Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny długo czekałyście za wizyta? Jestem tyle co po poronieniu naturalnym, nim wyszły 2 kreski już byliśmy zdecydowani na wizytę właściwie czekałam tylko za okresem, którego nie dostałam. Ale to były złudne nadzieje. Mąż ma morfologie 1%. Moje przeczucia mówią że bez inseminacja się nie uda, teraz tylko odwlekło się w czasie...
-
Gosiaczek890 wrote:Dziewczyny długo czekałyście za wizyta? Jestem tyle co po poronieniu naturalnym, nim wyszły 2 kreski już byliśmy zdecydowani na wizytę właściwie czekałam tylko za okresem, którego nie dostałam. Ale to były złudne nadzieje. Mąż ma morfologie 1%. Moje przeczucia mówią że bez inseminacja się nie uda, teraz tylko odwlekło się w czasie...
Teraz terminy są ma 17 mają więc pewnie jak nic pilnego to tak będzie, akurat dzwoniłam zapisywać się na kontrolę po połogu. Też pewnie z cykl /dwa przerwy po ciąży biochemicznej.Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Moli27 wrote:Teraz terminy są ma 17 mają więc pewnie jak nic pilnego to tak będzie, akurat dzwoniłam zapisywać się na kontrolę po połogu. Też pewnie z cykl /dwa przerwy po ciąży biochemicznej.
A to ja dzisiaj miałam kontrolę 😂 a umawiałam się w dniu wypisu ze szpitala i jak dzwoniłam to Agata mówiła, że pierwszy wolny 22 marca więc idealnie 7 tygodni -
Ja kiedyś czekałam 2 miesiące na pierwszą wizytę, w lipcu zeszłego roku byłam a w maju zapisywałam się. Nie wiem jak teraz bo jak już ma swoje pacjentki to ma terminy ale pierwsza myśle, że trzeba poczekać. 😔Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
-
Gosiaczek890 wrote:Inseminacja czy in vitro?
Ivf, ale też koszta są inne jak z dofinansowaniem, inseminacja to głównie się płaci za przygotowanie nasienia , tak jest wystawiane skierowanie, cena za leki do stymulacji ale to też zależy jakie jak aromek to coś między 40 a 50 zł opakowanie,( zastrzyki są droższe bo zawsze warto refundację zostawić w razie w do ivf) do tego zastrzyk z ovitrele 149 zł zależenie od apteki, z dwie wizyty monitorujące, max 3, i głównie badania wirusowe plus badania nasienia, cytologią, biocenoza jak nie były aktualne2021. Zosia 💛
2023 Ignacy 💙 -
Dramat 😔 w poniedziałek kontrola po biochemicznej wszystko super.. miałam brać lamette po miesiączce i co… w czwartek infekcja grzybiczna czy uj wie co… 🥺 i lekarz kazał się wstrzymać… czyli nawet nie mam okresu a już wiem, ze cykl w plecy 😭Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
-
GosiaK wrote:Cyrk na kółkach.. wczoraj dodatni test w cykl po biochemicznej gdzie zdażyło się raz współżyć bo lekarz nie kazał się starać i tylko raz nam się zdażyło przypadkiem… i dodatni test. Oszaleje 😪
Z takich przypadków się piękne dzieci rodzą ❤️ Mam nadzieję, że tym razem wszystko dobrze się ułoży....GosiaK lubi tę wiadomość
-
Ja123 wrote:Z takich przypadków się piękne dzieci rodzą ❤️ Mam nadzieję, że tym razem wszystko dobrze się ułoży....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2023, 14:47
Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:Boje się reakcji lekarza. Najpierw nie kazał się starać po biochemicznej… a tu wpadka z jednego razu. Później ta infekcja grzybiczna i mówi, ze muszę się doleczyc zanim zaczniemy starania… ale cieszę się. Czekam na wyniki i cieszę ogromnie. 💕
U mnie też był zaskoczony 😂 i to dwa razy 🙈 najważniejsze żeby teraz wszystko dobrze się ułożyło ❤️ a infekcje są do ogarnięcia... W ciąży z Róża od początku i praktycznie do samego końca bujalam się z jakimiś infekcjami i innymi syfami w cytologii a skończyło się dobrze i tego samego Tobie życzę ✊✊✊😊😊😊GosiaK lubi tę wiadomość
-
Ja123 wrote:Zdecydowanie do podbicia ten progesteron.... A kontaktowałas się już z Dr? Albo na zadzwoń do dziewczyn na ułańską
Test robiłam w niedziele z porannego moczu leciutka kreska, dzisiaj zrobiłam z 2h temu to już dużo bardziej wyraźna..
wczoraj jeszcze rano wzięłam Duphaston. Może nie będzie zle 💕🥺Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:Tak tak. Mam luteinę od ostatniej biochemicznej miesiąc temu i wczoraj już na własna odpowiedzialność wzięłam dwie i dzisiaj tez. Doktor chory, nie ma go cały tydzień ale już wie i kazał luteinę brać. Jutro lecę sprawdzić.
Test robiłam w niedziele z porannego moczu leciutka kreska, dzisiaj zrobiłam z 2h temu to już dużo bardziej wyraźna..
wczoraj jeszcze rano wzięłam Duphaston. Może nie będzie zle 💕🥺
No taki Doktorek.... A kiedyś się chwalił, że on to nie choruje tylko go dzieci zaraziły 😂 to jutro czekamy na wyniki ✊ z tego co mi się kojarzy to chyba duphaston nie wychodzi we krwi 🤔 -
Ja123 wrote:No taki Doktorek.... A kiedyś się chwalił, że on to nie choruje tylko go dzieci zaraziły 😂 to jutro czekamy na wyniki ✊ z tego co mi się kojarzy to chyba duphaston nie wychodzi we krwi 🤔
Duphaston wzięłam w poniedziałek rano tylko przed badaniem. Później już luteina, a ona już wychodzi w badaniu. Dzisiaj się okaże 💕Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼