Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaba90 wrote:GosiaK pamiętam ✊🍀
Zaba90 lubi tę wiadomość
Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:USG wszystko w porządku 🤍 Teraz miałam w poniedziałek mieć wizytę a później po 4 tygodniach i przepisałam na 12.06. I na spokojnie wyniki Pappa przyjdą 🩵
No to superGosiaK lubi tę wiadomość
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
........ wrote:Ania🙂
Co tam u was jak maleństwo zaglądasz tu czasami Pozdrawiam serdecznie .
Część 😘
Podczytuje, u nas wszystko dobrze, za tydzień jedziemy na pierwsze wakacje Stasia zobaczymy jak to będzie, mąż się śmieje, że na dwa samochody pojedziemy tyle rzeczy chce zabrać 😂😂 temperatury zaczynają męczyć, ja też nigdy nie byłam fanką lata, dla mnie za gorąco 🙉 i tak leci dzień za dniem
A co u Was? Już gotowa to wielkiego wybuchu 💙........ lubi tę wiadomość
4.07. 2022 jest ❤️ -
Ania🙂 wrote:Część 😘
Podczytuje, u nas wszystko dobrze, za tydzień jedziemy na pierwsze wakacje Stasia zobaczymy jak to będzie, mąż się śmieje, że na dwa samochody pojedziemy tyle rzeczy chce zabrać 😂😂 temperatury zaczynają męczyć, ja też nigdy nie byłam fanką lata, dla mnie za gorąco 🙉 i tak leci dzień za dniem
A co u Was? Już gotowa to wielkiego wybuchu 💙
No to super kochana że jedziecie na wakacje należy wam się.
Tak tak już gotowa wszystko już mam uszykowane poprasowane,walizka spakowana.
Stopy puchną,w nocy spać nie mogę budzę się co chwilę a tak to ok dzis byłam u gin szyjka się skraca i doc mówiła że mogę wcześniej urodzić,brzuch też twardnieje zobaczymy co będzie 😉Ania🙂 lubi tę wiadomość
-
........ wrote:No to super kochana że jedziecie na wakacje należy wam się.
Tak tak już gotowa wszystko już mam uszykowane poprasowane,walizka spakowana.
Stopy puchną,w nocy spać nie mogę budzę się co chwilę a tak to ok dzis byłam u gin szyjka się skraca i doc mówiła że mogę wcześniej urodzić,brzuch też twardnieje zobaczymy co będzie 😉
✊✊✊✊✊✊✊✊
Tak końcówka to już nie wiadomo czy siedzieć, stać, leżeć na którym boku czy może wisieć, mi jeszcze Stasio uciskał na jakiś nerw, myślałam, że jakiś balkonik sobie załatwię🙉........ lubi tę wiadomość
4.07. 2022 jest ❤️ -
Karolina9 wrote:Dziewczyny, jakiego lekarza z Ułańskiej polecacie na badania prenatalne ?
Wiem, że pacjentki doc M Panie zapisują głównie do doktor Ićka albo dr Lorenc, ja osobiście polecam doktor L, bardzo dokładna, sympatyczna ( ciężej z terminami) byłam i u doktor L i dr I obydwoje są ok w pierwszej ciąży, teraz pierwsze prenatalne miałam u dr LStarania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza) -
Karolina9 wrote:Dziewczyny, jakiego lekarza z Ułańskiej polecacie na badania prenatalne ?07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Cześć dziewczyny 🙂 Jestem po drugiej wizycie u dr. Macieja. Od ponad dwóch lat staramy się o dziecko i jest to mój trzeci lekarz. Wyniki hormonów są ok, mam wysokie AMH (ponad , ale reszta jest podobno ok. Ostatnio dr zaproponował inseminację, ale trochę się przed tym wzbraniam.. Dziś pierwszy raz mam wziąć lamette i w tym miesiącu będę mieć monitoring, ale w kolejnym dr będzie proponował inseminację, bo już o tym wspominał, a ja cały czas mam z tyłu głowy, że chciałabym zajść w ciążę naturalnie.
Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami z lametta i inseminacja? Czytałam, że to lek stosowany w leczeniu raka piersi. Czy występowały u Was skutki uboczne i czy rzeczywiście po stosowaniu leku udało Wam się zajść w ciąże? -
Kingaaa wrote:Cześć dziewczyny 🙂 Jestem po drugiej wizycie u dr. Macieja. Od ponad dwóch lat staramy się o dziecko i jest to mój trzeci lekarz. Wyniki hormonów są ok, mam wysokie AMH (ponad , ale reszta jest podobno ok. Ostatnio dr zaproponował inseminację, ale trochę się przed tym wzbraniam.. Dziś pierwszy raz mam wziąć lamette i w tym miesiącu będę mieć monitoring, ale w kolejnym dr będzie proponował inseminację, bo już o tym wspominał, a ja cały czas mam z tyłu głowy, że chciałabym zajść w ciążę naturalnie.
Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami z lametta i inseminacja? Czytałam, że to lek stosowany w leczeniu raka piersi. Czy występowały u Was skutki uboczne i czy rzeczywiście po stosowaniu leku udało Wam się zajść w ciąże?
Nie mam doświadczenia z Lametta ale miałam u doktora inseminację warto spróbować i nie ma się czego bać.Kingaaa lubi tę wiadomość
-
Kingaaa wrote:Cześć dziewczyny 🙂 Jestem po drugiej wizycie u dr. Macieja. Od ponad dwóch lat staramy się o dziecko i jest to mój trzeci lekarz. Wyniki hormonów są ok, mam wysokie AMH (ponad , ale reszta jest podobno ok. Ostatnio dr zaproponował inseminację, ale trochę się przed tym wzbraniam.. Dziś pierwszy raz mam wziąć lamette i w tym miesiącu będę mieć monitoring, ale w kolejnym dr będzie proponował inseminację, bo już o tym wspominał, a ja cały czas mam z tyłu głowy, że chciałabym zajść w ciążę naturalnie.
Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami z lametta i inseminacja? Czytałam, że to lek stosowany w leczeniu raka piersi. Czy występowały u Was skutki uboczne i czy rzeczywiście po stosowaniu leku udało Wam się zajść w ciąże?
Część, miałam stymulacje lamettaą ( ja jeszcze miałam dodatkowo gonal) tylko u mnie niskie amh u Ciebie wysokie więc stymulacja i dawkowanie leków będzie inne, inseminacja udana, ten lek jest ogólnie na raka piersi ale skutkiem ubocznym jest właśnie stymulacja owulacji, my nie chcieliśmy tracić czasu na naturalne starania tym bardziej, że im dłużej trwa tym szanse są mniejsze, aczkolwiek zawsze jest szansa tutaj były dziewczyny co szykowały się do inseminacji a na stymulacji zaszły naturalnie w tym samym cyklu.
Powodzenia 🙂Kingaaa lubi tę wiadomość
Starania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza) -
Część 🙂 u mnie udana inseminacja z lamettą, uważam, że warto spróbowaćKingaaa lubi tę wiadomość