Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Michalinka jest już na świecie,jest ma badamiach na neonatologi, ale najważniejsze, że już po tej drugiej stronie, CC w 37+0, ja słabiej znoszę czas po cięciu niż porodzie sn😔

Pozdrawiam 🙂

........, Pszczolaaa, PozytywnaAna, Zaba90, Calineczka2106, Starajaca28, MuminkAa, Kolorowanki, ZosiaKo, Udało się, Nadzieja88, ***Sikorka***, ZuzaMaruda lubią tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • ........ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Dziewczyny Michalinka jest już na świecie,jest ma badamiach na neonatologi, ale najważniejsze, że już po tej drugiej stronie, CC w 37+0, ja słabiej znoszę czas po cięciu niż porodzie sn😔

Pozdrawiam 🙂

Gratulacje zdrówka życzę

Ania0692 lubi tę wiadomość

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Calineczka2106 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się wrote:
    Priv

Jeśli chodzi o dr A.Gaw... lepszego diabetologa nie mogłabym sobie wymarzyć!!!
    Wspaniały lekarz, człowiek... polecam z całego serca... a rzadko kogoś tak mocno polecam.

Przygotował mnie do ciąży, prowadził całą ciąże (zarówno cukrzycę jak i nadciśnienie) oraz opiekuje się mną aktualnie chyba do zawsze... (cukrzyca typu 2, nadciśnienie, otyłość).

I polecam i dr wizyty na jednym z portali (online). Spoko terminy i godziny oraz zawsze bez maseczek :)
    Jak coś to priv.

PCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
    3 lata starań
    2012 - resekcja jajników, hsg
    2013 - 3 x IUI, 6 m-cy stymulacji Gonal F, Menopur, Ovitrelle
    czerwiec 2013 - rezygnacja z leczenia
    10.2013 - ciąża naturalna
    05.2014 - CC, córka 10pkt
    05.2020 - polip endometrialny
    01.2021 - histeroskopia diagnostyczna, brak polipa
    03.2021 - przyznane dofinansowanie do IVF
    AMH - 4,19 ng/ml
    05.2021 - scratching endometrium
    06.2921 - planowana stymulacja do IVF
    26.07.2021 - mamy <3..., ciąża nat.
    luty 2022 - ur. kwiatuszka
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:
    Wspaniały lekarz, człowiek... polecam z całego serca... a rzadko kogoś tak mocno polecam.

Przygotował mnie do ciąży, prowadził całą ciąże (zarówno cukrzycę jak i nadciśnienie) oraz opiekuje się mną aktualnie chyba do zawsze... (cukrzyca typu 2, nadciśnienie, otyłość).

I polecam i dr wizyty na jednym z portali (online). Spoko terminy i godziny oraz zawsze bez maseczek :)
    Jak coś to priv.

Ja też bardzo polecam, dwie ciążę m8 prowadził z cukrzycą w tej tylko dieta, z synkiem insulina, dr M zawsze mówił, że jak cjodzi o cukrzycę to jestcspokojny bo wie, że dr sobie z wszystkim poradzi, jest super i taki ludzki🙂, tylko kontakt sms z nim to czasem uj mnie strzelał 😁😁

oar89jcgjrl99ac5.png
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:

Pozdrawiam 🙂

Gratulacje ❤️

• Pucz Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Jak coś ja mam na 28. 09, ale jak pilne wyniki to sms
    Zawsze dwa tygodnie do przodu, więc jakbyś zwalniała termin to ja bardzo chętnie 🙂 ale to już chyba lepiej na priv ok?
    Smsem nie za wiele załatwie, bo to niestety nie jedne wyniki, a trochę konkretniej się posypało 😔

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz wrote:
    Zawsze dwa tygodnie do przodu, więc jakbyś zwalniała termin to ja bardzo chętnie 🙂 ale to już chyba lepiej na priv ok?
    Smsem nie za wiele załatwie, bo to niestety nie jedne wyniki, a trochę konkretniej się posypało 😔

Priv, wysyłam zaproszenie 🙂, mnie ostatnio koleżanka poratowała swoim terminem

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:

Pozdrawiam 🙂

Gratulacje 😍😍😍 odpoczywaj i korzystaj póki jedeno Maleństwo na pokładzie 😉

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:

Pozdrawiam 🙂

Gratulacje, zdrówka dla Was 🙂

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:

Pozdrawiam 🙂

Gratulacje 😘😘

• Udało się Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:

Jak coś to priv.

Oj tak 🙂

Kiedyś dr mi pokazywał, kurcze mie pamiętam jak sie to nazywa takie urządzenie na zasadzie przussawki gdzie pacjent nawet sam może pobierać z żyły nie z palca🤔, ( nie sensor) sie zajmuje nowymi technologiami w cukrzycy, w lekkim szoku byłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2022, 22:55

• Udało się Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:

Pozdrawiam 🙂

Gratulacje!!

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:

Pozdrawiam 🙂

Czekałam na info od Was 🙂, gratulacje 😍, zdrówka dla Was🌹🌹🌹

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek wrote:
    Dziękuję :) zadzwoniłam na Polna i już wszystko wiem. Trochę się tam pozmieniało od mojego ostatniego transferu ;)

I co umówili Cie do doktora czy musisz czekać na prywatna wizytę do października?

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:

Pozdrawiam 🙂

Gratulacje 💐

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Linka9 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem , że trochę dziwne pytanie jak na ten wątek... Ale czy jesteście tak naprawdę zadowolone z dr B? Radzi sobie z trudniejszym przypadkami? Bo niestety do takich należę :/

Postanowiliśmy podejść do in vitro z transferem odroczonym.

Jestem bardzo zestresowana , "przerobiliśmy " już większość polecanych lekarzy w Poznaniu i nie było tak różowo, jak wszyscy pisali :/

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka9 wrote:
    Dziewczyny, wiem , że trochę dziwne pytanie jak na ten wątek... Ale czy jesteście tak naprawdę zadowolone z dr B? Radzi sobie z trudniejszym przypadkami? Bo niestety do takich należę :/

Jestem bardzo zestresowana , "przerobiliśmy " już większość polecanych lekarzy w Poznaniu i nie było tak różowo, jak wszyscy pisali :/
    Moim

Część, głównie mogę się wypowiedzieć na temat ciąży, była cała leżącą i spora część w szpitalu, nam sie udał trasfer u dr, byłam zadowolona z leczenie, najbardziej cenie doktora za szczerość, mowi wprost tak jak sytuacja wygląda,jak w ciąży było źle to to mówił, z drugiej strony prosił abym walczyła, ale przy tym wszystkin był pozytywny, nie nakręcał czarnymi scenariuszami, taki głos rozsądku, też potrafi sie konsultować z innyni lekarzami specjslistami jak jest taka potrzeba, jeżeli chodzi o ciążę to zdaje sobie sprawę, że podejmuje decyzje za dwa życia.

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka9 wrote:

Co do ivf sie nie wypowiem, miałam inseminacje u dr w drugiej ciąży, pierwsza spora część prowadzona u innego lekarza, natomiast jeżeli chodzi o trudne ciążę, z chorobami współistniejącymi, to nie potrafię zaufać innemu lekarzowi, dr jest skrupulatny, zapobiegawczy, szybko reaguje gdy coś siw dzieje, ale też ma intuicję szacunek do pacjentki.

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

• Linka9 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie jest problem z utrzymaniem ciąży.... 3 straty, ostatnia w 19 tc....

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka9 wrote:
    No właśnie u mnie jest problem z utrzymaniem ciąży.... 3 straty, ostatnia w 19 tc....

Sama miałam dwie ciążę powikłane, problemy z szyjką, w drugiej szew ratunkowy, dr ma to do siebie, że jest bardzo dokladny podczas badań, wizyty dostosowuje indywidualnie do potrzeb, jak trzeba co tydzień to co tydzień, jak coś dr niepokoi też zależy co, który tydzień ciąży to poprostu po wizycie każe jechać prosto do szpitala na oddział na obserwacje, nawet na te dwa /trzy dni , nie mam sie do czego doczepić jeżeli chodzi o prowadzenie ciąży.

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ