Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania🙂 wrote:To już coraz bliżej 😁
Ja liczę, że niedługo mdłości przejdą, ostatnie dni to jestem na waflach z soczewicy, aramantusa, wodzie i mlekach roślinnych, odrzuca mnie od wielu rzeczy...
A ja nie mogę się tego doczekać 🙃🙂Ania🙂 lubi tę wiadomość
-
Ania0692 wrote:Dzięki 🙂 ake szczerze nie spodziewałam sie, że nadciśnienie może mieć tak różne oblicza, w ciąży z Ignaśkiem było nadciśnie, indukcja w 38 tc, teraz z Michalinką dr mówił, że zobaczymy czy drugi taz nie będziemy podawać sterydów na pluca, trzy leki na nadciśnienie, ale już coraz bliżej
Tym bardziej powodzenia 🤞 -
U mnie koło 14 tygodnia zaczęło przechodzić, mam koleżanka co jeszcze w 20 tygodniu miała, więc to różnie może być, ale do dnia dzisiejszego nie tykam mięsa 😜 chociaż już przeszło, zapach mięsa gotowanego, smażonego to było coś okropnego leciałam wymiotować
-
Cześć,
Pytanie do dziewczyn, które były już w ciąży 🙃.
Mam 30 tydzien ciąży, zauwazylam obniżenie brzucha... We wtorek mam badanie prenatalne, ale nie u doktora. Jak będzie coś nie tak to na bad. Prenatalnym się dowiem? Może macie doświadczenie w tym temacie? Którejś z Was też obniżył się tak szybko brzuch? Możliwe, że to jest spowodowane obrotem? Na ostatnim badaniu bobas był miednicowo. -
PozytywnaAna wrote:Cześć,
Pytanie do dziewczyn, które były już w ciąży 🙃.
Mam 30 tydzien ciąży, zauwazylam obniżenie brzucha... We wtorek mam badanie prenatalne, ale nie u doktora. Jak będzie coś nie tak to na bad. Prenatalnym się dowiem? Może macie doświadczenie w tym temacie? Którejś z Was też obniżył się tak szybko brzuch? Możliwe, że to jest spowodowane obrotem? Na ostatnim badaniu bobas był miednicowo.
Część, z tym obniżeniem nie wiem bo nie miałam w tym tygodniu, ale jak będziesz miała prenatalne u dr L..., to się wszystkiego dowiesz, Dzoni kiedyś pisała, że jak była na zastępstwie dr miał urlop to pisała sms nawet w jej sprawie do doktora. Też możliwe, że się bobo obróciło.Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Alicjaaa wrote:Część, z tym obniżeniem nie wiem bo nie miałam w tym tygodniu, ale jak będziesz miała prenatalne u dr L..., to się wszystkiego dowiesz, Dzoni kiedyś pisała, że jak była na zastępstwie dr miał urlop to pisała sms nawet w jej sprawie do doktora. Też możliwe, że się bobo obróciło.
-
PozytywnaAna wrote:Uff, dziękuję za szybką odp. Tak, mam u niej badanie prenatalne. Pozostaje mi czekać do wtorku 🙂.
Tak, możesz być spokojna, dr L na pewno niczego nie zbagatelizuje, a gdyby coś cie niepokoiło to pytaj ją a ona zapyta w razie czego doktoraPozytywnaAna lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Ania0692 wrote:Dzięki 🙂 ake szczerze nie spodziewałam sie, że nadciśnienie może mieć tak różne oblicza, w ciąży z Ignaśkiem było nadciśnie, indukcja w 38 tc, teraz z Michalinką dr mówił, że zobaczymy czy drugi taz nie będziemy podawać sterydów na pluca, trzy leki na nadciśnienie, ale już coraz bliżej
Tak rzadko zaglądam ale widzę że nie oszczędza cię druga ciaza 😳 oby było już z górki i bezpiecznie na końcówce! Trzymam kciuki ❤️Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Ania🙂 wrote:A na badania prenatalne dr L ma miejsca?? Jak sie doktor kazał zapisać to mnie Panie wpisały do dr Ićka.
Do L jest też oblegana, na prenatalne ciężej się dostać, jak byś chciała to wczesniej zadzwonić i sie umówić bo z tym nie ma problemu aby zmienić lekarza, ja teraz jak sie zdecydowałam na iag 3d/4d u naszego doktora to też dzwonilam z dwa miesiące wczesniej, ale dr podaje konkretny przedziałAnia🙂 lubi tę wiadomość
-
Ania🙂 wrote:A na badania prenatalne dr L ma miejsca?? Jak sie doktor kazał zapisać to mnie Panie wpisały do dr Ićka.
Z tymi prenatalnymi to mi też na początku proponowały dr Ićka i po prostu zapytałam czy do dr Lorenc nie dałoby rady... Że w pierwszej ciąży wszystkie miałam u niej i znalazło miejsce. Tylko trzeba pilnować tygodnia ciazy bo jeśli termin nie będzie się zgrywać no to po zawodach -
Ja123 wrote:Z tymi prenatalnymi to mi też na początku proponowały dr Ićka i po prostu zapytałam czy do dr Lorenc nie dałoby rady... Że w pierwszej ciąży wszystkie miałam u niej i znalazło miejsce. Tylko trzeba pilnować tygodnia ciazy bo jeśli termin nie będzie się zgrywać no to po zawodach
Teraz już pójdę do dr Ićka jak mnie zapisały a na kolejne będę czarować do Pani dr, kiedyś u Niej byłam raz byłam i dobrze sie czułam na wizycie4.07. 2022 jest ❤️ -
Ania🙂 wrote:Teraz już pójdę do dr Ićka jak mnie zapisały a na kolejne będę czarować do Pani dr, kiedyś u Niej byłam raz byłam i dobrze sie czułam na wizycie
Tak, ja też nie mam najmniejszych zastrzeżeń i do tego jest bardzo sympatyczna 🙂 nam ostatnio nawet wydrukowała zdjęcie dzidziutka bo stwierdziła, że ładnie się ułożył i trzeba to wykorzystać 🙈😂 -
Ja123 wrote:Tak, ja też nie mam najmniejszych zastrzeżeń i do tego jest bardzo sympatyczna 🙂 nam ostatnio nawet wydrukowała zdjęcie dzidziutka bo stwierdziła, że ładnie się ułożył i trzeba to wykorzystać 🙈😂
Ale jednak ciąża z dr Brazertem, profesjonalizm i twarda ręka 🙂4.07. 2022 jest ❤️ -
Ja123 wrote:Pożartować Doktor też potrafi 😉 za tydzień w poniedziałek mam wizytę i ciekawe co nam powie bo póki co to maleństwo bardzo szybko rośnie 🙈
A to tak 🙂 chodzi o to, że dr potrafi sie dostosować do pacjentki, jej poczucia humoru, emocji, itd,jest to wyważone.4.07. 2022 jest ❤️ -