Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia9305 wrote:Hmm szczerze nigdy się nad tym nie zastanawiałam teraz nie mam czasu w poprzedniej ciąży nie czułam potrzeby 🤷 jak coś to pytałam dr albo z koleżankami co też prowadziły ciąże u dr pytałam o jakiegoś lekarza np diabetologa itd .
Tutaj też indywidualna sprawa dla jednych takie fora są super wsparciem , wymianą doświadczeń ja jakoś nigdy nie czułam potrzeby .
Podczas starań sporo czytałam głównie pierwsze strony wątków miesięcznych o badaniach ,suplementach tak jak piszesz z jednej strony takie fora dużo dają tym bardziej jak dana osoba nie ma nikogo z otoczenia z kim może porozmawiać na tematy niepłodności itd też są różni lekarze z drugiej strony sama miałam taką sytuacje na grupie FB z moimi wynikami badań jak się rzuciły komentarze co powinnam zrobić ,czego nie powinnam a ,że to źle itd dlatego już podchodzę z dystansem do tego wszystkiego -
ZOSIA92 wrote:ZuzaMaruda ja również z tym walczę w pierwszej ciąży jak i teraz.Do antybiotyku biorę doustny i dopochwowy prebiotyk plus kiszonki chociaż w pierwszej ciąży nawet jak udało się wyleczyć w końcu to na samej końcówce wróciła.Jeszcze biorę Laktoferyne ,ale to mam w witaminach dla kobiet w ciąży.Po ciąży przeszło.
-
Manka wrote:Podczas starań sporo czytałam głównie pierwsze strony wątków miesięcznych o badaniach ,suplementach tak jak piszesz z jednej strony takie fora dużo dają tym bardziej jak dana osoba nie ma nikogo z otoczenia z kim może porozmawiać na tematy niepłodności itd też są różni lekarze z drugiej strony sama miałam taką sytuacje na grupie FB z moimi wynikami badań jak się rzuciły komentarze co powinnam zrobić ,czego nie powinnam a ,że to źle itd dlatego już podchodzę z dystansem do tego wszystkiego
Każda z nas ma inne oczekiwania ,inne emocje ,odczuwanie ,czytanie różnych doświadczeń i nasze emocje z tym związane i sama zadecydować co będzie dla mnie dobre 🙂 ja nie czytamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia, 13:28
-
Co do tych kiszonek coś musi być na rzeczy kilka lat temu wpadłam w błędne koło infekcji intymnych jak nie grzybica to e coli i inne ,leki dopochwowe ,antybiotyki albo nie pomagały ewentualnie na chwile dopiero jak włączyłam diete eliminacja cukru codziennie kiszonki ,cynamon ,kurkuma ,imbir ,prebiotyki jakie było moje zdziwienie posiewy zaczęły wychodzić czyste.Jako wspomaganie do leków też uważam , że to super rozwiązanie .Ciekawa jestem jak teraz w ciąży będzie z infekcjami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 07:56
ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
-
agatkaagatka wrote:Co do tych kiszonek coś musi być na rzeczy kilka lat temu wpadłam w błędne koło infekcji intymnych jak nie grzybica to e coli i inne ,leki dopochwowe ,antybiotyki albo nie pomagały ewentualnie na chwile dopiero jak włączyłam diete eliminacja cukru codziennie kiszonki ,cynamon ,kurkuma ,imbir ,prebiotyki jakie było moje zdziwienie posiewy zaczęły wychodzić czyste.Jako wspomaganie do leków też uważam , że to super rozwiązanie .Ciekawa jestem jak teraz w ciąży będzie z infekcjami.
ZOSIA92 lubi tę wiadomość
-
ZuzaMaruda wrote:Właśnie doktor wczoraj zalecił mi ograniczenie cukru bo powiedziała że to pożywka dla bakterii. Będzie ciężko bo uwielbiam słodkie ale nie mam wyjścia 😉
Niestety to też była moja słabość szczególnie ciasta 🙈,ale po czasie nawet przyzwyczaiłam się do tych słodyczy bez cukru vege i teraz oboje z mężem jesteśmy fanami zamiast czekolady 🙈ZOSIA92 lubi tę wiadomość
-
Może którejś się przyda jestem świeżo po drugich badaniach prenatalnych u doc Agata Szpera i polecam badanie dokładne doc Iciek też dokładny i w ogóle ,ale jednak u Pani doktor czułam się lepiej .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 12:34
ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny macie do polecenia jakieś filmy na Netflix? Teraz ostatnie dwa tygodnie muszę więcej leżeć i nie mogę jakoś sobie dobrać Matki Pingwinów obejrzane ,Morderczynie ,Prawnik z Lincolna,teraz chyba świąteczne . Jakiś lekki serial .Sporo osób mi poleca Szaleństwo ,Rojst ,ale to mnie jakoś nie wciąga nic a nic .
-
MuminkAa wrote:Dziewczyny macie do polecenia jakieś filmy na Netflix? Teraz ostatnie dwa tygodnie muszę więcej leżeć i nie mogę jakoś sobie dobrać Matki Pingwinów obejrzane ,Morderczynie ,Prawnik z Lincolna,teraz chyba świąteczne . Jakiś lekki serial .Sporo osób mi poleca Szaleństwo ,Rojst ,ale to mnie jakoś nie wciąga nic a nic .
Nie jestem ja bieżąco z nowościami ,ale filmy warte zobaczenia dla mnie to Niewybaczalne ,Rodzinne Rewolucje i Zabójczy Rejs. -
ZOSIA92 wrote:Gosia chciałam sie podpytać jednej rzeczy do tej pory nie miałam potrzeby kontaktu SMS z doc A.G ,ale teraz zaczynam przygodę z insuliną i muszę mu wysłać wyniki cukrów są jakieś szczególne pory w których najlepiej się kontaktować?
Tak często nie mam potrzeby się kontaktować SMS mam założony od początku sensor i jak dobieraliśmy dawki insuliny to pisałam teraz kazał się odezwać po 30 tc muszę dokładnie sprawdzić kiedy bo mówił , że cukrzycą może zacząć "szaleć" i będzie potrzebna zmiana dawek insuliny było coś związane z łożyskiem tak ogarniamy na wizytach co do pory to obojętnie jedynie czasami trzeba ponowić pytanie czy przypomnieć się kilka razy w SMS to mieć na uwadze jeżeli chodzi o kontakt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 21:21
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Gosia9305 wrote:Tak często nie mam potrzeby się kontaktować SMS mam założony od początku sensor i jak dobieraliśmy dawki insuliny to pisałam teraz kazał się odezwać po 30 tc muszę dokładnie sprawdzić kiedy bo mówił , że cukrzycą może zacząć "szaleć" i będzie potrzebna zmiana dawek insuliny było coś związane z łożyskiem tak ogarniamy na wizytach co do pory to obojętnie jedynie czasami trzeba ponowić pytanie czy przypomnieć się kilka razy w SMS to mieć na uwadze jeżeli chodzi o kontakt.
Ok dziękuje 🙂