Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
aśka wrote:Hej, czy któraś z was robiła USG 3/4 d w innym gabinecie- tak żeby ojciec dziecka miał możliwość zobaczyć i usłyszeć maluszka?
Zobacz może w Centrum Drews z tego co wiem tam robią z partnerem, znajoma z pracy robiła
u Prof Pietrygi prowadzącego, też się specjalizuje w 3d/4d, alę u Niego chyba też bez partnerów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 10:50
aśka lubi tę wiadomość
-
Maraga32 wrote:Hej dziewczyny, czy po transferze odczuwalyscie jakieś objawy? Jestem dopiero jeden dzień po, i nic nie czuję... czasem tylko trochę mnie jajnik zakuje...strasznie się boję, bo to moja jedyna blastka..
Po pierwsze trzymam kciuki ✊☘️ ale to jest jeszcze za wcześnie na jakieś objawy, ale rozumiem sama się doszukiwałam, u mnie oprócz co jakiś czas kłucia jajników nic nie miałam.1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Maraga32 wrote:Hej dziewczyny, czy po transferze odczuwalyscie jakieś objawy? Jestem dopiero jeden dzień po, i nic nie czuję... czasem tylko trochę mnie jajnik zakuje...strasznie się boję, bo to moja jedyna blastka..
Również ✊✊ ja miałam też takie klucie w jajnikach raz z jednej strony a raz z drugiej, dodatkowo czułam bol w krzyżu jak na zblizajacy się okres. Ale każda z nas jest inna i może mieć całkiem różne objawy lub nie.06.03.2022 Basia❤ -
Ja nic nie odczuwałam, dlatego wytrzymałam tylko 5 dni i sprawdziłam betę. Podeszłam do tego na luzie bo 5 dni to baaaaaardzo wcześnie i nawet jeżeli beta nic nie wykazuje w 5dpt to nie znaczy, ze wszystko stracone. Beta moze wzrosnąć po kilku, kilkunastu dniach. Ja się miło zaskoczyłam już 5 dnia a objawy przyszły pózniej i nie odpuszczają już 4 miesiące 🤣🤢 Trzymam mocno kciuki! ✊🏻✊🏻 Ja co prawda miałam tylko 2 zarodki ale tez bardzo się bałam i martwiłam, ze tylko 2. Wiem co czujesz, jestem z Tobą ✊🏻28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Ja nic nie odczuwałam, dlatego wytrzymałam tylko 5 dni i sprawdziłam betę. Podeszłam do tego na luzie bo 5 dni to baaaaaardzo wcześnie i nawet jeżeli beta nic nie wykazuje w 5dpt to nie znaczy, ze wszystko stracone. Beta moze wzrosnąć po kilku, kilkunastu dniach. Ja się miło zaskoczyłam już 5 dnia a objawy przyszły pózniej i nie odpuszczają już 4 miesiące 🤣🤢 Trzymam mocno kciuki! ✊🏻✊🏻 Ja co prawda miałam tylko 2 zarodki ale tez bardzo się bałam i martwiłam, ze tylko 2. Wiem co czujesz, jestem z Tobą ✊🏻
Ja pierwszy trymestr czułam się rewelacyjnie, teraz mi kręgosłup dokucza , ciągła zgaga, muszę uważać co zjem bo potem pół dnia umieram 😣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 20:59
1 IVF 2021
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
***Sikorka*** wrote:Ja nic nie odczuwałam, dlatego wytrzymałam tylko 5 dni i sprawdziłam betę. Podeszłam do tego na luzie bo 5 dni to baaaaaardzo wcześnie i nawet jeżeli beta nic nie wykazuje w 5dpt to nie znaczy, ze wszystko stracone. Beta moze wzrosnąć po kilku, kilkunastu dniach. Ja się miło zaskoczyłam już 5 dnia a objawy przyszły pózniej i nie odpuszczają już 4 miesiące 🤣🤢 Trzymam mocno kciuki! ✊🏻✊🏻 Ja co prawda miałam tylko 2 zarodki ale tez bardzo się bałam i martwiłam, ze tylko 2. Wiem co czujesz, jestem z Tobą ✊🏻
-
Ania0692 wrote:Kciuki dziewczyny za testowanie ☘️☘️
aśka, Dżoni robiła w Alfa Medica, można z partnerem, była zadowolona.
Karina89 jak się czujecie?
Dokładnie, polecam bardzo!
Dziewczyny ja mam pytanie co do połogu, wczoraj u nas 4tyg, krwawienie prawie ustało, ba dzisiaj rano żywa krew na wkładcei ogólnie czuję jakby lekki ból w podbrzuszu (jak na okres) któraś cos w tym temacie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 12:39
aśka lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Ania0692 wrote:Kciuki dziewczyny za testowanie ☘️☘️
aśka, Dżoni robiła w Alfa Medica, można z partnerem, była zadowolona.
Karina89 jak się czujecie?
Dziękuję czuje się bardzo dobrze 🙂 u nas wszystko ok, spinam się z wyprawka o coraz mniej czasu 😜
Dżoni, ja co prawda miałam CC doktor mówil, że niektóre kobiety mogą się oczyszczać dłużej, mialam sporadyczne plamienia tylko po 6 tygodniu od CC, ja bym poobserwowała kilka dni jak będzie się nasilać to bym się skotaktowała z dr.Dżoni, Paula1706, Ania0692 lubią tę wiadomość
-
Karina89 wrote:Dziękuję czuje się bardzo dobrze 🙂 u nas wszystko ok, spinam się z wyprawka o coraz mniej czasu 😜
Dżoni, ja co prawda miałam CC doktor mówil, że niektóre kobiety mogą się oczyszczać dłużej, mialam sporadyczne plamienia tylko po 6 tygodniu od CC, ja bym poobserwowała kilka dni jak będzie się nasilać to bym się skotaktowała z
Dzięki za info, jeszcze dopytam dzisiaj położną, może coś poradzi. Bo w necie wszędzie info ze juz nie powinno tak być, w pierwszej chwili pomyślałam że to miesiaczka, ale przed 6 tyg to chyba mało prawdopodobne.Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Dokładnie, polecam bardzo!
Dziewczyny ja mam pytanie co do połogu, wczoraj u nas 4tyg, krwawienie prawie ustało, ba dzisiaj rano żywa krew na wkładcei ogólnie czuję jakby lekki ból w podbrzuszu (jak na okres) któraś cos w tym temacie?
Połóg do 6 tygodni więc może jeszcze coś się pojawiać, tak mi położna mówiła. Mi krwawienie, raczej takie skromne jakoś 9 tygodni po porodzie się pojawiło i po kolejnych niecałych 3 tygodniach już taka normalna miesiączka. Czyli łącznie takie 11 tygodni spokoju. A jak się czujecie z Jagódką?
-
Ja123 wrote:Połóg do 6 tygodni więc może jeszcze coś się pojawiać, tak mi położna mówiła. Mi krwawienie, raczej takie skromne jakoś 9 tygodni po porodzie się pojawiło i po kolejnych niecałych 3 tygodniach już taka normalna miesiączka. Czyli łącznie takie 11 tygodni spokoju. A jak się czujecie z Jagódką?
Dzięki 😉 zaniepokoiło mnie właśnie tylko to że już prawie ustało i tu taka niespodzianka z rana 🤷♂️
3.11 mam wizytę u dr, to będzie 5 tydzień połogu o. Myślałam że już po krwawieniu będzie żeby można było ocenić czy wszystko ok, no ale zobaczymy.
Z jagodka w porządku, docieramy się, mamy spore opóźnienia w przybieraniu na wadze przez ten pobyt w szpitalu, dużo badań jeszcze przed nami ale cieszę się ogromnie że jest już w domu ❤️Paula1706 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Maraga32 wrote:Dziewczyny, badałyście progesteron po transferze? Jeśli tak, to w którym dniu po transferze i ile powinien wynosić?Bardzo dziękuję za pomoc.
Trzy dni po transferze kontrolnie, potem razem z bhcg 9 dni po, wynik 20 i wyżej, jak było niżej dr zwiększał leki.1 IVF 2021
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Maraga32 wrote:Dziewczyny, badałyście progesteron po transferze? Jeśli tak, to w którym dniu po transferze i ile powinien wynosić?Bardzo dziękuję za pomoc.
Następnego dnia po transferze. Wynosił 19 i od razu doktor kazał zwiększyć prolutex. Pózniej co 2 dni28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍