X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2023, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska-mt wrote:
    Ciężki temat 🤣 mamy dwa bugaboo i tfk, temlm drugi zabieramy na wyjazdy bo jest lżejszy w prowadzeniu, bugaboo mamy od urodzenia nam się sprawdza natomiast jest ciężki w prowadzeniu jak dla mnie pod tym względem wygrywa tfk, moja znajoma mi polecała spacerówki jak znajdę nazwy to wyślę też były takie ułożenie jedna za drugim nie koło siebie.

Wysłałam zaproszenie będę wdzięczna 🙂 ostatnio byliśmy na takich pierwszych większych wakacjach, dzieci już mają opanowane wchodzenie po schodach na czworaka tak wchodzimy do góry razem a ja z tyłu asekuruje i wycierałam młodej nos na dole, ja się odwracam a młody już w połowie drogi na schodach 🙈 musieliśmy pozastawiać bo nie było barierek 🙈

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Zoska-mt Znajoma

Wysłany: 22 października 2023, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Wysłałam zaproszenie będę wdzięczna 🙂 ostatnio byliśmy na takich pierwszych większych wakacjach, dzieci już mają opanowane wchodzenie po schodach na czworaka tak wchodzimy do góry razem a ja z tyłu asekuruje i wycierałam młodej nos na dole, ja się odwracam a młody już w połowie drogi na schodach 🙈 musieliśmy pozastawiać bo nie było barierek 🙈

Priv 🙂

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 22 października 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czytam u ukłony dla mam bliźniaków 🙂 kiedyś jak byliśmy z synkiem na spacerze na Arenie to mama /opiekunka próbowała zrobić jesienne zdjęcie w liściach, dziewczynki miały ma moje około między 1,5 a 2 latka co już miała robić to albo jedna albo druga zaczęły uciekać ze śmiechem

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 co u Was jak Adaś? Pozdrawiam 🙂

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 i GosiaK szczęśliwego rozwiązania ✊✊✊

Zaba90 lubi tę wiadomość

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Zaba90 i GosiaK szczęśliwego rozwiązania ✊✊✊
    💕 dziękuję.. już powoli pakuje torbę do szpitala żeby nie być zaskoczoną. Zostało niecałe 6 tyg do PDP.

Zaba90, Alicjaaa91 lubią tę wiadomość

Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    💕 dziękuję.. już powoli pakuje torbę do szpitala żeby nie być zaskoczoną. Zostało niecałe 6 tyg do PDP.

Ja dzisiaj spakuje mi zostały niecałe 3 tygodni ze względu na wcześniejsze rozwiązanie a szczerze nie mam nic🤣wyszłam z założenia, że jak coś mąż mi przywiezie na upartego w szpitalu też wiele rzeczy jest ale dzisiaj już się zmobilizowałam 🙈

GosiaK lubi tę wiadomość

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • GosiaK Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Ja dzisiaj spakuje mi zostały niecałe 3 tygodni ze względu na wcześniejsze rozwiązanie a szczerze nie mam nic🤣wyszłam z założenia, że jak coś mąż mi przywiezie na upartego w szpitalu też wiele rzeczy jest ale dzisiaj już się zmobilizowałam 🙈
    Ja bym chciała rodzic w Śremie i żeby mąż był ze mną.. bo 120 km w jedną stronę miałby do domu. Ale no są sklepy jak coś się kupi i dowiezie..
    no to już niedługo.. ja 6.11 idę do lekarza a już położna jak robiła mi KTG u mnie to mówiła, że znów się chyba obrócił miednicowo 🤦🏼‍♀️

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Ja123 co u Was jak Adaś? Pozdrawiam 🙂

A dziękuję 😊 również pozdrawiamy 😉 no cóż....🤣 pomijając traumatyczny miesiąc wakacji, gdzie na samą myśl przechodzą mnie dreszcze to jest przekochany i przeslodki 🙈 zaczepia, "zagaduje" i śmieje się każdego. Ostatnio stwierdziłam, że chyba już osiągnął szczyt swojej wagi bo przez ostatnie 3 miesiące tylko kilogram przebrał i 9700 waży 🙈 dzisiaj byliśmy u lekarza bo jakiś taki brzydki kaszel i katar go męczy i do tego najprawdopodobniej 4 górne zęby idą jednocześnie, więc kumulacja szczęścia 🙈 czyli krótko mówiąc Adaś to Adaś 🤣 nudy jak z Róża nie ma 🙈 a co tam u Was słychać?

Alicjaaa91 lubi tę wiadomość

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:

I jak tam torba? Spakowana? 🙈 3 tygodnie to ładnie 😊 Pamiętam, że swoją pakowałam 6 stycznia a termin na 30ego i to jeszcze wyrzuciłam męża z młodą na spacer na orszak bo nie mogłam się do tego zabrać 🙈

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Przyjęłam

Napisałam 😉

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    I jak tam torba? Spakowana? 🙈 3 tygodnie to ładnie 😊 Pamiętam, że swoją pakowałam 6 stycznia a termin na 30ego i to jeszcze wyrzuciłam męża z młodą na spacer na orszak bo nie mogłam się do tego zabrać 🙈

O dziwo spakowana i nawet szybko poszło 🙈 ale właśnie jak synek był w klubie mucha bo tak to nasze pakowania trwają wieczność i końca nie widać przy "małym pomocniku". 🤣

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Ja bym chciała rodzic w Śremie i żeby mąż był ze mną.. bo 120 km w jedną stronę miałby do domu. Ale no są sklepy jak coś się kupi i dowiezie..
    no to już niedługo.. ja 6.11 idę do lekarza a już położna jak robiła mi KTG u mnie to mówiła, że znów się chyba obrócił miednicowo 🤦🏼‍♀️

Twój synek chyba do samego końca bedzie Was trzymał w niepewności jak się ułoży 🙈

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    A dziękuję 😊 również pozdrawiamy 😉 no cóż....🤣 pomijając traumatyczny miesiąc wakacji, gdzie na samą myśl przechodzą mnie dreszcze to jest przekochany i przeslodki 🙈 zaczepia, "zagaduje" i śmieje się każdego. Ostatnio stwierdziłam, że chyba już osiągnął szczyt swojej wagi bo przez ostatnie 3 miesiące tylko kilogram przebrał i 9700 waży 🙈 dzisiaj byliśmy u lekarza bo jakiś taki brzydki kaszel i katar go męczy i do tego najprawdopodobniej 4 górne zęby idą jednocześnie, więc kumulacja szczęścia 🙈 czyli krótko mówiąc Adaś to Adaś 🤣 nudy jak z Róża nie ma 🙈 a co tam u Was słychać?

U nas ogólnie wszystko dobrze, bracia są całkowicie różni teraz synek nas rozpieszcza bo potrafi ciągiem 3 godziny spać czasem nawet 3,5, tak pierworodny to w ciągu dnia turbo drzemki 10 minut i oczy jak 5 złotych, teraz jakoś tak sprawnie wszystko idzie bo się nauczyłam prawie wszystkiego robić jedną ręką jak musiałam młodego nosić prawie cały dzień 🤣, drugi też uwielbia się przytulać więc jestem w raju 😁 jedynie wszelkie przeziębienia, katary przechodzi jak typowy facet 🤣🤣🙉 przecież to koniec świata.

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 25 października 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Twój synek chyba do samego końca bedzie Was trzymał w niepewności jak się ułoży 🙈
    Myślę, że tak będzie.. 🫣 i do końca będzie trzymać w niepewności..

• Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do którego tygodnia ciąży doktor zalecał Wam stosować prolutex? Okropne są te zastrzyki

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarysa-1 wrote:
    Dziewczyny do którego tygodnia ciąży doktor zalecał Wam stosować prolutex? Okropne są te zastrzyki

Najczęściej 12/13🙂 ( ja tak miałam) tydzień aczkolwiek wszystko zależy od sytuacji medycznej, znam dziewczyny którym doktor przeciągnął prawie całą ciąże czy do 20 tygodnia ze wskazań medycznych. Można stosować inne iły, rozmasowywać jest trochę lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 09:43

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Najczęściej 12/13🙂 ( ja tak miałam) tydzień aczkolwiek wszystko zależy od sytuacji medycznej, znam dziewczyny którym doktor przeciągnął prawie całą ciąże czy do 20 tygodnia ze wskazań medycznych. Można stosować inne iły, rozmasowywać jest trochę lepiej

Dzięki 🙂 poszukam innych igieł

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Napisałam 😉

Ok wieczorkiem odpisze 🙂

Ja123 lubi tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:

Jeszcze podpytam wiesz może jakich tych igieł szukać?

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ