Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Kingaaa wrote:Cześć dziewczyny 🙂 Jestem po drugiej wizycie u dr. Macieja. Od ponad dwóch lat staramy się o dziecko i jest to mój trzeci lekarz. Wyniki hormonów są ok, mam wysokie AMH (ponad
, ale reszta jest podobno ok. Ostatnio dr zaproponował inseminację, ale trochę się przed tym wzbraniam.. Dziś pierwszy raz mam wziąć lamette i w tym miesiącu będę mieć monitoring, ale w kolejnym dr będzie proponował inseminację, bo już o tym wspominał, a ja cały czas mam z tyłu głowy, że chciałabym zajść w ciążę naturalnie.
Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami z lametta i inseminacja? Czytałam, że to lek stosowany w leczeniu raka piersi. Czy występowały u Was skutki uboczne i czy rzeczywiście po stosowaniu leku udało Wam się zajść w ciąże?
Nie mam doświadczenia z Lametta ale miałam u doktora inseminację
warto spróbować i nie ma się czego bać.
Kingaaa lubi tę wiadomość
-
Kingaaa wrote:Cześć dziewczyny 🙂 Jestem po drugiej wizycie u dr. Macieja. Od ponad dwóch lat staramy się o dziecko i jest to mój trzeci lekarz. Wyniki hormonów są ok, mam wysokie AMH (ponad
, ale reszta jest podobno ok. Ostatnio dr zaproponował inseminację, ale trochę się przed tym wzbraniam.. Dziś pierwszy raz mam wziąć lamette i w tym miesiącu będę mieć monitoring, ale w kolejnym dr będzie proponował inseminację, bo już o tym wspominał, a ja cały czas mam z tyłu głowy, że chciałabym zajść w ciążę naturalnie.
Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami z lametta i inseminacja? Czytałam, że to lek stosowany w leczeniu raka piersi. Czy występowały u Was skutki uboczne i czy rzeczywiście po stosowaniu leku udało Wam się zajść w ciąże?
Część, miałam stymulacje lamettaą ( ja jeszcze miałam dodatkowo gonal) tylko u mnie niskie amh u Ciebie wysokie więc stymulacja i dawkowanie leków będzie inne, inseminacja udana, ten lek jest ogólnie na raka piersi ale skutkiem ubocznym jest właśnie stymulacja owulacji, my nie chcieliśmy tracić czasu na naturalne starania tym bardziej, że im dłużej trwa tym szanse są mniejsze, aczkolwiek zawsze jest szansa tutaj były dziewczyny co szykowały się do inseminacji a na stymulacji zaszły naturalnie w tym samym cyklu.
Powodzenia 🙂
Starania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza) -
Część 🙂 u mnie udana inseminacja z lamettą, uważam, że warto spróbować
-
Też byłam stymulowana lametta, najpierw sama lametta, później razem z gonalem. Planowo szykowalismy się do inseminacji, ale zaszłam w ciążę na samej stymulacji - owulacja przypadła w święta i nie było opcji na inseminacji. Jak rozmawiałam z dr czy warto próbowaćna stymulacji czy od razu działać z inseminacji czy in vitro to sam stwierdził, że tego się nie przewidzi, a warto działać, więc skoro już dość długo próbujecie to ja bym się nie zastanawiała ☺ nasz dr wie co robi 😉Kingaaa wrote:Cześć dziewczyny 🙂 Jestem po drugiej wizycie u dr. Macieja. Od ponad dwóch lat staramy się o dziecko i jest to mój trzeci lekarz. Wyniki hormonów są ok, mam wysokie AMH (ponad
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Chciałabym chociaż litr 🙈 zawsze miałem z tym problem i czy ciepło czy nie to nie mogę w siebie więcej wmusić 🙄12345K wrote:Dziewczyny ile pijecie wody w te temperatury? Niby jest zalecane te minimun 3 l ale to jest strasznie dużo 🙉07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz wrote:Chciałabym chociaż litr 🙈 zawsze miałem z tym problem i czy ciepło czy nie to nie mogę w siebie więcej wmusić 🙄
Ja sobie ściągnęłam aplikacje kupiłam takie małe buteleczki bo też wody nie lubię,już nie mam pomysłów, ostatnio mi się zdążają omdlenia i doktor kazał dużo pić, dzisiaj sobie kupiłam miętę, bazylię w liściach,owoce granatu, może taka trochę smakowa bardziej wejdzie, kawę i herbatę to mogę pić 😒 -
12345K wrote:Ja sobie ściągnęłam aplikacje kupiłam takie małe buteleczki bo też wody nie lubię,już nie mam pomysłów, ostatnio mi się zdążają omdlenia i doktor kazał dużo pić, dzisiaj sobie kupiłam miętę, bazylię w liściach,owoce granatu, może taka trochę smakowa bardziej wejdzie, kawę i herbatę to mogę pić 😒
Ja mam butelkę dafi i tak sobie wlewam, jakosmam wrażenie, że piję się lepiej niż z dużej butelki 😂, wypijam około 2 litry, płyny też się liczy zupa1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Ania🙂 wrote:Kropeczka gratulacje donoszonej ciąży 💐💐💐
Dziękuję kochana 😘😘😘😘
Przez ten wynik gbs wyleciało mi z głowy że dziś właśnie data donoszenia ciąży 🥰🥰🤰🤰 -
Kingaaa wrote:Dziękuję za odpowiedzi. Może faktycznie warto spróbować.. 😊 Chciałam jeszcze trochę się wytrzymać, ale może nie ma na co czekać. Tylko ja miesiączki mam regularnie, pęcherzyki rosną i pękają więc ciężko powiedzieć, co jest przyczyną niepowodzeń 😢
Czasem niestety nie udaje się znaleźć tej konkretnej przyczyny, od siebie co mogę polecić jak oczywiście jeszcze nie stosujesz czy nie masz innych zalec, dieta o niskim IG, witaminy metylowane i kwasy omega 3,4.07. 2022 jest ❤️ -
Hej.Kingaaa wrote:Cześć dziewczyny 🙂 Jestem po drugiej wizycie u dr. Macieja. Od ponad dwóch lat staramy się o dziecko i jest to mój trzeci lekarz. Wyniki hormonów są ok, mam wysokie AMH (ponad
ja przy drugiej stymulacji lamettą zaszłam w ciąże ale biochemiczna 
Później mieliśmy cykl się wstrzymać żeby sprawdzić czy wszystko Ok a tu się udało zajść w ciąże
Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
Bardzo dobrze 🥰Zaba90 wrote:GosiaK jak Twoje samopoczucie?
Cały czas pracuje, fakt w domu wiec jest trochę lepiej ale planuje do końca lipca pracować, później zobaczymy.
Faktycznie w drugim trymestrze chyba wracają siły, nie było zle obyło się bez wymiotów itd ale i tak jakoś lepiej. Wczoraj miałam gorszy dzień ale chyba przez to ze mało wody pije.. i głowa bolała, do tego temperatura na dworze nie pomaga.
A u Was? 🤍
My wizytę mamy w poniedziałek 12.06 😇🥹
Zaba90 lubi tę wiadomość
Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:Bardzo dobrze 🥰
Cały czas pracuje, fakt w domu wiec jest trochę lepiej ale planuje do końca lipca pracować, później zobaczymy.
Faktycznie w drugim trymestrze chyba wracają siły, nie było zle obyło się bez wymiotów itd ale i tak jakoś lepiej. Wczoraj miałam gorszy dzień ale chyba przez to ze mało wody pije.. i głowa bolała, do tego temperatura na dworze nie pomaga.
A u Was? 🤍
My wizytę mamy w poniedziałek 12.06 😇🥹
To super 🙂
Ja odpukać też dobrze 🙂 jak to by doktor powiedział tylko się cieszyć bo nogdy nie wiadomo jak bedzie dalej 😂, wczoraj też miałam kryzys popołudniem było mega gorąco i duszno, myślę nad jakimś basenem w ogródku aby się chodzić latem1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Raz tylko poszłam na l4 bo miałam tatę w szpitalu to kilka dni wzięłam ale ogólnie na prawdę nie narzekam na razie.Zaba90 wrote:To super 🙂
Ja odpukać też dobrze 🙂 jak to by doktor powiedział tylko się cieszyć bo nogdy nie wiadomo jak bedzie dalej 😂, wczoraj też miałam kryzys popołudniem było mega gorąco i duszno, myślę nad jakimś basenem w ogródku aby się chodzić latem
Powoli już rozglądam się za ubrankami. 🥹Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:Raz tylko poszłam na l4 bo miałam tatę w szpitalu to kilka dni wzięłam ale ogólnie na prawdę nie narzekam na razie.
Powoli już rozglądam się za ubrankami. 🥹
I oby jak najdłużej 👍 pozdrawiam1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo