X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    O dziwo spakowana i nawet szybko poszło 🙈 ale właśnie jak synek był w klubie mucha bo tak to nasze pakowania trwają wieczność i końca nie widać przy "małym pomocniku". 🤣

Zdecydowanie szybciej 🤣 Róża jak zobaczyła wtedy spakowaną walizkę i mniejsza torbę to banan od ucha do ucha bo myślała, że jedziemy na wakacje 🙈 jakiś czas temu kupiłam jej mniejsza torbę taką niby podróżna niby trochę do przedszkola i jak gdzieś wyjeżdżamy to wybiera sobie ciuszki, jakiegoś misia, książeczkę czy inna zabawkę tak żeby się zmieściła do tej swojej torby i koniec, co się nie zmieści to zostaje 🙈 tylko pierwsze pakowanie było dosc trudne a z każdym kolejnym to nawet luz był w torbie 🤣

Micia 1002 lubi tę wiadomość

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Myślę, że tak będzie.. 🫣 i do końca będzie trzymać w niepewności..

Spokojnie... Ułoży się tak, żeby było mu wygodnie 😉 Adaś jakoś po 35 tygodniu prawidłowo się ułożył i na samym końcu tuż przed porodem coś jeszcze próbował wywijać bo z szelkami z pępowiny się urodził a mój mąż że to po tatusiu bo on był tak samo zaplątany 🙈

GosiaK, Micia 1002 lubią tę wiadomość

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    U nas ogólnie wszystko dobrze, bracia są całkowicie różni teraz synek nas rozpieszcza bo potrafi ciągiem 3 godziny spać czasem nawet 3,5, tak pierworodny to w ciągu dnia turbo drzemki 10 minut i oczy jak 5 złotych, teraz jakoś tak sprawnie wszystko idzie bo się nauczyłam prawie wszystkiego robić jedną ręką jak musiałam młodego nosić prawie cały dzień 🤣, drugi też uwielbia się przytulać więc jestem w raju 😁 jedynie wszelkie przeziębienia, katary przechodzi jak typowy facet 🤣🤣🙉 przecież to koniec świata.

Oj tak.... zdecydowanie Adaś i Róża też są inni 🙈 z Róża zastanawiałam się jak to jest, że dzieci na spacerach śpią bo ona może ze 3...4 razy zasnęła a Adaś tylko poczuje wózek i trochę powietrza to śpi jak mały niedźwiadek i u nas takie same turbo drzemki między 11 a 12 a jeśli jej zabraknie to klękajcie narody 🤦

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarysa-1 wrote:
    Jeszcze podpytam wiesz może jakich tych igieł szukać?

Zobaczę jaka grubość już nie pamiętam i napisze

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te igły to 30g

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Te igły to 30g

Dzięki

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Zobaczę jaka grubość już nie pamiętam i napisze

Też polecam, co do prolutexu ja akurat robię w ramię tak samo jak clexane poprostu jakoś mniej mnie boli 🙈 tylko tutaj to indywidualnie trzeba przy ramieniu trzeba uważać aby nie podać domięśniowo prolutexu

Klarysa-1 lubi tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Też polecam, co do prolutexu ja akurat robię w ramię tak samo jak clexane poprostu jakoś mniej mnie boli 🙈 tylko tutaj to indywidualnie trzeba przy ramieniu trzeba uważać aby nie podać domięśniowo prolutexu

Igły 30g pomagają 🙂

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 28 października 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny bardzo dawno tu nie zaglądałam, życzę wszystkim powodzenia

Ja123 pozdrowienia dla Ciebie i Adasia🙂

Robiłam porządki po ciążach i zostało mi kilka opakowań progesteronu jak by któraś potrzebowała mam do oddania, jak coś to priv 🙂

Ja123, Micia 1002 lubią tę wiadomość

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od wczoraj na Lutyckiej i zostajemy do rozwiązania w poniedziałek już 36 tydzień, wczoraj słabo czułam ruchy a doktor kazał jechać na IP jak będą słabły więc pojechałam, torbę spakował na ostatni gwizdek.

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    My od wczoraj na Lutyckiej i zostajemy do rozwiązania w poniedziałek już 36 tydzień, wczoraj słabo czułam ruchy a doktor kazał jechać na IP jak będą słabły więc pojechałam, torbę spakował na ostatni gwizdek.

No to powodzenia i trzymajcie się razem jak najdłużej ✊✊✊

• Micia 1002 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przrpraszam ze tak z buta

A może insulinowke do prolutexu mniej boli

Pamiętam jak Kulki mi się robiły w miejscu wkłucia

• Micia 1002 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:

Przepraszam za polubienie chciałam zacytować

Trzymam kciuki za ciebie i maleństwo

• Micia 1002 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Cześć dziewczyny bardzo dawno tu nie zaglądałam, życzę wszystkim powodzenia

Ja123 pozdrowienia dla Ciebie i Adasia🙂

Robiłam porządki po ciążach i zostało mi kilka opakowań progesteronu jak by któraś potrzebowała mam do oddania, jak coś to priv 🙂

Jak wolne to chętna na progesteron pozwoliłam wysłać zaproszenie do przyjaciółek 😊😉

Zaba90 lubi tę wiadomość

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 28 października 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Trzymam kciuki za Was 🤍 ja w poniedziałek też 36 tydzień zaczynam. Ruchy słabły bo coś się działo? Czy po prostu mniej aktywna?

Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Trzymam kciuki za Was 🤍 ja w poniedziałek też 36 tydzień zaczynam. Ruchy słabły bo coś się działo? Czy po prostu mniej aktywna?

U mnie młoda kombinuje z pępowiną, też miałam chodzić swego czasu co 2 dni, ostatnio też wyszło słabsze ktg i doktor mówił że jak będą słabsze ruchy to sprintem na IP aby poprostu nie doszło do tragedii, wczoraj pod ciągłym ktg lezalam więc tak naprawdę nie wiadomo kiedy będzie rozwiązanie

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • GosiaK Ekspertka

Wysłany: 28 października 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    U mnie młoda kombinuje z pępowiną, też miałam chodzić swego czasu co 2 dni, ostatnio też wyszło słabsze ktg i doktor mówił że jak będą słabsze ruchy to sprintem na IP aby poprostu nie doszło do tragedii, wczoraj pod ciągłym ktg lezalam więc tak naprawdę nie wiadomo kiedy będzie rozwiązanie
    A no jasne.. lepiej jechać i czekać niż nie daj Boże ma się coś stać..
    Trzymam kciuki kochana! 🤍 dawaj znać na bieżąco.

Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:

Powodzenia ✊✊✊✊✊✊

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia 1002 wrote:
    Przrpraszam ze tak z buta

A może insulinowke do prolutexu mniej boli

Pamiętam jak Kulki mi się robiły w miejscu wkłucia

Właśnie też coś mi się obiło o uszy ale nie pamiętam czy te insulinowe nie były przypadkiem do clexany 🤔 z ciekawości dzisiaj wypróbuje bo mam w domu.

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Micia 1002 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2023, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Właśnie też coś mi się obiło o uszy ale nie pamiętam czy te insulinowe nie były przypadkiem do clexany 🤔 z ciekawości dzisiaj wypróbuje bo mam w domu.

Ja podawałam prolutex insulinowką tak mi położna podpowiedziała w klinice

‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ