Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania🙂 wrote:Cześć dziewczyny mam pytanie nie miałam jeszcze takiej sytuacji, skończyły mi sie leki bo coś źle obliczyłam czy to muszę pisać sms do doktora czy jak zadzwonie na Ułanską to dziewczyny mi też wypiszą?
Część, możesz zadzwonić do dziewczyn o recepte.
Ania🙂 lubi tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
28.01.2025 Ignacy 💙 -
ZosiaKo wrote:W pierwszej ciąży te ruchy zaczynamy czuć później, pamiętam, ja dopiero koło 25 tc zaczelam czuć, wpływ ma na to również łożysko czy jest na przedniej, tylnej ścianie, na przedniej jest amortyzacja.
Potwierdzam to jest bardzo indywidualne -
ZosiaKo wrote:W pierwszej ciąży te ruchy zaczynamy czuć później, pamiętam, ja dopiero koło 25 tc zaczelam czuć, wpływ ma na to również łożysko czy jest na przedniej, tylnej ścianie, na przedniej jest amortyzacja.
Ja mam na przedniej ścianie łożysko, w pierwszej ciąży mialam na tylnej i osobiście czuje różnice sle to też jest rożnie na Polnej leżałam z dziewczyną co na przedniej i czuła bardzo dobrze.
Jak sie czujesz? -
Ania0692 wrote:Ja mam na przedniej ścianie łożysko, w pierwszej ciąży mialam na tylnej i osobiście czuje różnice sle to też jest rożnie na Polnej leżałam z dziewczyną co na przedniej i czuła bardzo dobrze.
Jak sie czujesz?
Obecnie super 🙂 szykujemy sie na krótkie wakacje, a jak u Ciebie? -
ZosiaKo wrote:PozytywnaAna w którym tygodniu byłaś na pierwszej wizycie u urofizjo? Po pierwszym porodzie teraz mam zamiar się przygotować 🙂, wiadomo nie da się wszystkiego zaplanować.
Pierwsza wizytę miałam ok 19 tygodnia. Wg ich strony można już iść od 13,ale myślę, że to baaardzo wcześnie.
Na 1 wizycie miałam spr czy rozszedł się mięsień prosty brzucha (wtedy był ok) , uczenie się prawidłowego wstawania i kladzenia, żeby nie obciążać brzucha i żeby mięsień się nie rozchodzil + rozluźnienie mięśni dolnych + ćwiczenia do domu.
ZosiaKo lubi tę wiadomość
-
PozytywnaAna wrote:Pierwsza wizytę miałam ok 19 tygodnia. Wg ich strony można już iść od 13,ale myślę, że to baaardzo wcześnie.
Na 1 wizycie miałam spr czy rozszedł się mięsień prosty brzucha (wtedy był ok) , uczenie się prawidłowego wstawania i kladzenia, żeby nie obciążać brzucha i żeby mięsień się nie rozchodzil + rozluźnienie mięśni dolnych + ćwiczenia do domu.
Dzięki, siostra właśnie miała rozejscie po drugim porodzie i intensywne ćwiczenia po , ale teraz już jest wszystko ok -
Agata93 wrote:Gosia o której wizytujesz? Pewnie miedzy pacjentkami jak na sprawdzenie samej szyjki?
Po 18 będę jechała, tak, dr ostatnio wystawił skierowanie do szpitala w razie w, dziś sprawdzamy i decyzja 🙂20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
28.01.2025 Ignacy 💙