Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Oj wiem wiem...... Tutejszy lekarz zapytał mnie "o jakiej ciąży pani marzy...." A później stwierdził, że jeśli się uda to kto wie czy ją donosze 🤷‍♀️ A jak na ktg tutaj chodziłam i polozne dla świętego spokoju kazały wejść do gabinetu żeby spojrzał na zapis to popatrzył w kartoteke i na mnie i z tekstem A jak pani chce urodzić to dziecko? Normalnie SN. Spojrzał na kartę ciąży że od Dr zasmial się i było to niech sobie pani u nich rodzi powodzenia....

Niestety zależy na jakiego trafi się człowieka, niektórzy nie powinni leczyć ludzi, poprostu, u nas w szpitalu to też szkoda nawet pisać i komentować, za to mamy przychodnie gdzie przyjmuje dr Iciek robi prenatalne i też Jego ojciec to jak był moment że nasz doktor zalecał częściej ktg to tam chodziłamaby nie jeździć do Poznania na samo ktg i jeszcze się mnie pytali czy chce dodatkowo zrobić przepływy , także opieka super była 🙂

Olivia27 lubi tę wiadomość

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Na ten temat mogę się wypowiedzieć bo miałam dość sporo stymulacji, u nas problem był tylko po mojej stronie bo nie działa mi przysadka tak jak trzeba i ja miałam stymulację łączone tabletki plus zastrzyki, Gonal, Mensinorm,na samych zastrzykach u mnie nie było rezultatu, jaką stymulacja zależy z czym masz problem, moja znajoma mając PCOS, teraz leczy się u doktora ma inne stymulację niż ja, z reguły najpierw są tabletki jak nie ma na nich owulacji to dalej są zastrzyki, i też dr najpierw sprawdza czy masz swoje owulacje, rośnie endometrium i jak ten cykl naturalny wygląda.

Co tam u Was? My się zastanawiamy czy za pół roku nie zacząć starać się o rodzeństwo, nie wiedomo jak będzie teraz

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ollinda wrote:
    Cześć Dziewczyny, czy możecie napisać trochę o tym, jak wygląda temat prowadzenia stymulacji owulacji u doktora? Jakie macie doświadczenia odnośnie skuteczności, plus jakie jest ogólnie jego podejście do tematu? Przy staraniach o pierwsza ciążę chodziłam do innego lekarza, teraz rozważam dr Brązerta i chętnie poznam Wasze opinie i doświadczenia.

U mnie była stymulacja na letrozolu, dobrze reagowałam i na nim zaszłam w ciążę, tak dokładnie jaka stymulacja zależy od przypadku.

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Zabaaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mogę mieć pytanie na priv do którejś z Was, której dr robił osobiście CC na Polnej bądź nadzorował jej poród SN? :) Albo która zbliża się do terminu porodu? :)

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Niestety zależy na jakiego trafi się człowieka, niektórzy nie powinni leczyć ludzi, poprostu, u nas w szpitalu to też szkoda nawet pisać i komentować, za to mamy przychodnie gdzie przyjmuje dr Iciek robi prenatalne i też Jego ojciec to jak był moment że nasz doktor zalecał częściej ktg to tam chodziłamaby nie jeździć do Poznania na samo ktg i jeszcze się mnie pytali czy chce dodatkowo zrobić przepływy , także opieka super była 🙂

Chyba wiem który szpital masz ma myśli 🙈 mąż się śmiał, że gdybym tam miała rodzić to sam wolałby odebrać poród 🤣

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabaaa wrote:
    Dziewczyny, mogę mieć pytanie na priv do którejś z Was, której dr robił osobiście CC na Polnej bądź nadzorował jej poród SN? :) Albo która zbliża się do terminu porodu? :)

U mnie doktor przeprowadzał 2 razy CC, jak coś to priv.

Zabaaa lubi tę wiadomość

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Co tam u Was? My się zastanawiamy czy za pół roku nie zacząć starać się o rodzeństwo, nie wiedomo jak będzie teraz

Wszystko dobrze, niedługo roczek 🙈, wróciłam do pracy, nie planujemy w najbliższym czasie rodzeństwa, jest mi dobrze tak jak jest teraz, potrzebowałam wyjść do ludzi, zrobić coś dla siebie, Franek był mega wymagającym dzieckiem.

To w takim razie ✊✊

• Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miała która iui z pomocą lametty i gonal ? Jeśli tak to jak zakończyła się iui ?

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Dziewczyny miała która iui z pomocą lametty i gonal ? Jeśli tak to jak zakończyła się iui ?

Jak pisałam wyżej, mialam takie stymulację dokładnie lameta plus gonal, też miałam UIU i jest Franek.

Wysłany: 17 stycznia 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Jak pisałam wyżej, mialam takie stymulację dokładnie lameta plus gonal, też miałam UIU i jest Franek.

❤️ To extra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:34

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    ❤️ To mnie podniosłaś na duchu 😊 mam nadzieje, że na mnie tez zadziała taka kombinacja ? A zastrzyk na pęknięcie miałaś ?

Tak

• CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Oczywiscie 😊

Hej, czy również mogę priv? Dodałam do przyjaciółek

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:

Wcześniejsze miałam na letrozolu do ostatniej trzeciej doktor dołożył mi dodatkowo mensinorm, też miałam łączoną
    Powodzenia ✊

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
    28.01.2025 Ignacy 💙
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Na szczęście tak😊 Pokazała mi się moja malutka i się bardzo wzruszylam🤗

Mi nie było dane, ale niedługo ciąża donoszona, trochę nie wierzę, że to pisze, że się udało 😱😱

Masz już wszystko gotowe??

Zabaaa jak coś ja się zbliżam do porodu 🙂

Malina1991, Paula1706, Zabaaa, Asmrt, PaulinaP, Karina89 lubią tę wiadomość

2021🐼
    2024🐼
    2026 🫄
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Mi nie było dane, ale niedługo ciąża donoszona, trochę nie wierzę, że to pisze, że się udało 😱😱

Bardzo się cieszę ☺️ jak byłam raz kilka dni na obserwacji na oddziale, leżałam z dziewczyną do porodu, która od trzech miesięcy leżała na oddziale, były mega emocje, moment wzruszenia, chociaż krótko się "znałyśmy"

MuminkAa, Paula1706, Asmrt lubią tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 wrote:
    Bardzo się cieszę ☺️ jak byłam raz kilka dni na obserwacji na oddziale, leżałam z dziewczyną do porodu, która od trzech miesięcy leżała na oddziale, były mega emocje, moment wzruszenia, chociaż krótko się "znałyśmy"

Oj tak ☺️ ale już marzę, aby wyjść do domu na powietrze.

2021🐼
    2024🐼
    2026 🫄
  • PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Hej, czy również mogę priv? Dodałam do przyjaciółek
    Pewnie 🙂

Wysłany: 17 stycznia 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Wcześniejsze miałam na letrozolu do ostatniej trzeciej doktor dołożył mi dodatkowo mensinorm, też miałam łączoną
    Powodzenia ✊

Dziękuje ❤️

• Paula1706 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:

Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 😊

A ja jestem w tyle z przygotowaniami🙈i jestem przerażona, że niedługo kolej na mnie🙉 Przedemna chyba jest jeszcze Asmrt w kolejce🤔

Mam mały remont w domu, znaczy malujemy mieszkanie i nic nie idzie zgodnie z planem, w związku z tym mam dodatkowa robotę. Wyprawkę w zasadzie mam skompletowana, ale dopiero zaczęłam pranie i prasowanie ubranek, no i jeszcze spakowanie torby ale jakoś muszę to ogarnąć chociaż samopoczucie jest znacznie gorsze, normalnie wszystko mnie boli i czuje się jak staruszka. Nie wiem czy tylko ja tak mam?

Malina1991 lubi tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • Zabaaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    U mnie doktor przeprowadzał 2 razy CC, jak coś to priv.
    Wyslalam zaproszenie do przyjaciolek 🥰

‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ