Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Alicjaaa wrote:Loo rany atosiban z podaniem 900 zł🙈
To chyba cena bez leku 🙈
W kwietniu za sam atosiban płaciłam coś ok 450 zł + 300 zł podanie. Jeśli teraz samo podanie 922 to niezły skok cenowy 🤯
👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
Alicjaaa wrote:Loo rany atosiban z podaniem 900 zł🙈
Dobre leki są,zamiennoe fenoterol i jakoś jeszcze na t... jak byłam na obserwacji w ciąży to poznałam na Onier taka dziewczynę, przywieźli z innego miasta, w 22 tc miała skurcze porodowe 100 co kilka minut przeciągnęli ja do 35 tc ale to czesto wracała np na noc z porodowki na salę chwile poleżała bez pompy z lekiem i wracały 100 co kilka minut i jazda na porodowke i tak prawie caly czas..... Nawet miała moment, że już błagała aby wyciągnęli z niej synka przez te skurcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2022, 00:06
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Gosia9305 wrote:A dziękuję dobrze 🙂 tak jeszcze niecałe 8 tygodni, jutro mam wizyte u doktora, wiem tyle, ze w 37 +0 do szpitala, dr mówił, że mie ma zmiłuj 😂😂 to już ścisła obserwacja i miedzy 37 a 38 pewnie koło 37+5 CC a jak u Was?[/QUOTE
Spokojnych ostatnich tygodni i dużo ooo snu, szkoda, że nie można wyspać się na zapas 😬Gosia9305 lubi tę wiadomość
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
Krysia89 wrote:Hej kochane,
ja wczoraj miałam inseminację...
Najpierw ocena i potem dr stwierdził, że robimy dzisiaj...
pierwszy raz ovitrelle wzięłam na w sumie 2h przed... miała tak któraś?
I wyniki męża w końcu lepsze, o wiele... powiedziałabym, że dwukrotnie lepsze niż zawsze, jestem w szoku... jak to dr mówił dzisiaj wieczorem znowu mamy próbować, a ja dzisiaj od 6-21 w pracy... na oczy ledwo patrzę..
Czuję stan podgorączkowy, czy któraś z Was tak miała też?
Trzymam za Was kciuki :*
To poprawiajcie 😁 oczywiście jak jest ochota 🙂 co do stanu podgoraczkowego niemiałam, często słyszałam, że jak jest przeziębienie to organizm się bardziej mobilizuje i to też może pomóc( ale to nie moje doświadczenia) tylko aby nie dopuścić do temperatury1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
I wyniki męża w końcu lepsze, o wiele... powiedziałabym, że dwukrotnie lepsze niż zawsze, jestem w szoku... jak to dr mówił dzisiaj wieczorem znowu mamy próbować, a ja dzisiaj od 6-21 w pracy... na oczy ledwo patrzę..
Ja miałam stan podgorączkowy po iui. Jak bardzo źle się czułam to wzięłam pół tabletki aspiryny. To był ten szczęśliwy cykl, po nim jestem w ciąży😊. Też słyszałam, że czasami stan podgorączkowy nawet pomaga w zajściu, ale wiedzy na ten temat nie mam. Trzymam kciuki, żeby się udało !!✊✊ -
Nie miałam, ale trzymam kciuki 💪🤞 -
Zaba90 wrote:Gosia9305 wrote:A dziękuję dobrze 🙂 tak jeszcze niecałe 8 tygodni, jutro mam wizyte u doktora, wiem tyle, ze w 37 +0 do szpitala, dr mówił, że mie ma zmiłuj 😂😂 to już ścisła obserwacja i miedzy 37 a 38 pewnie koło 37+5 CC a jak u Was?[/QUOTE
Spokojnych ostatnich tygodni i dużo ooo snu, szkoda, że nie można wyspać się na zapas 😬
Oj tak 🙉 moje dziecko ostatnio ma wieczne regresy snu, kiepskie samopoczucie w ciąży 😔 -
Gosia9305 wrote:A dziękuję dobrze 🙂 tak jeszcze niecałe 8 tygodni, jutro mam wizyte u doktora, wiem tyle, ze w 37 +0 do szpitala, dr mówił, że mie ma zmiłuj 😂😂 to już ścisła obserwacja i miedzy 37 a 38 pewnie koło 37+5 CC a jak u Was?
Powodzenia ✊ ja też dzisiaj wizytuje 🙂 -
Izabela🌺 wrote:Tak. Dzisiaj byłam na wizycie i mi proponował. Bardzo się cieszę że zaproponował bo nawet nie wiedziałam że mają coś takiego dostępne. I prawdopodobnie się zdecydujemy. ☺️ Muszę zaplanować dni w pracy. Ile u was trwała stymulacja i w którym dniu miałyście punkcję.
Wszystko zależy jak będą rosły pecherzyki, jaka będzie reakcja na leki, czasem sa zwiększane dawki leków, jaki poziom estradiolu. -
Zaba90 wrote:Dobre leki są,zamiennoe fenoterol i jakoś jeszcze na t... jak byłam na obserwacji w ciąży to poznałam na Onier taka dziewczynę, przywieźli z innego miasta, w 22 tc miała skurcze porodowe 100 co kilka minut przeciągnęli ja do 35 tc ale to czesto wracała np na noc z porodowki na salę chwile poleżała bez pompy z lekiem i wracały 100 co kilka minut i jazda na porodowke i tak prawie caly czas..... Nawet miała moment, że już błagała aby wyciągnęli z niej synka przez te skurcze.
Sama pod tym leżałam 🙈 to chyba zależy od oddziału na Onier dr mi zalecał fenoterol w pompie a jak poznałam dziewczynę z innego oddziału to miała właśnie to tractotile czy jakoś takWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2022, 12:27
-
MuminkAa wrote:Sama pod tym leżałam 🙈 to chyba zależy od oddziału na Onier dr mi zalecał fenoterol w pompie a jak poznałam dziewczynę z innego oddziału to miała właśnie to tractotile czy jakoś tak
Pewnie tak, co oddział i lekarz to inaczej, podobnie jest ze sterydami na na rozwój płuc , mi dr mówił, że podaje tylko do 34 tc, a czasem i były takie sytuacje, że podawali w 37 od tak poprostu 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 08:25
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
Zaba90 wrote:Pewnie tak, co oddział i lekarz to inaczej, podobnie jest ze sterydami na na rozwój płuc , mi dr mówił, że podaje tylko do 34 tc, a czasem i były takie sytuacje, że podawali w 37 od tak poprostu 🤷♀️
U mnoejak przeszliśmy 32 tc to już doktor mowił, że jest spokojny, a po 20 tc zaczęły sie problemy, poród w 28 /29 tc kest problematyczny ze względu na przeżycie dziecka i zdrowie w późniejszym okresie życia tak też mi dr mówił. -
ZosiaKo wrote:Gosia jak tam u Ciebie po wizycie?
Ogólnie wszystko ok 🙂 wyjątkowo mam wizyte za tydzień bo troche za mocno szyjka sie skróciła czy podajemy sterydy czy nie, maluchy rosną 🙂 a jak u Ciebie?ZosiaKo, Alicjaaa91 lubią tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Gosia9305 wrote:Ogólnie wszystko ok 🙂 wyjątkowo mam wizyte za tydzień bo troche za mocno szyjka sie skróciła czy podajemy sterydy czy nie, maluchy rosną 🙂 a jak u Ciebie?
Ciążą rozwija sie prawidłowo jak na ten etap 🙂 ja do doktora trafilam w połowie pierwszej ciąży, tak mnie mój lekarz nastraszył porodem przedwczesnym z moja szyjkę, że szok dr wprowadził spokój, ma doświadczenie duże w tym temacie 🙂PozytywnaAna, Gosia9305 lubią tę wiadomość
-
ZosiaKo wrote:Ciążą rozwija sie prawidłowo jak na ten etap 🙂 ja do doktora trafilam w połowie pierwszej ciąży, tak mnie mój lekarz nastraszył porodem przedwczesnym z moja szyjkę, że szok dr wprowadził spokój, ma doświadczenie duże w tym temacie 🙂
Dokładnie 🙂 jestem spokojna20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Powodzenia ✊ -
Hej dZiewczyny,
Byłam dzisiaj na wizycie, endo Ok, ciałko żółte tez doktor się Śmiał ze naprodukowałam milion pęcherzyków, ale przy PCOS rzeczywiście ich w tych jajnikach było sporo
W dniu inseminacji były 3: 20mm, 19mm,18mm
Wyniki męża b.dobre .... jakiś wyjątkowy ten cykl...
No nic za 10 dni test ...😀)))
Gosia9305, Pszczolaaa lubią tę wiadomość