X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Też miewałam takie bóle to od rozciągania się macicy, spojenia, więzadeł, parę razy bardziej się przestraszyłam dr mówił, bralam doraźnie Nospe i dr włączył aspargin, mi też pomagał odpoczynek,

Dziękuję za odpowiedz ☺️

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Hej, zaczęłam 14 tc. Od wczoraj towarzyszy mi dziwny ból brzucha i nie trwa on cały czas. Nawet nie wiem czy można nazwać to bólem czy dyskomfortem/ ciągnięciem, kłuciem. Jak rozróżnić czy to zmiany zachodzące w organizmie w związku z np. rosnąca macica, zmianami hormonalnymi czy coś niepokojącego? Miałyście takie bóle? W internecie podają, ze to normalne dla tego tygodnia i jeżeli nie ma krwawień, plamien itp to nie ma powodu do niepokoju. Ale to moja pierwsza ciaza i nie wiem co jest normalne a co nie. Wczoraj bolało jak na okres a dziś tylko taki lekki bol.

Zgadzam się z Ania0692. Ja mam 20 tc a też miewam takie bole i kłucia. Dr kazał brac doraźnie no spe a teraz po ostatniej wizycie też mi dołożył aspargin. Odpoczynek to też jak najbardziej wtedy dobry pomysł.

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • Asmrt Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Hej, zaczęłam 14 tc. Od wczoraj towarzyszy mi dziwny ból brzucha i nie trwa on cały czas. Nawet nie wiem czy można nazwać to bólem czy dyskomfortem/ ciągnięciem, kłuciem. Jak rozróżnić czy to zmiany zachodzące w organizmie w związku z np. rosnąca macica, zmianami hormonalnymi czy coś niepokojącego? Miałyście takie bóle? W internecie podają, ze to normalne dla tego tygodnia i jeżeli nie ma krwawień, plamien itp to nie ma powodu do niepokoju. Ale to moja pierwsza ciaza i nie wiem co jest normalne a co nie. Wczoraj bolało jak na okres a dziś tylko taki lekki bol.

Podpisuje się pod tym co napisały wyżej dziewczyny, też miewam 🙂

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:

Podobno dobre są lekkie ćwiczenia na piłce, znajoma też miała, była na konsultacji u fizjo, też chciałam poćwiczyć, ale przez moją sytuację dokyor zakazał.

***Sikorka***, Paula1706 lubią tę wiadomość

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 to już 20 tydzień 😱😱, jak się czujecie? ja właśnie jestem po tym usg 3D/4D u naszego doktora, synek pięknie rośnie, ale chyba rośnie mały urwis 🙈, wzruszyłam się drugi raz 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2021, 20:29

***Sikorka***, Kolorowanki, ZosiaM, Gosia9305, Paula1706, PaulinaP lubią tę wiadomość

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 17 października 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Oj... tak ! Zapisałam już w pytaniach do doktora w notatniku. Ostatnio pojechałam bez kartki i zapomniałam oczywiście zapytać 🙈 ja wizytę mam dopiero w grudniu , mam nadzieje, że wbije się na jakiś monitoring do doktora wcześniej 😊 przypominam sobie, że po clo też miałam incydent z krwią na papierze, ale to było jednorazowe, a teraz trwa drugi dzień i do tego mam bóle jak by na okres, ale o wiele mniej bolesne ... takie prawie niewyczuwalne, bardziej mnie to drażni 🤦‍♂️

Sytuacja zapewne do konsultacji 🙂 trzymam kciuki aby się udało ✊

Pisałyście o bólach, później jak dochodzą typowo od spojenia lonowego więzadeł, to faktycznie ćwiczenia rozluźniające np na piłce dają poprawę, jak nie ma przeciwskazań położniczych.

Ania0692 lubi tę wiadomość

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Sytuacja zapewne do konsultacji 🙂 trzymam kciuki aby się udało ✊

Pisałyście o bólach, później jak dochodzą typowo od spojenia lonowego więzadeł, to faktycznie ćwiczenia rozluźniające np na piłce dają poprawę, jak nie ma przeciwskazań położniczych.

Dzięki, progesteron już zrobiony, czekam na wyniki ;-)

Wysłany: 18 października 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja we wtorek chyba powtórzę tego proga może jednak coś urośnie.
    Do dr nie pisałam bo nie uważam żeby to była jakaś pilna sytuacja ale teraz sama nwm 🙁

a kiedy masz IUI?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    a kiedy masz IUI?
    Narazie rezygnuje z iui

Wysłany: 18 października 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Narazie rezygnuje z iui

Przez ten progesteron ? A jak to w ogóle jest, dostałaś skierowanie od doktora na iui ? Czy jak to wyglada ? Bo rozumiem, że nie wiadomo kto to będzie w szpitalu przeprowadzał ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 10:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Przez ten progesteron ? A jak to w ogóle jest, dostałaś skierowanie od doktora na iui ? Czy jak to wyglada ? Bo rozumiem, że nie wiadomo kto to będzie w szpitalu przeprowadzał ?
    Jeszcze nwm jak ten cykl sie skonczy :) cały czas biorę ta luteine. Nie dostałam dopiero na monitoringu fo iui doktor pow. No niewiadomo.

Wysłany: 18 października 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Jeszcze nwm jak ten cykl sie skonczy :) cały czas biorę ta luteine. Nie dostałam dopiero na monitoringu fo iui doktor pow. No niewiadomo.

Rozumiem, to trzymam kciuki w takim razie✊🍀

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:

Pierwsza miałam w zastępstwie za dr, druga udana UIU robił doktor Maciej, skierowanie dostałam na ostatnim podglądzie.

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
    28.01.2025 Ignacy 💙

Wysłany: 18 października 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Pierwsza miałam w zastępstwie za dr, druga udana UIU robił doktor Maciej, skierowanie dostałam na ostatnim podglądzie.

Rozumiem, dziękuje ;-)

Wysłany: 18 października 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 13,21 w 22 dniu cyklu , co myślicie ?

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Progesteron 13,21 w 22 dniu cyklu , co myślicie ?

Bardzo ladny jak na ten dzień cyklu 🙂 plamienia masz nadal?

Wysłany: 18 października 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Bardzo ladny jak na ten dzień cyklu 🙂 plamienia masz nadal?

Miałam piątek i sobotę, w niedziele już nic .... wbiłam
    się na monitoring do doktora dzisiaj 🙈 zaraz zapytam o telefon co bym z byle czym nie latała 🙈

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    się na monitoring do doktora dzisiaj 🙈 zaraz zapytam o telefon co bym z byle czym nie latała 🙈

Ooo✊ faktycznie dziwne te plamienia, na implantacyjne było raczej za wcześnie, albo jakieś naczynko pękło, zapewne doktor rozwieje wątpliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 17:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Super, trzymam kciuki ✊✊

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ