Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Moli27 wrote:Mnie najbardziej zaskoczyło odmienność córeczek, w sensie z opowiadań koleżanek itd wiedziałam ale jak dzieci potrafią być kompletnie różne Helenka jadła bardzo powoli, często karmiłyśmy się na raty, Aniela to perszing pod tym względem, z usypianiem też nie mamy większego problemu, Helenka to przez pierwsze miesiące, suszarka, pralka, przy tym zasypiała, wózek nie mógł stać, albo bujanie na piłce
Oj tak.... Zdecydowanie są inni 🙈 Różyczka po skończeniu 8 tygodni praktycznie przesypiał całe noce a Adaś to teraz się zlitował i dwa czasami trzy razy się budzi 😂 to samo z jedzeniem... Ona wypiła jedna pierś a on dwie i jeszcze mało 🙈 przy zasypianiu R wystarczyło przytulic a znowu A potrzebuje atrakcji typu bujanie, kołysanie itp czasami mam wrażenie, że ten czwarty trymestr trwa w najlepsze i jeszcze dluuugo potrwa 🤣 -
Ja123 wrote:Cudownie 😍😍😍😍😍 bardzo lubiłam ten dźwięk.... Eh.... 🥲
Ogólnie to nie mam żadnych wymiotów itd ale od wczoraj czuje się tak jakbym była na statku i ciagle czuje bujanie w głowie. Ciśnienie książkowe, puls wysoki ale zawsze taki był. Może za mało wody pije.. ale dziwne uczucie i nie fajne.Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
Ja123 wrote:Oj tak.... Zdecydowanie są inni 🙈 Różyczka po skończeniu 8 tygodni praktycznie przesypiał całe noce a Adaś to teraz się zlitował i dwa czasami trzy razy się budzi 😂 to samo z jedzeniem... Ona wypiła jedna pierś a on dwie i jeszcze mało 🙈 przy zasypianiu R wystarczyło przytulic a znowu A potrzebuje atrakcji typu bujanie, kołysanie itp czasami mam wrażenie, że ten czwarty trymestr trwa w najlepsze i jeszcze dluuugo potrwa 🤣
Dawno mnie tu nie było ale regularnie podczytuje.
Ja 123 ile ja bym dala żeby moje 14 miesięczne dziecko budziło się 2-3 razy. Mamy duzo pobudek a ja marzę żeby chociaż 3 godziny przespać ciągiem. Taki egzemplarz mi się trafił🤣06.03.2022 Basia❤ -
Paula1706 wrote:Dawno mnie tu nie było ale regularnie podczytuje.
Ja 123 ile ja bym dala żeby moje 14 miesięczne dziecko budziło się 2-3 razy. Mamy duzo pobudek a ja marzę żeby chociaż 3 godziny przespać ciągiem. Taki egzemplarz mi się trafił🤣
Mój pierworodny też daje do wiwatu pod tym względem 🙉 teraz nocki już mamy lepsze, ake długo dawał co godzinę w ciągu dnia to jak odłożyłam po chwili przebudza i bujanie aby ponownie zasnął, teraz jak śpi w ciągu dnia dwie godziny to ma jedno przebudzenie po 40 minutach na bujanie chyba, że jesteśmy na spacerze i chodzę cały czas to śpi ciągiem -
Ja123 wrote:Oj tak.... Zdecydowanie są inni 🙈 Różyczka po skończeniu 8 tygodni praktycznie przesypiał całe noce a Adaś to teraz się zlitował i dwa czasami trzy razy się budzi 😂 to samo z jedzeniem... Ona wypiła jedna pierś a on dwie i jeszcze mało 🙈 przy zasypianiu R wystarczyło przytulic a znowu A potrzebuje atrakcji typu bujanie, kołysanie itp czasami mam wrażenie, że ten czwarty trymestr trwa w najlepsze i jeszcze dluuugo potrwa 🤣
To zazdroszczę z tymi pobudkami dwa /trzy razy 😁Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Ja 123 ile ja bym dala żeby moje 14 miesięczne dziecko budziło się 2-3 razy. Mamy duzo pobudek a ja marzę żeby chociaż 3 godziny przespać ciągiem. Taki egzemplarz mi się trafił🤣
Też się nie udzielam ale podczytuje dziewczyny 🙂
Paula pozdrowienia dla Ciebie i Basi 😘 czas leci co nie?
-
No ja się kiedyś do męża śmiałam, że Róża nas rozpuściła 😂 Młody miał czas, że jak w zegarku co godzinę i 15 minut się budził 🙈 i turbo drzemki w ciągu dnia to jego specjalność chyba że poczuje wózek, świeże powietrze i odpowiednio wysoki poziom mleka w organizmie się utrzymuje 🙈 -
Ja123 wrote:No ja się kiedyś do męża śmiałam, że Róża nas rozpuściła 😂 Młody miał czas, że jak w zegarku co godzinę i 15 minut się budził 🙈 i turbo drzemki w ciągu dnia to jego specjalność chyba że poczuje wózek, świeże powietrze i odpowiednio wysoki poziom mleka w organizmie się utrzymuje 🙈
Moja znajoma miała podobnie dwóch synów i właśnie mówiła, że Tymek ich rozpuścił pod tym względem od zawsze ze spaniem nie było problemów nawet jak poszedł do przedszkola to nadal potrafił 3h w ciągu dnia ciągiem spać, a potem jak się urodził drugi to odwet właśnie turbo drzemki w ciągu dnia albo w całe, noce kiepskie. -
MuminkAa wrote:Moja znajoma miała podobnie dwóch synów i właśnie mówiła, że Tymek ich rozpuścił pod tym względem od zawsze ze spaniem nie było problemów nawet jak poszedł do przedszkola to nadal potrafił 3h w ciągu dnia ciągiem spać, a potem jak się urodził drugi to odwet właśnie turbo drzemki w ciągu dnia albo w całe, noce kiepskie.
Same wiecie, że wszystko jest do przeżycia, nawet to wstawanie co godzinyle byle tylko te nasze Maluchy były zdrowe i po prostu potrzebowały się do nas przytulić -
12345K wrote:Czy któraś z Was przyjmuje/przyjmowała zastrzyki z clexany i zmieniała miejsce z brzucha na ramię? Albo ma jakiś sposób na siniaki?
Zimne okłady po, maść z arniki, siniak zrobi się albo nie, w ramię też możesz mi akurat było niewygodnie, położne w szpitalu robiły w ramię było znośnie, pierwsze to możesz spróbować zimne okłady i ta maść12345K lubi tę wiadomość
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
GosiaK wrote:Czułam, że to chłopak.. liczyłam chyba na dziewczynkę ale miałam przeczucie, że jednak chłopak. W czwartek NIFTY Pro wiec zobaczymy. 🤍
Część, mam pytanie czy robisz te testy z domu? zamawiasz ze strony, też chcę zrobić tylko się właśnie zastanawiam czy jak bym chciała ma Ulanskiej to chyba bym się musiała umawiać, nie dopytałam doktoraStarania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza) -
Starajaca28 wrote:Część, mam pytanie czy robisz te testy z domu? zamawiasz ze strony, też chcę zrobić tylko się właśnie zastanawiam czy jak bym chciała ma Ulanskiej to chyba bym się musiała umawiać, nie dopytałam doktora07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz wrote:Ja wspominałam w rejestracji, że na tej konkretnej wizycie będę chciała wykonać test i nie było problemu. Dziewczyny wspominały, że zapiszą, aby była pewność, że będzie dostępny zestaw, ale gdybym się rozmyślił to też się nic nie stanie ☺ ostatecznie robiliśmy Sanco bezpośrednio w Diagnostyce, bo było sporo taniej niż na Ułanskiej, zwłaszcza, że chyba stale mają dostępny kod zniżkowy 😊
Ok dzięki to jeszcze przedzwonie do dziewczyn 🙂Starania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza) -
Alicjaaa91 wrote:Część 🙂 mam neno camino bardzo polecam koleżanka też chwali zwykły neno duo ( jak się dużo ściąga to na dwie lepiej) przy pierwszym synku miałam medele i teraz drugi raz już bym nie kupiła, ogólnie produkty z neno czy to podgrzewacz, sterylizator, kamerka, zadowolona jestem z ich produktów.
Teraz też się mocno zastanawiam nad tym neno ale właśnie na dwie piersi, dużo osób poleca i cena też przestępna2021. Zosia 💛
2023 Ignacy 💙