X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Też miewałam takie bóle to od rozciągania się macicy, spojenia, więzadeł, parę razy bardziej się przestraszyłam dr mówił, bralam doraźnie Nospe i dr włączył aspargin, mi też pomagał odpoczynek,

Dziękuję za odpowiedz ☺️

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Hej, zaczęłam 14 tc. Od wczoraj towarzyszy mi dziwny ból brzucha i nie trwa on cały czas. Nawet nie wiem czy można nazwać to bólem czy dyskomfortem/ ciągnięciem, kłuciem. Jak rozróżnić czy to zmiany zachodzące w organizmie w związku z np. rosnąca macica, zmianami hormonalnymi czy coś niepokojącego? Miałyście takie bóle? W internecie podają, ze to normalne dla tego tygodnia i jeżeli nie ma krwawień, plamien itp to nie ma powodu do niepokoju. Ale to moja pierwsza ciaza i nie wiem co jest normalne a co nie. Wczoraj bolało jak na okres a dziś tylko taki lekki bol.

Zgadzam się z Ania0692. Ja mam 20 tc a też miewam takie bole i kłucia. Dr kazał brac doraźnie no spe a teraz po ostatniej wizycie też mi dołożył aspargin. Odpoczynek to też jak najbardziej wtedy dobry pomysł.

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • Asmrt Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Hej, zaczęłam 14 tc. Od wczoraj towarzyszy mi dziwny ból brzucha i nie trwa on cały czas. Nawet nie wiem czy można nazwać to bólem czy dyskomfortem/ ciągnięciem, kłuciem. Jak rozróżnić czy to zmiany zachodzące w organizmie w związku z np. rosnąca macica, zmianami hormonalnymi czy coś niepokojącego? Miałyście takie bóle? W internecie podają, ze to normalne dla tego tygodnia i jeżeli nie ma krwawień, plamien itp to nie ma powodu do niepokoju. Ale to moja pierwsza ciaza i nie wiem co jest normalne a co nie. Wczoraj bolało jak na okres a dziś tylko taki lekki bol.

Podpisuje się pod tym co napisały wyżej dziewczyny, też miewam 🙂

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:

Podobno dobre są lekkie ćwiczenia na piłce, znajoma też miała, była na konsultacji u fizjo, też chciałam poćwiczyć, ale przez moją sytuację dokyor zakazał.

***Sikorka***, Paula1706 lubią tę wiadomość

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 to już 20 tydzień 😱😱, jak się czujecie? ja właśnie jestem po tym usg 3D/4D u naszego doktora, synek pięknie rośnie, ale chyba rośnie mały urwis 🙈, wzruszyłam się drugi raz 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2021, 20:29

***Sikorka***, Kolorowanki, ZosiaM, Gosia9305, Paula1706, PaulinaP lubią tę wiadomość

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 17 października 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Oj... tak ! Zapisałam już w pytaniach do doktora w notatniku. Ostatnio pojechałam bez kartki i zapomniałam oczywiście zapytać 🙈 ja wizytę mam dopiero w grudniu , mam nadzieje, że wbije się na jakiś monitoring do doktora wcześniej 😊 przypominam sobie, że po clo też miałam incydent z krwią na papierze, ale to było jednorazowe, a teraz trwa drugi dzień i do tego mam bóle jak by na okres, ale o wiele mniej bolesne ... takie prawie niewyczuwalne, bardziej mnie to drażni 🤦‍♂️

Sytuacja zapewne do konsultacji 🙂 trzymam kciuki aby się udało ✊

Pisałyście o bólach, później jak dochodzą typowo od spojenia lonowego więzadeł, to faktycznie ćwiczenia rozluźniające np na piłce dają poprawę, jak nie ma przeciwskazań położniczych.

Ania0692 lubi tę wiadomość

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Sytuacja zapewne do konsultacji 🙂 trzymam kciuki aby się udało ✊

Pisałyście o bólach, później jak dochodzą typowo od spojenia lonowego więzadeł, to faktycznie ćwiczenia rozluźniające np na piłce dają poprawę, jak nie ma przeciwskazań położniczych.

Dzięki, progesteron już zrobiony, czekam na wyniki ;-)

Wysłany: 18 października 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja we wtorek chyba powtórzę tego proga może jednak coś urośnie.
    Do dr nie pisałam bo nie uważam żeby to była jakaś pilna sytuacja ale teraz sama nwm 🙁

a kiedy masz IUI?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    a kiedy masz IUI?
    Narazie rezygnuje z iui

Wysłany: 18 października 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Narazie rezygnuje z iui

Przez ten progesteron ? A jak to w ogóle jest, dostałaś skierowanie od doktora na iui ? Czy jak to wyglada ? Bo rozumiem, że nie wiadomo kto to będzie w szpitalu przeprowadzał ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 10:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Przez ten progesteron ? A jak to w ogóle jest, dostałaś skierowanie od doktora na iui ? Czy jak to wyglada ? Bo rozumiem, że nie wiadomo kto to będzie w szpitalu przeprowadzał ?
    Jeszcze nwm jak ten cykl sie skonczy :) cały czas biorę ta luteine. Nie dostałam dopiero na monitoringu fo iui doktor pow. No niewiadomo.

Wysłany: 18 października 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Jeszcze nwm jak ten cykl sie skonczy :) cały czas biorę ta luteine. Nie dostałam dopiero na monitoringu fo iui doktor pow. No niewiadomo.

Rozumiem, to trzymam kciuki w takim razie✊🍀

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:

Pierwsza miałam w zastępstwie za dr, druga udana UIU robił doktor Maciej, skierowanie dostałam na ostatnim podglądzie.

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
    28.01.2025 Ignacy 💙

Wysłany: 18 października 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Pierwsza miałam w zastępstwie za dr, druga udana UIU robił doktor Maciej, skierowanie dostałam na ostatnim podglądzie.

Rozumiem, dziękuje ;-)

Wysłany: 18 października 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 13,21 w 22 dniu cyklu , co myślicie ?

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Progesteron 13,21 w 22 dniu cyklu , co myślicie ?

Bardzo ladny jak na ten dzień cyklu 🙂 plamienia masz nadal?

Wysłany: 18 października 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Bardzo ladny jak na ten dzień cyklu 🙂 plamienia masz nadal?

Miałam piątek i sobotę, w niedziele już nic .... wbiłam
    się na monitoring do doktora dzisiaj 🙈 zaraz zapytam o telefon co bym z byle czym nie latała 🙈

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    się na monitoring do doktora dzisiaj 🙈 zaraz zapytam o telefon co bym z byle czym nie latała 🙈

Ooo✊ faktycznie dziwne te plamienia, na implantacyjne było raczej za wcześnie, albo jakieś naczynko pękło, zapewne doktor rozwieje wątpliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 17:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Super, trzymam kciuki ✊✊

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ