X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Pszczolaaa ma rację! Nami się nie sugeruj! U mnie tak długo to trwało, bo po estrofemie zrobiła się torbiel, potem musiala się wchlonąc itd ☺️ja bym miała transfer w maju po punkcji, ale wybrałam szczepienie na covid.

A to po szczepieniu trzeba odczekać ?

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2021, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Dziewczyny, a czy którejś udało się zajść pod okiem doktora w ciąże naturalnie ? Czy raczej iui lub in vitro? Bo nie wiem czy nie tracę czasu i nie zabrać się od razu za przygotowywanie do iui. I chciałam jeszcze zapytać dlaczego trzeba się tak długo przygotowywać do in vitro np? Bo piszecie o pół roku - jeżeli dobrze zrozumiałam 😊 (nie jestem jeszcze obeznana w tych tematach🙈)

U mnie też ciąża naturalna.

PCOS
  • Ciri86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wysłałam zapraszonie, mam pytanie na priv 🙂

age.png
    👱‍♀️38 lat, 🤵43 lata
    AMH-2,55 (03.23)
    KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
    wysoki Cross match 32%,
    Starania od maja 2016
    2018 - 2xIUI ❌
    2020 - CP-metotreksat
    08.2021
    1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
    10.2022
    2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)

10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
    04.23-08.23 osocze
    05.23- laparoskopia
    06.23-leczenie immuno
    06.23-11.23- aku
    07.23- 5 biopsja 0/10
    08.23-10.23- za cienkie endo

31.10.23 FET 5.1.1.
    7dpt-56, 9dpt-125
    13dpt-623,15dpt-1402
    20dpt-4409, 24dpt-8616
    29dpt (6+4) -jest ❤️

38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 co tam u Ciebie? Jesteś? Pamiętam, że miałaś mieć wizytę w listopadzie 🙂

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 25 października 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Pszczolaaa wysłałam zapraszonie, mam pytanie na priv 🙂

Przyjęłam 🙂

Ciri86 lubi tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png

Wysłany: 25 października 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka- co u ciebie? Jak cykl?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    anka- co u ciebie? Jak cykl?
    U mnie sue juz nowy cykl zaczal :) luteina na mnie nie zadziałała miałam słabego proga i krotka fazę lutealna z iui sue narazie wstrzymaliśmy :)

Wysłany: 25 października 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli na razie starania naturalne ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Czyli na razie starania naturalne ?
    Tak 😊

Wysłany: 25 października 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kciuki ✊🍀

anka lubi tę wiadomość

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    A to po szczepieniu trzeba odczekać ?
    Niee.. U mnie po prostu głupio się złożyło, że dzień po punkcji wypadało drugie szczepienie dlatego czekałam

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Ja123 co tam u Ciebie? Jesteś? Pamiętam, że miałaś mieć wizytę w listopadzie 🙂

A dziękuję, całkiem dobrze a jak u Was? Różyczka od kilku dni ma fazę na Masze i wszędzie ją widzi 😂 nieważne czy bajka, książeczka czy jakiś jogurt albo lalka jest Masza i koniec 🙈 A wizytę mam 15 listopada i już się boję 🤣

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    A dziękuję, całkiem dobrze a jak u Was? Różyczka od kilku dni ma fazę na Masze i wszędzie ją widzi 😂 nieważne czy bajka, książeczka czy jakiś jogurt albo lalka jest Masza i koniec 🙈 A wizytę mam 15 listopada i już się boję 🤣

Ja właśnie wczoraj miałam wizytę, kolejna jak skończę karmić, Franek na ostatnio fazę na rowalanie wszystkiego, wszędzie chce wchodzić a najlepsza zabawa to walenie pokrywką od garnków i jest niezła muzyka 😂, tak ogólnie wszystko ok, to owocnej wizyty 🙂

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam powiedzieć, że orzechu brazylijskie chyba faktycznie mają jakieś działanie na endonetrium, w piątek było zaledwie 7 mm, wczoraj już 10 , ale się przyznaje, jadłam prawie całą paczkę dziennie 🙈🙈 jestem na cyklu naturalnym

Paula1706, ***Sikorka***, ZuzaMaruda, MuminkAa lubią tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png

Wysłany: 26 października 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Muszę Wam powiedzieć, że orzechu brazylijskie chyba faktycznie mają jakieś działanie na endonetrium, w piątek było zaledwie 7 mm, wczoraj już 10 , ale się przyznaje, jadłam prawie całą paczkę dziennie 🙈🙈 jestem na cyklu naturalnym

Ja chyba też wierze w dobre działanie orzechów i winka na endo😊 mi w poprzednim cyklu z 6,6 podskoczyło na 9 (ale tez wcinałam w dużych ilościach, oprócz tego migdały i suszone morele)

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Ja chyba też wierze w dobre działanie orzechów i winka na endo😊 mi w poprzednim cyklu z 6,6 podskoczyło na 9 (ale tez wcinałam w dużych ilościach, oprócz tego migdały i suszone morele)
    😊

Ja się wczoraj z doktorem śmiałam, że te orzechy to mi uszami w tym cyklu wyjdą, ale serio po tych trzech dniach i trochę, nie mogę już na nie patrzeć 🙈

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • MemyselfandI Znajoma

Wysłany: 26 października 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Dziewczyny, w których dniach cyklu jecie te orzechy i pijecie winko? Bo ja sobie ostatnio chyba za bardzo wzięłam do serca i cały cykl stosowałam ten trick 🤦🏻‍♀️😂

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:
    Dziewczyny, w których dniach cyklu jecie te orzechy i pijecie winko? Bo ja sobie ostatnio chyba za bardzo wzięłam do serca i cały cykl stosowałam ten trick 🤦🏻‍♀️😂

Orzechy to ja jadłam od piątku po wizycie do dzisiaj, wina jakoś za dużo nie piłam, kieliszek do kolacji, też od piątku do dziś i dalej piję, tylko, że ja właśnie prawie paczkę dziennie 🙈, tak myślę od około 9/ 10 dnia cyklu do momentu owulacji

oeuaxzkrxcy3koy4.png

Wysłany: 26 października 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:

Ja ostatnio po monitoringu czyli od 12 dnia cyklu... (Bo nie wiedziałam, ze mam problem z endo) teraz pewnie zacznę wcześniej- 9/10 dc myśle będzie Ok, jeśli chodzi o winko to butelkę miałam chyba na 5-6 dni bo po owu tez piłam... wiec tez nie szalałam z ilościami, ale orzechy, migdały i suszone morele miałam obok siebie cały czas 😂

• aśka Koleżanka

Wysłany: 27 października 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z was robiła USG 3/4 d w innym gabinecie- tak żeby ojciec dziecka miał możliwość zobaczyć i usłyszeć maluszka?

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ