Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Izabela🌺 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Myślę żeby się zaszczepić 3 dawka na covid. We wrześniu planowany tranfer. Co myślicie

Ona 26

Starania od maja 2020 r.
    AMH 05.2022 r. :2,67
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, Trombofilia

On 28
    Obniżone parametry nasienia

Start IN VITRO - Czerwiec 2022r.
    SCRATCHING- Czerwiec 2022r.
    POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 :) 4.2.2, 4.2.3
    tranfer nr 1 19.07 odwołany
    TRANFER Nr 1 08/09. 2022r?
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela🌺 wrote:
    Cześć. Myślę żeby się zaszczepić 3 dawka na covid. We wrześniu planowany tranfer. Co myślicie

Jedne dziewczyny sie szczepiły inne czekały na drugi trymest, ale Paula się szczepiła akurat przed trasferem krótko, nie miało wpływu udał się, potem była Calineczka była już po próbnym transferze miała podchodzić do ivf a tu naturalna ciąża w tym cyklu gdzie miała zacząć stymulację, ja po szczepieniu bym cykl odczekała.

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Mila15 Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela🌺 wrote:

Ja się wstrzymałam, ale dlatego, że źle zniosłam drugą dawkę, myślę, że jak będziesz się szczepiła na dniach to ok, ale Twoja decyzja

• Paula1706 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela🌺 wrote:

Tak ja się szczepilam druga dawka 10 dni przed transferem i się udał i był to pierwszy transfer, a trzecią dawkę w 34 tc przyjęłam i też było wszystko dobrze.

06.03.2022 Basia❤
  • Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa mam pytanie na priv o Nifty,przyjmiesz?

4.07. 2022 jest ❤️
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    W upały walczę o przeżycie z głową i cisnieniem, a tak to jest w miarę dobrze 🙂

To może królewicz jeszcze zrobi niespodziankę 🙂

Mi jest aż słabo na samą myśl o przyszłym tygodniu i upałach, też mam nadciśnienie, od poniedziałku jestem w szpitalu i za tydzień w 37 tc prawdopodobnie CC bo musimy wczesniej rozwiązać ciążę, obym ten tydzień następny jakoś przetrwała 🙈
    Pozdrowienka.

oar89jcgjrl99ac5.png
  • PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Mi jest aż słabo na samą myśl o przyszłym tygodniu i upałach, też mam nadciśnienie, od poniedziałku jestem w szpitalu i za tydzień w 37 tc prawdopodobnie CC bo musimy wczesniej rozwiązać ciążę, obym ten tydzień następny jakoś przetrwała 🙈
    Pozdrowienka.
    Ojej to powodzenia! Z ciekawości zapytam, leżysz na Polnej czy w innym szpitalu?

Nie ukrywam, że poród coraz bliżej, więc coraz więcej o nim myślę 🙃 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 15:51

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Ojej to powodzenia! Z ciekawości zapytam, leżysz na Polnej czy w innym szpitalu?

Powodzenia dla Was 🙂

Ja tylko Polna mam stan przedrzucawkowy, Michalinka też w pewnym momencie słabo przybierała na wadze, od 16. 08 dr wystawił skierowanie. Dziękujemy 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 16:10

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Pozdrowienka.

Hej, mam pytanko właśnie odnośnie ciśnienia. Przy jaki Dr stwierdziła u Ciebie nadciśnienie? Ja na drugiej wizycie miałam trochę podwyższone, więc od tamtej pory muszę codziennie mierzyć 🙈 i w środę określił je jako "graniczne" do dalszej obserwacji. I teraz tak zaczęłam się zastanawiać bo przy Róży nie miałam takich przebojów

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Hej, mam pytanko właśnie odnośnie ciśnienia. Przy jaki Dr stwierdziła u Ciebie nadciśnienie? Ja na drugiej wizycie miałam trochę podwyższone, więc od tamtej pory muszę codziennie mierzyć 🙈 i w środę określił je jako "graniczne" do dalszej obserwacji. I teraz tak zaczęłam się zastanawiać bo przy Róży nie miałam takich przebojów

W tej ciąży to inna bajka mam od początku, w pierwszy ciąży dr mi mówił, że akceptowalne do 135, wyżej leki, a takie optymalne 125-130, dr ma trochę bardziej rygorystyczne normy z tym cisnieniem🙂, moja koleżanka powyżej 140 miala stwierdzane nadciśnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 17:04

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    W tej ciąży to inna bajka mam od początku, w pierwszy ciąży dr mi mówił, że akceptowalne do 135, wyżej leki, a takie optymalne 125-130

Dziękuję.... No to już zaczynam się bać co będzie dalej 🙈 u mnie zazwyczaj 127/8 chociaż zdarza się też do 138 i to właściwie od 9 tygodnia a w poprzedniej ciąży to 110 a 125 i to w porywach jak już po terminie byłam

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Dziękuję.... No to już zaczynam się bać co będzie dalej 🙈 u mnie zazwyczaj 127/8 chociaż zdarza się też do 138 i to właściwie od 9 tygodnia a w poprzedniej ciąży to 110 a 125 i to w porywach jak już po terminie byłam

To życzę dużo spokoju i cierpliwości 😘 niestety ciąża ciąży z nadciśnieniem nie równa, w pierwszej miałam nadciśnienie indukowane ciążą, brałam dopegyt i indukcja w 38, w teraz to loooo na porodówce byłam przed 30 tygodniem cisnienie mi tak poszalało w pewnym momencie, dwa razy dr podawał sterydy na rozwój płuc, ale juz zaraz 36 tc 😁,

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    Pszczolaaa mam pytanie na priv o Nifty,przyjmiesz?

Przyjęłam

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Pozdrowienka.

Spokojnej końcówki życzę i szczęśliwego rozwiązania😊

Ania🙂 lubi tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Pozdrowienka.

Szczęśliwego rozwiązania 🤞

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Przyjęłam

Dzięki 🙂

4.07. 2022 jest ❤️
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Pozdrowienka.

Bezpiecznego rozwiązania 🤞🙂

• Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny po bardzo długiej przerwie, czy któraś z Was ma aktualny spis badań do inseminacji?

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:

U mnie zaraz 30 tydzień, też się zaczynam zastanawiać jak to będzie🙃, jeszcze plan porodu muszę ogarnąć

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:
    Cześć dziewczyny po bardzo długiej przerwie, czy któraś z Was ma aktualny spis badań do inseminacji?

Mam, priv

‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ