X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Macie może jakieś wskazówki co powinno znaleźć się w torbie do szpitala?
    Mam zamiar rodzic na Polnej, powinnam być od tygodnia już spakowana a jakoś nie mam do tego weny.
    Mam 3 koszule, ręczniki, bieliznę, kosmetyki dla Młodego chusteczki nawilżane , krem do pupy i smoczek. Sztućce , papier , ręcznik papierowy. Woda tez czeka w pogotowiu. Dokumenty coś jeszcze byście spakowały ?

Eeee to ja się pakowałam dopiero 6 stycznia a termin miałam na 30ego 🙈 najlepiej wziąć reczniki takie szybkoschnące, też miałam 3 koszule ale i tak korzystałam z tych szpitalnych, chusteczek dla dzidziusia to weź ze 3 duze paczki bo to nigdy nie wiesz ile zejdzie... Dziewczynie z łóżka obok zabrakło więc pożyczała 🙈 weź sobie taki nawilżany papier toaletowy, najlepiej butelka filtrująca, gumka do włosów jeśli potrzebujesz, klapki pod prysznic i coś do chodzenia po sali, bieliznę poporodowa taka jednorazowa albo wielorazowa do prania a przy wyjściu do kosza, maść na brodawki bo te małe wampirki tak potrafią grysc że głowa mała 🙈 i wiatraczek taki mały na bateryjkę 🤣 wiem dziwnie to brzmi ale przydaje się szczególnie przy pobycie w szpitalu w tych letnich miesiącach. Z dokumentów no to karta ciąży, grupa krwi, gbs HIV, jeśli masz jakieś zaświadczenia odnosnie porodu i wypisy jeśli byłaś po jakiś turbulencjach czy innych poważnych operacjach jeśli trafisz z marszu na porodówkę a nie z planowego przyjęcia na oddział. To chyba tyle.... Tak na szybko....

ZuzaMaruda, ........ lubią tę wiadomość

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie coś mi się jeszcze przypomni to napiszę

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Eeee to ja się pakowałam dopiero 6 stycznia a termin miałam na 30ego 🙈 najlepiej wziąć reczniki takie szybkoschnące, też miałam 3 koszule ale i tak korzystałam z tych szpitalnych, chusteczek dla dzidziusia to weź ze 3 duze paczki bo to nigdy nie wiesz ile zejdzie... Dziewczynie z łóżka obok zabrakło więc pożyczała 🙈 weź sobie taki nawilżany papier toaletowy, najlepiej butelka filtrująca, gumka do włosów jeśli potrzebujesz, klapki pod prysznic i coś do chodzenia po sali, bieliznę poporodowa taka jednorazowa albo wielorazowa do prania a przy wyjściu do kosza, maść na brodawki bo te małe wampirki tak potrafią grysc że głowa mała 🙈 i wiatraczek taki mały na bateryjkę 🤣 wiem dziwnie to brzmi ale przydaje się szczególnie przy pobycie w szpitalu w tych letnich miesiącach. Z dokumentów no to karta ciąży, grupa krwi, gbs HIV, jeśli masz jakieś zaświadczenia odnosnie porodu i wypisy jeśli byłaś po jakiś turbulencjach czy innych poważnych operacjach jeśli trafisz z marszu na porodówkę a nie z planowego przyjęcia na oddział. To chyba tyle.... Tak na szybko....

Jak masz możliwość ZuzaMaruda wiatraczek to tak, latem można uja dostać od gorąca albo wodę termalną do psikania i schładzania trochę ciała mi pomagała

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak żaba napisała octanisept np po cc położne psikają ale warto mieć swoje i częściej

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Chusteczki dopakowane, bo przyznałem ze miałam przygotowana jedna paczkę i lecę szukać wiatraczka 😉

........ lubi tę wiadomość

• Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Dzięki dziewczyny! Chusteczki dopakowane, bo przyznałem ze miałam przygotowana jedna paczkę i lecę szukać wiatraczka 😉

Szczęśliwego rozwiązania i gratulacje, że się udało 😘

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

• Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od siebie dorzucę parę wkładek laktacyjnych powerbank do ładowania telefonu przy przepełnionej sali ( to tak dodatkowo) swoje ulubione przekąski brak sklepiku tylko automaty

........ lubi tę wiadomość

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanko odnośnie Polnej. Czy są sale rodzinne dodatkowo płatne? Mam 130 km do szpitala i tak zastanawiam się czy jest taka możliwość żeby mąż był ze mną.

Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
  • Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    A ja mam pytanko odnośnie Polnej. Czy są sale rodzinne dodatkowo płatne? Mam 130 km do szpitala i tak zastanawiam się czy jest taka możliwość żeby mąż był ze mną.

Z tego co wiem takiej możliwości nie ma ale ja musiałam rodzić w szpitalu o 3 stopniu i o ile doktor mówił jak u mnie w pobliżu jest taki to jak najbardziej mogę tam, niestety nie mamy i mąż był w hotelu, też jest hotelik koło szpitala , koleżanka też z daleka na końcówkę przeniosła się do kuzynki do Poznani wiadomo nie każdy tutaj ma, jakieś możliwości są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 13:31

• Karolina9 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może któraś potrzebuje Tenfertil ona, oddam 3 opakowania ważne do października :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 14:54

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dorzucę kilka pieluszek tetrowych dla maluszka, czasem były na brakach i mało delikatne te szpitalne

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze od siebie polecam słuchawki do telefonu, bo jak wszyscy z rodziny będą dzwonić to zawsze będziesz mieć wolne ręce. Polecam spakować się na dwie torby: 1 walizka najlepiej na kółkach na cały pobyt w szpitalu 2 plecak z rzeczami do porodu. Ja w walizce miałam rzeczy posegregowane i zapakowane w worki strunowe dzięki temu wiedziałam gdzie co jest i miałam porządek.
    Dużo przekąsek!!! Po pierwszym porodzie jadłam w nocy snickersy 😂 taka byłam głodna.
    I koniecznie długopis do wypisywania dokumentów

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja z pytankiem odnośnie wyprawki.
    Szukam sklepu w Poznaniu gdzie obejrzę wszystko. Łóżeczko, butelki, prześcieradła. Nie jestem z Poznania wiec nie mam pojęcia jakie są sklepy 🤍
    Najlepiej gdyby był jeden sklep i większość rzeczy w nim.

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Dziewczyny a ja z pytankiem odnośnie wyprawki.
    Szukam sklepu w Poznaniu gdzie obejrzę wszystko. Łóżeczko, butelki, prześcieradła. Nie jestem z Poznania wiec nie mam pojęcia jakie są sklepy 🤍
    Najlepiej gdyby był jeden sklep i większość rzeczy w nim.

Tam gdzie masz wszystko jest AkpolBaby, ogólnie polecam, mebelki zamawiałam z konkretnego sklepu internetowo więc stacjonarnie nie polecę, jeszcze Browar tam głównie sklepy z ciuszkami ale później zamawiałam internetowo tylko ja z tych co najpierw muszą dotykać i zobaczyć 🙈

GosiaK lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

AMH 8,24
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • GosiaK Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po wizycie.
    Wyszło mi bardzo niskie białko i mam Acard 150.. ryzyko 1:98 skorygowane. NIFTY wyszło dobrze.. ale docent kazał skonsultować to z dr Ićkiem czy nie robić amniopunkcji. Trochę się zestresowałam. 😔 Ale no jutro szybka konsultacja i zobaczymy co lekarz powie. Dam znać. 🤍

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    No ja po wizycie.
    Wyszło mi bardzo niskie białko i mam Acard 150.. ryzyko 1:98 skorygowane. NIFTY wyszło dobrze.. ale docent kazał skonsultować to z dr Ićkiem czy nie robić amniopunkcji. Trochę się zestresowałam. 😔 Ale no jutro szybka konsultacja i zobaczymy co lekarz powie. Dam znać. 🤍

❤️❤️❤️ ✊✊✊ za małego Rycerza

GosiaK lubi tę wiadomość

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    No ja po wizycie.

✊😘

GosiaK lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

AMH 8,24
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • GosiaK Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    ❤️❤️❤️ ✊✊✊ za małego Rycerza
    Waleczny od samego początku więc musi być dobrze. Po coś są Nifty i skoro pokazują bardzo niskie ryzyko to musi być dobrze 🤍

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    No ja po wizycie.

✊💞 Daj koniecznie znać

GosiaK lubi tę wiadomość

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • GosiaK Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Iciek przejrzał wyniki..
    Wysokie ryzyko jest ze względu na zle wyniki krwi i dlatego jest wysokie ryzyko, obraz USG był w porządku. W 12+6 kosc nosowa ocecna, przeziernosc karku 1.5 mm, serduszko ok.
    I ze względu na wyniki nifty stwierdził, że jeśli by to o niego chodziło to nie robił by amniopunkcji. Oczywiście jest jakiś malutki procent, promil, że faktycznie może być chore dziecko ale to zawsze jest „ryzyko” mówił, że amniopunkcja też jest ryzykowna, mogą wody płodowe odejść wcześniej..
    Wiec zaufałam mu.. prosił jak będę za 3 tygodnie u dr Brązerta żeby sprawdził czy są jakieś nieprawidłowości i można wtedy zrobić amniopunkcje. Ale aktualnie mówi, że on by nie robił jeśli by to chodziło o niego. 🤍 także trochę się uspokoiłam. Myśle, że skoro są takie badania jak NIFTY to przecież muszą być wiarygodne.

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ