Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Wszystko super 🤍 Lekarz na 5 sekund puścił mi serduszko.

Cudownie 😍😍😍😍😍 bardzo lubiłam ten dźwięk.... Eh.... 🥲

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Mnie najbardziej zaskoczyło odmienność córeczek, w sensie z opowiadań koleżanek itd wiedziałam ale jak dzieci potrafią być kompletnie różne Helenka jadła bardzo powoli, często karmiłyśmy się na raty, Aniela to perszing pod tym względem, z usypianiem też nie mamy większego problemu, Helenka to przez pierwsze miesiące, suszarka, pralka, przy tym zasypiała, wózek nie mógł stać, albo bujanie na piłce

Oj tak.... Zdecydowanie są inni 🙈 Różyczka po skończeniu 8 tygodni praktycznie przesypiał całe noce a Adaś to teraz się zlitował i dwa czasami trzy razy się budzi 😂 to samo z jedzeniem... Ona wypiła jedna pierś a on dwie i jeszcze mało 🙈 przy zasypianiu R wystarczyło przytulic a znowu A potrzebuje atrakcji typu bujanie, kołysanie itp czasami mam wrażenie, że ten czwarty trymestr trwa w najlepsze i jeszcze dluuugo potrwa 🤣

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Cudownie 😍😍😍😍😍 bardzo lubiłam ten dźwięk.... Eh.... 🥲
    Pierwszy raz słyszałam, chwilkę ale mam nagrane bo akurat męża nie było i od poniedziałku już ze 100 razy słuchałam 🤣
    Ogólnie to nie mam żadnych wymiotów itd ale od wczoraj czuje się tak jakbym była na statku i ciagle czuje bujanie w głowie. Ciśnienie książkowe, puls wysoki ale zawsze taki był. Może za mało wody pije.. ale dziwne uczucie i nie fajne.

Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Oj tak.... Zdecydowanie są inni 🙈 Różyczka po skończeniu 8 tygodni praktycznie przesypiał całe noce a Adaś to teraz się zlitował i dwa czasami trzy razy się budzi 😂 to samo z jedzeniem... Ona wypiła jedna pierś a on dwie i jeszcze mało 🙈 przy zasypianiu R wystarczyło przytulic a znowu A potrzebuje atrakcji typu bujanie, kołysanie itp czasami mam wrażenie, że ten czwarty trymestr trwa w najlepsze i jeszcze dluuugo potrwa 🤣

Dawno mnie tu nie było ale regularnie podczytuje.
    Ja 123 ile ja bym dala żeby moje 14 miesięczne dziecko budziło się 2-3 razy. Mamy duzo pobudek a ja marzę żeby chociaż 3 godziny przespać ciągiem. Taki egzemplarz mi się trafił🤣

06.03.2022 Basia❤
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Ja 123 ile ja bym dala żeby moje 14 miesięczne dziecko budziło się 2-3 razy. Mamy duzo pobudek a ja marzę żeby chociaż 3 godziny przespać ciągiem. Taki egzemplarz mi się trafił🤣

Mój pierworodny też daje do wiwatu pod tym względem 🙉 teraz nocki już mamy lepsze, ake długo dawał co godzinę w ciągu dnia to jak odłożyłam po chwili przebudza i bujanie aby ponownie zasnął, teraz jak śpi w ciągu dnia dwie godziny to ma jedno przebudzenie po 40 minutach na bujanie chyba, że jesteśmy na spacerze i chodzę cały czas to śpi ciągiem

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:

To zazdroszczę z tymi pobudkami dwa /trzy razy 😁

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:

Też się nie udzielam ale podczytuje dziewczyny 🙂

Paula pozdrowienia dla Ciebie i Basi 😘 czas leci co nie?

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:

No ja się kiedyś do męża śmiałam, że Róża nas rozpuściła 😂 Młody miał czas, że jak w zegarku co godzinę i 15 minut się budził 🙈 i turbo drzemki w ciągu dnia to jego specjalność chyba że poczuje wózek, świeże powietrze i odpowiednio wysoki poziom mleka w organizmie się utrzymuje 🙈

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    No ja się kiedyś do męża śmiałam, że Róża nas rozpuściła 😂 Młody miał czas, że jak w zegarku co godzinę i 15 minut się budził 🙈 i turbo drzemki w ciągu dnia to jego specjalność chyba że poczuje wózek, świeże powietrze i odpowiednio wysoki poziom mleka w organizmie się utrzymuje 🙈

Moja znajoma miała podobnie dwóch synów i właśnie mówiła, że Tymek ich rozpuścił pod tym względem od zawsze ze spaniem nie było problemów nawet jak poszedł do przedszkola to nadal potrafił 3h w ciągu dnia ciągiem spać, a potem jak się urodził drugi to odwet właśnie turbo drzemki w ciągu dnia albo w całe, noce kiepskie.

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Moja znajoma miała podobnie dwóch synów i właśnie mówiła, że Tymek ich rozpuścił pod tym względem od zawsze ze spaniem nie było problemów nawet jak poszedł do przedszkola to nadal potrafił 3h w ciągu dnia ciągiem spać, a potem jak się urodził drugi to odwet właśnie turbo drzemki w ciągu dnia albo w całe, noce kiepskie.

Same wiecie, że wszystko jest do przeżycia, nawet to wstawanie co godzinyle byle tylko te nasze Maluchy były zdrowe i po prostu potrzebowały się do nas przytulić

• 12345K Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was przyjmuje/przyjmowała zastrzyki z clexany i zmieniała miejsce z brzucha na ramię? Albo ma jakiś sposób na siniaki?

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12345K wrote:
    Czy któraś z Was przyjmuje/przyjmowała zastrzyki z clexany i zmieniała miejsce z brzucha na ramię? Albo ma jakiś sposób na siniaki?

Zimne okłady po, maść z arniki, siniak zrobi się albo nie, w ramię też możesz mi akurat było niewygodnie, położne w szpitalu robiły w ramię było znośnie, pierwsze to możesz spróbować zimne okłady i ta maść

12345K lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • 12345K Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Zimne okłady po, maść z arniki, siniak zrobi się albo nie, w ramię też możesz mi akurat było niewygodnie, położne w szpitalu robiły w ramię było znośnie, pierwsze to możesz spróbować zimne okłady i ta maść

O dzięki 🙂

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Czułam, że to chłopak.. liczyłam chyba na dziewczynkę ale miałam przeczucie, że jednak chłopak. W czwartek NIFTY Pro wiec zobaczymy. 🤍

Część, mam pytanie czy robisz te testy z domu? zamawiasz ze strony, też chcę zrobić tylko się właśnie zastanawiam czy jak bym chciała ma Ulanskiej to chyba bym się musiała umawiać, nie dopytałam doktora

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Część, mam pytanie czy robisz te testy z domu? zamawiasz ze strony, też chcę zrobić tylko się właśnie zastanawiam czy jak bym chciała ma Ulanskiej to chyba bym się musiała umawiać, nie dopytałam doktora
    Ja wspominałam w rejestracji, że na tej konkretnej wizycie będę chciała wykonać test i nie było problemu. Dziewczyny wspominały, że zapiszą, aby była pewność, że będzie dostępny zestaw, ale gdybym się rozmyślił to też się nic nie stanie ☺ ostatecznie robiliśmy Sanco bezpośrednio w Diagnostyce, bo było sporo taniej niż na Ułanskiej, zwłaszcza, że chyba stale mają dostępny kod zniżkowy 😊

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz wrote:
    Ja wspominałam w rejestracji, że na tej konkretnej wizycie będę chciała wykonać test i nie było problemu. Dziewczyny wspominały, że zapiszą, aby była pewność, że będzie dostępny zestaw, ale gdybym się rozmyślił to też się nic nie stanie ☺ ostatecznie robiliśmy Sanco bezpośrednio w Diagnostyce, bo było sporo taniej niż na Ułanskiej, zwłaszcza, że chyba stale mają dostępny kod zniżkowy 😊

Ok dzięki to jeszcze przedzwonie do dziewczyn 🙂

Starania od 2016
    AMH - 1,92
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Ok dzięki to jeszcze przedzwonie do dziewczyn 🙂

Zamawiałam elektronicznie była zniżka jak masz jakieś pytania to śmiało pytaj 🙂

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaba 90 jak się czujecie?

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 18 maja 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Część 🙂 mam neno camino bardzo polecam koleżanka też chwali zwykły neno duo ( jak się dużo ściąga to na dwie lepiej) przy pierwszym synku miałam medele i teraz drugi raz już bym nie kupiła, ogólnie produkty z neno czy to podgrzewacz, sterylizator, kamerka, zadowolona jestem z ich produktów.

Teraz też się mocno zastanawiam nad tym neno ale właśnie na dwie piersi, dużo osób poleca i cena też przestępna

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Zamawiałam elektronicznie była zniżka jak masz jakieś pytania to śmiało pytaj 🙂

Priv, wysłałam zaproszenie

Starania od 2016
    AMH - 1,92
‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ