Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Macie może jakieś wskazówki co powinno znaleźć się w torbie do szpitala?
    Mam zamiar rodzic na Polnej, powinnam być od tygodnia już spakowana a jakoś nie mam do tego weny.
    Mam 3 koszule, ręczniki, bieliznę, kosmetyki dla Młodego chusteczki nawilżane , krem do pupy i smoczek. Sztućce , papier , ręcznik papierowy. Woda tez czeka w pogotowiu. Dokumenty coś jeszcze byście spakowały ?

• ........ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Mam zamiar rodzic na Polnej, powinnam być od tygodnia już spakowana a jakoś nie mam do tego weny.
    Mam 3 koszule, ręczniki, bieliznę, kosmetyki dla Młodego chusteczki nawilżane , krem do pupy i smoczek. Sztućce , papier , ręcznik papierowy. Woda tez czeka w pogotowiu. Dokumenty coś jeszcze byście spakowały ?

Sory ze tak z buta na stronie Polnej jest napisane co potrzebne ja tez na Polnej będę rodzic 😉
    O klapkach pamiętałaś na zmianę i drugie pod prysznic 🙂

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Sory ze tak z buta na stronie Polnej jest napisane co potrzebne ja tez na Polnej będę rodzic 😉
    O klapkach pamiętałaś na zmianę i drugie pod prysznic 🙂
    To co jest napisane to wszystko mam spakowane, ale zastanawiam się czy cos jeszcze może się przydać a nie ma tam na liście 😉

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    To co jest napisane to wszystko mam spakowane, ale zastanawiam się czy cos jeszcze może się przydać a nie ma tam na liście 😉

Podklady poporodowe warto mieć więcej, octanisept , papier toaletowy swój miekki, woda dafi, pomadka ochronna do ust,

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Ja123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Cześć dziewczyny.

Eeee to ja się pakowałam dopiero 6 stycznia a termin miałam na 30ego 🙈 najlepiej wziąć reczniki takie szybkoschnące, też miałam 3 koszule ale i tak korzystałam z tych szpitalnych, chusteczek dla dzidziusia to weź ze 3 duze paczki bo to nigdy nie wiesz ile zejdzie... Dziewczynie z łóżka obok zabrakło więc pożyczała 🙈 weź sobie taki nawilżany papier toaletowy, najlepiej butelka filtrująca, gumka do włosów jeśli potrzebujesz, klapki pod prysznic i coś do chodzenia po sali, bieliznę poporodowa taka jednorazowa albo wielorazowa do prania a przy wyjściu do kosza, maść na brodawki bo te małe wampirki tak potrafią grysc że głowa mała 🙈 i wiatraczek taki mały na bateryjkę 🤣 wiem dziwnie to brzmi ale przydaje się szczególnie przy pobycie w szpitalu w tych letnich miesiącach. Z dokumentów no to karta ciąży, grupa krwi, gbs HIV, jeśli masz jakieś zaświadczenia odnosnie porodu i wypisy jeśli byłaś po jakiś turbulencjach czy innych poważnych operacjach jeśli trafisz z marszu na porodówkę a nie z planowego przyjęcia na oddział. To chyba tyle.... Tak na szybko....

ZuzaMaruda, ........ lubią tę wiadomość

• Zaba90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie coś mi się jeszcze przypomni to napiszę

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Eeee to ja się pakowałam dopiero 6 stycznia a termin miałam na 30ego 🙈 najlepiej wziąć reczniki takie szybkoschnące, też miałam 3 koszule ale i tak korzystałam z tych szpitalnych, chusteczek dla dzidziusia to weź ze 3 duze paczki bo to nigdy nie wiesz ile zejdzie... Dziewczynie z łóżka obok zabrakło więc pożyczała 🙈 weź sobie taki nawilżany papier toaletowy, najlepiej butelka filtrująca, gumka do włosów jeśli potrzebujesz, klapki pod prysznic i coś do chodzenia po sali, bieliznę poporodowa taka jednorazowa albo wielorazowa do prania a przy wyjściu do kosza, maść na brodawki bo te małe wampirki tak potrafią grysc że głowa mała 🙈 i wiatraczek taki mały na bateryjkę 🤣 wiem dziwnie to brzmi ale przydaje się szczególnie przy pobycie w szpitalu w tych letnich miesiącach. Z dokumentów no to karta ciąży, grupa krwi, gbs HIV, jeśli masz jakieś zaświadczenia odnosnie porodu i wypisy jeśli byłaś po jakiś turbulencjach czy innych poważnych operacjach jeśli trafisz z marszu na porodówkę a nie z planowego przyjęcia na oddział. To chyba tyle.... Tak na szybko....

Jak masz możliwość ZuzaMaruda wiatraczek to tak, latem można uja dostać od gorąca albo wodę termalną do psikania i schładzania trochę ciała mi pomagała

2021🐼
    2024🐼
    2026 🫄
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak żaba napisała octanisept np po cc położne psikają ale warto mieć swoje i częściej

2021🐼
    2024🐼
    2026 🫄
  • ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Chusteczki dopakowane, bo przyznałem ze miałam przygotowana jedna paczkę i lecę szukać wiatraczka 😉

........ lubi tę wiadomość

• Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Dzięki dziewczyny! Chusteczki dopakowane, bo przyznałem ze miałam przygotowana jedna paczkę i lecę szukać wiatraczka 😉

Szczęśliwego rozwiązania i gratulacje, że się udało 😘

• Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od siebie dorzucę parę wkładek laktacyjnych powerbank do ładowania telefonu przy przepełnionej sali ( to tak dodatkowo) swoje ulubione przekąski brak sklepiku tylko automaty

........ lubi tę wiadomość

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanko odnośnie Polnej. Czy są sale rodzinne dodatkowo płatne? Mam 130 km do szpitala i tak zastanawiam się czy jest taka możliwość żeby mąż był ze mną.

Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
  • Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    A ja mam pytanko odnośnie Polnej. Czy są sale rodzinne dodatkowo płatne? Mam 130 km do szpitala i tak zastanawiam się czy jest taka możliwość żeby mąż był ze mną.

Z tego co wiem takiej możliwości nie ma ale ja musiałam rodzić w szpitalu o 3 stopniu i o ile doktor mówił jak u mnie w pobliżu jest taki to jak najbardziej mogę tam, niestety nie mamy i mąż był w hotelu, też jest hotelik koło szpitala , koleżanka też z daleka na końcówkę przeniosła się do kuzynki do Poznani wiadomo nie każdy tutaj ma, jakieś możliwości są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 13:31

• Karolina9 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może któraś potrzebuje Tenfertil ona, oddam 3 opakowania ważne do października :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 14:54

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dorzucę kilka pieluszek tetrowych dla maluszka, czasem były na brakach i mało delikatne te szpitalne

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze od siebie polecam słuchawki do telefonu, bo jak wszyscy z rodziny będą dzwonić to zawsze będziesz mieć wolne ręce. Polecam spakować się na dwie torby: 1 walizka najlepiej na kółkach na cały pobyt w szpitalu 2 plecak z rzeczami do porodu. Ja w walizce miałam rzeczy posegregowane i zapakowane w worki strunowe dzięki temu wiedziałam gdzie co jest i miałam porządek.
    Dużo przekąsek!!! Po pierwszym porodzie jadłam w nocy snickersy 😂 taka byłam głodna.
    I koniecznie długopis do wypisywania dokumentów

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja z pytankiem odnośnie wyprawki.
    Szukam sklepu w Poznaniu gdzie obejrzę wszystko. Łóżeczko, butelki, prześcieradła. Nie jestem z Poznania wiec nie mam pojęcia jakie są sklepy 🤍
    Najlepiej gdyby był jeden sklep i większość rzeczy w nim.

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Dziewczyny a ja z pytankiem odnośnie wyprawki.
    Szukam sklepu w Poznaniu gdzie obejrzę wszystko. Łóżeczko, butelki, prześcieradła. Nie jestem z Poznania wiec nie mam pojęcia jakie są sklepy 🤍
    Najlepiej gdyby był jeden sklep i większość rzeczy w nim.

Tam gdzie masz wszystko jest AkpolBaby, ogólnie polecam, mebelki zamawiałam z konkretnego sklepu internetowo więc stacjonarnie nie polecę, jeszcze Browar tam głównie sklepy z ciuszkami ale później zamawiałam internetowo tylko ja z tych co najpierw muszą dotykać i zobaczyć 🙈

GosiaK lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • GosiaK Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po wizycie.
    Wyszło mi bardzo niskie białko i mam Acard 150.. ryzyko 1:98 skorygowane. NIFTY wyszło dobrze.. ale docent kazał skonsultować to z dr Ićkiem czy nie robić amniopunkcji. Trochę się zestresowałam. 😔 Ale no jutro szybka konsultacja i zobaczymy co lekarz powie. Dam znać. 🤍

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    No ja po wizycie.
    Wyszło mi bardzo niskie białko i mam Acard 150.. ryzyko 1:98 skorygowane. NIFTY wyszło dobrze.. ale docent kazał skonsultować to z dr Ićkiem czy nie robić amniopunkcji. Trochę się zestresowałam. 😔 Ale no jutro szybka konsultacja i zobaczymy co lekarz powie. Dam znać. 🤍

❤️❤️❤️ ✊✊✊ za małego Rycerza

GosiaK lubi tę wiadomość

‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ