Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaba90 wrote:My od wczoraj na Lutyckiej i zostajemy do rozwiązania w poniedziałek już 36 tydzień, wczoraj słabo czułam ruchy a doktor kazał jechać na IP jak będą słabły więc pojechałam, torbę spakował na ostatni gwizdek.
Szczęśliwego rozwiązania 💛 -
GosiaK wrote:A no jasne.. lepiej jechać i czekać niż nie daj Boże ma się coś stać..
Trzymam kciuki kochana! 🤍 dawaj znać na bieżąco.
Jak nic się nie wydarzy to leżę tu jeszcze dwa tygodnie i w 38 robimy CC, mam przyjść jeszcze ortopeda i diabetolog na konsultacje bo coś mi cukry tu wysokie wychodzą i zobaczymy. Pozdrawiam i powodzenia na wizycie ✊1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Zaba90 wrote:Jak nic się nie wydarzy to leżę tu jeszcze dwa tygodnie i w 38 robimy CC, mam przyjść jeszcze ortopeda i diabetolog na konsultacje bo coś mi cukry tu wysokie wychodzą i zobaczymy. Pozdrawiam i powodzenia na wizycie ✊Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
-
GosiaK wrote:Trzymam kciuki żeby wszystko wyszło dobrze i mała siedziała jak najdłużej 🤍
A Ty jak sie czujesz? Doc Brazert prosił o sms co jakiś czas jak sytuacja, opieka tu jest bardzo dobra 🙂1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
Zaba90 wrote:A Ty jak sie czujesz? Doc Brazert prosił o sms co jakiś czas jak sytuacja, opieka tu jest bardzo dobra 🙂
Trochę ciśnienie mi świruje, doc mi mówił, że tak 135/85 powinno być max a mi czasami przekracza o kilka..Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:Dzisiaj się nachodziłam i ledwo żyję 😅 Zostało mi 5 tygodni do planowanego porodu.. torba niespakowana.. ale zrobię to w tym tygodniu bo mam wizytę w poniedziałek i MUSZĘ to ogarnąć do poniedziałku.
Trochę ciśnienie mi świruje, doc mi mówił, że tak 135/85 powinno być max a mi czasami przekracza o kilka..
To może mierz przez dobę co 2 h mi tak doktor zalecił taki mini profil zrobić jak miałam okresowo przekroczenia ale na szczęście później się uspokoiło tym bardziej, że ciśnieniem nigdy nic nie wiadomo kiedy wyszczeli1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
Zaba90 wrote:To może mierz przez dobę co 2 h mi tak doktor zalecił taki mini profil zrobić jak miałam okresowo przekroczenia ale na szczęście później się uspokoiło tym bardziej, że ciśnieniem nigdy nic nie wiadomo kiedy wyszczeli
A Ty jak się czujesz? Jak mała?Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:Sprawdzam dwa razy dziennie. Ostatnio przed wizytą sprawdzałam raz dziennie a po wizycie dwa razy rano i wieczorem. Wysyłałam mu wczoraj właśnie zdjęcie jak wyglądają pomiary ale kazał obserwować jeszcze. Zobaczymy co w poniedziałek powie.
A Ty jak się czujesz? Jak mała?
Ja powiem Ci fizycznie 💩 moja dietę bezglutenową tutaj szla... trafił ale na szczęście od niedawna jest bar i mają dobre posiłki tak chodzę na dobre kanapki i ciepłą herbatę też jest takie stoisko a to zawsze inaczej smakuje, dzisiaj był odwiedzić mnie synek, łezki poleciały ale świetnie sobie dają radę, muszą, za dużo nie chodzę ze względu na kręgosłup i miednice, Blanka dobrze, dzisiaj długo pod ktg leżałam, zobaczymy.1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
Zaba90 wrote:Ja powiem Ci fizycznie 💩 moja dietę bezglutenową tutaj szla... trafił ale na szczęście od niedawna jest bar i mają dobre posiłki tak chodzę na dobre kanapki i ciepłą herbatę też jest takie stoisko a to zawsze inaczej smakuje, dzisiaj był odwiedzić mnie synek, łezki poleciały ale świetnie sobie dają radę, muszą, za dużo nie chodzę ze względu na kręgosłup i miednice, Blanka dobrze, dzisiaj długo pod ktg leżałam, zobaczymy.Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
-
GosiaK wrote:Ja dzisiaj się wzięłam za pakowanie torby i marnie mi to idzie. 🫣 Ale.. zaczęłam więc już jest dobrze.
Powiem Ci, że do pierwszego porodu też mi jakoś nie szło to pakowanie, teraz miałam z tyłu głowy, że mam tyle a tyle czasu bo jak wróci Antoś to się tym zajmie🙉 a najbardziej lubi moje kosmetyki, grzebać w kremach, wyciągać moje szminka raz się cały umalował 🤣1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
Zaba90 wrote:Powiem Ci, że do pierwszego porodu też mi jakoś nie szło to pakowanie, teraz miałam z tyłu głowy, że mam tyle a tyle czasu bo jak wróci Antoś to się tym zajmie🙉 a najbardziej lubi moje kosmetyki, grzebać w kremach, wyciągać moje szminka raz się cały umalował 🤣
A jak Ci ogólnie szła dieta w ciąży, mam jakiś kryzys 🙈 ostatnio słuchałam wywiadu Profesor Kardiologi co się zajmuję zagadnieniami zakrzepowo - zatorowymi i mówiła o znoszeniu stanu zapalnego u osób z chorobami reumatologicznymi u których ryzyko powikłań zakrzepowych jest większe, że już ten element zmniejsza ryzyko tych powikłań jak i o innych dietach przeciwzapalnych, wiadomo to tylko jeden z elementów leczenia.Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Alicjaaa wrote:A jak Ci ogólnie szła dieta w ciąży, mam jakiś kryzys 🙈 ostatnio słuchałam wywiadu Profesor Kardiologi co się zajmuję zagadnieniami zakrzepowo - zatorowymi i mówiła o znoszeniu stanu zapalnego u osób z chorobami reumatologicznymi u których ryzyko powikłań zakrzepowych jest większe, że już ten element zmniejsza ryzyko tych powikłań jak i o innych dietach przeciwzapalnych, wiadomo to tylko jeden z elementów leczenia.
Już przed ciąża byłam na diecie no nie będę ukrywać początkowo było ciężko tym bardziej, że mój mąż po miesiącu się poddał tym bardziej, że muszę mieć urozmaicone posiłki, pod tym względem lekko zazdroszczę mojej koleżance co może jeść pod rząd np kanapki na śniadanie czy owsianki później już się tak przyzwyczaiłam, że jak jesteśmy w gościach i coś tam skubne to tak wiesz, jedynie koszty trzeba się liczyć, że nie są małe1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
Zaba90 wrote:Powiem Ci, że do pierwszego porodu też mi jakoś nie szło to pakowanie, teraz miałam z tyłu głowy, że mam tyle a tyle czasu bo jak wróci Antoś to się tym zajmie🙉 a najbardziej lubi moje kosmetyki, grzebać w kremach, wyciągać moje szminka raz się cały umalował 🤣Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
-
Zaba90 wrote:Już przed ciąża byłam na diecie no nie będę ukrywać początkowo było ciężko tym bardziej, że mój mąż po miesiącu się poddał tym bardziej, że muszę mieć urozmaicone posiłki, pod tym względem lekko zazdroszczę mojej koleżance co może jeść pod rząd np kanapki na śniadanie czy owsianki później już się tak przyzwyczaiłam, że jak jesteśmy w gościach i coś tam skubne to tak wiesz, jedynie koszty trzeba się liczyć, że nie są małe
Dzięki no nic zobaczymy 🙂Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕