Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia9305 wrote:ZuzaMaruda u Ciebie który to już tydzień?🙂 My mamy 28 tc czas tak zasuwa , że masakra 🙈
Dziewczyny potrzebuje pomocy. Drugi miesiąc nie mogę sobie poradzić z bakteriami e.coli - już 3 antybiotyk. Dr wspominał że ciężko to zwalczyć ale ja mam taki problem pierwszy raz w życiu,a boję się że zaraz szyjka mi się zacznie skracać a teraz z bąblem na pokładzie nie ma opcji leżenia. -
ZuzaMaruda wrote:My mamy 17tc😃 myślałam że drugi trymestr będzie łaskawy a ja co drugi dzień nie mam siły na nic 😂
Dziewczyny potrzebuje pomocy. Drugi miesiąc nie mogę sobie poradzić z bakteriami e.coli - już 3 antybiotyk. Dr wspominał że ciężko to zwalczyć ale ja mam taki problem pierwszy raz w życiu,a boję się że zaraz szyjka mi się zacznie skracać a teraz z bąblem na pokładzie nie ma opcji leżenia.
Przed ciążą walczyłam około dwa lata mając nawrotowe infekcje 🙈 jak nie grzybica to e coli i inne paciorkowce , spróbuj vivomix albo jakiś inny prebiotyki z dużą ilością szczepów do tego albo colostrum /maślan sodu laktoferyna plus kiszonki /zakwas z buraka niestety w ciąży jest to bardzo częste moja koleżanka przez pół ciąży z tym walczyła 🙈 -
ZuzaMaruda wrote:My mamy 17tc😃 myślałam że drugi trymestr będzie łaskawy a ja co drugi dzień nie mam siły na nic 😂
Dziewczyny potrzebuje pomocy. Drugi miesiąc nie mogę sobie poradzić z bakteriami e.coli - już 3 antybiotyk. Dr wspominał że ciężko to zwalczyć ale ja mam taki problem pierwszy raz w życiu,a boję się że zaraz szyjka mi się zacznie skracać a teraz z bąblem na pokładzie nie ma opcji leżenia.
Z infekcjami nie pomogą ,ale ostatnio też mam lekkie zmęczenie plus już mi weszło zasapanie przy podstawowych czynnościach .Jeszcze zdecydowaliśmy , że bliźniaki nie pójdą do przedszkolaka od marca to by było samobójstwo u nas jak syn kończy chorować zaczyna córka albo odwrotnie do tego noworodek to sobie nawet tego nie wyobrażam 🤪 Też mi się ostatnio szyjka skróciła,ale doktor mówił, że po 30 tygodniu zaczyna się skracać fizjologicznie przygotowanie do porodu na chwilę obecną wszystko w normie tylko teraz mam być wcześniej na wizycie u mnie też inna sytuacja jak doborze pamiętam nizyu Ciebie,ale damy rade 💪💪20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Ewelinamala wrote:PaulinaP jeżeli nie znajdziesz innej potrzebującej na prolutex to ja chętnie odkupie doc mówił, że po pierwszych prenatalnych odstawiamy . Jesteś z Poznania?
Jasne Priv06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
Gosia9305 wrote:Ojej też kiedyś zaliczyłam placka zimą przed galerią u mnie najgorsza była pierwsza noc ani nr lewym boku ani prawym ani prosto wszystko ciągnęło następnego dnia o dziwo już było całkiem ok .
Byłam na USG brzucha na szczęście wszystko ok nic nie złamałam maści działają więc podchodzimy do transferu -
ZuzaMaruda u mnie w ciąży z córką non stop jakąś infekcja niestety w ciąży jesteśmy podatne na te infekcje do leczenia antybiotykami warto dołączyć dopochwowo i doustnie prebiotyki ,ale dobrej jakości z dużą ilością szczepów i zakwaszać organizm nie zjem koszonej kapusty więc piłam sok ekologiczny z niej albo z koszonych ogórków / pomidorów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada, 11:49
2021. Zosia 💛
2023 Ignacy 💙 -
Część dziewczyny.
Mam pytanie leczę się u doc B na Polnej nie byłam na Ułańskiej jestem po udanym transferze i bym chciała prowadzić dalej ciąże u doktora prywatnie moje pytanie czy jak jesteście po transferach to piszecie do doktora w celu umówienia wizyty czy na Ułańską z góry dziękuję za odpowiedź .Pozdrawiam .AgnieszkaB lubi tę wiadomość
-
agatkaagatka wrote:Część dziewczyny.
Mam pytanie leczę się u doc B na Polnej nie byłam na Ułańskiej jestem po udanym transferze i bym chciała prowadzić dalej ciąże u doktora prywatnie moje pytanie czy jak jesteście po transferach to piszecie do doktora w celu umówienia wizyty czy na Ułańską z góry dziękuję za odpowiedź .Pozdrawiam .
Jedna ciąża po ivf ,dwie naturalne w tym obecna po ciąży z ivf pisać do doktora bezpośrednio kwestia leków itd ewentualnie można się zapisać do dr Trzcińskiego jak termin odległy na pierwszą wizytę ogarnia wszystkie leki itd pracuje z doktorem w centrum teraz w ciąży naturalnej właśnie na pierwszej wizycie jak czekałam na termin u doc B byłam u dr Trzcińskiego .Jeszcze jest z centrum dr Joanna Wrotyńska -Barczyńska mnie osobiście do siebie nie przekonała,ale to osobiste wybory w razie w. Jeszcze dwa różnie mamy doświadczenia moja koleżanka ma ogromny strach przed lekarzami i w takim wypadku doc B polecił jej dr Meller na zastępczą wizytę jak czekała za terminem .Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada, 18:40
agatkaagatka lubi tę wiadomość
2021. Zosia 💛
2023 Ignacy 💙 -
AgnieszkaB wrote:Jedna ciąża po ivf ,dwie naturalne w tym obecna po ciąży z ivf pisać do doktora bezpośrednio kwestia leków itd ewentualnie można się zapisać do dr Trzcińskiego jak termin odległy na pierwszą wizytę ogarnia wszystkie leki itd pracuje z doktorem w centrum teraz w ciąży naturalnej właśnie na pierwszej wizycie jak czekałam na termin u doc B byłam u dr Trzcińskiego .Jeszcze jest z centrum dr Joanna Wrotyńska -Barczyńska mnie osobiście do siebie nie przekonała,ale to osobiste wybory w razie w. Jeszcze dwa różnie mamy doświadczenia moja koleżanka ma ogromny strach przed lekarzami i w takim wypadku doc B polecił jej dr Meller na zastępczą wizytę jak czekała za terminem .
Dziękuję za odpowiedź ! Dr Trzcińskiego znam więc tym bardziej super jeżeli jest również taka opcja. -
agatkaagatka wrote:Część dziewczyny.
Mam pytanie leczę się u doc B na Polnej nie byłam na Ułańskiej jestem po udanym transferze i bym chciała prowadzić dalej ciąże u doktora prywatnie moje pytanie czy jak jesteście po transferach to piszecie do doktora w celu umówienia wizyty czy na Ułańską z góry dziękuję za odpowiedź .Pozdrawiam .
Tak po ivf to najlepiej pisać bezpośrednio do doc ja tak robiłam 🙂 -
Manka wrote:Tak Jeszcze chciałam się podpytać dJa koleżanki wiecie jakie doc ma zdanie odnośnie zabezpieczeń szyjki zabiegowo w jakich sytuacjach ? Wiem, że to wszystko indywidualne kwestie.
Orientacyjnie jeżeli jest pacjentka po porodzie przedwczesnym z powodu niewydolności szyjki np w 22 tc i tej ciąży nie udało się wyratować to w kolejnej jest to wskazanie do założenia szwu profilaktycznie dokładnie nie pamiętam po pierwszym trymestrze kilka takich przedwczesnych porodów klasyfikuje do założenia taśmy .Jeżeli udało się założyć np szew ratunkowy i ciąża została donoszona wyratowana to w kolejnej ciąży z reguły jest obserwacja i ewentualne ponowne założenie szwu czy krążka.Tutaj też doktor mówił , że nawet jak jest sytuacja , że w jednej ciąży był zakładany szew ratunkowy np w 25 tc nie znaczy , że w kolejnej będzie powtórka sytuacji miał takie pacjentki gdzie szyjka trzymała do samego porodu tutaj ma wpływ wiele czynników hormony ,zabiegi, forma porodu przy sn było 10 cm rozwarcia i też ta szyjka jest już inna ogólnie szyjka to jest jeden z bardziej nieprzewidywalnych aspektów ciąży wiem po sobie poprzednia ciąża szyjka bez problemów natomiast w tej jestem po założeniu szwu 🙈 sytuacja całkowicie odwrotna.Manka lubi tę wiadomość
-
MuminkAa wrote:Orientacyjnie jeżeli jest pacjentka po porodzie przedwczesnym z powodu niewydolności szyjki np w 22 tc i tej ciąży nie udało się wyratować to w kolejnej jest to wskazanie do założenia szwu profilaktycznie dokładnie nie pamiętam po pierwszym trymestrze kilka takich przedwczesnych porodów klasyfikuje do założenia taśmy .Jeżeli udało się założyć np szew ratunkowy i ciąża została donoszona wyratowana to w kolejnej ciąży z reguły jest obserwacja i ewentualne ponowne założenie szwu czy krążka.Tutaj też doktor mówił , że nawet jak jest sytuacja , że w jednej ciąży był zakładany szew ratunkowy np w 25 tc nie znaczy , że w kolejnej będzie powtórka sytuacji miał takie pacjentki gdzie szyjka trzymała do samego porodu tutaj ma wpływ wiele czynników hormony ,zabiegi, forma porodu przy sn było 10 cm rozwarcia i też ta szyjka jest już inna ogólnie szyjka to jest jeden z bardziej nieprzewidywalnych aspektów ciąży wiem po sobie poprzednia ciąża szyjka bez problemów natomiast w tej jestem po założeniu szwu 🙈 sytuacja całkowicie odwrotna.
Dziękuje ! U mnie dopiero pierwszy trymestr i pierwsza ciąża nic nie wiem w tym temacie a koleżance każdy lekarz mówi co innego ........ -
Manka wrote:Dziękuje ! U mnie dopiero pierwszy trymestr i pierwsza ciąża nic nie wiem w tym temacie a koleżance każdy lekarz mówi co innego ........
Co do pierwszej ciąży bo tak się odniosłam do kolejnych jakie zabezpieczenie to tak jak dr mi mówił jak zaczęły się problemy z szyjką wszystko zależy od sytuacji jakie tempo skracania czy leżenie pomaga jest rozwarcie /nie ma czy szyjka twarda / miękka jak są skurcze to nie można zakładać szwu bo to jest zbyt ryzykowne najpierw trzeba wyciszyć który tydzień ciąży szew też tylko można założyć do pewnego tygodnia bo potem jest za duże ryzyko przebicia błon . -
ZuzaMaruda ja również z tym walczę w pierwszej ciąży jak i teraz.Do antybiotyku biorę doustny i dopochwowy prebiotyk plus kiszonki chociaż w pierwszej ciąży nawet jak udało się wyleczyć w końcu to na samej końcówce wróciła.Jeszcze biorę Laktoferyne ,ale to mam w witaminach dla kobiet w ciąży.Po ciąży przeszło.
ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
-
MuminkAa wrote:Co do pierwszej ciąży bo tak się odniosłam do kolejnych jakie zabezpieczenie to tak jak dr mi mówił jak zaczęły się problemy z szyjką wszystko zależy od sytuacji jakie tempo skracania czy leżenie pomaga jest rozwarcie /nie ma czy szyjka twarda / miękka jak są skurcze to nie można zakładać szwu bo to jest zbyt ryzykowne najpierw trzeba wyciszyć który tydzień ciąży szew też tylko można założyć do pewnego tygodnia bo potem jest za duże ryzyko przebicia błon .
Dzięki! I wszystkiego dobregoMuminkAa lubi tę wiadomość
-
Manka wrote:Jeszcze mam do Was takie pytanie czy udzielacie się na forach ciążowych?Tak z Waszego doświadczenia.
Miałam podobny dylemat w pierwszej ciąży,ale ostatecznie się nie udzielałam i w tej też tego nie robię kazda ma innego lekarza inne zdanie to u mnie wprowadzało dodatkowy stres kiedyś dr mi odpowiedział na jedno z moich zadanych pytań, że taka jego rola aby zapobiegać w porę a nie po fakcie stwierdzić, że no trzeba było .To mi wystarczyło.Jak coś to pisze do dr i z nim konsultuje .To oczywiście moje zdanie i podejście.Manka lubi tę wiadomość
-
Manka wrote:Jeszcze mam do Was takie pytanie czy udzielacie się na forach ciążowych?Tak z Waszego doświadczenia.
Hmm szczerze nigdy się nad tym nie zastanawiałam teraz nie mam czasu w poprzedniej ciąży nie czułam potrzeby 🤷 jak coś to pytałam dr albo z koleżankami co też prowadziły ciąże u dr pytałam o jakiegoś lekarza np diabetologa itd .
Tutaj też indywidualna sprawa dla jednych takie fora są super wsparciem , wymianą doświadczeń ja jakoś nigdy nie czułam potrzeby .Manka lubi tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡