Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Linka9 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie jest problem z utrzymaniem ciąży.... 3 straty, ostatnia w 19 tc....

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka9 wrote:
    No właśnie u mnie jest problem z utrzymaniem ciąży.... 3 straty, ostatnia w 19 tc....

Sama miałam dwie ciążę powikłane, problemy z szyjką, w drugiej szew ratunkowy, dr ma to do siebie, że jest bardzo dokladny podczas badań, wizyty dostosowuje indywidualnie do potrzeb, jak trzeba co tydzień to co tydzień, jak coś dr niepokoi też zależy co, który tydzień ciąży to poprostu po wizycie każe jechać prosto do szpitala na oddział na obserwacje, nawet na te dwa /trzy dni , nie mam sie do czego doczepić jeżeli chodzi o prowadzenie ciąży.

• Pucz Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Priv, wysyłam zaproszenie 🙂, mnie ostatnio koleżanka poratowała swoim terminem
    Chyba priv 🙉 pierwszy raz wysyłam tutaj tak wiadomość, więc mam nadzieję, że dotarła 🙂🙃dlatego tutaj jeszcze info, bo nie jestem siebie pewnia 😅

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz wrote:
    Chyba priv 🙉 pierwszy raz wysyłam tutaj tak wiadomość, więc mam nadzieję, że dotarła 🙂🙃dlatego tutaj jeszcze info, bo nie jestem siebie pewnia 😅

Dotarła 🙂

Pucz lubi tę wiadomość

2021🐼
    2024🐼
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Moim

Część, głównie mogę się wypowiedzieć na temat ciąży, była cała leżącą i spora część w szpitalu, nam sie udał trasfer u dr, byłam zadowolona z leczenie, najbardziej cenie doktora za szczerość, mowi wprost tak jak sytuacja wygląda,jak w ciąży było źle to to mówił, z drugiej strony prosił abym walczyła, ale przy tym wszystkin był pozytywny, nie nakręcał czarnymi scenariuszami, taki głos rozsądku, też potrafi sie konsultować z innyni lekarzami specjslistami jak jest taka potrzeba, jeżeli chodzi o ciążę to zdaje sobie sprawę, że podejmuje decyzje za dwa życia.

Tak dr ma to do siebie, że jest szczery medycznie, merytoryczny w trudnych rozmowach i nie tylko, ale przy tym zostaje ludzki.

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą fajnie że jest to forum🙂, czasem w kryzysach wizytowych czy coś bardzo pomaga ja sana kiedyś dostałam moejsce do doktora od dziewczyny co leżała z moją przyjaciółka w jednej sali od doktora i zwalniała termin.

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka9 wrote:
    Dziewczyny, wiem , że trochę dziwne pytanie jak na ten wątek... Ale czy jesteście tak naprawdę zadowolone z dr B? Radzi sobie z trudniejszym przypadkami? Bo niestety do takich należę :/

Postanowiliśmy podejść do in vitro z transferem odroczonym.

Jestem bardzo zestresowana , "przerobiliśmy " już większość polecanych lekarzy w Poznaniu i nie było tak różowo, jak wszyscy pisali :/
    Jeżeli Dr nie będzie wstanie Ci pomóc to powie Cię to odrazu i pokieruje do innego lekarza jak zajdzie taka konieczność.

• Krysia89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

a ja po urlopie i zaczynamy przygotowania i in vitro.

Tydzień temu miałam "skreczing" o ile dobrze nazwę zapamiętałam, dzisiaj wizyta z rozpisanymi lekami...

gonal f + oran... coś tam... :).. 5 dnia telefon, 6 wizyta... jakieś dobre rady?

Stresuje się, że o czymś zapomnę itd...

• Izabela🌺 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam kupić okład chłodzący. Przed zastrzykiem przyłożyć i pomaga. Po orgalutranie miałam obrzęk i trochę piekło. A gonal super ☺️ nic nie czuć. Chusteczki dezynfekujące najlepiej kupić sobie większą paczkę takich pojedyńczych. Zaparcia i ucisk w podbrzuszu normalka. Czeka cię kilkanaście wizyt monitorujących co 2 dni. Ja tak miałam.

Ona 26

Starania od maja 2020 r.
    AMH 05.2022 r. :2,67
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, Trombofilia

On 28
    Obniżone parametry nasienia

Start IN VITRO - Czerwiec 2022r.
    SCRATCHING- Czerwiec 2022r.
    POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 :) 4.2.2, 4.2.3
    tranfer nr 1 19.07 odwołany
    TRANFER Nr 1 08/09. 2022r?
  • Mila15 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Hej dziewczyny,

Tydzień temu miałam "skreczing" o ile dobrze nazwę zapamiętałam, dzisiaj wizyta z rozpisanymi lekami...

gonal f + oran... coś tam... :).. 5 dnia telefon, 6 wizyta... jakieś dobre rady?

Dodam od siebie o piciu wody wysokozmineralizowanej od początku stymulacji, izotoniki, pod koniec warto włączyć białko( serki, jogurty) mi dr kazał pić proteinowe nutridrinki ale to po punkcji.

Izabela🌺 lubi tę wiadomość

• Mila15 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli chodzi o l4 to muszę bezpośrednio z doktorem załatwiać? to pierwsze bo jeszcze chodze do pracy

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila15 wrote:
    Dziewczyny jeżeli chodzi o l4 to muszę bezpośrednio z doktorem załatwiać? to pierwsze bo jeszcze chodze do pracy

Najlepiej z doktorem, tak Panie nie robią problemów 🙂a czasem zależy na jaką trafisz

Mila15 lubi tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Najlepiej z doktorem, tak Panie nie robią problemów 🙂a czasem zależy na jaką trafisz

Ja przy pierwszej ciąży też najpierw z Dr rozmawiałam a teraz to od drugiej wizyty panie z recepcji proponują a może już 😂 bo też jeszcze się kulam 🙈

Mila15 lubi tę wiadomość

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Ja przy pierwszej ciąży też najpierw z Dr rozmawiałam a teraz to od drugiej wizyty panie z recepcji proponują a może już 😂 bo też jeszcze się kulam 🙈

W pierwszym trymestrze byłam przez fatalne samopoczucie, później wróciłam do pracy i poszłam po 30 tygodniu ciąży, ale ciąża przebiega książkowo i mi sie nudziło w domu nie mogłam wysiedzieć 🙈

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    W pierwszym trymestrze byłam przez fatalne samopoczucie, później wróciłam do pracy i poszłam po 30 tygodniu ciąży, ale ciąża przebiega książkowo i mi sie nudziło w domu nie mogłam wysiedzieć 🙈

No to ja w pierwszej dopiero jakoś w 33 czy 34 tygodniu poszłam bo też wszystko książkowo i po ścianach chyba bym chodziła 😂 a teraz chciałabym chociaż do tej polowy się dokulac bo jednak już szybciej się męczę no i to skaczące ciśnienie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 17:27

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    No to ja w pierwszej dopiero jakoś w 33 czy 34 tygodniu poszłam bo też wszystko książkowo i po ścianach chyba bym chodziła 😂 a teraz chciałabym chociaż do tej polowy się dokulac bo jednak już szybciej się męczę no i to skaczące ciśnienie 🙈

Też byłam team pracujących prawie do samego końca 😁 doktor na jednej z ostatnich wizyt, mówił, że nie pamięta kiedy ostatnio taką ciążę prowadził 😂, posiewy, cukry cisnienie itd zawsze wszystko idealnie, mąż ostatnio coś mówi o drugim dziecku, zobaczymy, młodsza też nie będę

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Też byłam team pracujących prawie do samego końca 😁 doktor na jednej z ostatnich wizyt, mówił, że nie pamięta kiedy ostatnio taką ciążę prowadził 😂, posiewy, cukry cisnienie itd zawsze wszystko idealnie, mąż ostatnio coś mówi o drugim dziecku, zobaczymy, młodsza też nie będę

No mój się śmiał, że mogłam jeszcze ze dwa tygodnie popracować to może bym w terminie urodziła 🙈😂 a teraz to już mi łyżwy kazał kupić po dreptaniu przy Róży 🤦

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly wyniki Nifty będzie zdrowy synek 😍😍😍😍

ZuzaMaruda, Mila15, ........, Ciri86, Izabela🌺, PozytywnaAna, MilenaMi, Zaba90 lubią tę wiadomość

4.07. 2022 jest ❤️
  • Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Hej dziewczyny,

Do dezynfekcji najlepiej bez alkoholu kupować, octanisept, w ciąży też stosuje przy Clexanie i moe ma problemów, po alkoholu i dłuższym stosowaniu mogą być reakcje skórne.

4.07. 2022 jest ❤️
  • Mila15 Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    Przyszly wyniki Nifty będzie zdrowy synek 😍😍😍😍

Gratulacje 💙 ja miałam wizytę w środę, było serduszko, nie słyszałam bo dr nie puszczał dźwięku, ale wszystko jest ok 😊😊

........, Ania🙂, Pszczolaaa, MilenaMi, Zaba90 lubią tę wiadomość

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ