Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.
Macie może jakieś wskazówki co powinno znaleźć się w torbie do szpitala?
Mam zamiar rodzic na Polnej, powinnam być od tygodnia już spakowana a jakoś nie mam do tego weny.
Mam 3 koszule, ręczniki, bieliznę, kosmetyki dla Młodego chusteczki nawilżane , krem do pupy i smoczek. Sztućce , papier , ręcznik papierowy. Woda tez czeka w pogotowiu. Dokumenty coś jeszcze byście spakowały ? -
ZuzaMaruda wrote:Cześć dziewczyny.
Mam zamiar rodzic na Polnej, powinnam być od tygodnia już spakowana a jakoś nie mam do tego weny.
Mam 3 koszule, ręczniki, bieliznę, kosmetyki dla Młodego chusteczki nawilżane , krem do pupy i smoczek. Sztućce , papier , ręcznik papierowy. Woda tez czeka w pogotowiu. Dokumenty coś jeszcze byście spakowały ?
Sory ze tak z buta na stronie Polnej jest napisane co potrzebne ja tez na Polnej będę rodzic 😉
O klapkach pamiętałaś na zmianę i drugie pod prysznic 🙂 -
To co jest napisane to wszystko mam spakowane, ale zastanawiam się czy cos jeszcze może się przydać a nie ma tam na liście 😉........ wrote:Sory ze tak z buta na stronie Polnej jest napisane co potrzebne ja tez na Polnej będę rodzic 😉
O klapkach pamiętałaś na zmianę i drugie pod prysznic 🙂 -
ZuzaMaruda wrote:To co jest napisane to wszystko mam spakowane, ale zastanawiam się czy cos jeszcze może się przydać a nie ma tam na liście 😉
Podklady poporodowe warto mieć więcej, octanisept , papier toaletowy swój miekki, woda dafi, pomadka ochronna do ust,
ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
ZuzaMaruda wrote:Cześć dziewczyny.
Mam 3 koszule, ręczniki, bieliznę, kosmetyki dla Młodego chusteczki nawilżane , krem do pupy i smoczek. Sztućce , papier , ręcznik papierowy. Woda tez czeka w pogotowiu. Dokumenty coś jeszcze byście spakowały ?
Eeee to ja się pakowałam dopiero 6 stycznia a termin miałam na 30ego 🙈 najlepiej wziąć reczniki takie szybkoschnące, też miałam 3 koszule ale i tak korzystałam z tych szpitalnych, chusteczek dla dzidziusia to weź ze 3 duze paczki bo to nigdy nie wiesz ile zejdzie... Dziewczynie z łóżka obok zabrakło więc pożyczała 🙈 weź sobie taki nawilżany papier toaletowy, najlepiej butelka filtrująca, gumka do włosów jeśli potrzebujesz, klapki pod prysznic i coś do chodzenia po sali, bieliznę poporodowa taka jednorazowa albo wielorazowa do prania a przy wyjściu do kosza, maść na brodawki bo te małe wampirki tak potrafią grysc że głowa mała 🙈 i wiatraczek taki mały na bateryjkę 🤣 wiem dziwnie to brzmi ale przydaje się szczególnie przy pobycie w szpitalu w tych letnich miesiącach. Z dokumentów no to karta ciąży, grupa krwi, gbs HIV, jeśli masz jakieś zaświadczenia odnosnie porodu i wypisy jeśli byłaś po jakiś turbulencjach czy innych poważnych operacjach jeśli trafisz z marszu na porodówkę a nie z planowego przyjęcia na oddział. To chyba tyle.... Tak na szybko....
ZuzaMaruda, ........ lubią tę wiadomość
-
Ja123 wrote:Eeee to ja się pakowałam dopiero 6 stycznia a termin miałam na 30ego 🙈 najlepiej wziąć reczniki takie szybkoschnące, też miałam 3 koszule ale i tak korzystałam z tych szpitalnych, chusteczek dla dzidziusia to weź ze 3 duze paczki bo to nigdy nie wiesz ile zejdzie... Dziewczynie z łóżka obok zabrakło więc pożyczała 🙈 weź sobie taki nawilżany papier toaletowy, najlepiej butelka filtrująca, gumka do włosów jeśli potrzebujesz, klapki pod prysznic i coś do chodzenia po sali, bieliznę poporodowa taka jednorazowa albo wielorazowa do prania a przy wyjściu do kosza, maść na brodawki bo te małe wampirki tak potrafią grysc że głowa mała 🙈 i wiatraczek taki mały na bateryjkę 🤣 wiem dziwnie to brzmi ale przydaje się szczególnie przy pobycie w szpitalu w tych letnich miesiącach. Z dokumentów no to karta ciąży, grupa krwi, gbs HIV, jeśli masz jakieś zaświadczenia odnosnie porodu i wypisy jeśli byłaś po jakiś turbulencjach czy innych poważnych operacjach jeśli trafisz z marszu na porodówkę a nie z planowego przyjęcia na oddział. To chyba tyle.... Tak na szybko....
Jak masz możliwość ZuzaMaruda wiatraczek to tak, latem można uja dostać od gorąca albo wodę termalną do psikania i schładzania trochę ciała mi pomagała2021🐼
2024🐼
2026 🫄 -
GosiaK wrote:A ja mam pytanko odnośnie Polnej. Czy są sale rodzinne dodatkowo płatne? Mam 130 km do szpitala i tak zastanawiam się czy jest taka możliwość żeby mąż był ze mną.
Z tego co wiem takiej możliwości nie ma ale ja musiałam rodzić w szpitalu o 3 stopniu i o ile doktor mówił jak u mnie w pobliżu jest taki to jak najbardziej mogę tam, niestety nie mamy i mąż był w hotelu, też jest hotelik koło szpitala , koleżanka też z daleka na końcówkę przeniosła się do kuzynki do Poznani wiadomo nie każdy tutaj ma, jakieś możliwości są.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 13:31
-
Jeszcze dorzucę kilka pieluszek tetrowych dla maluszka, czasem były na brakach i mało delikatne te szpitalne
ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
To ja jeszcze od siebie polecam słuchawki do telefonu, bo jak wszyscy z rodziny będą dzwonić to zawsze będziesz mieć wolne ręce. Polecam spakować się na dwie torby: 1 walizka najlepiej na kółkach na cały pobyt w szpitalu 2 plecak z rzeczami do porodu. Ja w walizce miałam rzeczy posegregowane i zapakowane w worki strunowe dzięki temu wiedziałam gdzie co jest i miałam porządek.
Dużo przekąsek!!! Po pierwszym porodzie jadłam w nocy snickersy 😂 taka byłam głodna.
I koniecznie długopis do wypisywania dokumentów -
Dziewczyny a ja z pytankiem odnośnie wyprawki.
Szukam sklepu w Poznaniu gdzie obejrzę wszystko. Łóżeczko, butelki, prześcieradła. Nie jestem z Poznania wiec nie mam pojęcia jakie są sklepy 🤍
Najlepiej gdyby był jeden sklep i większość rzeczy w nim.Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:Dziewczyny a ja z pytankiem odnośnie wyprawki.
Szukam sklepu w Poznaniu gdzie obejrzę wszystko. Łóżeczko, butelki, prześcieradła. Nie jestem z Poznania wiec nie mam pojęcia jakie są sklepy 🤍
Najlepiej gdyby był jeden sklep i większość rzeczy w nim.
Tam gdzie masz wszystko jest AkpolBaby, ogólnie polecam, mebelki zamawiałam z konkretnego sklepu internetowo więc stacjonarnie nie polecę, jeszcze Browar tam głównie sklepy z ciuszkami ale później zamawiałam internetowo tylko ja z tych co najpierw muszą dotykać i zobaczyć 🙈
GosiaK lubi tę wiadomość
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
No ja po wizycie.
Wyszło mi bardzo niskie białko i mam Acard 150.. ryzyko 1:98 skorygowane. NIFTY wyszło dobrze.. ale docent kazał skonsultować to z dr Ićkiem czy nie robić amniopunkcji. Trochę się zestresowałam. 😔 Ale no jutro szybka konsultacja i zobaczymy co lekarz powie. Dam znać. 🤍Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:No ja po wizycie.
Wyszło mi bardzo niskie białko i mam Acard 150.. ryzyko 1:98 skorygowane. NIFTY wyszło dobrze.. ale docent kazał skonsultować to z dr Ićkiem czy nie robić amniopunkcji. Trochę się zestresowałam. 😔 Ale no jutro szybka konsultacja i zobaczymy co lekarz powie. Dam znać. 🤍
❤️❤️❤️ ✊✊✊ za małego Rycerza
GosiaK lubi tę wiadomość