Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    Przyjęłam

My już po prenatalnych i dzidzia zdrowa, wszystko prawidłowo 🤗

Gratulacje ❤️

........ lubi tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku to tej pory mam wizyty co trzy tygodnie i na początku też mi się mega dłużyło, w trzecim trymestrze jakoś mi sie wydaje tak szybko leci ten czas 🙈 i to już coraz bliżej.

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • PozytywnaAna Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Od początku to tej pory mam wizyty co trzy tygodnie i na początku też mi się mega dłużyło, w trzecim trymestrze jakoś mi sie wydaje tak szybko leci ten czas 🙈 i to już coraz bliżej.
    Po 30 tc, doktor zaleca wizyty co dwa tygodnie. Ja też mam wrażenie, że ten 3 trymestr pędzi szybciej 😵.

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:

Ja przez pierwszy trymest miałam co trzy, potem już co dwa, i później co tydzień🙈, ale zgadzam sie trzeci trymest leci jak szalony 🙈🙈

oar89jcgjrl99ac5.png
  • ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    Przyjęłam

My już po prenatalnych i dzidzia zdrowa, wszystko prawidłowo 🤗

Gratulacje 🙂

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 szczęśliwego rozwiązania 🤞🤞

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Hej, mam pytanko właśnie odnośnie ciśnienia. Przy jaki Dr stwierdziła u Ciebie nadciśnienie? Ja na drugiej wizycie miałam trochę podwyższone, więc od tamtej pory muszę codziennie mierzyć 🙈 i w środę określił je jako "graniczne" do dalszej obserwacji. I teraz tak zaczęłam się zastanawiać bo przy Róży nie miałam takich przebojów

Witaj w "klubie" w pierwszej ciąży też nie miałam nadciśnienia, teraz już przed 20 tygodniem i jestem na leku, ale damy radę 💪

• Matołek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Czy jest wśród Was staraczka z dofinansowania z Polnej, która była u któregoś lekarza , który zdezerterował do nowej kliniki? Wczoraj dowiedziałam się, że jest problem z przeniesieniem zarodków i zastanawiam się nad zmiana lekarza (mimo, że nie chciałam tego robić). Chyba wybór padnie na dr Brązerta, bo robił mi ostatnią punkcję i trochę go poznałam :) Powiedzcie mi proszę, jeśli wiecie. Czy jeśli jestem pacjentką Polnej, to tam muszę się zgłosić i oni przydzielą mi lekarza czy mogę od razu umówić się prywatnie do doktora? Będę bardzo wdzięczna z pomoc :)

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Ania0692 szczęśliwego rozwiązania 🤞🤞

Dzięki, już oficjalnie w poniedziałek CC 😱😱😱🤗

Karina89 lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek wrote:
    Cześć Dziewczyny! Czy jest wśród Was staraczka z dofinansowania z Polnej, która była u któregoś lekarza , który zdezerterował do nowej kliniki? Wczoraj dowiedziałam się, że jest problem z przeniesieniem zarodków i zastanawiam się nad zmiana lekarza (mimo, że nie chciałam tego robić). Chyba wybór padnie na dr Brązerta, bo robił mi ostatnią punkcję i trochę go poznałam :) Powiedzcie mi proszę, jeśli wiecie. Czy jeśli jestem pacjentką Polnej, to tam muszę się zgłosić i oni przydzielą mi lekarza czy mogę od razu umówić się prywatnie do doktora? Będę bardzo wdzięczna z pomoc :)

Jak leczysz się na Polnej to myślę, że możesz zadzwonić do Pan i poprosić o wizytę u doktora,pewnie będzie szybciej niż prywatnie bo to dopiero w październiku, a potem u dr jest rożnie gabinet /Polna jeżeli chodzi o przygotowania do trasferu.

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Matołek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Jak leczysz się na Polnej to myślę, że możesz zadzwonić do Pan i poprosić o wizytę u doktora,pewnie będzie szybciej niż prywatnie bo to dopiero w październiku, a potem u dr jest rożnie gabinet /Polna jeżeli chodzi o przygotowania do trasferu.

Dziękuję :) zadzwoniłam na Polna i już wszystko wiem. Trochę się tam pozmieniało od mojego ostatniego transferu ;)

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek wrote:

Kiedyś właśnie w taki sposób były zawierane umowy między szpitalem np Polna a urzedem to jest takie zabezpieczenie dla danego szpitala czy placówki, że wszystko odbywa sie u nich tak jeszcze bylo dwa lata temu, teraz nie jestem zawodowo jeszcze czynna i nie wiem hak jest teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2022, 17:49

Matołek lubi tę wiadomość

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:

To już coraz bliżej 💐💐

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:

❤️

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Witaj w "klubie" w pierwszej ciąży też nie miałam nadciśnienia, teraz już przed 20 tygodniem i jestem na leku, ale damy radę 💪

No baaa.... kto jak nie my 😂💪💪💪
    Ania powodzenia ✊✊✊

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy encortolon bo już mi dr odstawił, też można zostawić u Pan na Polnej czy te leki nie? Zostało mi opakowanie i nie mam co z nim zrobić

4.07. 2022 jest ❤️
  • ........ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    Dziewczyny czy encortolon bo już mi dr odstawił, też można zostawić u Pan na Polnej czy te leki nie? Zostało mi opakowanie i nie mam co z nim zrobić

Tak można 😉 ja po punkcji zostawiłam tam też leki które zostały mi po stymulacji .

Albo mogę odkupić od ciebie bo i tak będę potrzebować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 22:52

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • calistas1 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję Ci bardzo serdecznie.

https://forms.gle/9Z2f2GCsugid9aCp6

• Pucz Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy któraś z Was nie będzie może zwalniała jakiegoś terminu bliżej niż połowa października? Wiem, że szanse są małe, ale może akurat... Sytuacja awaryjna, trzykrotnie skoczyły mi wyniki, muszę je pokazać Dr i zmodyfikować leki, a do terminu z rejestracji to chyba nie dotrwam 😞

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz wrote:
    Hej! Czy któraś z Was nie będzie może zwalniała jakiegoś terminu bliżej niż połowa października? Wiem, że szanse są małe, ale może akurat... Sytuacja awaryjna, trzykrotnie skoczyły mi wyniki, muszę je pokazać Dr i zmodyfikować leki, a do terminu z rejestracji to chyba nie dotrwam 😞

Jak coś ja mam na 28. 09, ale jak pilne wyniki to sms

Pucz lubi tę wiadomość

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ