Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynyny kciuki za Wasze inseminacje👊

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    To zdrówka dla Jagódki❤️, jednak ciągnie sie to cały czas, i wszystkiego najlepszego z okazji jutrzejszego dnia dziecka 🎁🎁

U nas wszystko dobrze zaraz roczek 🙈 ja wrociłam do pracy, zaczelam regularnie biegać zobaczymy na jak długo wystarczy mi motywacji, córeczka z nianią i trzy razy w tygodniu chodzi do klubu malucha.

Dzięki dziewczyny ❤️
    Ja codziennie mam wzrusz jak na nią patrzę i lekki smutek że czas tak szybko biegnie.
    Życzę dużo tej motywacji bo wiem jak bardzo jej potrzeba! Też wróciłam do ćwiczeń i diety i jest całkiem nieźle 😄 ogólnie po ciąży czuję się taka silniejsza we wszystkich aspektach 🙌 o powrocie do pracy nie myślę przed skończeniem roku, więc podziwiam tym bardziej!

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    My 30 marca świętowaliśmy pierwsze urodzinki, już rok za nami 🙈, tak niedawno byłam w ciąży.

Oj jak ten czas zasuwa!
    Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych bejbikow 🧡

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzięki dziewczyny ❤️
    Ja codziennie mam wzrusz jak na nią patrzę i lekki smutek że czas tak szybko biegnie.
    Życzę dużo tej motywacji bo wiem jak bardzo jej potrzeba! Też wróciłam do ćwiczeń i diety i jest całkiem nieźle 😄 ogólnie po ciąży czuję się taka silniejsza we wszystkich aspektach 🙌 o powrocie do pracy nie myślę przed skończeniem roku, więc podziwiam tym bardziej!

Ja potrzebowałam dla samej siebie, jeszcze raz zdrówka dla Jagódki 🙂

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Dziewczynyny kciuki za Wasze inseminacje👊

Jeżeli jeszcze zostało Tobie to ja chętnie dla koleżanki też bedzie podchodzić do inseminacji

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Jeżeli jeszcze zostało Tobie to ja chętnie dla koleżanki też bedzie podchodzić do inseminacji

Wysłałam zaproszenie 🙂

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Gratuluje Wam mamuśki :*<3

Ja mam długi cykl, miesiączka wywołana i przyszła dopiero w 46dc.
    Od 5dc lametta, później gonal i inseminacja ostatnia w tych staraniach...

Byłam już wypełnić dokumenty do procedury in vitro... jaki to był stres..
    Lekarz kazał już wypełnić i robimy ostatnią inseminację...

mam nadzieję, że na inseminacji się zakończy i ta ostatnia będzie tą szczęśliwą <3

Trzymam za Was kciuki :*

Życzę Ci tego ❤️ my mieliśmy podchodzić do trasferu, a tu nieoczekiwanie ciąża naturalna sie przytrafiła 🙂 ważne, że jest dalszy plan bo to też uspakaja głowę

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich bąbelków mniejszych, większych spóźnione życzenia z okazji dnia dziecka, dużo radości i uśmiechu ☺️

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny była któraś z Was u dr L na prenatalnych? , tym razem sie do Niej zapisałam

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Dziewczyny była któraś z Was u dr L na prenatalnych? , tym razem sie do Niej zapisałam

Byłam na jednym prenatalnym u dr L, jest dokładna🙂

MilenaMi lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Byłam na jednym prenatalnym u dr L, jest dokładna🙂

Priv?

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:

Genetyczne miałam u dr L, na drugie do dr Ićka, trzecie chyba zrobię to 3d /4d u dr Macieja, zapytam sie czy to może być jako trzecie bo mówił aby sie zapisywać między 28 a 29 na to usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 10:11

MilenaMi lubi tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Genetyczne miałam u dr L, na drugie do dr Ićka, trzecie chyba zrobię to 3d /4d u dr Macieja, zapytam sie czy to może być jako trzecie bo mówił aby sie zapisywać między 28 a 29 na to usg.

Dzięki, ja właśnie w pierwszej ciąży wszystkie trzy ptenatalne u dr Ićka, o tym 3d nawet nie myślałam bo najpierw pandemia potem doktor był na L4, a tylko dr magrywa film na Ulanskiej , teraz pewnie też sie zdecydujemy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 14:31

• PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Na pierwszych byłam u dr Icka, niby ok, ale robił to w pośpiechu, był zakręcony. 2 razy wpisał złą datę, musiałam go poprawiać.

Na drugich byłam u doktor L, bardzo spokojna dokładna. Jak dziecko nie chciało się ruszyć to na spokojnie, wróciła do tego nawet dwa razy, żeby sprawdzić wszystko dokładnie. Na 2 prenatalne zapisujcie sie najwcześniej 20+0. Nie wcześniej, a nawet lepiej tydzień, półtora później.

Na trzecie również zapisze się do Pani doktor L.

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Na pierwszych byłam u dr Icka, niby ok, ale robił to w pośpiechu, był zakręcony. 2 razy wpisał złą datę, musiałam go poprawiać.

Na drugich byłam u doktor L, bardzo spokojna dokładna. Jak dziecko nie chciało się ruszyć to na spokojnie, wróciła do tego nawet dwa razy, żeby sprawdzić wszystko dokładnie. Na 2 prenatalne zapisujcie sie najwcześniej 20+0. Nie wcześniej, a nawet lepiej tydzień, półtora później.

Na trzecie również zapisze się do Pani doktor L.

Właśnie ja też mam podobne odczucia, wiem, że świetny fachowiec, ale u dr Macieja badania są na spokojnie i jak wyszlam od dr Ićka to mowie co to było, maja inny styl pracy i ciężko mi było, dzięki 🙂

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

• Abecadło Nowa

Wysłany: 4 czerwca 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:
    Dziewczyny, a jeszcze jedno pytanie, biorę 2x prolutex, 2x duphaston + utrogestan, progesteron podskoczył do 170, dr nie odpisuje na SMS. Czy nie jest za wysoki? Transfer na cyklu naturalnym, jestem już 19 dni po transferze.

Część, jestem pacjentką doktora i przygotowuje sie do trasferu, tym razem cykl naturalny, ile jest mniej więcej wizyt w takim cyklu?

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abecadło wrote:
    Część, jestem pacjentką doktora i przygotowuje sie do trasferu, tym razem cykl naturalny, ile jest mniej więcej wizyt w takim cyklu?

Pozwolę sobie też odpowiedzieć, również miałam na cyklu naturalnym, u mnie były 4 wizyty, ale to zależy jaki masz dlugi cykl jak rośnie pecherzyk może być więcej.

Abecadło lubi tę wiadomość

• Abecadło Nowa

Wysłany: 4 czerwca 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Pozwolę sobie też odpowiedzieć, również miałam na cyklu naturalnym, u mnie były 4 wizyty, ale to zależy jaki masz dlugi cykl jak rośnie pecherzyk może być więcej.

Dzięki i gratulacje

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Właśnie ja też mam podobne odczucia, wiem, że świetny fachowiec, ale u dr Macieja badania są na spokojnie i jak wyszlam od dr Ićka to mowie co to było, maja inny styl pracy i ciężko mi było, dzięki 🙂

Jestem świeżo po 3 badaniu prenatalnym, wszyatkoe robilam u dr Ićka, faktycznie na poczatku jest trochę zakrecony, na badaniu bardzo skupiony, nie jest typ dr Macieja dla mnie troche za mało mówi.

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
    28.01.2025 Ignacy 💙
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Gratuluje Wam mamuśki :*<3

Ja mam długi cykl, miesiączka wywołana i przyszła dopiero w 46dc.
    Od 5dc lametta, później gonal i inseminacja ostatnia w tych staraniach...

Byłam już wypełnić dokumenty do procedury in vitro... jaki to był stres..
    Lekarz kazał już wypełnić i robimy ostatnią inseminację...

mam nadzieję, że na inseminacji się zakończy i ta ostatnia będzie tą szczęśliwą <3

Trzymam za Was kciuki :*

Trzymam kciuki i powodzenia🍀

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
    28.01.2025 Ignacy 💙
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ