Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dr Ićka też robilam u Niego prenatalne, mi nawet dr Maciej kazał konkretnie do Niego bo u nas jest obciażenie genetyczne w rodzinie i mówił, że jeżeli chodzi o sprawy genetyczne to by sie właśnie z nim konsultował bo w tym temacie "siedzi" na szczesvie wszystko wyszło ok.

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Ciężko pod względem fizycznym,nie wiem już jak mam spać, kazda pozycja niewygodna, ostatnio sie śmiałam, że niedługo bedę sie turlać z łóżka aby wstać 😂, oprócz małych problemów tak wszystko dobrze 🙂 a jak u Ciebie?

Mało ostatnio zaglądam więc już teraz szczęśliwego rozwiązania dla Was 💛💛

Gosia9305, MuminkAa lubią tę wiadomość

• Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Mało ostatnio zaglądam więc już teraz szczęśliwego rozwiązania dla Was 💛💛

Dziękuje 🙂

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Abecadło Nowa

Wysłany: 5 czerwca 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie czu byłyście po transferze na l4?

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abecadło wrote:

Różnie to było, część dziewczyn od dnia trasferu do pozytywnej bety były na l4, inne normalnie chodziły do pracy, ja uważam, że jak lekarz nie widzi bezwzględnych wskazań pójścia na l4, leżenia, to zależy jak się lepiej czujesz psychicznie , chodząc do pracy czy będąc w domu i wypoczywać to jest indywidualne, dla mnie było lepiej jak miałam zajętą głowę, chodzilam ma spacery, wiadomo wszystko z umiarem, bez dźwigania i dużego wysilki fizycznego, ale jakbym miała słabe samopoczucie jakieś plamienia to dużo wypoczynku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2022, 18:33

Abecadło lubi tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Abecadło Nowa

Wysłany: 5 czerwca 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Różnie to było, część dziewczyn od dnia trasferu do pozytywnej bety były na l4, inne normalnie chodziły do pracy, ja uważam, że jak lekarz nie widzi bezwzględnych wskazań pójścia na l4, leżenia, to zależy jak się lepiej czujesz psychicznie , chodząc do pracy czy będąc w domu i wypoczywać to jest indywidualne, dla mnie było lepiej jak miałam zajętą głowę, chodzilam ma spacery, wiadomo wszystko z umiarem, bez dźwigania i dużego wysilki fizycznego, ale jakbym miała słabe samopoczucie jakieś plamienia to dużo wypoczynku.

Dzięki 🙂 to jeszcze musze przemyśleć i czas pokaże

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abecadło wrote:

Jeżeli chcesz l4 to nie ma problemu, wystawiają, ja osobiście chodzilam do pracy, moja znajoma lepiej sie czuła będąc w tym czasie w domu na l4 i to też jest ok, powodzenia ✊

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit :nie mam stresującej, fizyczej pracy, a to też ma znaczenie

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia kciuki za ostania prostą i oby była jak najmniej problemowa 😘

Gosia9305 lubi tę wiadomość

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    PozytywnaAna byłaś już u urofizjo? Czy dopiero przed samym porodem?
    Byłam, nie udało mi się zapisać do Moniki. Byłam u Alicji i jestem bardzo zadowolona. Następna wizytę zapisalam już u Moniki wg Waszych zaleceń 🙂. Dużo mi podpowiedziała jak mam dobrze wstawać,siadac,jak spr czy miesien się rozszedł. Obecnie u mnie wszystko jest ok i zaleciła druga wizytę po ok. miesiącu 🙂.

Dżoni lubi tę wiadomość

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Byłam, nie udało mi się zapisać do Moniki. Byłam u Alicji i jestem bardzo zadowolona. Następna wizytę zapisalam już u Moniki wg Waszych zaleceń 🙂. Dużo mi podpowiedziała jak mam dobrze wstawać,siadac,jak spr czy miesien się rozszedł. Obecnie u mnie wszystko jest ok i zaleciła druga wizytę po ok. miesiącu 🙂.

To super🙂

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2022, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:

Do Moniki ciężko sie dostać 😔

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abecadło wrote:

My wyjechaliśmy na kilka dni w góry, tak jak dziewczyny napisały l4 dają bez problemu.

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2022, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaglądam za często, dobrze przeczytać, że u Was wszystko dobrze, kciuki za staraczki, ciężarówka dużo spokoju w oczekiwaniu na pojawienie sie maluszka 🙂 trzymajcie sie i walczcie do samego końca ❤️

PozytywnaAna, Dżoni, Gosia9305, Kolorowanki lubią tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • MemyselfandI Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem mega rozczarowana dr i Ułańską…. Jestem prawie 30 dni po transferze, dr kazał mi sprawdzać betę. Po 5000 zapytałam czy nadal mam to robić, odpisał: NIE. Na pytanie co dalej, nie odpisał nic, a w recepcji umówili mnie na 29.06 na wizytę….. tragedia…

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem mega rozczarowana dr i Ułańską…. Jestem prawie 30 dni po transferze, dr kazał mi sprawdzać betę. Po 5000 zapytałam czy nadal mam to robić, odpisał: NIE. Na pytanie co dalej, nie odpisał nic, a w recepcji umówili mnie na 29.06 na wizytę….. tragedia…
    Ale w czym tkwi problem? Przecież beta pozytywna, teraz musisz czekać na wizytę. Jak chcesz być wcześniej przyjęta to przedstaw sytuację dziewczynom który to tydzień ciąży i na pewno zapiszą Cie na wcześniejszy termin. Ja nigdy nie miałam problemu z wizytami nawet takimi umawianymi z tygodnia na tydzień.

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:
    A tak btw musisz sobie wyobrazić jak wyglada praca doktora… na ułańskiej jest często do godziny 22:00, do tego dochodzi Polna, dyżury w szpitalu oraz praca w klinice niepłodności, ma sporo pacjentek w ciąży, podczas stymulacji, po transferze, przed transferem, starających się zajść w ciążę i części z tych pacjentek podaje swój numer telefonu i pewnie statystycznie każda z nich napisze do doktora kilka SMS, a on w czasie gdy je odbiera zajmuje się milionem innych spraw, więc może lepiej trochę zrozumienia dla jego pracy i poświęcenia i ciesz się z udanego transferu, a jak coś Ci nie pasuje z wizytami to tak jak pisałam powyżej, trzeba przedstawić swoją sytuacje…

• MemyselfandI Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestawiłam sytuację, Pani mi powiedziała, że terminu wcześniej mi nie wyczaruje… nie no jasne, pierwsza wizyta w 10 tygodniu to całkiem normalne ;) nie będę się rozdrabniać, umówię się od razu na połówkową. Dzięki za dobre rady!

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:
    Przestawiłam sytuację, Pani mi powiedziała, że terminu wcześniej mi nie wyczaruje… nie no jasne, pierwsza wizyta w 10 tygodniu to całkiem normalne ;) nie będę się rozdrabniać, umówię się od razu na połówkową. Dzięki za dobre rady!
    To w takim razie oznacza, że dziewczyny już nie miały gdzie Cię wcisnąć. Możesz jeszcze zadzwonić i poprosić żeby potraktowały Cię priorytetowo w przypadku zwolnienia jakiegoś wcześniejszego terminu.
    Widzę, że jesteśmy na podobny etapie ciąży, ja swoją wizytę mam o 21:45

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:

Rozumiem Ciebie,i też doktora bo jest sam jeden od wszystkiego, wizyty ciążowe u doktora są rozpisywane na kilka wizyt do przodu to znaczy jak doktor wyznacza co 3 tygodnie to tak panie zapisują te trzy terminy, jak dr zmienia co dwa to też jest kilka do przodu czy co tydzień bo ma duzo pacjentek, może zadzwoń jeszcze raz, ja sie z Paniami tak umawiałam, że jak zwolni sie jakiś termin to mi dadzą znać ale mówiłam jak sprawa wygląda.

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ