X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aka wrote:
    A ile wynosiła twoja insulina na czczo ? A ile po wypiciu glukozy ? Moja insulina na czczo to 30,2 i jestem przerażona 😱

U mnie była 27, też dostalam Glucophage, dieta i spadła do około 6 na czczo.

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:
    Właśnie też stosuje 🙂

A tak jeszcze, też macie czasem takie "odpały" ciążowe 🙈 kilka dni temu jak byłam w aptece i chciałam przejść na drugą stronę, akurat tam nie ma sygnalizacji świetlnej, i tak sobie stoję czekam na to zielone światło, stoję stoję 🙈 w ogóle minie przeszkadzało, że tak długo stoję patrzyłam przed siebie inie widziałam tej sygnalizacji świetnej, dopiero po jakimś czasie się roześmiałam i mówię OMG 😂😂😂

W pierwsze ciąży miałam 😂, w tej jakoś jeszcze mi się nie ptrzytafiło za to słucham opowieści znajomych

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:
    Właśnie też stosuje 🙂

A tak jeszcze, też macie czasem takie "odpały" ciążowe 🙈 kilka dni temu jak byłam w aptece i chciałam przejść na drugą stronę, akurat tam nie ma sygnalizacji świetlnej, i tak sobie stoję czekam na to zielone światło, stoję stoję 🙈 w ogóle minie przeszkadzało, że tak długo stoję patrzyłam przed siebie inie widziałam tej sygnalizacji świetnej, dopiero po jakimś czasie się roześmiałam i mówię OMG 😂😂😂

Dobre 😂 ja tak nie mam 😄

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • aka Ekspertka

Wysłany: 19 października 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    U mnie była 27, też dostalam Glucophage, dieta i spadła do około 6 na czczo.

To mam nadziej że mi tez spadnie jak dostanę leki, dietę już wprowadziłam wiec może będzie jakaś poprawa.. a jaka miałaś glukozę na czczo ?

• SaszaGrej Koleżanka

Wysłany: 20 października 2021, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, wróciłam do Was po długiej przerwie i myślę że zostanę tu na dłużej. Pozdrawiam!

Ciri86 lubi tę wiadomość

Wesoła uśmiechnięta i trochę zwariowana, obecnie czekam na drugiego dzidziusia :-)
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aka wrote:
    To mam nadziej że mi tez spadnie jak dostanę leki, dietę już wprowadziłam wiec może będzie jakaś poprawa.. a jaka miałaś glukozę na czczo ?

Już dokładnie nie pamiętam, na czczo właśnie jako tako nie miałam przekroczeń, max 95, po posiłkach miałam przekroczenia.

aka lubi tę wiadomość

• Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91aa wrote:
    Tak, ja mam do tego endometrioze, przy endometrioze zespół LUF częściej występuje, ale na "lufach" też są ciąże, leczenie zależy od przyczyny, najczęściej jest to zastrzyk na pęknięcie.

czytałam, że zastrzyki nie pomagają tzn.że nie zawsze pomagają, czy to prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:21

• aka Ekspertka

Wysłany: 20 października 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Już dokładnie nie pamiętam, na czczo właśnie jako tako nie miałam przekroczeń, max 95, po posiłkach miałam przekroczenia.

To u mnie podobnie…

• Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    czytałam, że zastrzyki nie pomagają tzn.że nie zawsze pomagają, czy to prawda?
    Nie wiesz czy IUI coś pomaga przy tym zespole luf ?

Aż takiej wiedzy nie mam, u Ciebie z tego co czytałam to jakoś pękają same pęcherzyki, mlale może właśnie nie do końca prawidłowo i myślę, że ta stymulacja na zastrzykach i ovitrelle mogą pomóc, plus inseminacja, u mnie niestety najczęściej się robiły torbiele, ale na zastrzykach miałam owulacje, podchodziliśmy do ivf że względu na endometrioze, dr mówił, że endometrioza może się rozrastać a nie widać zawsze w usg i taka anie inna decyzja.

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 20 października 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa91 wrote:
    Aż takiej wiedzy nie mam, u Ciebie z tego co czytałam to jakoś pękają same pęcherzyki, mlale może właśnie nie do końca prawidłowo i myślę, że ta stymulacja na zastrzykach i ovitrelle mogą pomóc, plus inseminacja, u mnie niestety najczęściej się robiły torbiele, ale na zastrzykach miałam owulacje, podchodziliśmy do ivf że względu na endometrioze, dr mówił, że endometrioza może się rozrastać a nie widać zawsze w usg i taka anie inna decyzja.
    Lenaa91 przy endo IVF udało się?

• Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Lenaa91 przy endo IVF udało się?

U mnie tak

Wysłany: 20 października 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa91 wrote:

do tej pory nie wiedziałam, że mam problem z niepękającymi pęcherzykami. Już raz miałam stymulacje w tym roku clo + ovitrelle (ale też nic to nie dało, chociaż nie miałam żadnego monitoringu w tamtym cyklu i może po prostu poprzedni dr nie wstrzelił się z owu) no nie wiem teraz pozostaje czekać na @ cykl przerwy i zarzynamy z zastrzykami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 14:58

• Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    do tej pory nie wiedziałam, że mam problem z niepękającymi pęcherzykami. Już raz miałam stymulacje w tym roku clo + ovitrelle (ale też nic to nie dało, chociaż nie miałam żadnego monitoringu w tamtym cyklu i może po prostu poprzedni dr nie wstrzelił się z owu) no nie wiem teraz pozostaje czekać na @ cykl przerwy i zarzynamy z zastrzykami...

Te stymulację to czasem niestety taka metoda prób i błędów,, ja też zaczynałam od cło, przez aromek, mensinorm, gonal, itd to oby tym razem poszło według planu ✊

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:
    Jeszcze Ciebie męczą 😑, u mnie samopoczucie ogólnie dobre, teraz mam zawalone zatoki, gardło więc leżę w łóżku i nie mam siły na nic.

Mi bardzo pomaga aromatyzacja tzn wlewam sobie różne olejki np z oregano, szałwiowy itd do dyfuzora stawiam koło łóżka czy tam gdzie jestem w pokoju i na katar bardzo pomaga, albo też można robić inhalacje, tylko mojego męża lekko mówiąc cholera bierze, nie znosi tego 😂😂

Paula1706 lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 października 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa91 wrote:
    Te stymulację to czasem niestety taka metoda prób i błędów,, ja też zaczynałam od cło, przez aromek, mensinorm, gonal, itd to oby tym razem poszło według planu ✊

No tak, wiadomo, że chciało by się, żeby to wszystko trwało krócej tzn to leczenie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:21

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Mi bardzo pomaga aromatyzacja tzn wlewam sobie różne olejki np z oregano, szałwiowy itd do dyfuzora stawiam koło łóżka czy tam gdzie jestem w pokoju i na katar bardzo pomaga, albo też można robić inhalacje, tylko mojego męża lekko mówiąc cholera bierze, nie znosi tego 😂😂

Dzięki 🙂 inhalacje robię z soli fizjologicznej.

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2021, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    No tak, wiadomo, że chciało by się, żeby to wszystko trwało krócej tzn to leczenie 🙈 ja jeszcze np nie potrafię się wyłączyć i o tym nie myśleć , ciagle szukam sama jakiejś przyczyny itd 🤦‍♂️ A gdzie tu normalnie żyć 😊 No ale nic trzeba walczyć 🍀💪 kiedyś się uda ...

To chyba jest wpisane w każdą z nas, które się starają, też na początku tak miałam🙈,ale niestety nie na wszystko mamy wpływ

• Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2021, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o USG 3d/4d wiadomo wiąże się to z dodatkowymi kosztami, ja trochę żałuję, że nie miałam, moja przyjaciółka była tylko na samym usg 3d /4d u dr z mężem i córeczka, bardzo sobie chwaliła ją piękna pamiątkę z ciąży 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 05:54

Paula1706 lubi tę wiadomość

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 21 października 2021, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Mam pytanko czy macie do polecenia fizjoterapeure uroginekologicznego w Poznaniu który zajmuję się tematem w kontekście niepłodności.

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    Mam pytanko czy macie do polecenia fizjoterapeure uroginekologicznego w Poznaniu który zajmuję się tematem w kontekście niepłodności.

Przed procedura i ciąża chodziłam do WCTN w Poznaniu i bardzo polecam 🙂

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ