Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
MuminkAa wrote:Priv, wysyłam zaproszenie 🙂, mnie ostatnio koleżanka poratowała swoim terminem07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
MuminkAa wrote:Moim
Część, głównie mogę się wypowiedzieć na temat ciąży, była cała leżącą i spora część w szpitalu, nam sie udał trasfer u dr, byłam zadowolona z leczenie, najbardziej cenie doktora za szczerość, mowi wprost tak jak sytuacja wygląda,jak w ciąży było źle to to mówił, z drugiej strony prosił abym walczyła, ale przy tym wszystkin był pozytywny, nie nakręcał czarnymi scenariuszami, taki głos rozsądku, też potrafi sie konsultować z innyni lekarzami specjslistami jak jest taka potrzeba, jeżeli chodzi o ciążę to zdaje sobie sprawę, że podejmuje decyzje za dwa życia.
Tak dr ma to do siebie, że jest szczery medycznie, merytoryczny w trudnych rozmowach i nie tylko, ale przy tym zostaje ludzki.PozytywnaAna lubi tę wiadomość
-
Swoją drogą fajnie że jest to forum🙂, czasem w kryzysach wizytowych czy coś bardzo pomaga ja sana kiedyś dostałam moejsce do doktora od dziewczyny co leżała z moją przyjaciółka w jednej sali od doktora i zwalniała termin.1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Linka9 wrote:Dziewczyny, wiem , że trochę dziwne pytanie jak na ten wątek... Ale czy jesteście tak naprawdę zadowolone z dr B? Radzi sobie z trudniejszym przypadkami? Bo niestety do takich należę
Postanowiliśmy podejść do in vitro z transferem odroczonym.
Jestem bardzo zestresowana , "przerobiliśmy " już większość polecanych lekarzy w Poznaniu i nie było tak różowo, jak wszyscy pisali -
Hej dziewczyny,
a ja po urlopie i zaczynamy przygotowania i in vitro.
Tydzień temu miałam "skreczing" o ile dobrze nazwę zapamiętałam, dzisiaj wizyta z rozpisanymi lekami...
gonal f + oran... coś tam... .. 5 dnia telefon, 6 wizyta... jakieś dobre rady?
Stresuje się, że o czymś zapomnę itd...
-
Ja polecam kupić okład chłodzący. Przed zastrzykiem przyłożyć i pomaga. Po orgalutranie miałam obrzęk i trochę piekło. A gonal super ☺️ nic nie czuć. Chusteczki dezynfekujące najlepiej kupić sobie większą paczkę takich pojedyńczych. Zaparcia i ucisk w podbrzuszu normalka. Czeka cię kilkanaście wizyt monitorujących co 2 dni. Ja tak miałam.Ona 26
Starania od maja 2020 r.
AMH 05.2022 r. :2,67
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, Trombofilia
On 28
Obniżone parametry nasienia
Start IN VITRO - Czerwiec 2022r.
SCRATCHING- Czerwiec 2022r.
POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 4.2.2, 4.2.3
tranfer nr 1 19.07 odwołany
TRANFER Nr 1 08/09. 2022r? -
Krysia89 wrote:Hej dziewczyny,
Tydzień temu miałam "skreczing" o ile dobrze nazwę zapamiętałam, dzisiaj wizyta z rozpisanymi lekami...
Dodam od siebie o piciu wody wysokozmineralizowanej od początku stymulacji, izotoniki, pod koniec warto włączyć białko( serki, jogurty) mi dr kazał pić proteinowe nutridrinki ale to po punkcji.Izabela🌺 lubi tę wiadomość
-
Pszczolaaa wrote:Najlepiej z doktorem, tak Panie nie robią problemów 🙂a czasem zależy na jaką trafisz
Ja przy pierwszej ciąży też najpierw z Dr rozmawiałam a teraz to od drugiej wizyty panie z recepcji proponują a może już 😂 bo też jeszcze się kulam 🙈Mila15 lubi tę wiadomość
-
Ja123 wrote:Ja przy pierwszej ciąży też najpierw z Dr rozmawiałam a teraz to od drugiej wizyty panie z recepcji proponują a może już 😂 bo też jeszcze się kulam 🙈
W pierwszym trymestrze byłam przez fatalne samopoczucie, później wróciłam do pracy i poszłam po 30 tygodniu ciąży, ale ciąża przebiega książkowo i mi sie nudziło w domu nie mogłam wysiedzieć 🙈 -
Pszczolaaa wrote:W pierwszym trymestrze byłam przez fatalne samopoczucie, później wróciłam do pracy i poszłam po 30 tygodniu ciąży, ale ciąża przebiega książkowo i mi sie nudziło w domu nie mogłam wysiedzieć 🙈
No to ja w pierwszej dopiero jakoś w 33 czy 34 tygodniu poszłam bo też wszystko książkowo i po ścianach chyba bym chodziła 😂 a teraz chciałabym chociaż do tej polowy się dokulac bo jednak już szybciej się męczę no i to skaczące ciśnienie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 17:27
-
Ja123 wrote:No to ja w pierwszej dopiero jakoś w 33 czy 34 tygodniu poszłam bo też wszystko książkowo i po ścianach chyba bym chodziła 😂 a teraz chciałabym chociaż do tej polowy się dokulac bo jednak już szybciej się męczę no i to skaczące ciśnienie 🙈
Też byłam team pracujących prawie do samego końca 😁 doktor na jednej z ostatnich wizyt, mówił, że nie pamięta kiedy ostatnio taką ciążę prowadził 😂, posiewy, cukry cisnienie itd zawsze wszystko idealnie, mąż ostatnio coś mówi o drugim dziecku, zobaczymy, młodsza też nie będę2021. Zosia 💛
2023 Ignacy 💙 -
AgnieszkaB wrote:Też byłam team pracujących prawie do samego końca 😁 doktor na jednej z ostatnich wizyt, mówił, że nie pamięta kiedy ostatnio taką ciążę prowadził 😂, posiewy, cukry cisnienie itd zawsze wszystko idealnie, mąż ostatnio coś mówi o drugim dziecku, zobaczymy, młodsza też nie będę
No mój się śmiał, że mogłam jeszcze ze dwa tygodnie popracować to może bym w terminie urodziła 🙈😂 a teraz to już mi łyżwy kazał kupić po dreptaniu przy Róży 🤦 -
Krysia89 wrote:Hej dziewczyny,
Do dezynfekcji najlepiej bez alkoholu kupować, octanisept, w ciąży też stosuje przy Clexanie i moe ma problemów, po alkoholu i dłuższym stosowaniu mogą być reakcje skórne.4.07. 2022 jest ❤️ -
Ania🙂 wrote:Przyszly wyniki Nifty będzie zdrowy synek 😍😍😍😍
Gratulacje 💙 ja miałam wizytę w środę, było serduszko, nie słyszałam bo dr nie puszczał dźwięku, ale wszystko jest ok 😊😊........, Ania🙂, Pszczolaaa, MilenaMi, Zaba90 lubią tę wiadomość
-
Mila15 wrote:Gratulacje 💙 ja miałam wizytę w środę, było serduszko, nie słyszałam bo dr nie puszczał dźwięku, ale wszystko jest ok 😊😊
No to super i byle do kolejnej wizyty 😊 Nam na pierwszej wizycie jeszcze u dr Trzcińskiego tez tylko potwierdzono ciążę i obecność serduszka ale nie słuchaliśmy. Mówił że jeszcze może być zbyt wcześnie żeby było słychać serduszko a byłam w 6+4 i z tego co pamiętam to przy Róży też jakoś tak od drugiej wizyty słuchaliśmy......... lubi tę wiadomość