Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Priv, wysyłam zaproszenie 🙂, mnie ostatnio koleżanka poratowała swoim terminem
    Chyba priv 🙉 pierwszy raz wysyłam tutaj tak wiadomość, więc mam nadzieję, że dotarła 🙂🙃dlatego tutaj jeszcze info, bo nie jestem siebie pewnia 😅

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz wrote:
    Chyba priv 🙉 pierwszy raz wysyłam tutaj tak wiadomość, więc mam nadzieję, że dotarła 🙂🙃dlatego tutaj jeszcze info, bo nie jestem siebie pewnia 😅

Dotarła 🙂

Pucz lubi tę wiadomość

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Moim

Część, głównie mogę się wypowiedzieć na temat ciąży, była cała leżącą i spora część w szpitalu, nam sie udał trasfer u dr, byłam zadowolona z leczenie, najbardziej cenie doktora za szczerość, mowi wprost tak jak sytuacja wygląda,jak w ciąży było źle to to mówił, z drugiej strony prosił abym walczyła, ale przy tym wszystkin był pozytywny, nie nakręcał czarnymi scenariuszami, taki głos rozsądku, też potrafi sie konsultować z innyni lekarzami specjslistami jak jest taka potrzeba, jeżeli chodzi o ciążę to zdaje sobie sprawę, że podejmuje decyzje za dwa życia.

Tak dr ma to do siebie, że jest szczery medycznie, merytoryczny w trudnych rozmowach i nie tylko, ale przy tym zostaje ludzki.

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą fajnie że jest to forum🙂, czasem w kryzysach wizytowych czy coś bardzo pomaga ja sana kiedyś dostałam moejsce do doktora od dziewczyny co leżała z moją przyjaciółka w jednej sali od doktora i zwalniała termin.

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka9 wrote:
    Dziewczyny, wiem , że trochę dziwne pytanie jak na ten wątek... Ale czy jesteście tak naprawdę zadowolone z dr B? Radzi sobie z trudniejszym przypadkami? Bo niestety do takich należę :/

Postanowiliśmy podejść do in vitro z transferem odroczonym.

Jestem bardzo zestresowana , "przerobiliśmy " już większość polecanych lekarzy w Poznaniu i nie było tak różowo, jak wszyscy pisali :/
    Jeżeli Dr nie będzie wstanie Ci pomóc to powie Cię to odrazu i pokieruje do innego lekarza jak zajdzie taka konieczność.

• Krysia89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

a ja po urlopie i zaczynamy przygotowania i in vitro.

Tydzień temu miałam "skreczing" o ile dobrze nazwę zapamiętałam, dzisiaj wizyta z rozpisanymi lekami...

gonal f + oran... coś tam... :).. 5 dnia telefon, 6 wizyta... jakieś dobre rady?

Stresuje się, że o czymś zapomnę itd...

• Izabela🌺 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam kupić okład chłodzący. Przed zastrzykiem przyłożyć i pomaga. Po orgalutranie miałam obrzęk i trochę piekło. A gonal super ☺️ nic nie czuć. Chusteczki dezynfekujące najlepiej kupić sobie większą paczkę takich pojedyńczych. Zaparcia i ucisk w podbrzuszu normalka. Czeka cię kilkanaście wizyt monitorujących co 2 dni. Ja tak miałam.

Ona 26

Starania od maja 2020 r.
    AMH 05.2022 r. :2,67
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, Trombofilia

On 28
    Obniżone parametry nasienia

Start IN VITRO - Czerwiec 2022r.
    SCRATCHING- Czerwiec 2022r.
    POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 :) 4.2.2, 4.2.3
    tranfer nr 1 19.07 odwołany
    TRANFER Nr 1 08/09. 2022r?
  • Mila15 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Hej dziewczyny,

Tydzień temu miałam "skreczing" o ile dobrze nazwę zapamiętałam, dzisiaj wizyta z rozpisanymi lekami...

gonal f + oran... coś tam... :).. 5 dnia telefon, 6 wizyta... jakieś dobre rady?

Dodam od siebie o piciu wody wysokozmineralizowanej od początku stymulacji, izotoniki, pod koniec warto włączyć białko( serki, jogurty) mi dr kazał pić proteinowe nutridrinki ale to po punkcji.

Izabela🌺 lubi tę wiadomość

• Mila15 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli chodzi o l4 to muszę bezpośrednio z doktorem załatwiać? to pierwsze bo jeszcze chodze do pracy

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila15 wrote:
    Dziewczyny jeżeli chodzi o l4 to muszę bezpośrednio z doktorem załatwiać? to pierwsze bo jeszcze chodze do pracy

Najlepiej z doktorem, tak Panie nie robią problemów 🙂a czasem zależy na jaką trafisz

Mila15 lubi tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Najlepiej z doktorem, tak Panie nie robią problemów 🙂a czasem zależy na jaką trafisz

Ja przy pierwszej ciąży też najpierw z Dr rozmawiałam a teraz to od drugiej wizyty panie z recepcji proponują a może już 😂 bo też jeszcze się kulam 🙈

Mila15 lubi tę wiadomość

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Ja przy pierwszej ciąży też najpierw z Dr rozmawiałam a teraz to od drugiej wizyty panie z recepcji proponują a może już 😂 bo też jeszcze się kulam 🙈

W pierwszym trymestrze byłam przez fatalne samopoczucie, później wróciłam do pracy i poszłam po 30 tygodniu ciąży, ale ciąża przebiega książkowo i mi sie nudziło w domu nie mogłam wysiedzieć 🙈

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    W pierwszym trymestrze byłam przez fatalne samopoczucie, później wróciłam do pracy i poszłam po 30 tygodniu ciąży, ale ciąża przebiega książkowo i mi sie nudziło w domu nie mogłam wysiedzieć 🙈

No to ja w pierwszej dopiero jakoś w 33 czy 34 tygodniu poszłam bo też wszystko książkowo i po ścianach chyba bym chodziła 😂 a teraz chciałabym chociaż do tej polowy się dokulac bo jednak już szybciej się męczę no i to skaczące ciśnienie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 17:27

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    No to ja w pierwszej dopiero jakoś w 33 czy 34 tygodniu poszłam bo też wszystko książkowo i po ścianach chyba bym chodziła 😂 a teraz chciałabym chociaż do tej polowy się dokulac bo jednak już szybciej się męczę no i to skaczące ciśnienie 🙈

Też byłam team pracujących prawie do samego końca 😁 doktor na jednej z ostatnich wizyt, mówił, że nie pamięta kiedy ostatnio taką ciążę prowadził 😂, posiewy, cukry cisnienie itd zawsze wszystko idealnie, mąż ostatnio coś mówi o drugim dziecku, zobaczymy, młodsza też nie będę

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Też byłam team pracujących prawie do samego końca 😁 doktor na jednej z ostatnich wizyt, mówił, że nie pamięta kiedy ostatnio taką ciążę prowadził 😂, posiewy, cukry cisnienie itd zawsze wszystko idealnie, mąż ostatnio coś mówi o drugim dziecku, zobaczymy, młodsza też nie będę

No mój się śmiał, że mogłam jeszcze ze dwa tygodnie popracować to może bym w terminie urodziła 🙈😂 a teraz to już mi łyżwy kazał kupić po dreptaniu przy Róży 🤦

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly wyniki Nifty będzie zdrowy synek 😍😍😍😍

ZuzaMaruda, Mila15, ........, Ciri86, Izabela🌺, PozytywnaAna, MilenaMi, Zaba90 lubią tę wiadomość

4.07. 2022 jest ❤️
  • Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Hej dziewczyny,

Do dezynfekcji najlepiej bez alkoholu kupować, octanisept, w ciąży też stosuje przy Clexanie i moe ma problemów, po alkoholu i dłuższym stosowaniu mogą być reakcje skórne.

4.07. 2022 jest ❤️
  • Mila15 Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:

Gratulacje 💙 ja miałam wizytę w środę, było serduszko, nie słyszałam bo dr nie puszczał dźwięku, ale wszystko jest ok 😊😊

........, Ania🙂, Pszczolaaa, MilenaMi, Zaba90 lubią tę wiadomość

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila15 wrote:
    Gratulacje 💙 ja miałam wizytę w środę, było serduszko, nie słyszałam bo dr nie puszczał dźwięku, ale wszystko jest ok 😊😊

No to super i byle do kolejnej wizyty 😊 Nam na pierwszej wizycie jeszcze u dr Trzcińskiego tez tylko potwierdzono ciążę i obecność serduszka ale nie słuchaliśmy. Mówił że jeszcze może być zbyt wcześnie żeby było słychać serduszko a byłam w 6+4 i z tego co pamiętam to przy Róży też jakoś tak od drugiej wizyty słuchaliśmy.

........ lubi tę wiadomość

• ........ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:

Super gratulacje dużo zdrówka 😘

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ