X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Manka Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Hmm szczerze nigdy się nad tym nie zastanawiałam teraz nie mam czasu w poprzedniej ciąży nie czułam potrzeby 🤷 jak coś to pytałam dr albo z koleżankami co też prowadziły ciąże u dr pytałam o jakiegoś lekarza np diabetologa itd .

Tutaj też indywidualna sprawa dla jednych takie fora są super wsparciem , wymianą doświadczeń ja jakoś nigdy nie czułam potrzeby .

Podczas starań sporo czytałam głównie pierwsze strony wątków miesięcznych o badaniach ,suplementach tak jak piszesz z jednej strony takie fora dużo dają tym bardziej jak dana osoba nie ma nikogo z otoczenia z kim może porozmawiać na tematy niepłodności itd też są różni lekarze z drugiej strony sama miałam taką sytuacje na grupie FB z moimi wynikami badań jak się rzuciły komentarze co powinnam zrobić ,czego nie powinnam a ,że to źle itd dlatego już podchodzę z dystansem do tego wszystkiego

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    ZuzaMaruda ja również z tym walczę w pierwszej ciąży jak i teraz.Do antybiotyku biorę doustny i dopochwowy prebiotyk plus kiszonki chociaż w pierwszej ciąży nawet jak udało się wyleczyć w końcu to na samej końcówce wróciła.Jeszcze biorę Laktoferyne ,ale to mam w witaminach dla kobiet w ciąży.Po ciąży przeszło.
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Co prawda biorę probiotyki do ustne i dopochwowe ale średnio pomagają ale jeszcze spróbuję kiszonek 😉

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Co prawda biorę probiotyki do ustne i dopochwowe ale średnio pomagają ale jeszcze spróbuję kiszonek 😉

To oby te kiszonki coś pomogły u mnie się sprawdzają 🙂

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Podczas starań sporo czytałam głównie pierwsze strony wątków miesięcznych o badaniach ,suplementach tak jak piszesz z jednej strony takie fora dużo dają tym bardziej jak dana osoba nie ma nikogo z otoczenia z kim może porozmawiać na tematy niepłodności itd też są różni lekarze z drugiej strony sama miałam taką sytuacje na grupie FB z moimi wynikami badań jak się rzuciły komentarze co powinnam zrobić ,czego nie powinnam a ,że to źle itd dlatego już podchodzę z dystansem do tego wszystkiego

Każda z nas ma inne oczekiwania ,inne emocje ,odczuwanie ,czytanie różnych doświadczeń i nasze emocje z tym związane i sama zadecydować co będzie dla mnie dobre 🙂 ja nie czytam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia, 13:28

• Maleszczescie Maleszczescie Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przypadkiem weszłam na forum .

ZuzaMaruda ♥️♥️♥️ kciuki za dalszy szczęśliwy rozwój.

Dżoni serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i Jagody jeżeli jeszcze kiedyś wyjdziesz i przeczytasz 🙂

• Maleszczescie Maleszczescie Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia i AgnieszkaB ♥️,♥️

Gosia9305, AgnieszkaB lubią tę wiadomość

• Manka Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie na spokojnie przemyśle sobie temat forum ciążowego jeszcze raz dzięki za odpowiedzi 🙂

Gosia9305, AgnieszkaB lubią tę wiadomość

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleszczescie Maleszczescie wrote:
    Gosia i AgnieszkaB ♥️,♥️

Dziękuje!

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • agatkaagatka Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych kiszonek coś musi być na rzeczy kilka lat temu wpadłam w błędne koło infekcji intymnych jak nie grzybica to e coli i inne ,leki dopochwowe ,antybiotyki albo nie pomagały ewentualnie na chwile dopiero jak włączyłam diete eliminacja cukru codziennie kiszonki ,cynamon ,kurkuma ,imbir ,prebiotyki jakie było moje zdziwienie posiewy zaczęły wychodzić czyste.Jako wspomaganie do leków też uważam , że to super rozwiązanie .Ciekawa jestem jak teraz w ciąży będzie z infekcjami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 07:56

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka wrote:
    Co do tych kiszonek coś musi być na rzeczy kilka lat temu wpadłam w błędne koło infekcji intymnych jak nie grzybica to e coli i inne ,leki dopochwowe ,antybiotyki albo nie pomagały ewentualnie na chwile dopiero jak włączyłam diete eliminacja cukru codziennie kiszonki ,cynamon ,kurkuma ,imbir ,prebiotyki jakie było moje zdziwienie posiewy zaczęły wychodzić czyste.Jako wspomaganie do leków też uważam , że to super rozwiązanie .Ciekawa jestem jak teraz w ciąży będzie z infekcjami.
    Właśnie doktor wczoraj zalecił mi ograniczenie cukru bo powiedziała że to pożywka dla bakterii. Będzie ciężko bo uwielbiam słodkie ale nie mam wyjścia 😉

ZOSIA92 lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 grudnia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Właśnie doktor wczoraj zalecił mi ograniczenie cukru bo powiedziała że to pożywka dla bakterii. Będzie ciężko bo uwielbiam słodkie ale nie mam wyjścia 😉

Niestety to też była moja słabość szczególnie ciasta 🙈,ale po czasie nawet przyzwyczaiłam się do tych słodyczy bez cukru vege i teraz oboje z mężem jesteśmy fanami zamiast czekolady 🙈

ZOSIA92 lubi tę wiadomość

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może którejś się przyda jestem świeżo po drugich badaniach prenatalnych u doc Agata Szpera i polecam badanie dokładne doc Iciek też dokładny i w ogóle ,ale jednak u Pani doktor czułam się lepiej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 12:34

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie do polecenia jakieś filmy na Netflix? Teraz ostatnie dwa tygodnie muszę więcej leżeć i nie mogę jakoś sobie dobrać Matki Pingwinów obejrzane ,Morderczynie ,Prawnik z Lincolna,teraz chyba świąteczne . Jakiś lekki serial .Sporo osób mi poleca Szaleństwo ,Rojst ,ale to mnie jakoś nie wciąga nic a nic .

Wysłany: 5 grudnia, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Dziewczyny macie do polecenia jakieś filmy na Netflix? Teraz ostatnie dwa tygodnie muszę więcej leżeć i nie mogę jakoś sobie dobrać Matki Pingwinów obejrzane ,Morderczynie ,Prawnik z Lincolna,teraz chyba świąteczne . Jakiś lekki serial .Sporo osób mi poleca Szaleństwo ,Rojst ,ale to mnie jakoś nie wciąga nic a nic .

Nie jestem ja bieżąco z nowościami ,ale filmy warte zobaczenia dla mnie to Niewybaczalne ,Rodzinne Rewolucje i Zabójczy Rejs.

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka wrote:
    Nie jestem ja bieżąco z nowościami ,ale filmy warte zobaczenia dla mnie to Niewybaczalne ,Rodzinne Rewolucje i Zabójczy Rejs.

Dzięki ! Ja też nie lubię takich ciężkich filmów i wielo sezonowych

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Dzięki ! Ja też nie lubię takich ciężkich filmów i wielo sezonowych

Zależy jaką lubisz tematyke w wolnych chwilach wciągam Lucyfer w Garniturach .Polskie mnie nie wciągają nie mam nic do polecenia.

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia chciałam sie podpytać jednej rzeczy do tej pory nie miałam potrzeby kontaktu SMS z doc A.G ,ale teraz zaczynam przygodę z insuliną i muszę mu wysłać wyniki cukrów są jakieś szczególne pory w których najlepiej się kontaktować?

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Gosia chciałam sie podpytać jednej rzeczy do tej pory nie miałam potrzeby kontaktu SMS z doc A.G ,ale teraz zaczynam przygodę z insuliną i muszę mu wysłać wyniki cukrów są jakieś szczególne pory w których najlepiej się kontaktować?

Tak często nie mam potrzeby się kontaktować SMS mam założony od początku sensor i jak dobieraliśmy dawki insuliny to pisałam teraz kazał się odezwać po 30 tc muszę dokładnie sprawdzić kiedy bo mówił , że cukrzycą może zacząć "szaleć" i będzie potrzebna zmiana dawek insuliny było coś związane z łożyskiem tak ogarniamy na wizytach co do pory to obojętnie jedynie czasami trzeba ponowić pytanie czy przypomnieć się kilka razy w SMS to mieć na uwadze jeżeli chodzi o kontakt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 21:21

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Tak często nie mam potrzeby się kontaktować SMS mam założony od początku sensor i jak dobieraliśmy dawki insuliny to pisałam teraz kazał się odezwać po 30 tc muszę dokładnie sprawdzić kiedy bo mówił , że cukrzycą może zacząć "szaleć" i będzie potrzebna zmiana dawek insuliny było coś związane z łożyskiem tak ogarniamy na wizytach co do pory to obojętnie jedynie czasami trzeba ponowić pytanie czy przypomnieć się kilka razy w SMS to mieć na uwadze jeżeli chodzi o kontakt.

Ok dziękuje 🙂

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 6 grudnia, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wesołych 🧑‍🎄🧑‍🎄

OlgaW, Patisonek 25 lubią tę wiadomość

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ