Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Maraga32 wrote:Teraz się zmartwiłam, bo dziś już nie zrobię badań, jutro rano jedynie... Mam nadzieję, że nie będzie za późno
Nie martw się niepotrzebnie na zapas. W innych klinikach zalecają badanie proga a na Polnej nie. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale u mnie w mieście w szpitalu wojewódzkim laboratorium jest czynne 24 godz na dobę dla zleceń prywatnych, moze u Ciebie tez tak jest. Ja przed transferem miałam progesteron 23 a po spadł do 19. A Ty ile miałaś przed transferem?28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
Maraga32 wrote:Teraz się zmartwiłam, bo dziś już nie zrobię badań, jutro rano jedynie... Mam nadzieję, że nie będzie za późno
Na spokojnie, z tego co czytałam miałaś transfer na cyklu naturalnym a to też inna sytuacja niż cykl sztuczny, nie w każdej klinice każą badac progesteron zależy od lekarza i Jego przekonań.Karina89 lubi tę wiadomość
-
Dżoni wrote:Dzięki 😉 zaniepokoiło mnie właśnie tylko to że już prawie ustało i tu taka niespodzianka z rana 🤷♂️
3.11 mam wizytę u dr, to będzie 5 tydzień połogu o. Myślałam że już po krwawieniu będzie żeby można było ocenić czy wszystko ok, no ale zobaczymy.
Z jagodka w porządku, docieramy się, mamy spore opóźnienia w przybieraniu na wadze przez ten pobyt w szpitalu, dużo badań jeszcze przed nami ale cieszę się ogromnie że jest już w domu ❤️
Najważniejsze, że pomału do przodu🙂
Dżoni lubi tę wiadomość
-
MuminkAa wrote:Na spokojnie, z tego co czytałam miałaś transfer na cyklu naturalnym a to też inna sytuacja niż cykl sztuczny, nie w każdej klinice każą badac progesteron zależy od lekarza i Jego przekonań.
-
Maraga32 wrote:Nie, ja na sztucznym. Dzień przed transferem miałam ok 22. Jak się pytałam lekarzowi, przy transferze czy mam zwiększyć, to powiedział, że mam wystarczająco dużą dawkę progesteronu. Ehh trzymajcie kciuki...
Ale to jest dobry wynik progesteronu jak najbardziej, nie u każdej będzie spadał, na spokojnie możesz skontrolować za 3 dni jak któraś pisała. -
Właśnie odebrałam z poczty list polecony z zakładu pracy. Księgowa prosi o niezwłoczne dostarczenie zaświadczenia od lekarza prowadzącego o planowanym terminie porodu. Czy któraś z Was się z tym spotkała? Doktor to wystawia? Potrzeba jakiś specjalny druk czy wystarczy oświadczenie na kartce z pieczątka i podpisem? Koleżanki nigdy się z tym nie spotkały. Wizytę miałam w poniedziałek, następna za 3 tygodnie wiec tak niezwłocznie nie dostarczę, bo nie będę jechała po to 150 km w jedna stronę…28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Właśnie odebrałam z poczty list polecony z zakładu pracy. Księgowa prosi o niezwłoczne dostarczenie zaświadczenia od lekarza prowadzącego o planowanym terminie porodu. Czy któraś z Was się z tym spotkała? Doktor to wystawia? Potrzeba jakiś specjalny druk czy wystarczy oświadczenie na kartce z pieczątka i podpisem? Koleżanki nigdy się z tym nie spotkały. Wizytę miałam w poniedziałek, następna za 3 tygodnie wiec tak niezwłocznie nie dostarczę, bo nie będę jechała po to 150 km w jedna stronę…
-
Maraga32 wrote:A masz umowę na czas określony?
Tak. (kończy się 6 miesięcy po porodzie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 17:39
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
Maraga32 wrote:Z tego, co ja się orientuję, to będzie im to potrzebne, żeby potem złożyć deklaracje do ZUS, ale mogę się mylić.
Tak tez wyczytałam w internecie i znalazłam właśnie taka deklaracje, która pobiera się w ZUSie. Dlatego chciałabym wiedzieć, czy mam jechać z ta deklaracja czy doktor to wystawia na innym piśmie/kartce. Bo w sumie ta deklaracja dotyczy macierzyńskiego do którego jeszcze daleko.28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Tak tez wyczytałam w internecie i znalazłam właśnie taka deklaracje, która pobiera się w ZUSie. Dlatego chciałabym wiedzieć, czy mam jechać z ta deklaracja czy doktor to wystawia na innym piśmie/kartce. Bo w sumie ta deklaracja dotyczy macierzyńskiego do którego jeszcze daleko.
***Sikorka*** lubi tę wiadomość
-
Maraga32 wrote:Doktor tylko Ci zaświadczenie wypisze, albo położna. Ty masz tylko przekazać to zaświadczenie pracodawcy a resztę pracodawca ogarnia 😊
***Sikorka*** lubi tę wiadomość
-
Karina89 wrote:Dziękuję czuje się bardzo dobrze 🙂 u nas wszystko ok, spinam się z wyprawka o coraz mniej czasu 😜
Dżoni, ja co prawda miałam CC doktor mówil, że niektóre kobiety mogą się oczyszczać dłużej, mialam sporadyczne plamienia tylko po 6 tygodniu od CC, ja bym poobserwowała kilka dni jak będzie się nasilać to bym się skotaktowała z dr.
Dżoni u mnie też niby już się niby kończyły, a jednak po paru dniach się pojawiają, ja już wizytę zabiegową zaliczyłam 🙄, krwotok z nosa,leki na nadciśnienie dopiero odstawiłam, samo życie, sorki za smecenie 🙈.
Ps:Dżoni to miała być dla Ciebie odpowiedź, źle mi się oznaczyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2021, 00:22
-
Ania0692 wrote:Dżoni u mnie też niby już się niby kończyły, a jednak po paru dniach się pojawiają, ja już wizytę zabiegową zaliczyłam 🙄, krwotok z nosa,leki na nadciśnienie dopiero odstawiłam, samo życie, sorki za smecenie 🙈.
Ps:Dżoni to miała być dla Ciebie odpowiedź, źle mi się oznaczyło.Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Dzięki za info kochana ❤️ to byłaś już u dr na wizycie? Jak tam sobie radzicie? Pozdrawiam ogromnie 😀
Również pozdrawiamy z Ignasiem 😘 tak ja już zaliczyłam wizytę u gina 🙈 jak sobie radzimy, Igi ma skazę bialkową jestem na diecie, Zapisalam się na konsultacje do mamy doktora M,zobaczymy, jestem mega zmęczona ale najszczęśliwsza 🤗🤗