Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
anka wrote:Dziewczyny jak to możliwe biorąc luteine progesteron tylko 7,900? 😭
Nie chce wchodzić w kompetencje dr, ale widzę, że lubisz badac ten progesteron, ja bym oznaczyła z trzy dni pod rząd poziom progesteronu czy faktycznie utrzymuje Ci się na tak niskim poziomie, progesteron działa pulsacyjnie, może akurat tak trafiłaś,2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
nick nieaktualnyKolorowanki wrote:Nie chce wchodzić w kompetencje dr, ale widzę, że lubisz badac ten progesteron, ja bym oznaczyła z trzy dni pod rząd poziom progesteronu czy faktycznie utrzymuje Ci się na tak niskim poziomie, progesteron działa pulsacyjnie, może akurat tak trafiłaś,
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:Mimo wszystko to jest bardzo niski poziom biorąc luteine wiem ze dziala pulsacyjnie... ale szczerze ja teraz zwatpilam ze ta owulacja wgl byla
Może poprostu napisz sms czy powtórzyć wynik,progesteron zawsze można dołożyć.
2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
Ola_koniczynka wrote:To jeszcze ja o tym progesteronie nieszczęsnym 🙈 trzeba go robić na czczo ?
Jak dobrze pamiętam któraś już to kiedyś pisala, że najlepiej na czczo rano po wstaniu, stężenie jest najwyższe, mi dr też mówił, że progesteron jest jak huśtawka.Zaba90 lubi tę wiadomość
-
Ola_koniczynka wrote:Dziewczyny, a czy jest możliwe u doktora wizyta online ? I czy ona jest szybko jak coś ? Bo wydaje mi się ze kiedyś tu coś czytałam o takich wizytach 😊
Nie, dr miał tylko wizyty online jak był po wypadku i nie wiadomo było kiedy wróci. -
nick nieaktualny
-
Ola_koniczynka wrote:Aaa Ok dziękuje 😊
Nie badałam , niestety nie miałam jak 🙈
Plamienie jest bardzo delikatne (chyba mniejsze niż wczoraj)
Ja bym oznaczyła ten progesteron, nie musi być jutro, będziesz miała dodatkowe info dla lekarza, a może te plamienia to wina progesteronu, ale bez badań ciężko stwierdzić, to taka moja sugestia.2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
nick nieaktualny
-
Kolorowanki wrote:Ja bym oznaczyła ten progesteron, nie musi być jutro, będziesz miała dodatkowe info dla lekarza, a może te plamienia to wina progesteronu, ale bez badań ciężko stwierdzić, to taka moja sugestia.
Dzięki, pojadę w poniedziałek z rana , innej możliwości niestety nie mam 🙈 To będzie mój 22 dzień cyklu. Myślałam, żeby w poniedziałek zadzwonić na recepcje i poprosić o krótka wizytę/monitoring u doktora, tylko może być ciężko, chociaż Panie z recepcji zawsze pytają doktora co zrobić w danej sytuacja. Najbardziej mam wątpliwości czy od nowego cyklu znowu brać tą lamette skoro wywołała jakieś plamienia 🙈🤦♂️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:19
-
anka wrote:Ja we wtorek chyba powtórzę tego proga może jednak coś urośnie.
Do dr nie pisałam bo nie uważam żeby to była jakaś pilna sytuacja ale teraz sama nwm 🙁
Twoja decyzja, ja osobiście bym wysłała wynik sms z zapytaniem 🙂, może potraktuj ten cykl jako "diagnostyczny" jeżeli chodzi o poziom progesteronu jak masz możliwość, w kolejnym można zawsze dołożyć leki zmienić na inne jak z tymi nie gra, a jeden wynik progesteronu o niczym nie świadczy, kiedyś robiłam na sobie taki "eksperyment" kilka pomiarów progesteronu w ciągu dnia i była to sinusoida2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
Ola_koniczynka wrote:Dzięki, pojadę w poniedziałek z rana jak córkę do przedszkola odwiozę (przed praca powinnam zdążyć) innej możliwości niestety nie mam 🙈 To będzie mój 22 dzień cyklu. Myślałam, żeby w poniedziałek zadzwonić na recepcje i poprosić o krótka wizytę/monitoring u doktora, tylko może być ciężko, chociaż Panie z recepcji zawsze pytają doktora co zrobić w danej sytuacja. Najbardziej mam wątpliwości czy od nowego cyklu znowu brać tą lamette skoro wywołała jakieś plamienia 🙈🤦♂️
Też jest to jakieś rozwiązanie, ale na następnej wizycie poprosić o te numer telefonu, później jest łatwiej 🙂2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
nick nieaktualnyKolorowanki wrote:Twoja decyzja, ja osobiście bym wysłała wynik sms z zapytaniem 🙂, może potraktuj ten cykl jako "diagnostyczny" jeżeli chodzi o poziom progesteronu jak masz możliwość, w kolejnym można zawsze dołożyć leki zmienić na inne jak z tymi nie gra, a jeden wynik progesteronu o niczym nie świadczy, kiedyś robiłam na sobie taki "eksperyment" kilka pomiarów progesteronu w ciągu dnia i była to sinusoida
-
Kolorowanki wrote:Też jest to jakieś rozwiązanie, ale na następnej wizycie poprosić o te numer telefonu, później jest łatwiej 🙂
Oj... tak ! Zapisałam już w pytaniach do doktora w notatniku. Ostatnio pojechałam bez kartki i zapomniałam oczywiście zapytać 🙈 ja wizytę mam dopiero w grudniu , mam nadzieje, że wbije się na jakiś monitoring do doktora wcześniej 😊 przypominam sobie, że po clo też miałam incydent z krwią na papierze, ale to było jednorazowe, a teraz trwa drugi dzień i do tego mam bóle jak by na okres, ale o wiele mniej bolesne ... takie prawie niewyczuwalne, bardziej mnie to drażni 🤦♂️ -
Hej, zaczęłam 14 tc. Od wczoraj towarzyszy mi dziwny ból brzucha i nie trwa on cały czas. Nawet nie wiem czy można nazwać to bólem czy dyskomfortem/ ciągnięciem, kłuciem. Jak rozróżnić czy to zmiany zachodzące w organizmie w związku z np. rosnąca macica, zmianami hormonalnymi czy coś niepokojącego? Miałyście takie bóle? W internecie podają, ze to normalne dla tego tygodnia i jeżeli nie ma krwawień, plamien itp to nie ma powodu do niepokoju. Ale to moja pierwsza ciaza i nie wiem co jest normalne a co nie. Wczoraj bolało jak na okres a dziś tylko taki lekki bol.28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Hej, zaczęłam 14 tc. Od wczoraj towarzyszy mi dziwny ból brzucha i nie trwa on cały czas. Nawet nie wiem czy można nazwać to bólem czy dyskomfortem/ ciągnięciem, kłuciem. Jak rozróżnić czy to zmiany zachodzące w organizmie w związku z np. rosnąca macica, zmianami hormonalnymi czy coś niepokojącego? Miałyście takie bóle? W internecie podają, ze to normalne dla tego tygodnia i jeżeli nie ma krwawień, plamien itp to nie ma powodu do niepokoju. Ale to moja pierwsza ciaza i nie wiem co jest normalne a co nie. Wczoraj bolało jak na okres a dziś tylko taki lekki bol.
Też miewałam takie bóle to od rozciągania się macicy, spojenia, więzadeł, parę razy bardziej się przestraszyłam dr mówił, bralam doraźnie Nospe i dr włączył aspargin, mi też pomagał odpoczynek,***Sikorka***, Paula1706 lubią tę wiadomość