Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
PaulinaP wrote:Właśnie też stosuje 🙂
A tak jeszcze, też macie czasem takie "odpały" ciążowe 🙈 kilka dni temu jak byłam w aptece i chciałam przejść na drugą stronę, akurat tam nie ma sygnalizacji świetlnej, i tak sobie stoję czekam na to zielone światło, stoję stoję 🙈 w ogóle minie przeszkadzało, że tak długo stoję patrzyłam przed siebie inie widziałam tej sygnalizacji świetnej, dopiero po jakimś czasie się roześmiałam i mówię OMG 😂😂😂
W pierwsze ciąży miałam 😂, w tej jakoś jeszcze mi się nie ptrzytafiło za to słucham opowieści znajomych -
PaulinaP wrote:Właśnie też stosuje 🙂
A tak jeszcze, też macie czasem takie "odpały" ciążowe 🙈 kilka dni temu jak byłam w aptece i chciałam przejść na drugą stronę, akurat tam nie ma sygnalizacji świetlnej, i tak sobie stoję czekam na to zielone światło, stoję stoję 🙈 w ogóle minie przeszkadzało, że tak długo stoję patrzyłam przed siebie inie widziałam tej sygnalizacji świetnej, dopiero po jakimś czasie się roześmiałam i mówię OMG 😂😂😂
Dobre 😂 ja tak nie mam 😄
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
aka wrote:To mam nadziej że mi tez spadnie jak dostanę leki, dietę już wprowadziłam wiec może będzie jakaś poprawa.. a jaka miałaś glukozę na czczo ?
Już dokładnie nie pamiętam, na czczo właśnie jako tako nie miałam przekroczeń, max 95, po posiłkach miałam przekroczenia.aka lubi tę wiadomość
-
Lena91aa wrote:Tak, ja mam do tego endometrioze, przy endometrioze zespół LUF częściej występuje, ale na "lufach" też są ciąże, leczenie zależy od przyczyny, najczęściej jest to zastrzyk na pęknięcie.
czytałam, że zastrzyki nie pomagają tzn.że nie zawsze pomagają, czy to prawda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:21
-
Ola_koniczynka wrote:czytałam, że zastrzyki nie pomagają tzn.że nie zawsze pomagają, czy to prawda?
Nie wiesz czy IUI coś pomaga przy tym zespole luf ?
Aż takiej wiedzy nie mam, u Ciebie z tego co czytałam to jakoś pękają same pęcherzyki, mlale może właśnie nie do końca prawidłowo i myślę, że ta stymulacja na zastrzykach i ovitrelle mogą pomóc, plus inseminacja, u mnie niestety najczęściej się robiły torbiele, ale na zastrzykach miałam owulacje, podchodziliśmy do ivf że względu na endometrioze, dr mówił, że endometrioza może się rozrastać a nie widać zawsze w usg i taka anie inna decyzja. -
Lenaa91 wrote:Aż takiej wiedzy nie mam, u Ciebie z tego co czytałam to jakoś pękają same pęcherzyki, mlale może właśnie nie do końca prawidłowo i myślę, że ta stymulacja na zastrzykach i ovitrelle mogą pomóc, plus inseminacja, u mnie niestety najczęściej się robiły torbiele, ale na zastrzykach miałam owulacje, podchodziliśmy do ivf że względu na endometrioze, dr mówił, że endometrioza może się rozrastać a nie widać zawsze w usg i taka anie inna decyzja.
-
Lenaa91 wrote:Aż takiej wiedzy nie mam, u Ciebie z tego co czytałam to jakoś pękają same pęcherzyki, mlale może właśnie nie do końca prawidłowo i myślę, że ta stymulacja na zastrzykach i ovitrelle mogą pomóc, plus inseminacja, u mnie niestety najczęściej się robiły torbiele, ale na zastrzykach miałam owulacje, podchodziliśmy do ivf że względu na endometrioze, dr mówił, że endometrioza może się rozrastać a nie widać zawsze w usg i taka anie inna decyzja.
do tej pory nie wiedziałam, że mam problem z niepękającymi pęcherzykami. Już raz miałam stymulacje w tym roku clo + ovitrelle (ale też nic to nie dało, chociaż nie miałam żadnego monitoringu w tamtym cyklu i może po prostu poprzedni dr nie wstrzelił się z owu) no nie wiem teraz pozostaje czekać na @ cykl przerwy i zarzynamy z zastrzykami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 14:58
-
Ola_koniczynka wrote:do tej pory nie wiedziałam, że mam problem z niepękającymi pęcherzykami. Już raz miałam stymulacje w tym roku clo + ovitrelle (ale też nic to nie dało, chociaż nie miałam żadnego monitoringu w tamtym cyklu i może po prostu poprzedni dr nie wstrzelił się z owu) no nie wiem teraz pozostaje czekać na @ cykl przerwy i zarzynamy z zastrzykami...
Te stymulację to czasem niestety taka metoda prób i błędów,, ja też zaczynałam od cło, przez aromek, mensinorm, gonal, itd to oby tym razem poszło według planu ✊ -
PaulinaP wrote:Jeszcze Ciebie męczą 😑, u mnie samopoczucie ogólnie dobre, teraz mam zawalone zatoki, gardło więc leżę w łóżku i nie mam siły na nic.
Mi bardzo pomaga aromatyzacja tzn wlewam sobie różne olejki np z oregano, szałwiowy itd do dyfuzora stawiam koło łóżka czy tam gdzie jestem w pokoju i na katar bardzo pomaga, albo też można robić inhalacje, tylko mojego męża lekko mówiąc cholera bierze, nie znosi tego 😂😂Paula1706 lubi tę wiadomość
-
Lenaa91 wrote:Te stymulację to czasem niestety taka metoda prób i błędów,, ja też zaczynałam od cło, przez aromek, mensinorm, gonal, itd to oby tym razem poszło według planu ✊
No tak, wiadomo, że chciało by się, żeby to wszystko trwało krócej tzn to leczenie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:21
ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
-
MuminkAa wrote:Mi bardzo pomaga aromatyzacja tzn wlewam sobie różne olejki np z oregano, szałwiowy itd do dyfuzora stawiam koło łóżka czy tam gdzie jestem w pokoju i na katar bardzo pomaga, albo też można robić inhalacje, tylko mojego męża lekko mówiąc cholera bierze, nie znosi tego 😂😂
Dzięki 🙂 inhalacje robię z soli fizjologicznej.06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
Ola_koniczynka wrote:No tak, wiadomo, że chciało by się, żeby to wszystko trwało krócej tzn to leczenie 🙈 ja jeszcze np nie potrafię się wyłączyć i o tym nie myśleć , ciagle szukam sama jakiejś przyczyny itd 🤦♂️ A gdzie tu normalnie żyć 😊 No ale nic trzeba walczyć 🍀💪 kiedyś się uda ...
To chyba jest wpisane w każdą z nas, które się starają, też na początku tak miałam🙈,ale niestety nie na wszystko mamy wpływ -
Pisałyście o USG 3d/4d wiadomo wiąże się to z dodatkowymi kosztami, ja trochę żałuję, że nie miałam, moja przyjaciółka była tylko na samym usg 3d /4d u dr z mężem i córeczka, bardzo sobie chwaliła ją piękna pamiątkę z ciąży 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 05:54
Paula1706 lubi tę wiadomość
-
ZuzaMaruda wrote:Cześć Dziewczyny.
Mam pytanko czy macie do polecenia fizjoterapeure uroginekologicznego w Poznaniu który zajmuję się tematem w kontekście niepłodności.
Przed procedura i ciąża chodziłam do WCTN w Poznaniu i bardzo polecam 🙂ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️