziękuję czuje się bardzo dobrze 🙂 u nas wszystko ok, spinam się z wyprawka o coraz mniej czasu 😜

Dżoni, ja co prawda miałam CC doktor mówil, że niektóre kobiety mogą się oczyszczać dłużej, mialam sporadyczne plamienia tylko po 6 tygodniu od CC, ja bym poobserwowała kilka dni jak będzie się nasilać to bym się skotaktowała z dr.

Dżoni, Paula1706, Ania0692 lubią tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Dziękuję czuje się bardzo dobrze 🙂 u nas wszystko ok, spinam się z wyprawka o coraz mniej czasu 😜

Dżoni, ja co prawda miałam CC doktor mówil, że niektóre kobiety mogą się oczyszczać dłużej, mialam sporadyczne plamienia tylko po 6 tygodniu od CC, ja bym poobserwowała kilka dni jak będzie się nasilać to bym się skotaktowała z

Dzięki za info, jeszcze dopytam dzisiaj położną, może coś poradzi. Bo w necie wszędzie info ze juz nie powinno tak być, w pierwszej chwili pomyślałam że to miesiaczka, ale przed 6 tyg to chyba mało prawdopodobne.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ