Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
........ wrote:Melduje ze pęcherzyk pękł 😁😁😁
Jutro jadę na osocze i Prof. Zdecyduje czy w poniedziałek czy wtorek transfer, tak się cieszę
🤞
No to super 😁 ja jeszcze troche w zawieszeniuIVF 2022 ❄️❄️❄️
07.2022 histeroskopia
08./09 2022 trasfer ❄️ -
........ wrote:Melduje ze pęcherzyk pękł 😁😁😁
Jutro jadę na osocze i Prof. Zdecyduje czy w poniedziałek czy wtorek transfer, tak się cieszę
🤞
Wiem co to za radość 😁 u mnie jak nie torbiel, to endometrium za cienkie, przez operacje wyrostka no ale w końcu sie udało podejść 🙂........ lubi tę wiadomość
-
Pszczolaaa wrote:Dziewczyny mam takie pytanie ciążowe, czy któraś z Was miała twardnienia brzucha? Dzisiaj miałam dość często. Wizyta u dr za tydzień, obecnie mam 27 tc
Dr. zwiększył mi dawkę magnezu i kazał więcej odpoczywać gdy tak się dzieje.
W zasadzie do końca ciąży okresowo brzuch robił mi się twardy, urodzilam dzień przed terminem😊
-
Pszczolaaa wrote:Dziewczyny mam takie pytanie ciążowe, czy któraś z Was miała twardnienia brzucha? Dzisiaj miałam dość często. Wizyta u dr za tydzień, obecnie mam 27 tc
Na tym etapie ciąży już jakieś mogą sie pojawiać twardnienia ale bardziej niebezpieczne są bezpośrednio w dole macicy takie uczucie ucisku jak kamień i potem puszczanie, jak nie masz problemów z szyjką, np nie skraca się to na spokojnie, dr mówił, że do 10 twardnień na dobe jest normą jak więcej to odpoczywać,( ale tych 10 moe brać też tak strikte do siebie🙂) ja brałam nospe, magnez, relanium, ale do dr dawkował, jak bedzie Ciebie to dalej niepokoiło to napisz do dr. -
Witam Was dziewczyny
Ostatnia z możliwych inseminacji za nami, wynik:negatywny...
Teraz rozpoczynamy przygotowanie do in vitro..
i tutaj gorąca prośba do Was... od czego zacząć.. jak to wygląda itd.
W sierpniu koło 20dc mam się zgłosić na transfer próbny i od tego zaczynamy... Czy to tak wygląda?
Pozdrawiam i trzyma za Was kciukiDżoni lubi tę wiadomość
-
Krysia89 wrote:Witam Was dziewczyny
W sierpniu koło 20dc mam się zgłosić na transfer próbny i od tego zaczynamy... Czy to tak wygląda?
Pozdrawiam i trzyma za Was kciuki
Witaj 🙂
Z tego co pamiętam to dr już wczęściej mówił abyś załatwiła sprawy z dofinansowaniem, wiec te organizacyjne macie załatwione, tetaz ten 20 tc idziesz na ten próbny transfer jak nie będzie torbieli od następnego cyklu zaczynasz stymulację do ivf, nie bedzie ryzyka hiperstymulacji, powiększonych jajników to odbywa sie świeży trasfer, może też być odwołany, to czekasz na nastepny cykl i to zależy od wyników, obrazu usg od kiedy następne przygotowania, trasfer jak crio to może być na cyklu sztucznym, naturalnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2022, 09:45
-
Ania0692 wrote:Zosiako będzie dobrze 🤞 w poerwszej ciazy miałam nadciśnienie typowo indukowane ciążą, teraz od poczatku, jazda bez trzymanki jest, szpital, teraz mam co tydzień wizyty u doktora, kardiolog, ale już mamy zaraz 33 tydzień 😍 w pon mam wizytę u dr
❤️ -
Krysia89 wrote:Witam Was dziewczyny
Pozdrawiam i trzyma za Was kciuki
Jak jeszcze nasuną Ci sie jakieś pytania to pisz i powodzenia 🙂2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Ania0692 wrote:Zosiako będzie dobrze 🤞 w poerwszej ciazy miałam nadciśnienie typowo indukowane ciążą, teraz od poczatku, jazda bez trzymanki jest, szpital, teraz mam co tydzień wizyty u doktora, kardiolog, ale już mamy zaraz 33 tydzień 😍 w pon mam wizytę u dr
Bardzo wyrywkowo wchodzę,Ania to już 33 tc 😱 bezpiecznej końcówki i porodu😘 -
Nadzieja88 wrote:Bardzo wyrywkowo wchodzę,Ania to już 33 tc 😱 bezpiecznej końcówki i porodu😘
Dzięki 🙂 ake szczerze nie spodziewałam sie, że nadciśnienie może mieć tak różne oblicza, w ciąży z Ignaśkiem było nadciśnie, indukcja w 38 tc, teraz z Michalinką dr mówił, że zobaczymy czy drugi taz nie będziemy podawać sterydów na pluca, trzy leki na nadciśnienie, ale już coraz bliżej -
........ wrote:Cześć
Jestem już po osoczu nie było wcale tak źle jak myślałam. Wtorek o 9 mam transfer 🥰🥰🥰
To już coraz bliżej 😁
Ja liczę, że niedługo mdłości przejdą, ostatnie dni to jestem na waflach z soczewicy, aramantusa, wodzie i mlekach roślinnych, odrzuca mnie od wielu rzeczy........... lubi tę wiadomość
4.07. 2022 jest ❤️