Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
ZuzaMaruda wrote:Cześć dziewczyny.
Macie może jakieś wskazówki co powinno znaleźć się w torbie do szpitala?
Mam zamiar rodzic na Polnej, powinnam być od tygodnia już spakowana a jakoś nie mam do tego weny.
Mam 3 koszule, ręczniki, bieliznę, kosmetyki dla Młodego chusteczki nawilżane , krem do pupy i smoczek. Sztućce , papier , ręcznik papierowy. Woda tez czeka w pogotowiu. Dokumenty coś jeszcze byście spakowały ?
Eeee to ja się pakowałam dopiero 6 stycznia a termin miałam na 30ego 🙈 najlepiej wziąć reczniki takie szybkoschnące, też miałam 3 koszule ale i tak korzystałam z tych szpitalnych, chusteczek dla dzidziusia to weź ze 3 duze paczki bo to nigdy nie wiesz ile zejdzie... Dziewczynie z łóżka obok zabrakło więc pożyczała 🙈 weź sobie taki nawilżany papier toaletowy, najlepiej butelka filtrująca, gumka do włosów jeśli potrzebujesz, klapki pod prysznic i coś do chodzenia po sali, bieliznę poporodowa taka jednorazowa albo wielorazowa do prania a przy wyjściu do kosza, maść na brodawki bo te małe wampirki tak potrafią grysc że głowa mała 🙈 i wiatraczek taki mały na bateryjkę 🤣 wiem dziwnie to brzmi ale przydaje się szczególnie przy pobycie w szpitalu w tych letnich miesiącach. Z dokumentów no to karta ciąży, grupa krwi, gbs HIV, jeśli masz jakieś zaświadczenia odnosnie porodu i wypisy jeśli byłaś po jakiś turbulencjach czy innych poważnych operacjach jeśli trafisz z marszu na porodówkę a nie z planowego przyjęcia na oddział. To chyba tyle.... Tak na szybko....ZuzaMaruda, ........ lubią tę wiadomość
-
Ja123 wrote:Eeee to ja się pakowałam dopiero 6 stycznia a termin miałam na 30ego 🙈 najlepiej wziąć reczniki takie szybkoschnące, też miałam 3 koszule ale i tak korzystałam z tych szpitalnych, chusteczek dla dzidziusia to weź ze 3 duze paczki bo to nigdy nie wiesz ile zejdzie... Dziewczynie z łóżka obok zabrakło więc pożyczała 🙈 weź sobie taki nawilżany papier toaletowy, najlepiej butelka filtrująca, gumka do włosów jeśli potrzebujesz, klapki pod prysznic i coś do chodzenia po sali, bieliznę poporodowa taka jednorazowa albo wielorazowa do prania a przy wyjściu do kosza, maść na brodawki bo te małe wampirki tak potrafią grysc że głowa mała 🙈 i wiatraczek taki mały na bateryjkę 🤣 wiem dziwnie to brzmi ale przydaje się szczególnie przy pobycie w szpitalu w tych letnich miesiącach. Z dokumentów no to karta ciąży, grupa krwi, gbs HIV, jeśli masz jakieś zaświadczenia odnosnie porodu i wypisy jeśli byłaś po jakiś turbulencjach czy innych poważnych operacjach jeśli trafisz z marszu na porodówkę a nie z planowego przyjęcia na oddział. To chyba tyle.... Tak na szybko....
Jak masz możliwość ZuzaMaruda wiatraczek to tak, latem można uja dostać od gorąca albo wodę termalną do psikania i schładzania trochę ciała mi pomagała -
GosiaK wrote:A ja mam pytanko odnośnie Polnej. Czy są sale rodzinne dodatkowo płatne? Mam 130 km do szpitala i tak zastanawiam się czy jest taka możliwość żeby mąż był ze mną.
Z tego co wiem takiej możliwości nie ma ale ja musiałam rodzić w szpitalu o 3 stopniu i o ile doktor mówił jak u mnie w pobliżu jest taki to jak najbardziej mogę tam, niestety nie mamy i mąż był w hotelu, też jest hotelik koło szpitala , koleżanka też z daleka na końcówkę przeniosła się do kuzynki do Poznani wiadomo nie każdy tutaj ma, jakieś możliwości są.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 13:31
-
Jeszcze dorzucę kilka pieluszek tetrowych dla maluszka, czasem były na brakach i mało delikatne te szpitalne
ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
To ja jeszcze od siebie polecam słuchawki do telefonu, bo jak wszyscy z rodziny będą dzwonić to zawsze będziesz mieć wolne ręce. Polecam spakować się na dwie torby: 1 walizka najlepiej na kółkach na cały pobyt w szpitalu 2 plecak z rzeczami do porodu. Ja w walizce miałam rzeczy posegregowane i zapakowane w worki strunowe dzięki temu wiedziałam gdzie co jest i miałam porządek.
Dużo przekąsek!!! Po pierwszym porodzie jadłam w nocy snickersy 😂 taka byłam głodna.
I koniecznie długopis do wypisywania dokumentów -
Dziewczyny a ja z pytankiem odnośnie wyprawki.
Szukam sklepu w Poznaniu gdzie obejrzę wszystko. Łóżeczko, butelki, prześcieradła. Nie jestem z Poznania wiec nie mam pojęcia jakie są sklepy 🤍
Najlepiej gdyby był jeden sklep i większość rzeczy w nim.Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:Dziewczyny a ja z pytankiem odnośnie wyprawki.
Szukam sklepu w Poznaniu gdzie obejrzę wszystko. Łóżeczko, butelki, prześcieradła. Nie jestem z Poznania wiec nie mam pojęcia jakie są sklepy 🤍
Najlepiej gdyby był jeden sklep i większość rzeczy w nim.
Tam gdzie masz wszystko jest AkpolBaby, ogólnie polecam, mebelki zamawiałam z konkretnego sklepu internetowo więc stacjonarnie nie polecę, jeszcze Browar tam głównie sklepy z ciuszkami ale później zamawiałam internetowo tylko ja z tych co najpierw muszą dotykać i zobaczyć 🙈GosiaK lubi tę wiadomość
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
AMH 8,24
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
No ja po wizycie.
Wyszło mi bardzo niskie białko i mam Acard 150.. ryzyko 1:98 skorygowane. NIFTY wyszło dobrze.. ale docent kazał skonsultować to z dr Ićkiem czy nie robić amniopunkcji. Trochę się zestresowałam. 😔 Ale no jutro szybka konsultacja i zobaczymy co lekarz powie. Dam znać. 🤍Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:No ja po wizycie.
Wyszło mi bardzo niskie białko i mam Acard 150.. ryzyko 1:98 skorygowane. NIFTY wyszło dobrze.. ale docent kazał skonsultować to z dr Ićkiem czy nie robić amniopunkcji. Trochę się zestresowałam. 😔 Ale no jutro szybka konsultacja i zobaczymy co lekarz powie. Dam znać. 🤍
❤️❤️❤️ ✊✊✊ za małego RycerzaGosiaK lubi tę wiadomość
-
Wyszło mi bardzo niskie białko i mam Acard 150.. ryzyko 1:98 skorygowane. NIFTY wyszło dobrze.. ale docent kazał skonsultować to z dr Ićkiem czy nie robić amniopunkcji. Trochę się zestresowałam. 😔 Ale no jutro szybka konsultacja i zobaczymy co lekarz powie. Dam znać. 🤍
✊😘GosiaK lubi tę wiadomość
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
AMH 8,24
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
✊💞 Daj koniecznie znaćGosiaK lubi tę wiadomość
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Dr Iciek przejrzał wyniki..
Wysokie ryzyko jest ze względu na zle wyniki krwi i dlatego jest wysokie ryzyko, obraz USG był w porządku. W 12+6 kosc nosowa ocecna, przeziernosc karku 1.5 mm, serduszko ok.
I ze względu na wyniki nifty stwierdził, że jeśli by to o niego chodziło to nie robił by amniopunkcji. Oczywiście jest jakiś malutki procent, promil, że faktycznie może być chore dziecko ale to zawsze jest „ryzyko” mówił, że amniopunkcja też jest ryzykowna, mogą wody płodowe odejść wcześniej..
Wiec zaufałam mu.. prosił jak będę za 3 tygodnie u dr Brązerta żeby sprawdził czy są jakieś nieprawidłowości i można wtedy zrobić amniopunkcje. Ale aktualnie mówi, że on by nie robił jeśli by to chodziło o niego. 🤍 także trochę się uspokoiłam. Myśle, że skoro są takie badania jak NIFTY to przecież muszą być wiarygodne.Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼