Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loo rany atosiban z podaniem 900 zł🙈

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Ciri86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:

To chyba cena bez leku 🙈
    W kwietniu za sam atosiban płaciłam coś ok 450 zł + 300 zł podanie. Jeśli teraz samo podanie 922 to niezły skok cenowy 🤯

age.png
    👱‍♀️38 lat, 🤵43 lata
    AMH-2,55 (03.23)
    KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
    wysoki Cross match 32%,
    Starania od maja 2016
    2018 - 2xIUI ❌
    2020 - CP-metotreksat
    08.2021
    1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
    10.2022
    2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)

10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
    04.23-08.23 osocze
    05.23- laparoskopia
    06.23-leczenie immuno
    06.23-11.23- aku
    07.23- 5 biopsja 0/10
    08.23-10.23- za cienkie endo

31.10.23 FET 5.1.1.
    7dpt-56, 9dpt-125
    13dpt-623,15dpt-1402
    20dpt-4409, 24dpt-8616
    29dpt (6+4) -jest ❤️

38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:

Dobre leki są,zamiennoe fenoterol i jakoś jeszcze na t... jak byłam na obserwacji w ciąży to poznałam na Onier taka dziewczynę, przywieźli z innego miasta, w 22 tc miała skurcze porodowe 100 co kilka minut przeciągnęli ja do 35 tc ale to czesto wracała np na noc z porodowki na salę chwile poleżała bez pompy z lekiem i wracały 100 co kilka minut i jazda na porodowke i tak prawie caly czas..... Nawet miała moment, że już błagała aby wyciągnęli z niej synka przez te skurcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2022, 00:06

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    A dziękuję dobrze 🙂 tak jeszcze niecałe 8 tygodni, jutro mam wizyte u doktora, wiem tyle, ze w 37 +0 do szpitala, dr mówił, że mie ma zmiłuj 😂😂 to już ścisła obserwacja i miedzy 37 a 38 pewnie koło 37+5 CC a jak u Was?[/QUOTE

Spokojnych ostatnich tygodni i dużo ooo snu, szkoda, że nie można wyspać się na zapas 😬

Gosia9305 lubi tę wiadomość

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Hej kochane,

ja wczoraj miałam inseminację...
    Najpierw ocena i potem dr stwierdził, że robimy dzisiaj...

pierwszy raz ovitrelle wzięłam na w sumie 2h przed... miała tak któraś?

I wyniki męża w końcu lepsze, o wiele... powiedziałabym, że dwukrotnie lepsze niż zawsze, jestem w szoku... jak to dr mówił dzisiaj wieczorem znowu mamy próbować, a ja dzisiaj od 6-21 w pracy... na oczy ledwo patrzę..

Czuję stan podgorączkowy, czy któraś z Was tak miała też?

Trzymam za Was kciuki :*

To poprawiajcie 😁 oczywiście jak jest ochota 🙂 co do stanu podgoraczkowego niemiałam, często słyszałam, że jak jest przeziębienie to organizm się bardziej mobilizuje i to też może pomóc( ale to nie moje doświadczenia) tylko aby nie dopuścić do temperatury

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2022, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Hej kochane,

I wyniki męża w końcu lepsze, o wiele... powiedziałabym, że dwukrotnie lepsze niż zawsze, jestem w szoku... jak to dr mówił dzisiaj wieczorem znowu mamy próbować, a ja dzisiaj od 6-21 w pracy... na oczy ledwo patrzę..

Ja miałam stan podgorączkowy po iui. Jak bardzo źle się czułam to wzięłam pół tabletki aspiryny. To był ten szczęśliwy cykl, po nim jestem w ciąży😊. Też słyszałam, że czasami stan podgorączkowy nawet pomaga w zajściu, ale wiedzy na ten temat nie mam. Trzymam kciuki, żeby się udało !!✊✊

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Hej kochane,

Nie miałam, ale trzymam kciuki 💪🤞

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Gosia9305 wrote:
    A dziękuję dobrze 🙂 tak jeszcze niecałe 8 tygodni, jutro mam wizyte u doktora, wiem tyle, ze w 37 +0 do szpitala, dr mówił, że mie ma zmiłuj 😂😂 to już ścisła obserwacja i miedzy 37 a 38 pewnie koło 37+5 CC a jak u Was?[/QUOTE

Spokojnych ostatnich tygodni i dużo ooo snu, szkoda, że nie można wyspać się na zapas 😬

Oj tak 🙉 moje dziecko ostatnio ma wieczne regresy snu, kiepskie samopoczucie w ciąży 😔

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    A dziękuję dobrze 🙂 tak jeszcze niecałe 8 tygodni, jutro mam wizyte u doktora, wiem tyle, ze w 37 +0 do szpitala, dr mówił, że mie ma zmiłuj 😂😂 to już ścisła obserwacja i miedzy 37 a 38 pewnie koło 37+5 CC a jak u Was?

Powodzenia ✊ ja też dzisiaj wizytuje 🙂

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela🌺 wrote:
    Tak. Dzisiaj byłam na wizycie i mi proponował. Bardzo się cieszę że zaproponował bo nawet nie wiedziałam że mają coś takiego dostępne. I prawdopodobnie się zdecydujemy. ☺️ Muszę zaplanować dni w pracy. Ile u was trwała stymulacja i w którym dniu miałyście punkcję.

Wszystko zależy jak będą rosły pecherzyki, jaka będzie reakcja na leki, czasem sa zwiększane dawki leków, jaki poziom estradiolu.

• Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Powodzenia ✊ ja też dzisiaj wizytuje 🙂

Również ✊

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Dobre leki są,zamiennoe fenoterol i jakoś jeszcze na t... jak byłam na obserwacji w ciąży to poznałam na Onier taka dziewczynę, przywieźli z innego miasta, w 22 tc miała skurcze porodowe 100 co kilka minut przeciągnęli ja do 35 tc ale to czesto wracała np na noc z porodowki na salę chwile poleżała bez pompy z lekiem i wracały 100 co kilka minut i jazda na porodowke i tak prawie caly czas..... Nawet miała moment, że już błagała aby wyciągnęli z niej synka przez te skurcze.

Sama pod tym leżałam 🙈 to chyba zależy od oddziału na Onier dr mi zalecał fenoterol w pompie a jak poznałam dziewczynę z innego oddziału to miała właśnie to tractotile czy jakoś tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2022, 12:27

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Sama pod tym leżałam 🙈 to chyba zależy od oddziału na Onier dr mi zalecał fenoterol w pompie a jak poznałam dziewczynę z innego oddziału to miała właśnie to tractotile czy jakoś tak

Pewnie tak, co oddział i lekarz to inaczej, podobnie jest ze sterydami na na rozwój płuc , mi dr mówił, że podaje tylko do 34 tc, a czasem i były takie sytuacje, że podawali w 37 od tak poprostu 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 08:25

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Pewnie tak, co oddział i lekarz to inaczej, podobnie jest ze sterydami na na rozwój płuc , mi dr mówił, że podaje tylko do 34 tc, a czasem i były takie sytuacje, że podawali w 37 od tak poprostu 🤷‍♀️

U mnoejak przeszliśmy 32 tc to już doktor mowił, że jest spokojny, a po 20 tc zaczęły sie problemy, poród w 28 /29 tc kest problematyczny ze względu na przeżycie dziecka i zdrowie w późniejszym okresie życia tak też mi dr mówił.

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak tam u Ciebie po wizycie?

• Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Gosia jak tam u Ciebie po wizycie?

Ogólnie wszystko ok 🙂 wyjątkowo mam wizyte za tydzień bo troche za mocno szyjka sie skróciła czy podajemy sterydy czy nie, maluchy rosną 🙂 a jak u Ciebie?

ZosiaKo, Alicjaaa91 lubią tę wiadomość

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Ogólnie wszystko ok 🙂 wyjątkowo mam wizyte za tydzień bo troche za mocno szyjka sie skróciła czy podajemy sterydy czy nie, maluchy rosną 🙂 a jak u Ciebie?

Ciążą rozwija sie prawidłowo jak na ten etap 🙂 ja do doktora trafilam w połowie pierwszej ciąży, tak mnie mój lekarz nastraszył porodem przedwczesnym z moja szyjkę, że szok dr wprowadził spokój, ma doświadczenie duże w tym temacie 🙂

PozytywnaAna, Gosia9305 lubią tę wiadomość

• Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Ciążą rozwija sie prawidłowo jak na ten etap 🙂 ja do doktora trafilam w połowie pierwszej ciąży, tak mnie mój lekarz nastraszył porodem przedwczesnym z moja szyjkę, że szok dr wprowadził spokój, ma doświadczenie duże w tym temacie 🙂

Dokładnie 🙂 jestem spokojna

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Hej kochane,

Powodzenia ✊

• Krysia89 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dZiewczyny,

Byłam dzisiaj na wizycie, endo Ok, ciałko żółte tez doktor się Śmiał ze naprodukowałam milion pęcherzyków, ale przy PCOS rzeczywiście ich w tych jajnikach było sporo :D

W dniu inseminacji były 3: 20mm, 19mm,18mm
    Wyniki męża b.dobre .... jakiś wyjątkowy ten cykl...

No nic za 10 dni test ...😀)))

Gosia9305, Pszczolaaa lubią tę wiadomość

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ