Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Maraga32 wrote:Pszczolaaa ma rację! Nami się nie sugeruj! U mnie tak długo to trwało, bo po estrofemie zrobiła się torbiel, potem musiala się wchlonąc itd ☺️ja bym miała transfer w maju po punkcji, ale wybrałam szczepienie na covid.
A to po szczepieniu trzeba odczekać ? -
Ola_koniczynka wrote:Dziewczyny, a czy którejś udało się zajść pod okiem doktora w ciąże naturalnie ? Czy raczej iui lub in vitro? Bo nie wiem czy nie tracę czasu i nie zabrać się od razu za przygotowywanie do iui. I chciałam jeszcze zapytać dlaczego trzeba się tak długo przygotowywać do in vitro np? Bo piszecie o pół roku - jeżeli dobrze zrozumiałam 😊 (nie jestem jeszcze obeznana w tych tematach🙈)
U mnie też ciąża naturalna.PCOS -
Pszczolaaa wysłałam zapraszonie, mam pytanie na priv 🙂
👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alicjaaa91 wrote:Ja123 co tam u Ciebie? Jesteś? Pamiętam, że miałaś mieć wizytę w listopadzie 🙂
A dziękuję, całkiem dobrze a jak u Was? Różyczka od kilku dni ma fazę na Masze i wszędzie ją widzi 😂 nieważne czy bajka, książeczka czy jakiś jogurt albo lalka jest Masza i koniec 🙈 A wizytę mam 15 listopada i już się boję 🤣 -
Ja123 wrote:A dziękuję, całkiem dobrze a jak u Was? Różyczka od kilku dni ma fazę na Masze i wszędzie ją widzi 😂 nieważne czy bajka, książeczka czy jakiś jogurt albo lalka jest Masza i koniec 🙈 A wizytę mam 15 listopada i już się boję 🤣
Ja właśnie wczoraj miałam wizytę, kolejna jak skończę karmić, Franek na ostatnio fazę na rowalanie wszystkiego, wszędzie chce wchodzić a najlepsza zabawa to walenie pokrywką od garnków i jest niezła muzyka 😂, tak ogólnie wszystko ok, to owocnej wizyty 🙂 -
Muszę Wam powiedzieć, że orzechu brazylijskie chyba faktycznie mają jakieś działanie na endonetrium, w piątek było zaledwie 7 mm, wczoraj już 10 , ale się przyznaje, jadłam prawie całą paczkę dziennie 🙈🙈 jestem na cyklu naturalnym
Paula1706, ***Sikorka***, ZuzaMaruda, MuminkAa lubią tę wiadomość
-
Pszczolaaa wrote:Muszę Wam powiedzieć, że orzechu brazylijskie chyba faktycznie mają jakieś działanie na endonetrium, w piątek było zaledwie 7 mm, wczoraj już 10 , ale się przyznaje, jadłam prawie całą paczkę dziennie 🙈🙈 jestem na cyklu naturalnym
Ja chyba też wierze w dobre działanie orzechów i winka na endo😊 mi w poprzednim cyklu z 6,6 podskoczyło na 9 (ale tez wcinałam w dużych ilościach, oprócz tego migdały i suszone morele) -
Ola_koniczynka wrote:Ja chyba też wierze w dobre działanie orzechów i winka na endo😊 mi w poprzednim cyklu z 6,6 podskoczyło na 9 (ale tez wcinałam w dużych ilościach, oprócz tego migdały i suszone morele)
Ja się wczoraj z doktorem śmiałam, że te orzechy to mi uszami w tym cyklu wyjdą, ale serio po tych trzech dniach i trochę, nie mogę już na nie patrzeć 🙈 -
Ola_koniczynka wrote:Ja chyba też wierze w dobre działanie orzechów i winka na endo😊 mi w poprzednim cyklu z 6,6 podskoczyło na 9 (ale tez wcinałam w dużych ilościach, oprócz tego migdały i suszone morele)
-
MemyselfandI wrote:Dziewczyny, w których dniach cyklu jecie te orzechy i pijecie winko? Bo ja sobie ostatnio chyba za bardzo wzięłam do serca i cały cykl stosowałam ten trick 🤦🏻♀️😂
Orzechy to ja jadłam od piątku po wizycie do dzisiaj, wina jakoś za dużo nie piłam, kieliszek do kolacji, też od piątku do dziś i dalej piję, tylko, że ja właśnie prawie paczkę dziennie 🙈, tak myślę od około 9/ 10 dnia cyklu do momentu owulacji -
MemyselfandI wrote:Dziewczyny, w których dniach cyklu jecie te orzechy i pijecie winko? Bo ja sobie ostatnio chyba za bardzo wzięłam do serca i cały cykl stosowałam ten trick 🤦🏻♀️😂
Ja ostatnio po monitoringu czyli od 12 dnia cyklu... (Bo nie wiedziałam, ze mam problem z endo) teraz pewnie zacznę wcześniej- 9/10 dc myśle będzie Ok, jeśli chodzi o winko to butelkę miałam chyba na 5-6 dni bo po owu tez piłam... wiec tez nie szalałam z ilościami, ale orzechy, migdały i suszone morele miałam obok siebie cały czas 😂