Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania0692 wrote:Też miewałam takie bóle to od rozciągania się macicy, spojenia, więzadeł, parę razy bardziej się przestraszyłam dr mówił, bralam doraźnie Nospe i dr włączył aspargin, mi też pomagał odpoczynek,
Dziękuję za odpowiedz ☺️28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Hej, zaczęłam 14 tc. Od wczoraj towarzyszy mi dziwny ból brzucha i nie trwa on cały czas. Nawet nie wiem czy można nazwać to bólem czy dyskomfortem/ ciągnięciem, kłuciem. Jak rozróżnić czy to zmiany zachodzące w organizmie w związku z np. rosnąca macica, zmianami hormonalnymi czy coś niepokojącego? Miałyście takie bóle? W internecie podają, ze to normalne dla tego tygodnia i jeżeli nie ma krwawień, plamien itp to nie ma powodu do niepokoju. Ale to moja pierwsza ciaza i nie wiem co jest normalne a co nie. Wczoraj bolało jak na okres a dziś tylko taki lekki bol.
Zgadzam się z Ania0692. Ja mam 20 tc a też miewam takie bole i kłucia. Dr kazał brac doraźnie no spe a teraz po ostatniej wizycie też mi dołożył aspargin. Odpoczynek to też jak najbardziej wtedy dobry pomysł.***Sikorka*** lubi tę wiadomość
06.03.2022 Basia❤ -
***Sikorka*** wrote:Hej, zaczęłam 14 tc. Od wczoraj towarzyszy mi dziwny ból brzucha i nie trwa on cały czas. Nawet nie wiem czy można nazwać to bólem czy dyskomfortem/ ciągnięciem, kłuciem. Jak rozróżnić czy to zmiany zachodzące w organizmie w związku z np. rosnąca macica, zmianami hormonalnymi czy coś niepokojącego? Miałyście takie bóle? W internecie podają, ze to normalne dla tego tygodnia i jeżeli nie ma krwawień, plamien itp to nie ma powodu do niepokoju. Ale to moja pierwsza ciaza i nie wiem co jest normalne a co nie. Wczoraj bolało jak na okres a dziś tylko taki lekki bol.
Podpisuje się pod tym co napisały wyżej dziewczyny, też miewam 🙂***Sikorka*** lubi tę wiadomość
-
Podobno dobre są lekkie ćwiczenia na piłce, znajoma też miała, była na konsultacji u fizjo, też chciałam poćwiczyć, ale przez moją sytuację dokyor zakazał.***Sikorka***, Paula1706 lubią tę wiadomość
-
Paula1706 to już 20 tydzień 😱😱, jak się czujecie? ja właśnie jestem po tym usg 3D/4D u naszego doktora, synek pięknie rośnie, ale chyba rośnie mały urwis 🙈, wzruszyłam się drugi raz 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2021, 20:29
***Sikorka***, Kolorowanki, ZosiaM, Gosia9305, Paula1706, PaulinaP lubią tę wiadomość
-
Ola_koniczynka wrote:Oj... tak ! Zapisałam już w pytaniach do doktora w notatniku. Ostatnio pojechałam bez kartki i zapomniałam oczywiście zapytać 🙈 ja wizytę mam dopiero w grudniu , mam nadzieje, że wbije się na jakiś monitoring do doktora wcześniej 😊 przypominam sobie, że po clo też miałam incydent z krwią na papierze, ale to było jednorazowe, a teraz trwa drugi dzień i do tego mam bóle jak by na okres, ale o wiele mniej bolesne ... takie prawie niewyczuwalne, bardziej mnie to drażni 🤦♂️
Sytuacja zapewne do konsultacji 🙂 trzymam kciuki aby się udało ✊
Pisałyście o bólach, później jak dochodzą typowo od spojenia lonowego więzadeł, to faktycznie ćwiczenia rozluźniające np na piłce dają poprawę, jak nie ma przeciwskazań położniczych.Ania0692 lubi tę wiadomość
2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
Kolorowanki wrote:Sytuacja zapewne do konsultacji 🙂 trzymam kciuki aby się udało ✊
Pisałyście o bólach, później jak dochodzą typowo od spojenia lonowego więzadeł, to faktycznie ćwiczenia rozluźniające np na piłce dają poprawę, jak nie ma przeciwskazań położniczych.
Dzięki, progesteron już zrobiony, czekam na wyniki -
nick nieaktualny
-
anka wrote:Narazie rezygnuje z iui
Przez ten progesteron ? A jak to w ogóle jest, dostałaś skierowanie od doktora na iui ? Czy jak to wyglada ? Bo rozumiem, że nie wiadomo kto to będzie w szpitalu przeprowadzał ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 10:55
-
nick nieaktualnyOla_koniczynka wrote:Przez ten progesteron ? A jak to w ogóle jest, dostałaś skierowanie od doktora na iui ? Czy jak to wyglada ? Bo rozumiem, że nie wiadomo kto to będzie w szpitalu przeprowadzał ?
cały czas biorę ta luteine. Nie dostałam dopiero na monitoringu fo iui doktor pow. No niewiadomo.
-
Ola_koniczynka wrote:Przez ten progesteron ? A jak to w ogóle jest, dostałaś skierowanie od doktora na iui ? Czy jak to wyglada ? Bo rozumiem, że nie wiadomo kto to będzie w szpitalu przeprowadzał ?
Pierwsza miałam w zastępstwie za dr, druga udana UIU robił doktor Maciej, skierowanie dostałam na ostatnim podglądzie.20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
28.01.2025 Ignacy 💙 -
Ola_koniczynka wrote:Miałam piątek i sobotę, w niedziele już nic .... wbiłam
się na monitoring do doktora dzisiaj 🙈 zaraz zapytam o telefon co bym z byle czym nie latała 🙈
Ooo✊ faktycznie dziwne te plamienia, na implantacyjne było raczej za wcześnie, albo jakieś naczynko pękło, zapewne doktor rozwieje wątpliwości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 17:58
-
nick nieaktualny