Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Gratuluje Wam mamuśki :*<3

Ja mam długi cykl, miesiączka wywołana i przyszła dopiero w 46dc.
    Od 5dc lametta, później gonal i inseminacja ostatnia w tych staraniach...

Byłam już wypełnić dokumenty do procedury in vitro... jaki to był stres..
    Lekarz kazał już wypełnić i robimy ostatnią inseminację...

mam nadzieję, że na inseminacji się zakończy i ta ostatnia będzie tą szczęśliwą <3

Trzymam za Was kciuki :*

Życzę Ci tego ❤️ my mieliśmy podchodzić do trasferu, a tu nieoczekiwanie ciąża naturalna sie przytrafiła 🙂 ważne, że jest dalszy plan bo to też uspakaja głowę

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich bąbelków mniejszych, większych spóźnione życzenia z okazji dnia dziecka, dużo radości i uśmiechu ☺️

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny była któraś z Was u dr L na prenatalnych? , tym razem sie do Niej zapisałam

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Dziewczyny była któraś z Was u dr L na prenatalnych? , tym razem sie do Niej zapisałam

Byłam na jednym prenatalnym u dr L, jest dokładna🙂

MilenaMi lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Byłam na jednym prenatalnym u dr L, jest dokładna🙂

Priv?

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:

Genetyczne miałam u dr L, na drugie do dr Ićka, trzecie chyba zrobię to 3d /4d u dr Macieja, zapytam sie czy to może być jako trzecie bo mówił aby sie zapisywać między 28 a 29 na to usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 10:11

MilenaMi lubi tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Genetyczne miałam u dr L, na drugie do dr Ićka, trzecie chyba zrobię to 3d /4d u dr Macieja, zapytam sie czy to może być jako trzecie bo mówił aby sie zapisywać między 28 a 29 na to usg.

Dzięki, ja właśnie w pierwszej ciąży wszystkie trzy ptenatalne u dr Ićka, o tym 3d nawet nie myślałam bo najpierw pandemia potem doktor był na L4, a tylko dr magrywa film na Ulanskiej , teraz pewnie też sie zdecydujemy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 14:31

• PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Na pierwszych byłam u dr Icka, niby ok, ale robił to w pośpiechu, był zakręcony. 2 razy wpisał złą datę, musiałam go poprawiać.

Na drugich byłam u doktor L, bardzo spokojna dokładna. Jak dziecko nie chciało się ruszyć to na spokojnie, wróciła do tego nawet dwa razy, żeby sprawdzić wszystko dokładnie. Na 2 prenatalne zapisujcie sie najwcześniej 20+0. Nie wcześniej, a nawet lepiej tydzień, półtora później.

Na trzecie również zapisze się do Pani doktor L.

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Na pierwszych byłam u dr Icka, niby ok, ale robił to w pośpiechu, był zakręcony. 2 razy wpisał złą datę, musiałam go poprawiać.

Na drugich byłam u doktor L, bardzo spokojna dokładna. Jak dziecko nie chciało się ruszyć to na spokojnie, wróciła do tego nawet dwa razy, żeby sprawdzić wszystko dokładnie. Na 2 prenatalne zapisujcie sie najwcześniej 20+0. Nie wcześniej, a nawet lepiej tydzień, półtora później.

Na trzecie również zapisze się do Pani doktor L.

Właśnie ja też mam podobne odczucia, wiem, że świetny fachowiec, ale u dr Macieja badania są na spokojnie i jak wyszlam od dr Ićka to mowie co to było, maja inny styl pracy i ciężko mi było, dzięki 🙂

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

• Abecadło Nowa

Wysłany: 4 czerwca 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:
    Dziewczyny, a jeszcze jedno pytanie, biorę 2x prolutex, 2x duphaston + utrogestan, progesteron podskoczył do 170, dr nie odpisuje na SMS. Czy nie jest za wysoki? Transfer na cyklu naturalnym, jestem już 19 dni po transferze.

Część, jestem pacjentką doktora i przygotowuje sie do trasferu, tym razem cykl naturalny, ile jest mniej więcej wizyt w takim cyklu?

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abecadło wrote:
    Część, jestem pacjentką doktora i przygotowuje sie do trasferu, tym razem cykl naturalny, ile jest mniej więcej wizyt w takim cyklu?

Pozwolę sobie też odpowiedzieć, również miałam na cyklu naturalnym, u mnie były 4 wizyty, ale to zależy jaki masz dlugi cykl jak rośnie pecherzyk może być więcej.

Abecadło lubi tę wiadomość

• Abecadło Nowa

Wysłany: 4 czerwca 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Pozwolę sobie też odpowiedzieć, również miałam na cyklu naturalnym, u mnie były 4 wizyty, ale to zależy jaki masz dlugi cykl jak rośnie pecherzyk może być więcej.

Dzięki i gratulacje

• Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Właśnie ja też mam podobne odczucia, wiem, że świetny fachowiec, ale u dr Macieja badania są na spokojnie i jak wyszlam od dr Ićka to mowie co to było, maja inny styl pracy i ciężko mi było, dzięki 🙂

Jestem świeżo po 3 badaniu prenatalnym, wszyatkoe robilam u dr Ićka, faktycznie na poczatku jest trochę zakrecony, na badaniu bardzo skupiony, nie jest typ dr Macieja dla mnie troche za mało mówi.

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Gratuluje Wam mamuśki :*<3

Ja mam długi cykl, miesiączka wywołana i przyszła dopiero w 46dc.
    Od 5dc lametta, później gonal i inseminacja ostatnia w tych staraniach...

Byłam już wypełnić dokumenty do procedury in vitro... jaki to był stres..
    Lekarz kazał już wypełnić i robimy ostatnią inseminację...

mam nadzieję, że na inseminacji się zakończy i ta ostatnia będzie tą szczęśliwą <3

Trzymam za Was kciuki :*

Trzymam kciuki i powodzenia🍀

• PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Jestem świeżo po 3 badaniu prenatalnym, wszyatkoe robilam u dr Ićka, faktycznie na poczatku jest trochę zakrecony, na badaniu bardzo skupiony, nie jest typ dr Macieja dla mnie troche za mało mówi.
    Tu również się zgodzę. Dr Lorenc dużo więcej opowiada robiąc badanie prenatalne 🙂. Chyba ma mniej wolnych terminów, bo jak się prosi w recepcji o termin na badanie prenatalne to zawsze proponują termin u dr Icka. Jak poprosiłam do dr Lorenc, to od razu było 'sprawdze czy ma wolne terminy'. A umawiałam sie z miesiąc / półtora przed badaniem. Przynajmniej u mnie tak było 😉

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To możliwe, że na pierwsze prenatalne nie dostane sie do dr L, będę próbować kolejne prenatalne.

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna byłaś już u urofizjo? Czy dopiero przed samym porodem?

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goasia a Wy jak sie macie z maluchami?

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Goasia a Wy jak sie macie z maluchami?

Ciężko pod względem fizycznym,nie wiem już jak mam spać, kazda pozycja niewygodna, ostatnio sie śmiałam, że niedługo bedę sie turlać z łóżka aby wstać 😂, oprócz małych problemów tak wszystko dobrze 🙂 a jak u Ciebie?

Pszczolaaa, Karina89 lubią tę wiadomość

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Ciężko pod względem fizycznym,nie wiem już jak mam spać, kazda pozycja niewygodna, ostatnio sie śmiałam, że niedługo bedę sie turlać z łóżka aby wstać 😂, oprócz małych problemów tak wszystko dobrze 🙂 a jak u Ciebie?

To super🙂 odpoczywajcie

U mnie wszystko dobrze, samopoczucie w drugim trymestrze rewelacyjne.

oeuaxzkrxcy3koy4.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ