X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Gosiaczek890 Debiutantka

Wysłany: 22 marca 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny długo czekałyście za wizyta? Jestem tyle co po poronieniu naturalnym, nim wyszły 2 kreski już byliśmy zdecydowani na wizytę właściwie czekałam tylko za okresem, którego nie dostałam. Ale to były złudne nadzieje. Mąż ma morfologie 1%. Moje przeczucia mówią że bez inseminacja się nie uda, teraz tylko odwlekło się w czasie...

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek890 wrote:
    Dziewczyny długo czekałyście za wizyta? Jestem tyle co po poronieniu naturalnym, nim wyszły 2 kreski już byliśmy zdecydowani na wizytę właściwie czekałam tylko za okresem, którego nie dostałam. Ale to były złudne nadzieje. Mąż ma morfologie 1%. Moje przeczucia mówią że bez inseminacja się nie uda, teraz tylko odwlekło się w czasie...

Teraz terminy są ma 17 mają więc pewnie jak nic pilnego to tak będzie, akurat dzwoniłam zapisywać się na kontrolę po połogu. Też pewnie z cykl /dwa przerwy po ciąży biochemicznej.

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Teraz terminy są ma 17 mają więc pewnie jak nic pilnego to tak będzie, akurat dzwoniłam zapisywać się na kontrolę po połogu. Też pewnie z cykl /dwa przerwy po ciąży biochemicznej.

A to ja dzisiaj miałam kontrolę 😂 a umawiałam się w dniu wypisu ze szpitala i jak dzwoniłam to Agata mówiła, że pierwszy wolny 22 marca więc idealnie 7 tygodni

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś czekałam 2 miesiące na pierwszą wizytę, w lipcu zeszłego roku byłam a w maju zapisywałam się. Nie wiem jak teraz bo jak już ma swoje pacjentki to ma terminy ale pierwsza myśle, że trzeba poczekać. 😔

Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Zapewne to są kwoty po ivf, ja miałam inseminacja, dokładnie nie pamiętam,napisze w przeciągu kilku dni.

Ps :Wczoraj urodziłam drugiego synka 🙂, zwolniłam brzuszek

Gratulacje

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek890 wrote:
    Inseminacja czy in vitro?

Ivf, ale też koszta są inne jak z dofinansowaniem, inseminacja to głównie się płaci za przygotowanie nasienia , tak jest wystawiane skierowanie, cena za leki do stymulacji ale to też zależy jakie jak aromek to coś między 40 a 50 zł opakowanie,( zastrzyki są droższe bo zawsze warto refundację zostawić w razie w do ivf) do tego zastrzyk z ovitrele 149 zł zależenie od apteki, z dwie wizyty monitorujące, max 3, i głównie badania wirusowe plus badania nasienia, cytologią, biocenoza jak nie były aktualne

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 Gratulacje 💐

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Zapewne to są kwoty po ivf, ja miałam inseminacja, dokładnie nie pamiętam,napisze w przeciągu kilku dni.

Ps :Wczoraj urodziłam drugiego synka 🙂, zwolniłam brzuszek

Gratulacje i zdrówka 😘

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramat 😔 w poniedziałek kontrola po biochemicznej wszystko super.. miałam brać lamette po miesiączce i co… w czwartek infekcja grzybiczna czy uj wie co… 🥺 i lekarz kazał się wstrzymać… czyli nawet nie mam okresu a już wiem, ze cykl w plecy 😭

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyrk na kółkach.. wczoraj dodatni test w cykl po biochemicznej gdzie zdażyło się raz współżyć bo lekarz nie kazał się starać i tylko raz nam się zdażyło przypadkiem… i dodatni test. Oszaleje 😪

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Cyrk na kółkach.. wczoraj dodatni test w cykl po biochemicznej gdzie zdażyło się raz współżyć bo lekarz nie kazał się starać i tylko raz nam się zdażyło przypadkiem… i dodatni test. Oszaleje 😪

Z takich przypadków się piękne dzieci rodzą ❤️ Mam nadzieję, że tym razem wszystko dobrze się ułoży....

GosiaK lubi tę wiadomość

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Z takich przypadków się piękne dzieci rodzą ❤️ Mam nadzieję, że tym razem wszystko dobrze się ułoży....
    Boje się reakcji lekarza. Najpierw nie kazał się starać po biochemicznej… a tu wpadka z jednego razu. Później ta infekcja grzybiczna i mówi, ze muszę się doleczyc zanim zaczniemy starania… ale cieszę się. Czekam na wyniki i cieszę ogromnie. 💕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2023, 14:47

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Boje się reakcji lekarza. Najpierw nie kazał się starać po biochemicznej… a tu wpadka z jednego razu. Później ta infekcja grzybiczna i mówi, ze muszę się doleczyc zanim zaczniemy starania… ale cieszę się. Czekam na wyniki i cieszę ogromnie. 💕

U mnie też był zaskoczony 😂 i to dwa razy 🙈 najważniejsze żeby teraz wszystko dobrze się ułożyło ❤️ a infekcje są do ogarnięcia... W ciąży z Róża od początku i praktycznie do samego końca bujalam się z jakimiś infekcjami i innymi syfami w cytologii a skończyło się dobrze i tego samego Tobie życzę ✊✊✊😊😊😊

GosiaK lubi tę wiadomość

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22,4 beta 💕

Ja123 lubi tę wiadomość

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    22,4 beta 💕

❤️ To teraz cierpliwie czekamy na powtórkę i trzymamy kciuki za mała Niespodziankę ✊✊✊

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron niski 😞 7,85 I nie wiem co robić.. mam luteinę od ostatniej..

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Progesteron niski 😞 7,85 I nie wiem co robić.. mam luteinę od ostatniej..

Zdecydowanie do podbicia ten progesteron.... A kontaktowałas się już z Dr? Albo na zadzwoń do dziewczyn na ułańską

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Zdecydowanie do podbicia ten progesteron.... A kontaktowałas się już z Dr? Albo na zadzwoń do dziewczyn na ułańską
    Tak tak. Mam luteinę od ostatniej biochemicznej miesiąc temu i wczoraj już na własna odpowiedzialność wzięłam dwie i dzisiaj tez. Doktor chory, nie ma go cały tydzień ale już wie i kazał luteinę brać. Jutro lecę sprawdzić.
    Test robiłam w niedziele z porannego moczu leciutka kreska, dzisiaj zrobiłam z 2h temu to już dużo bardziej wyraźna..
    wczoraj jeszcze rano wzięłam Duphaston. Może nie będzie zle 💕🥺

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Tak tak. Mam luteinę od ostatniej biochemicznej miesiąc temu i wczoraj już na własna odpowiedzialność wzięłam dwie i dzisiaj tez. Doktor chory, nie ma go cały tydzień ale już wie i kazał luteinę brać. Jutro lecę sprawdzić.
    Test robiłam w niedziele z porannego moczu leciutka kreska, dzisiaj zrobiłam z 2h temu to już dużo bardziej wyraźna..
    wczoraj jeszcze rano wzięłam Duphaston. Może nie będzie zle 💕🥺

No taki Doktorek.... A kiedyś się chwalił, że on to nie choruje tylko go dzieci zaraziły 😂 to jutro czekamy na wyniki ✊ z tego co mi się kojarzy to chyba duphaston nie wychodzi we krwi 🤔

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2023, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    No taki Doktorek.... A kiedyś się chwalił, że on to nie choruje tylko go dzieci zaraziły 😂 to jutro czekamy na wyniki ✊ z tego co mi się kojarzy to chyba duphaston nie wychodzi we krwi 🤔
    Nie chciałam już męczyć go smsami wiec mówię umowie się na konsultacje telefoniczna ale panie z recepcji mówią, ze nie ma go. Mówię No ok to muszę smsa wysłać i pisze, ze właśnie chory i go nie ma.
    Duphaston wzięłam w poniedziałek rano tylko przed badaniem. Później już luteina, a ona już wychodzi w badaniu. Dzisiaj się okaże 💕

‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ