Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Dziewczyny urodziłam wczoraj w nocy mała Basię.
    Jest cała zdrowa i cudowna😍❤

Porod ciężki🙈 zakończył się vakum i operacyjnym usunięciem lozyska. Straciłam dużo krwi i mam przetaczana i jestem bardzo slaba, ale widok mojej malutkiej wszystko mi wynagradza🥰

Dziękuję wam za wszystkie trzymane kciuki😘😘

Pozdrawiam i życzę wszystkim staraczkom powodzenia i trzymam za was kciuki🙂✊✊

Paula1706 gratulacje i nabieraj sił!

Paula1706 lubi tę wiadomość

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do doktora i pracy w szpitalu to na chwilę obecną nie pracuje na żadnym oddziale, większość lekarzy z oddziału odeszła, ale jak byłam na obserwacji w szpitalu i pisałam sms o rozmowę to był

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 11:57

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Co do doktora i pracy w szpitalu to na chwilę obecną nie pracuje na żadnym oddziale, większość lekarzy z oddziału odeszła, ale jak byłam na obserwacji w szpitalu i pisałam sms o rozmowę to był

Dokładnie tak. Tak jak pisałam, np. na onier został tylko ordynator. Jak potrzebowałam pilnie wieczornej konsultacji to ściągali kogoś z ginekologii

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Dokładnie tak. Tak jak pisałam, np. na onier został tylko ordynator. Jak potrzebowałam pilnie wieczornej konsultacji to ściągali kogoś z ginekologii

Ale tak akurat jest zawsze na oddziałach lekarze oddziałowi są tak max do 14 potem jak coś się dzieje to położne wołają lekarzy z porodówki najczęściej, Ci którzy mają dyżur, na Polnej ostatnio jakieś zmiany szerokie, jlchyba w tamtym roku Profesor Szymanowski zrezygnował z bycia ordynatorem porodówki

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was miała atosiban przed transferem? Dr kieruję na podanie na oddział czy robią w centrum niepłodności?

Tam gdzie całe ivf 🙂

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Ale tak akurat jest zawsze na oddziałach lekarze oddziałowi są tak max do 14 potem jak coś się dzieje to położne wołają lekarzy z porodówki najczęściej, Ci którzy mają dyżur, na Polnej ostatnio jakieś zmiany szerokie, jlchyba w tamtym roku Profesor Szymanowski zrezygnował z bycia ordynatorem porodówki

Tak to prawda :) z reszta onier miał byc zamknięty lub przeniesiony z końcem grudnia a teraz z końcem lutego a w miejsce onier maja przenieść poradnie niepłodności i tam maja wykonywać in vitro. Ale wychodziłam w marcu ze szpitala to jeszcze normalnie był onier i nikt tam nic nie wie :)

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Tak to prawda :) z reszta onier miał byc zamknięty lub przeniesiony z końcem grudnia a teraz z końcem lutego a w miejsce onier maja przenieść poradnie niepłodności i tam maja wykonywać in vitro. Ale wychodziłam w marcu ze szpitala to jeszcze normalnie był onier i nikt tam nic nie wie :)

Z czasem się okaże co tam mają w planach.

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Po wizycie wszystko dobrze jak na ten moment 🤗

missi-m mocne kciukasy za Ciebie 🙂🙂

Oby było tak dalej, kciuki ✊

• PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

Mam nadzieję, że to chwilowa sytuacja. Jednak zawsze lepiej mieć lekarza, który pracuje w szpitalu wg mnie 🙂.

Jak przychodził do Ciebie, a niby nie pracuje to gdzieś tam musiał być jednak w pobliżu 🙃. Może byl w klinice niepłodności, ale tam pracuje chyba tylko 1 tydzień w miesiącu. Wiem, że lekarze tam mają dyżury tygodniowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 15:44

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Mam nadzieję, że to chwilowa sytuacja. Jednak zawsze lepiej mieć lekarza, który pracuje w szpitalu wg mnie 🙂.

Jak przychodził do Ciebie, a niby nie pracuje to gdzieś tam musiał być jednak w pobliżu 🙃. Może byl w klinice niepłodności, ale tam pracuje chyba tylko 1 tydzień w miesiącu. Wiem, że lekarze tam mają dyżury tygodniowe.

Szczegółów nie znam nie dopytywałam 🙂, ale myślę, że dr wróci do szpitala prędzej czy później

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek12 zaglądasz na forum?

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni widzę, że zaglądasz🙂, odezwę się w wiadomości prywatnej 🤗

Dżoni lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że jest temat dr i szpitala, teraz znajoma miała planowe CC, była na oddziale u Prof B i robił jej jeden z lekarzy który pracuje na Ulańskiej, tam w sumie chyba każdy jest na Polnej i to głównie z oddziału Profesora.

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jesteście z Basia już w domku? Jak się czujesz?

• P. M. Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was zaszła w ciążę podczas inseminacji u docenta B.? Ja jestem po pierwszej i chyba niestety się nie udało, dziś w 13 dniu po test negatywny :(.
    Gratuluję wszystkim mamom :)

• PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. M. wrote:
    A czy któraś z Was zaszła w ciążę podczas inseminacji u docenta B.? Ja jestem po pierwszej i chyba niestety się nie udało, dziś w 13 dniu po test negatywny :(.

Hej, nam się udalo. Ja przestałam wierzyć w sikance. Mi nawet przy wysokiej becie wychodziła mega blada druga kreska. Lepiej poczekac, albo zbadać betę z krwi.
    Trzymam mocno kciuki za Was !!✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 07:37

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Hej, nam się udalo, ale dopiero za trzecim razem. Ja przestałam wierzyć w sikance. Mi nawet przy wysokiej becie wychodziła mega blada druga kreska. Lepiej poczekac, albo zbadać betę z krwi.
    Trzymam mocno kciuki za Was !!✊✊

Super gratulacje 🙂

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. M. wrote:

Tak u nas druga udana, niestety poronienie, trzecia inseminacja też udana bliźniaki, prawdopodobnie synek i córeczka 😍

Trzymam kciuki 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 15:16

MuminkAa, PozytywnaAna, Dżoni, Paula1706 lubią tę wiadomość

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Paula jesteście z Basia już w domku? Jak się czujesz?

Tak jesteśmy w domku😊, szybko mnie wypuścili, już w dzień kobiet. Sama byłam zdziwiona i nie przygotowana na to. Ale w domu to jednak w domu, po tych dwóch tygodniach już chcialam choć jeszcze tyle siły nie miałam. Pierwsze kilka dni było najgorszych, teraz już w miarę ok. Jakieś dolegliwości po ciazowe są i po porodowe wiadomo.

A przy małej w domu panuje istny armagedon chyba jak u każdego🤣 Jakoś się uczymy wspólnego funkcjonowania. Ale i tak jest cudownie😍

MuminkAa, Dżoni lubią tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Tak jesteśmy w domku😊, szybko mnie wypuścili, już w dzień kobiet. Sama byłam zdziwiona i nie przygotowana na to. Ale w domu to jednak w domu, po tych dwóch tygodniach już chcialam choć jeszcze tyle siły nie miałam. Pierwsze kilka dni było najgorszych, teraz już w miarę ok. Jakieś dolegliwości po ciazowe są i po porodowe wiadomo.

A przy małej w domu panuje istny armagedon chyba jak u każdego🤣 Jakoś się uczymy wspólnego funkcjonowania. Ale i tak jest cudownie😍

Z jednej strony dobrze, nie ma to jak domek i swoje łóżeczko, ja dochodziłam do siebie z
    dwa tygodnie też miałam przetaczana krew, ale był krwotok podczas CC przez to łożysko centralnie przodujące

Trzymajcie się w zdrowiu, uściski 🙂

Paula1706 lubi tę wiadomość

‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ