Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • ........ Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    To już coraz bliżej 😁

Ja liczę, że niedługo mdłości przejdą, ostatnie dni to jestem na waflach z soczewicy, aramantusa, wodzie i mlekach roślinnych, odrzuca mnie od wielu rzeczy...

A ja nie mogę się tego doczekać 🙃🙂

Ania🙂 lubi tę wiadomość

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Dzięki 🙂 ake szczerze nie spodziewałam sie, że nadciśnienie może mieć tak różne oblicza, w ciąży z Ignaśkiem było nadciśnie, indukcja w 38 tc, teraz z Michalinką dr mówił, że zobaczymy czy drugi taz nie będziemy podawać sterydów na pluca, trzy leki na nadciśnienie, ale już coraz bliżej

Tym bardziej powodzenia 🤞

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    A ja nie mogę się tego doczekać 🙃🙂
    Jesteśmy w tym razem, u mnie zaraz zaczyna się 16 tydzień a mdłości nie odpuszczają, najgorsza jest papryka i surowe obrane ziemniaki 😜

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie koło 14 tygodnia zaczęło przechodzić, mam koleżanka co jeszcze w 20 tygodniu miała, więc to różnie może być, ale do dnia dzisiejszego nie tykam mięsa 😜 chociaż już przeszło, zapach mięsa gotowanego, smażonego to było coś okropnego leciałam wymiotować

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Pytanie do dziewczyn, które były już w ciąży 🙃.

Mam 30 tydzien ciąży, zauwazylam obniżenie brzucha... We wtorek mam badanie prenatalne, ale nie u doktora. Jak będzie coś nie tak to na bad. Prenatalnym się dowiem? Może macie doświadczenie w tym temacie? Którejś z Was też obniżył się tak szybko brzuch? Możliwe, że to jest spowodowane obrotem? Na ostatnim badaniu bobas był miednicowo.

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2022, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Cześć,

Pytanie do dziewczyn, które były już w ciąży 🙃.

Mam 30 tydzien ciąży, zauwazylam obniżenie brzucha... We wtorek mam badanie prenatalne, ale nie u doktora. Jak będzie coś nie tak to na bad. Prenatalnym się dowiem? Może macie doświadczenie w tym temacie? Którejś z Was też obniżył się tak szybko brzuch? Możliwe, że to jest spowodowane obrotem? Na ostatnim badaniu bobas był miednicowo.

Część, z tym obniżeniem nie wiem bo nie miałam w tym tygodniu, ale jak będziesz miała prenatalne u dr L..., to się wszystkiego dowiesz, Dzoni kiedyś pisała, że jak była na zastępstwie dr miał urlop to pisała sms nawet w jej sprawie do doktora. Też możliwe, że się bobo obróciło.

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕

Wysłany: 30 lipca 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Część, z tym obniżeniem nie wiem bo nie miałam w tym tygodniu, ale jak będziesz miała prenatalne u dr L..., to się wszystkiego dowiesz, Dzoni kiedyś pisała, że jak była na zastępstwie dr miał urlop to pisała sms nawet w jej sprawie do doktora. Też możliwe, że się bobo obróciło.
    Uff, dziękuję za szybką odp. Tak, mam u niej badanie prenatalne. Pozostaje mi czekać do wtorku 🙂.

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Uff, dziękuję za szybką odp. Tak, mam u niej badanie prenatalne. Pozostaje mi czekać do wtorku 🙂.

Tak, możesz być spokojna, dr L na pewno niczego nie zbagatelizuje, a gdyby coś cie niepokoiło to pytaj ją a ona zapyta w razie czego doktora :)

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Dzięki 🙂 ake szczerze nie spodziewałam sie, że nadciśnienie może mieć tak różne oblicza, w ciąży z Ignaśkiem było nadciśnie, indukcja w 38 tc, teraz z Michalinką dr mówił, że zobaczymy czy drugi taz nie będziemy podawać sterydów na pluca, trzy leki na nadciśnienie, ale już coraz bliżej

Tak rzadko zaglądam ale widzę że nie oszczędza cię druga ciaza 😳 oby było już z górki i bezpiecznie na końcówce! Trzymam kciuki ❤️

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:

Możliwe, że od obrotu i masz takie odczucie.

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Tak rzadko zaglądam ale widzę że nie oszczędza cię druga ciaza 😳 oby było już z górki i bezpiecznie na końcówce! Trzymam kciuki ❤️

Dziękuje ❤️ pozdrawiam i buziaki dla Jagódki 😘

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:

A na badania prenatalne dr L ma miejsca?? Jak sie doktor kazał zapisać to mnie Panie wpisały do dr Ićka.

4.07. 2022 jest ❤️
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    A na badania prenatalne dr L ma miejsca?? Jak sie doktor kazał zapisać to mnie Panie wpisały do dr Ićka.

Do L jest też oblegana, na prenatalne ciężej się dostać, jak byś chciała to wczesniej zadzwonić i sie umówić bo z tym nie ma problemu aby zmienić lekarza, ja teraz jak sie zdecydowałam na iag 3d/4d u naszego doktora to też dzwonilam z dwa miesiące wczesniej, ale dr podaje konkretny przedział

Ania🙂 lubi tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:

Z tymi prenatalnymi to mi też na początku proponowały dr Ićka i po prostu zapytałam czy do dr Lorenc nie dałoby rady... Że w pierwszej ciąży wszystkie miałam u niej i znalazło miejsce. Tylko trzeba pilnować tygodnia ciazy bo jeśli termin nie będzie się zgrywać no to po zawodach

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Z tymi prenatalnymi to mi też na początku proponowały dr Ićka i po prostu zapytałam czy do dr Lorenc nie dałoby rady... Że w pierwszej ciąży wszystkie miałam u niej i znalazło miejsce. Tylko trzeba pilnować tygodnia ciazy bo jeśli termin nie będzie się zgrywać no to po zawodach

Teraz już pójdę do dr Ićka jak mnie zapisały a na kolejne będę czarować do Pani dr, kiedyś u Niej byłam raz byłam i dobrze sie czułam na wizycie

4.07. 2022 jest ❤️
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    Teraz już pójdę do dr Ićka jak mnie zapisały a na kolejne będę czarować do Pani dr, kiedyś u Niej byłam raz byłam i dobrze sie czułam na wizycie

Tak, ja też nie mam najmniejszych zastrzeżeń i do tego jest bardzo sympatyczna 🙂 nam ostatnio nawet wydrukowała zdjęcie dzidziutka bo stwierdziła, że ładnie się ułożył i trzeba to wykorzystać 🙈😂

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Tak, ja też nie mam najmniejszych zastrzeżeń i do tego jest bardzo sympatyczna 🙂 nam ostatnio nawet wydrukowała zdjęcie dzidziutka bo stwierdziła, że ładnie się ułożył i trzeba to wykorzystać 🙈😂

Ale jednak ciąża z dr Brazertem, profesjonalizm i twarda ręka 🙂

4.07. 2022 jest ❤️
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    Ale jednak ciąża z dr Brazertem, profesjonalizm i twarda ręka 🙂

Pożartować Doktor też potrafi 😉 za tydzień w poniedziałek mam wizytę i ciekawe co nam powie bo póki co to maleństwo bardzo szybko rośnie 🙈

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Pożartować Doktor też potrafi 😉 za tydzień w poniedziałek mam wizytę i ciekawe co nam powie bo póki co to maleństwo bardzo szybko rośnie 🙈

A to tak 🙂 chodzi o to, że dr potrafi sie dostosować do pacjentki, jej poczucia humoru, emocji, itd,jest to wyważone.

4.07. 2022 jest ❤️

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    Dr L jest dużo bardziej oblegana. Z tego co zauwazylam to jak w recepcji prosi ktoś o termin na badania prenatalne to z automatu podawane są terminy do dr Icka. Ja byłam u dr I i dr L, dużo bardziej wolę podejście dr L 😊. Tylko ciężko z terminami. Trzeba się dużo wcześniej zapisywać.

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ