Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
AgnieszkaB wrote:Mogę też na priv? Również myślę tym bardziej, że przeniósł się tam Prof Szymanowski więc lepszej opieki okołoporodowej mieć nie można, przez lata był ordynatorem porodówki na Polnej.
Na 100% pracuje ale od maja też jest chyba ordynatorem w SW Rodzinie coś mi koleżanka wspominała ale nie jestem w 100% pewna.1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
GosiaK wrote:Dziewczyny, to jaki szpital polecacie? Ja w Kaliszu nie chce rodzic i miałam plan na Polnej.. 🫣
-
GosiaK wrote:Dziewczyny, to jaki szpital polecacie? Ja w Kaliszu nie chce rodzic i miałam plan na Polnej.. 🫣
Nie nie ja nie chce wprowadzać zamieszania poprostu jak był doc Brazert ja miałam konfort psychiczny, teraz trochę spadł, wiedziałam, że sie nic złego nie stanie, zawsze ratował każdą sytuację, niestety tam zależy na jaki trafisz oddział, czasem niestety trzeba z przysłowiowym ryjem o wszystko, nie mniej jest to szpital o najwyzszym stopniu referencyjnosci i też doktor jest w kontakcie ze swoimi kolegami, koleżanki były też zadowolone z Lutyckiej, Polną przy ciąży obciążonej z problemami jest najlepszym wyboremWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2023, 08:36
Starania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza) -
Nobi ja teraz miałam CC u dr I... tylko u mnie ze wskazań medycznych, miałam dwa porody na Polnej pierwszy sn drugi cc ( polecam prywatną położną do porodu sn) jest i trochę naczej jak nie ma doktora, też jak napisała wyżej starająca pod względem psychicznym, tak pisałam sms do doktora, że bym porozmawiać i doktor przychodził, w ciąży z Anielą też lezalam przed rozwiązaniem co do informacji trzeba się często pytać i nie odpuszczać, opieka ogólnie ok. Natomiast zachwalać, że jest tam och i ach nie będę.
Nobi lubi tę wiadomość
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
No właśnie ja mam dość daleko do szpitala 130 km i minusem jest to, że nie można mieć sali rodzinnej za dodatkową opłatą .. bo chciała bym mieć męża blisko mimo wszystko, co do CC czy SN jeszcze lekarz nic mi nie mówił ale właśnie ze względu, że kiedyś tam pracował myślałam o Polnej a teraz już sama nie wiem 🫣😅
Ale gdzieś mi się mignęło, że doc Brązert poleca jakąś położną i tez myślałam o zdecydowaniu się na nią.Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:No właśnie ja mam dość daleko do szpitala 130 km i minusem jest to, że nie można mieć sali rodzinnej za dodatkową opłatą .. bo chciała bym mieć męża blisko mimo wszystko, co do CC czy SN jeszcze lekarz nic mi nie mówił ale właśnie ze względu, że kiedyś tam pracował myślałam o Polnej a teraz już sama nie wiem 🫣😅
Ale gdzieś mi się mignęło, że doc Brązert poleca jakąś położną i tez myślałam o zdecydowaniu się na nią.
Jeżeli mogę coś doradzić, Polna jest specyficznym miejsce szpitalem w innych tego tak nie odczułam, natomiast tam warto mieć "swojego" lekarza, mam świadomość, że mogą się odezwać dziewczyny nawet od tak które napiszą, że to nieprawda opieka super, jasne tylko nie wiadomo w której "grupie" się znajdziemy na kogo trafimy, kiedyś leżałam z pacjentką, którą przywieźli z" ulicy " czeski fim każdy jej mówił co innego, do porodu warto mieć swoją położną która trzyma rękę ma pulsie, jeżeli są wskazania do szpitala o 3 stopniu, komplikacje to ze względu na sprzęt Polna, jak ciąża fizjologiczna bez problemów to szczerze bym rodziła w szpitalu mniejszym kameralnym, albo tak jak nobi cc ale bez wskazań to też kwestia dogadania się z konkretnym lekarzem bo różnie lekarze do tego podchodzą aby nie było niepotrzebnego stresu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2023, 12:34
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
AMH 8,24
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Ja na polnej byłam dwukrotnie na HSG i na histerolaproskopii. Miałam tam swoją lekarkę, więc zaraz po zabiegach miałam konkretną informację o przebiegu i rezultacie. Z kolei moje współlokatorki z pokoju dowiedziały się o wnioskach z laparoskopii i laparotomii dopiero na drugi dzień podczas obchodu. Ja tez nie chcę straszyć, ale jak na Polną to ze swoim lekarzem lub chociaż polozna do porodu SN.
Ja muszę zagęścić ruchy z załatwianiem tego CC, zawsze zostaje mi psychiatra. Ciąża została uzyskana cudem, nie chcę możliwych komplikacji porodu SN, po prostu boję się o dziecko. Komplikacje mogą być zawsze, wiem, ale taka jest moja decyzja po tygodniach przemyśleń -
Nobi wrote:Ja na polnej byłam dwukrotnie na HSG i na histerolaproskopii. Miałam tam swoją lekarkę, więc zaraz po zabiegach miałam konkretną informację o przebiegu i rezultacie. Z kolei moje współlokatorki z pokoju dowiedziały się o wnioskach z laparoskopii i laparotomii dopiero na drugi dzień podczas obchodu. Ja tez nie chcę straszyć, ale jak na Polną to ze swoim lekarzem lub chociaż polozna do porodu SN.
Ja muszę zagęścić ruchy z załatwianiem tego CC, zawsze zostaje mi psychiatra. Ciąża została uzyskana cudem, nie chcę możliwych komplikacji porodu SN, po prostu boję się o dziecko. Komplikacje mogą być zawsze, wiem, ale taka jest moja decyzja po tygodniach przemyśleń
Mi doc Maciej u dr I.. załatwiał, jak coś to priv, fakt miałam wskazania ale bez jak coś też mi mówił, że mi pomoże załatwićNobi lubi tę wiadomość
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
AMH 8,24
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Hej Dziewczyny 🙂 ostatnio była tu dyskusja na temat wyboru szpitala do porodu itd, ja mam za sobą 2 porody naturalne bez położnej, które miło wspominam 🙈 🤣 ale nie o tym...właśnie trafiłam na informacje, że szpital sw. Rodziny w Poznaniu wprowadził możliwość uczestniczenia osoby towarzyszącej w planowym CC więc gdyby któraś była tym zainteresowana takim rozwiązaniem
-
Cześć dziewczyny! Jestem po terminie 3 dni zaczynam się stresować ze Młody nie chce wyjść. Wizytę u Dr mam w piątek (40+6) i zaczynam się zastanawiać czy to nie jest późno i czy z Młodym będzie wszystko ok. Straszne wątpliwości mnie ogarnęły i strach. W jakim okresie byłyście kierowane na indukcję.
-
ZuzaMaruda wrote:Cześć dziewczyny! Jestem po terminie 3 dni zaczynam się stresować ze Młody nie chce wyjść. Wizytę u Dr mam w piątek (40+6) i zaczynam się zastanawiać czy to nie jest późno i czy z Młodym będzie wszystko ok. Straszne wątpliwości mnie ogarnęły i strach. W jakim okresie byłyście kierowane na indukcję.
To akurat od 41 tygodnia szpital jak nic się nie podzieje do tego czasu.ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
AMH 8,24
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
ZuzaMaruda wrote:Cześć dziewczyny! Jestem po terminie 3 dni zaczynam się stresować ze Młody nie chce wyjść. Wizytę u Dr mam w piątek (40+6) i zaczynam się zastanawiać czy to nie jest późno i czy z Młodym będzie wszystko ok. Straszne wątpliwości mnie ogarnęły i strach. W jakim okresie byłyście kierowane na indukcję.
Przy ciąży z Róża przyjęcie na indukcję miałam na 40+1 i przeciągali z założeniem cewnika właśnie do 40+6 albo 41+1 a z Adasiem przyjęcie miało być na 40+2 no ale młody miał inny plan, wiec spokojnie a jak coś Cię martwi to zawsze lepiej sprawdzić. Powodzenia ✊😉 -
A macie jakieś opinie na temat Lutyckiej? Koleżanka chce rodzic a ostatnio słyszałam, że naonatologia tam nie odbiega od Polnej poza ekstremalnymi przypadkami gdzie tylko Polna i jest dostęp do intensywnej terapi a ma choroby współistniejące4.07. 2022 jest ❤️
-
Ania🙂 wrote:A macie jakieś opinie na temat Lutyckiej? Koleżanka chce rodzic a ostatnio słyszałam, że naonatologia tam nie odbiega od Polnej poza ekstremalnymi przypadkami gdzie tylko Polna i jest dostęp do intensywnej terapi a ma choroby współistniejące
Tak, moja przyjaciółka prowadziła ciąże u dr, Przybylskiego i rodziła na Lutyckiej, ja doktora zbam z dawnych czasów z Polnej, była bardzo zadowolona i z doktora i opieki w szpitalu, jedynie no ładnie tam nie jest ale po remoncie się zmieniło trochę, ja się właśnie zastanawiam nad Lutycka i Św Rodzina Lutycka na plus bo w razie w jest OIOM w Rodzinie nie maAnia🙂 lubi tę wiadomość
2021. Zosia 💛
2023 Ignacy 💙 -
AgnieszkaB wrote:Tak, moja przyjaciółka prowadziła ciąże u dr, Przybylskiego i rodziła na Lutyckiej, ja doktora zbam z dawnych czasów z Polnej, była bardzo zadowolona i z doktora i opieki w szpitalu, jedynie no ładnie tam nie jest ale po remoncie się zmieniło trochę, ja się właśnie zastanawiam nad Lutycka i Św Rodzina Lutycka na plus bo w razie w jest OIOM w Rodzinie nie ma
Dzięki i z tego co wiem też tam już można rodzic z cukrzycą na insulinie i nocną i dzienną4.07. 2022 jest ❤️