X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Gosiaczek890 Debiutantka

Wysłany: 22 marca 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny długo czekałyście za wizyta? Jestem tyle co po poronieniu naturalnym, nim wyszły 2 kreski już byliśmy zdecydowani na wizytę właściwie czekałam tylko za okresem, którego nie dostałam. Ale to były złudne nadzieje. Mąż ma morfologie 1%. Moje przeczucia mówią że bez inseminacja się nie uda, teraz tylko odwlekło się w czasie...

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek890 wrote:
    Dziewczyny długo czekałyście za wizyta? Jestem tyle co po poronieniu naturalnym, nim wyszły 2 kreski już byliśmy zdecydowani na wizytę właściwie czekałam tylko za okresem, którego nie dostałam. Ale to były złudne nadzieje. Mąż ma morfologie 1%. Moje przeczucia mówią że bez inseminacja się nie uda, teraz tylko odwlekło się w czasie...

Teraz terminy są ma 17 mają więc pewnie jak nic pilnego to tak będzie, akurat dzwoniłam zapisywać się na kontrolę po połogu. Też pewnie z cykl /dwa przerwy po ciąży biochemicznej.

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Teraz terminy są ma 17 mają więc pewnie jak nic pilnego to tak będzie, akurat dzwoniłam zapisywać się na kontrolę po połogu. Też pewnie z cykl /dwa przerwy po ciąży biochemicznej.

A to ja dzisiaj miałam kontrolę 😂 a umawiałam się w dniu wypisu ze szpitala i jak dzwoniłam to Agata mówiła, że pierwszy wolny 22 marca więc idealnie 7 tygodni

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś czekałam 2 miesiące na pierwszą wizytę, w lipcu zeszłego roku byłam a w maju zapisywałam się. Nie wiem jak teraz bo jak już ma swoje pacjentki to ma terminy ale pierwsza myśle, że trzeba poczekać. 😔

Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Zapewne to są kwoty po ivf, ja miałam inseminacja, dokładnie nie pamiętam,napisze w przeciągu kilku dni.

Ps :Wczoraj urodziłam drugiego synka 🙂, zwolniłam brzuszek

Gratulacje

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek890 wrote:
    Inseminacja czy in vitro?

Ivf, ale też koszta są inne jak z dofinansowaniem, inseminacja to głównie się płaci za przygotowanie nasienia , tak jest wystawiane skierowanie, cena za leki do stymulacji ale to też zależy jakie jak aromek to coś między 40 a 50 zł opakowanie,( zastrzyki są droższe bo zawsze warto refundację zostawić w razie w do ivf) do tego zastrzyk z ovitrele 149 zł zależenie od apteki, z dwie wizyty monitorujące, max 3, i głównie badania wirusowe plus badania nasienia, cytologią, biocenoza jak nie były aktualne

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 Gratulacje 💐

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Zapewne to są kwoty po ivf, ja miałam inseminacja, dokładnie nie pamiętam,napisze w przeciągu kilku dni.

Ps :Wczoraj urodziłam drugiego synka 🙂, zwolniłam brzuszek

Gratulacje i zdrówka 😘

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramat 😔 w poniedziałek kontrola po biochemicznej wszystko super.. miałam brać lamette po miesiączce i co… w czwartek infekcja grzybiczna czy uj wie co… 🥺 i lekarz kazał się wstrzymać… czyli nawet nie mam okresu a już wiem, ze cykl w plecy 😭

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyrk na kółkach.. wczoraj dodatni test w cykl po biochemicznej gdzie zdażyło się raz współżyć bo lekarz nie kazał się starać i tylko raz nam się zdażyło przypadkiem… i dodatni test. Oszaleje 😪

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Cyrk na kółkach.. wczoraj dodatni test w cykl po biochemicznej gdzie zdażyło się raz współżyć bo lekarz nie kazał się starać i tylko raz nam się zdażyło przypadkiem… i dodatni test. Oszaleje 😪

Z takich przypadków się piękne dzieci rodzą ❤️ Mam nadzieję, że tym razem wszystko dobrze się ułoży....

GosiaK lubi tę wiadomość

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Z takich przypadków się piękne dzieci rodzą ❤️ Mam nadzieję, że tym razem wszystko dobrze się ułoży....
    Boje się reakcji lekarza. Najpierw nie kazał się starać po biochemicznej… a tu wpadka z jednego razu. Później ta infekcja grzybiczna i mówi, ze muszę się doleczyc zanim zaczniemy starania… ale cieszę się. Czekam na wyniki i cieszę ogromnie. 💕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2023, 14:47

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Boje się reakcji lekarza. Najpierw nie kazał się starać po biochemicznej… a tu wpadka z jednego razu. Później ta infekcja grzybiczna i mówi, ze muszę się doleczyc zanim zaczniemy starania… ale cieszę się. Czekam na wyniki i cieszę ogromnie. 💕

U mnie też był zaskoczony 😂 i to dwa razy 🙈 najważniejsze żeby teraz wszystko dobrze się ułożyło ❤️ a infekcje są do ogarnięcia... W ciąży z Róża od początku i praktycznie do samego końca bujalam się z jakimiś infekcjami i innymi syfami w cytologii a skończyło się dobrze i tego samego Tobie życzę ✊✊✊😊😊😊

GosiaK lubi tę wiadomość

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22,4 beta 💕

Ja123 lubi tę wiadomość

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    22,4 beta 💕

❤️ To teraz cierpliwie czekamy na powtórkę i trzymamy kciuki za mała Niespodziankę ✊✊✊

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron niski 😞 7,85 I nie wiem co robić.. mam luteinę od ostatniej..

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Progesteron niski 😞 7,85 I nie wiem co robić.. mam luteinę od ostatniej..

Zdecydowanie do podbicia ten progesteron.... A kontaktowałas się już z Dr? Albo na zadzwoń do dziewczyn na ułańską

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Zdecydowanie do podbicia ten progesteron.... A kontaktowałas się już z Dr? Albo na zadzwoń do dziewczyn na ułańską
    Tak tak. Mam luteinę od ostatniej biochemicznej miesiąc temu i wczoraj już na własna odpowiedzialność wzięłam dwie i dzisiaj tez. Doktor chory, nie ma go cały tydzień ale już wie i kazał luteinę brać. Jutro lecę sprawdzić.
    Test robiłam w niedziele z porannego moczu leciutka kreska, dzisiaj zrobiłam z 2h temu to już dużo bardziej wyraźna..
    wczoraj jeszcze rano wzięłam Duphaston. Może nie będzie zle 💕🥺

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Tak tak. Mam luteinę od ostatniej biochemicznej miesiąc temu i wczoraj już na własna odpowiedzialność wzięłam dwie i dzisiaj tez. Doktor chory, nie ma go cały tydzień ale już wie i kazał luteinę brać. Jutro lecę sprawdzić.
    Test robiłam w niedziele z porannego moczu leciutka kreska, dzisiaj zrobiłam z 2h temu to już dużo bardziej wyraźna..
    wczoraj jeszcze rano wzięłam Duphaston. Może nie będzie zle 💕🥺

No taki Doktorek.... A kiedyś się chwalił, że on to nie choruje tylko go dzieci zaraziły 😂 to jutro czekamy na wyniki ✊ z tego co mi się kojarzy to chyba duphaston nie wychodzi we krwi 🤔

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2023, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    No taki Doktorek.... A kiedyś się chwalił, że on to nie choruje tylko go dzieci zaraziły 😂 to jutro czekamy na wyniki ✊ z tego co mi się kojarzy to chyba duphaston nie wychodzi we krwi 🤔
    Nie chciałam już męczyć go smsami wiec mówię umowie się na konsultacje telefoniczna ale panie z recepcji mówią, ze nie ma go. Mówię No ok to muszę smsa wysłać i pisze, ze właśnie chory i go nie ma.
    Duphaston wzięłam w poniedziałek rano tylko przed badaniem. Później już luteina, a ona już wychodzi w badaniu. Dzisiaj się okaże 💕

‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ