Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
ZosiaKo wrote:PozytywnaAna w którym tygodniu byłaś na pierwszej wizycie u urofizjo? Po pierwszym porodzie teraz mam zamiar się przygotować 🙂, wiadomo nie da się wszystkiego zaplanować.
Pierwsza wizytę miałam ok 19 tygodnia. Wg ich strony można już iść od 13,ale myślę, że to baaardzo wcześnie.
Na 1 wizycie miałam spr czy rozszedł się mięsień prosty brzucha (wtedy był ok) , uczenie się prawidłowego wstawania i kladzenia, żeby nie obciążać brzucha i żeby mięsień się nie rozchodzil + rozluźnienie mięśni dolnych + ćwiczenia do domu.ZosiaKo lubi tę wiadomość
-
PozytywnaAna wrote:Pierwsza wizytę miałam ok 19 tygodnia. Wg ich strony można już iść od 13,ale myślę, że to baaardzo wcześnie.
Na 1 wizycie miałam spr czy rozszedł się mięsień prosty brzucha (wtedy był ok) , uczenie się prawidłowego wstawania i kladzenia, żeby nie obciążać brzucha i żeby mięsień się nie rozchodzil + rozluźnienie mięśni dolnych + ćwiczenia do domu.
Dzięki, siostra właśnie miała rozejscie po drugim porodzie i intensywne ćwiczenia po , ale teraz już jest wszystko ok -
Agata93 wrote:Gosia o której wizytujesz? Pewnie miedzy pacjentkami jak na sprawdzenie samej szyjki?
Po 18 będę jechała, tak, dr ostatnio wystawił skierowanie do szpitala w razie w, dziś sprawdzamy i decyzja 🙂20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Pszczolaaa wrote:Udanego 🙂
Też planowaliśmy gdzieś wyskoczyć, ale teraz takie upały, z drugiej strony później będzie bardziej zaawansowana ciąża
Nam się udało koło 20 tygodnia wyjechać, tetaz już mnie nawet leżenie meczy, po ktg bo najpierw jeden bliźniak potem drugi kręgosłupa nie czuje, jeszcze dr zwiększył częstotliwość ktg, ja już chce być po, jeszcze dobry miesiąc 🙂Pszczolaaa lubi tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Gosia9305 wrote:Nam się udało koło 20 tygodnia wyjechać, tetaz już mnie nawet leżenie meczy, po ktg bo najpierw jeden bliźniak potem drugi kręgosłupa nie czuje, jeszcze dr zwiększył częstotliwość ktg, ja już chce być po, jeszcze dobry miesiąc 🙂
Dacie radę ostatnia prosta 💪Gosia9305 lubi tę wiadomość
-
Ania🙂 wrote:Dziewczyny wiecie czy na Ułanskiej można zrobić badania labolatoryjne?
Możesz zrobić, zależy też jakie bo czasem lepiej aby nie były przewożone i też nie wychodzi najtaniej,alab i diagnostyka poszalały z cenami ostatnio.20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡