Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
GosiaK wrote:Dr Iciek przejrzał wyniki..
Wysokie ryzyko jest ze względu na zle wyniki krwi i dlatego jest wysokie ryzyko, obraz USG był w porządku. W 12+6 kosc nosowa ocecna, przeziernosc karku 1.5 mm, serduszko ok.
I ze względu na wyniki nifty stwierdził, że jeśli by to o niego chodziło to nie robił by amniopunkcji. Oczywiście jest jakiś malutki procent, promil, że faktycznie może być chore dziecko ale to zawsze jest „ryzyko” mówił, że amniopunkcja też jest ryzykowna, mogą wody płodowe odejść wcześniej..
Wiec zaufałam mu.. prosił jak będę za 3 tygodnie u dr Brązerta żeby sprawdził czy są jakieś nieprawidłowości i można wtedy zrobić amniopunkcje. Ale aktualnie mówi, że on by nie robił jeśli by to chodziło o niego. 🤍 także trochę się uspokoiłam. Myśle, że skoro są takie badania jak NIFTY to przecież muszą być wiarygodne.
Uffff.... Ulżyło.... Oczywiście, że są wiarygodne i tak jak lekarz mówi ryzyko zawsze jakieś jest. Należy się wam teraz porządny odpoczynek bo od wczoraj cali w nerwachGosiaK lubi tę wiadomość
-
Wysokie ryzyko jest ze względu na zle wyniki krwi i dlatego jest wysokie ryzyko, obraz USG był w porządku. W 12+6 kosc nosowa ocecna, przeziernosc karku 1.5 mm, serduszko ok.
I ze względu na wyniki nifty stwierdził, że jeśli by to o niego chodziło to nie robił by amniopunkcji. Oczywiście jest jakiś malutki procent, promil, że faktycznie może być chore dziecko ale to zawsze jest „ryzyko” mówił, że amniopunkcja też jest ryzykowna, mogą wody płodowe odejść wcześniej..
Wiec zaufałam mu.. prosił jak będę za 3 tygodnie u dr Brązerta żeby sprawdził czy są jakieś nieprawidłowości i można wtedy zrobić amniopunkcje. Ale aktualnie mówi, że on by nie robił jeśli by to chodziło o niego. 🤍 także trochę się uspokoiłam. Myśle, że skoro są takie badania jak NIFTY to przecież muszą być wiarygodne.
Super wiadomość 🙂 bardzo się cieszęGosiaK lubi tę wiadomość
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Aby pocieszyć moja znajoma po ivf, wiedziała już przed transferem, że zarodek jest mozaika, genetyk zaopiniował, że można transferować tak też zrobili,prawidłoy obraz usg też jednak lekarz od badań prenatalnych ze względu na papa zlecił amniopunkcje, nie zdecydowali się, urodziła się zdrowa dziewczynka i tego samego Wam życzę 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2023, 08:06
GosiaK lubi tę wiadomość
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Moli27 wrote:Aby pocieszyć moja znajoma po ivf, wiedziała już przed transferem, że zarodek jest mozaika, genetyk zaopiniował, że można transferować tak też zrobili,prawidłoy obraz usg też jednak lekarz od badań prenatalnych ze względu na papa zlecił amniopunkcje, nie zdecydowali się, urodziła się zdrowa dziewczynka i tego samego Wam życzę 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2023, 08:18
Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:O tym tez nam wspominał… i przez to mam takie wahania a moze jednak zdecydować się na amnio.. i walczę z tymi myślami chociaż wiem, że niby amnio jest bezpieczna ale jakiś tam promil zostaje ryzyka.. i sama już nie wiem. 😔
Nie chce za bardzo radzić wchodzić w kompetencje lekarza, z tego co mi mówiła koleżanka jej genetyk mówił, że nikt nigdy nie da 100%pewności, może faktycznie wstrzymać się te 3 tygodnie do wizyty i ewentualnie zadziałać jak do tej pory.Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
AMH 8,24
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Moli27 wrote:Nie chce za bardzo radzić wchodzić w kompetencje lekarza, z tego co mi mówiła koleżanka jej genetyk mówił, że nikt nigdy nie da 100%pewności, może faktycznie wstrzymać się te 3 tygodnie do wizyty i ewentualnie zadziałać jak do tej pory.
Chce ufać dr Ićkowi jak mówił, że wg niego nie ma potrzeby ale stres jest ogromny i strach.Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:No właśnie amnio dała by odpowiedz czy dziecko jest zdrowe.. 😔 ale tez boje się tego badania bo jednak jest inwazyjne. Tak źle i tak nie dobrze..
Chce ufać dr Ićkowi jak mówił, że wg niego nie ma potrzeby ale stres jest ogromny i strach.
Ja osobiście najbardziej ufam doc Brazertowi, ale wiem, że jeżeli chodzi o genetykę to polega na opini doc Ićka który się w tym specjalizuje.Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
AMH 8,24
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Moli27 wrote:Ja osobiście najbardziej ufam doc Brazertowi, ale wiem, że jeżeli chodzi o genetykę to polega na opini doc Ićka który się w tym specjalizuje.Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
-
GosiaK wrote:Dlatego chyba tez powinnam tak zrobić i odciąć myśli te złe.. skoro dr Iciek by nie robił to tak powinno hyc 🤍 Nifty jest OK wiec synek musi być zdrowy.
❤️GosiaK lubi tę wiadomość
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
AMH 8,24
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Cześć, Kobietki Jestem z Poznania, prowadzę tu swoją ciążę mam pytanie do tych z Was, które bardzo chciały rodzic przez CC mimo braku wskazań medycznych poza ogromnymi obawami. Jak udało sie Wam to załatwić? Możemy pogadać na priv? Mam jakiś trop, ale chciałabym go potwierdzić, a tak na forum to głupio pisać 😅 Byłabym baaardzo wdzieczna za podzielenie sie informacjami
Super widzieć, ze jest tyle zadowolonych pacjentek docenta -
Nobi wrote:Cześć, Kobietki Jestem z Poznania, prowadzę tu swoją ciążę mam pytanie do tych z Was, które bardzo chciały rodzic przez CC mimo braku wskazań medycznych poza ogromnymi obawami. Jak udało sie Wam to załatwić? Możemy pogadać na priv? Mam jakiś trop, ale chciałabym go potwierdzić, a tak na forum to głupio pisać 😅 Byłabym baaardzo wdzieczna za podzielenie sie informacjami
Super widzieć, ze jest tyle zadowolonych pacjentek docenta
Mojej znajomej w takiej sytuacji robił dr Ic.., ja tym razem będę chciała rodzic w SW Rodzinie i myślę czy na końcowym etapie na przenieść się do lekarza tam pracującego tylko też różnie do tego lekarze podchodząWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2023, 19:48
Nobi lubi tę wiadomość
Starania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza) -
Starajaca28 wrote:Mojej znajomej w takiej sytuacji robił dr Ic.., ja tym razem będę chciała rodzic w SW Rodzinie i myślę czy na końcowym etapie na przenieść się do lekarza tam pracującego tylko też różnie do tego lekarze podchodzą
-
Starajaca28 wrote:Mojej znajomej w takiej sytuacji robił dr Ic.., ja tym razem będę chciała rodzic w SW Rodzinie i myślę czy na końcowym etapie na przenieść się do lekarza tam pracującego tylko też różnie do tego lekarze podchodzą
Mogę też na priv? Również myślę tym bardziej, że przeniósł się tam Prof Szymanowski więc lepszej opieki okołoporodowej mieć nie można, przez lata był ordynatorem porodówki na Polnej.2021. Zosia 💛
2023 Ignacy 💙 -
Ja kiedyś doktorowi lekko" wyrzuciłam " dlaczego już nie pracuje na oddziale, położne zawsze mówiły, że był jednym z lepszych operatorów na Polnej bardzo dobrze operował i szyłNobi lubi tę wiadomość
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
AgnieszkaB wrote:Mogę też na priv? Również myślę tym bardziej, że przeniósł się tam Prof Szymanowski więc lepszej opieki okołoporodowej mieć nie można, przez lata był ordynatorem porodówki na Polnej.
Tak 🙂Starania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza) -
PaulinaP wrote:Ja kiedyś doktorowi lekko" wyrzuciłam " dlaczego już nie pracuje na oddziale, położne zawsze mówiły, że był jednym z lepszych operatorów na Polnej bardzo dobrze operował i szył
Dokładnie ale co zrobićStarania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)