X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 6 grudnia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do filmów mnie ostatnio wciągnął Obserwator wieczorami jak dzieci śpią i nie zasnę .

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • OlgaW Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Poznania wiecie gdzie zrobię badanie hormonów w niedziele ? To będzie max dzień cyklu przed wizytą u doktora a dzisiaj i jutro niestety nie mam możliwości 🫤

• agatkaagatka Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    Dziewczyny z Poznania wiecie gdzie zrobię badanie hormonów w niedziele ? To będzie max dzień cyklu przed wizytą u doktora a dzisiaj i jutro niestety nie mam możliwości 🫤

W niedzielę robią na Polnej ,ale to w przypadku ivf tak jest zamknięte ,bhcg badałam na Wrzoska szpital też jest możliwość Certus Grunwaldzka tylko lepiej przedzwonić i się dopytać co do hormonów.

• OlgaW Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka wrote:
    W niedzielę robią na Polnej ,ale to w przypadku ivf tak jest zamknięte ,bhcg badałam na Wrzoska szpital też jest możliwość Certus Grunwaldzka tylko lepiej przedzwonić i się dopytać co do hormonów.

O to super akurat będziemy na Lutyckiej u dziadków a to niedaleko u mnie na wiosce tylko w wybrane dni tygodnia robią hormony 🫤

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również wesołych Mikołajek 🌲🌲❄️❄️

Dominikaaa, Manka lubią tę wiadomość

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak samopoczucie przed porodem trzeciego bobasa?

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Gosia jak samopoczucie przed porodem trzeciego bobasa?

Ostatnio jakoś o tym nie myślę 🤣 żyje z dnia na dzień chociaż już zaraz 30 tydzień i defakto jeszcze dobre dwa miesiące ostatnio byliśmy w gościach u koleżanki co ma trzy dziewczyny sama też ma dwie siostry dużo rozmawialiśmy zobaczymy co nam życie przyniesie u nich też to się zmienia jak w kalejdoskopie teraz 5 latka i 2 latka jak są razem w domu to istny armagedon spokojniej jest jak zostanie z czteromiesiecznym bobasem i albo 5 latka albo 2 latka jedno pewne będzie się działo 🙈 a jak Wy sobie radzicie?

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Ostatnio jakoś o tym nie myślę 🤣 żyje z dnia na dzień chociaż już zaraz 30 tydzień i defakto jeszcze dobre dwa miesiące ostatnio byliśmy w gościach u koleżanki co ma trzy dziewczyny sama też ma dwie siostry dużo rozmawialiśmy zobaczymy co nam życie przyniesie u nich też to się zmienia jak w kalejdoskopie teraz 5 latka i 2 latka jak są razem w domu to istny armagedon spokojniej jest jak zostanie z czteromiesiecznym bobasem i albo 5 latka albo 2 latka jedno pewne będzie się działo 🙈 a jak Wy sobie radzicie?

U nas właśnie też różnie chociaż teraz nawet nam się udało wyjechać w góry na Mikołajki i jest całkiem ok jest też moja koleżanka z dziećmi .Pierwszy okres po powrocie był najgorszy starsze dzieci w tym okresie potrzebują bardzo dużo uwagi przez nową sytuację mi się nadal zdarza pomylić dziewczynki 🙈jak coś robię w pędzie ,ale już widać coraz bardziej , że mają inne charaktery itd mimo że jednojajowe to dwa osobne byty .

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:

To najpierw moja kolej do rozpakowania za ponad dwa tygodnie ściągnięcie szwu w 37 tc i doktor mówił,że raczej będzie szybka akcja więc się tak nastawiam , że już zostanę w szpitalu na poród.

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za polecajki filmów

• Manka Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    To najpierw moja kolej do rozpakowania za ponad dwa tygodnie ściągnięcie szwu w 37 tc i doktor mówił,że raczej będzie szybka akcja więc się tak nastawiam , że już zostanę w szpitalu na poród.

Mnie czekają pierwsze prenatalne chociaż robiliśmy Nifty Pro wyszło wszystko dobrze 🙂

ZOSIA92, MuminkAa, OlgaW, Gosia9305 lubią tę wiadomość

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 12 grudnia, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po prawie 3 latach nieobecności na forum :) trochę wypadłam z temu przez te 3 lata podobno nie ma głupich pytań więc zaryzykuję :) :
    - jak obecnie (po wprowadzeniu przez rząd finansowania in vitro) wygląda sprawa płatności. Wizyty w gabinecie dr są płatne bo są prywatne to oczywista oczywistość a co z pozostałymi kosztami?
    Pierwszą procedurę pokrywalisny 100% z własnej kieszeni, ponieważ nie byliśmy i nie jesteśmy mieszkańcami Poznania ani Wielkopolski i żadne refundacje, nawet częściowe nam nie przysługiwały. Jak wygląda to obecnie?
    - czy po wejściu programu w życie przechowywanie obecnie zamrożonych zarodków nadal wymaga opłaty rocznej czy pokrywa je „państwo”?

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Witam po prawie 3 latach nieobecności na forum :) trochę wypadłam z temu przez te 3 lata podobno nie ma głupich pytań więc zaryzykuję :) :
    - jak obecnie (po wprowadzeniu przez rząd finansowania in vitro) wygląda sprawa płatności. Wizyty w gabinecie dr są płatne bo są prywatne to oczywista oczywistość a co z pozostałymi kosztami?
    Pierwszą procedurę pokrywalisny 100% z własnej kieszeni, ponieważ nie byliśmy i nie jesteśmy mieszkańcami Poznania ani Wielkopolski i żadne refundacje, nawet częściowe nam nie przysługiwały. Jak wygląda to obecnie?
    - czy po wejściu programu w życie przechowywanie obecnie zamrożonych zarodków nadal wymaga opłaty rocznej czy pokrywa je „państwo”?

Witaj sikorka 🙂 w tym niestety nie pomogę

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 13 grudnia, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:

Część nie wiem jak z mrożeniem i opłatami jak są już zarodki z poprzedniej,ale sam transfer ,wizyty monitorujące do transferu ,bhcg,hormony badania to wszystko jest finansowane .Jeżeli mowa o procedurze od początku to również procedura z monitorowaniem ,badaniem hormonów w tym estradiol ,transfer jest finansowane i przechowywanie zarodków również.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia, 09:46

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 13 grudnia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:
    Część nie wiem jak z mrożeniem i opłatami jak są już zarodki z poprzedniej,ale sam transfer ,wizyty monitorujące do transferu ,bhcg,hormony badania to wszystko jest finansowane .Jeżeli mowa o procedurze od początku to również procedura z monitorowaniem ,badaniem hormonów w tym estradiol ,transfer jest finansowane i przechowywanie zarodków również.

Czyli ponosimy tylko koszta z Ułańskiej? Ile obecnie kosztuje wizyta u doktora?

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 13 grudnia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:

Co do ceny to szczerze nie pamiętam🙈 ile dokładnie wynosiła przed tymi ciążowymi ,ale tak od 400 do 500 zł z cytologią płynna trzeba liczyć też zależy co jest robione .Co do ceny to trochę zależy yeztod badań jakie są zlecane na Ułańskiej pomijam te wirusologiczne .Ale w ogólnym skrócie tak koszty z Ułańskiej.

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:

Płaciłam ostatnio 450 zł za wizytę ale tak jak pisała PaulinaP wszystko jest zależne czy będą robione dodatkowo badania

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka co tam u Ciebie?

Nas ostatnio dopadło jakieś przeziębienie u mnie skończyło się antybiotykiem ,ale na szczęście już wychodzimy na prostą.

MuminkAa lubi tę wiadomość

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Muminka co tam u Ciebie?

Nas ostatnio dopadło jakieś przeziębienie u mnie skończyło się antybiotykiem ,ale na szczęście już wychodzimy na prostą.

Jeszcze kilka dni w piątek idę na planowe przyjęcie do szpitala i prawdopodobnie drugiego maluszka przywitamy w święta 🎁🧑‍🎄

Zdrówka życzę .Ostatnio miała do mnie przyjechać bratowa ,siostra aby dzieci też się pobawiły,ale właśnie jak nie jelitówka ,angina to zapalenie płuc, przeziębienia ciągle coś.

Gosia9305 lubi tę wiadomość

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Jeszcze kilka dni w piątek idę na planowe przyjęcie do szpitala i prawdopodobnie drugiego maluszka przywitamy w święta 🎁🧑‍🎄

Zdrówka życzę .Ostatnio miała do mnie przyjechać bratowa ,siostra aby dzieci też się pobawiły,ale właśnie jak nie jelitówka ,angina to zapalenie płuc, przeziębienia ciągle coś.

To super szczęśliwego rozwiązania i w takim razie najpiękniejszego prezentu pod choinkę 🧑‍🎄

‹‹ 526 527 528 529 530
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ