X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Następnego dnia po transferze. Wynosił 19 i od razu doktor kazał zwiększyć prolutex. Pózniej co 2 dni
    Teraz się zmartwiłam, bo dziś już nie zrobię badań, jutro rano jedynie... Mam nadzieję, że nie będzie za późno

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Teraz się zmartwiłam, bo dziś już nie zrobię badań, jutro rano jedynie... Mam nadzieję, że nie będzie za późno

Nie martw się niepotrzebnie na zapas. W innych klinikach zalecają badanie proga a na Polnej nie. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale u mnie w mieście w szpitalu wojewódzkim laboratorium jest czynne 24 godz na dobę dla zleceń prywatnych, moze u Ciebie tez tak jest. Ja przed transferem miałam progesteron 23 a po spadł do 19. A Ty ile miałaś przed transferem?

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:

Na spokojnie, z tego co czytałam miałaś transfer na cyklu naturalnym a to też inna sytuacja niż cykl sztuczny, nie w każdej klinice każą badac progesteron zależy od lekarza i Jego przekonań.

Karina89 lubi tę wiadomość

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzięki 😉 zaniepokoiło mnie właśnie tylko to że już prawie ustało i tu taka niespodzianka z rana 🤷‍♂️
    3.11 mam wizytę u dr, to będzie 5 tydzień połogu o. Myślałam że już po krwawieniu będzie żeby można było ocenić czy wszystko ok, no ale zobaczymy.
    Z jagodka w porządku, docieramy się, mamy spore opóźnienia w przybieraniu na wadze przez ten pobyt w szpitalu, dużo badań jeszcze przed nami ale cieszę się ogromnie że jest już w domu ❤️

Najważniejsze, że pomału do przodu🙂

Dżoni lubi tę wiadomość

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Na spokojnie, z tego co czytałam miałaś transfer na cyklu naturalnym a to też inna sytuacja niż cykl sztuczny, nie w każdej klinice każą badac progesteron zależy od lekarza i Jego przekonań.
    Nie, ja na sztucznym. Dzień przed transferem miałam ok 22. Jak się pytałam lekarzowi, przy transferze czy mam zwiększyć, to powiedział, że mam wystarczająco dużą dawkę progesteronu. Ehh trzymajcie kciuki...

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Nie, ja na sztucznym. Dzień przed transferem miałam ok 22. Jak się pytałam lekarzowi, przy transferze czy mam zwiększyć, to powiedział, że mam wystarczająco dużą dawkę progesteronu. Ehh trzymajcie kciuki...

Ale to jest dobry wynik progesteronu jak najbardziej, nie u każdej będzie spadał, na spokojnie możesz skontrolować za 3 dni jak któraś pisała.

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Ale to jest dobry wynik progesteronu jak najbardziej, nie u każdej będzie spadał, na spokojnie możesz skontrolować za 3 dni jak któraś pisała.
    Dziękuję, jutro z rana pojadę, będzie wtedy 3 dzień po transferze...

Wysłany: 28 października 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam z poczty list polecony z zakładu pracy. Księgowa prosi o niezwłoczne dostarczenie zaświadczenia od lekarza prowadzącego o planowanym terminie porodu. Czy któraś z Was się z tym spotkała? Doktor to wystawia? Potrzeba jakiś specjalny druk czy wystarczy oświadczenie na kartce z pieczątka i podpisem? Koleżanki nigdy się z tym nie spotkały. Wizytę miałam w poniedziałek, następna za 3 tygodnie wiec tak niezwłocznie nie dostarczę, bo nie będę jechała po to 150 km w jedna stronę…

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Właśnie odebrałam z poczty list polecony z zakładu pracy. Księgowa prosi o niezwłoczne dostarczenie zaświadczenia od lekarza prowadzącego o planowanym terminie porodu. Czy któraś z Was się z tym spotkała? Doktor to wystawia? Potrzeba jakiś specjalny druk czy wystarczy oświadczenie na kartce z pieczątka i podpisem? Koleżanki nigdy się z tym nie spotkały. Wizytę miałam w poniedziałek, następna za 3 tygodnie wiec tak niezwłocznie nie dostarczę, bo nie będę jechała po to 150 km w jedna stronę…
    A masz umowę na czas określony?

Wysłany: 28 października 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    A masz umowę na czas określony?

Tak. (kończy się 6 miesięcy po porodzie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 17:39

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Tak. (kończy się 6 miesięcy po porodzie)
    Z tego, co ja się orientuję, to będzie im to potrzebne, żeby potem złożyć deklaracje do ZUS, ale mogę się mylić.

• Paula1706 Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 napisałam priv🙂

06.03.2022 Basia❤

Wysłany: 28 października 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Z tego, co ja się orientuję, to będzie im to potrzebne, żeby potem złożyć deklaracje do ZUS, ale mogę się mylić.

Tak tez wyczytałam w internecie i znalazłam właśnie taka deklaracje, która pobiera się w ZUSie. Dlatego chciałabym wiedzieć, czy mam jechać z ta deklaracja czy doktor to wystawia na innym piśmie/kartce. Bo w sumie ta deklaracja dotyczy macierzyńskiego do którego jeszcze daleko.

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Tak tez wyczytałam w internecie i znalazłam właśnie taka deklaracje, która pobiera się w ZUSie. Dlatego chciałabym wiedzieć, czy mam jechać z ta deklaracja czy doktor to wystawia na innym piśmie/kartce. Bo w sumie ta deklaracja dotyczy macierzyńskiego do którego jeszcze daleko.
    Doktor tylko Ci zaświadczenie wypisze, albo położna. Ty masz tylko przekazać to zaświadczenie pracodawcy a resztę pracodawca ogarnia 😊

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Doktor tylko Ci zaświadczenie wypisze, albo położna. Ty masz tylko przekazać to zaświadczenie pracodawcy a resztę pracodawca ogarnia 😊
    Wiem, że do porodu jeszcze daleko, ale pamiętaj, że masz 21 dni od porodu, żeby zgłosić jaki chcesz zasiłek (np 80%) albo 100% i 60% 😊

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Malina1991 napisałam priv🙂

Ok 🙂

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Dziękuję czuje się bardzo dobrze 🙂 u nas wszystko ok, spinam się z wyprawka o coraz mniej czasu 😜

Dżoni, ja co prawda miałam CC doktor mówil, że niektóre kobiety mogą się oczyszczać dłużej, mialam sporadyczne plamienia tylko po 6 tygodniu od CC, ja bym poobserwowała kilka dni jak będzie się nasilać to bym się skotaktowała z dr.

Dżoni u mnie też niby już się niby kończyły, a jednak po paru dniach się pojawiają, ja już wizytę zabiegową zaliczyłam 🙄, krwotok z nosa,leki na nadciśnienie dopiero odstawiłam, samo życie, sorki za smecenie 🙈.

Ps:Dżoni to miała być dla Ciebie odpowiedź, źle mi się oznaczyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2021, 00:22

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Dżoni u mnie też niby już się niby kończyły, a jednak po paru dniach się pojawiają, ja już wizytę zabiegową zaliczyłam 🙄, krwotok z nosa,leki na nadciśnienie dopiero odstawiłam, samo życie, sorki za smecenie 🙈.

Ps:Dżoni to miała być dla Ciebie odpowiedź, źle mi się oznaczyło.
    Dzięki za info kochana ❤️ to byłaś już u dr na wizycie? Jak tam sobie radzicie? Pozdrawiam ogromnie 😀

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzięki za info kochana ❤️ to byłaś już u dr na wizycie? Jak tam sobie radzicie? Pozdrawiam ogromnie 😀

Również pozdrawiamy z Ignasiem 😘 tak ja już zaliczyłam wizytę u gina 🙈 jak sobie radzimy, Igi ma skazę bialkową jestem na diecie, Zapisalam się na konsultacje do mamy doktora M,zobaczymy, jestem mega zmęczona ale najszczęśliwsza 🤗🤗

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Pomocy! Mój progesteron w 3 dniu po transferze wzrósł dwukrotnie, to dobrze czy źle???

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ