Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
OlgaW wrote:Dziewczyny z Poznania wiecie gdzie zrobię badanie hormonów w niedziele ? To będzie max dzień cyklu przed wizytą u doktora a dzisiaj i jutro niestety nie mam możliwości 🫤
W niedzielę robią na Polnej ,ale to w przypadku ivf tak jest zamknięte ,bhcg badałam na Wrzoska szpital też jest możliwość Certus Grunwaldzka tylko lepiej przedzwonić i się dopytać co do hormonów. -
agatkaagatka wrote:W niedzielę robią na Polnej ,ale to w przypadku ivf tak jest zamknięte ,bhcg badałam na Wrzoska szpital też jest możliwość Certus Grunwaldzka tylko lepiej przedzwonić i się dopytać co do hormonów.
O to super akurat będziemy na Lutyckiej u dziadków a to niedaleko u mnie na wiosce tylko w wybrane dni tygodnia robią hormony 🫤 -
Gosia jak samopoczucie przed porodem trzeciego bobasa?2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Dominikaaa wrote:Gosia jak samopoczucie przed porodem trzeciego bobasa?
Ostatnio jakoś o tym nie myślę 🤣 żyje z dnia na dzień chociaż już zaraz 30 tydzień i defakto jeszcze dobre dwa miesiące ostatnio byliśmy w gościach u koleżanki co ma trzy dziewczyny sama też ma dwie siostry dużo rozmawialiśmy zobaczymy co nam życie przyniesie u nich też to się zmienia jak w kalejdoskopie teraz 5 latka i 2 latka jak są razem w domu to istny armagedon spokojniej jest jak zostanie z czteromiesiecznym bobasem i albo 5 latka albo 2 latka jedno pewne będzie się działo 🙈 a jak Wy sobie radzicie?20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Gosia9305 wrote:Ostatnio jakoś o tym nie myślę 🤣 żyje z dnia na dzień chociaż już zaraz 30 tydzień i defakto jeszcze dobre dwa miesiące ostatnio byliśmy w gościach u koleżanki co ma trzy dziewczyny sama też ma dwie siostry dużo rozmawialiśmy zobaczymy co nam życie przyniesie u nich też to się zmienia jak w kalejdoskopie teraz 5 latka i 2 latka jak są razem w domu to istny armagedon spokojniej jest jak zostanie z czteromiesiecznym bobasem i albo 5 latka albo 2 latka jedno pewne będzie się działo 🙈 a jak Wy sobie radzicie?
U nas właśnie też różnie chociaż teraz nawet nam się udało wyjechać w góry na Mikołajki i jest całkiem ok jest też moja koleżanka z dziećmi .Pierwszy okres po powrocie był najgorszy starsze dzieci w tym okresie potrzebują bardzo dużo uwagi przez nową sytuację mi się nadal zdarza pomylić dziewczynki 🙈jak coś robię w pędzie ,ale już widać coraz bardziej , że mają inne charaktery itd mimo że jednojajowe to dwa osobne byty .2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Gosia9305 wrote:Ostatnio jakoś o tym nie myślę 🤣 żyje z dnia na dzień chociaż już zaraz 30 tydzień i defakto jeszcze dobre dwa miesiące ostatnio byliśmy w gościach u koleżanki co ma trzy dziewczyny sama też ma dwie siostry dużo rozmawialiśmy zobaczymy co nam życie przyniesie u nich też to się zmienia jak w kalejdoskopie teraz 5 latka i 2 latka jak są razem w domu to istny armagedon spokojniej jest jak zostanie z czteromiesiecznym bobasem i albo 5 latka albo 2 latka jedno pewne będzie się działo 🙈 a jak Wy sobie radzicie?
To najpierw moja kolej do rozpakowania za ponad dwa tygodnie ściągnięcie szwu w 37 tc i doktor mówił,że raczej będzie szybka akcja więc się tak nastawiam , że już zostanę w szpitalu na poród. -
MuminkAa wrote:To najpierw moja kolej do rozpakowania za ponad dwa tygodnie ściągnięcie szwu w 37 tc i doktor mówił,że raczej będzie szybka akcja więc się tak nastawiam , że już zostanę w szpitalu na poród.
✊
Mnie czekają pierwsze prenatalne chociaż robiliśmy Nifty Pro wyszło wszystko dobrze 🙂ZOSIA92, MuminkAa, OlgaW, Gosia9305 lubią tę wiadomość
-
Witam po prawie 3 latach nieobecności na forum trochę wypadłam z temu przez te 3 lata podobno nie ma głupich pytań więc zaryzykuję :
- jak obecnie (po wprowadzeniu przez rząd finansowania in vitro) wygląda sprawa płatności. Wizyty w gabinecie dr są płatne bo są prywatne to oczywista oczywistość a co z pozostałymi kosztami?
Pierwszą procedurę pokrywalisny 100% z własnej kieszeni, ponieważ nie byliśmy i nie jesteśmy mieszkańcami Poznania ani Wielkopolski i żadne refundacje, nawet częściowe nam nie przysługiwały. Jak wygląda to obecnie?
- czy po wejściu programu w życie przechowywanie obecnie zamrożonych zarodków nadal wymaga opłaty rocznej czy pokrywa je „państwo”?28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Witam po prawie 3 latach nieobecności na forum trochę wypadłam z temu przez te 3 lata podobno nie ma głupich pytań więc zaryzykuję :
- jak obecnie (po wprowadzeniu przez rząd finansowania in vitro) wygląda sprawa płatności. Wizyty w gabinecie dr są płatne bo są prywatne to oczywista oczywistość a co z pozostałymi kosztami?
Pierwszą procedurę pokrywalisny 100% z własnej kieszeni, ponieważ nie byliśmy i nie jesteśmy mieszkańcami Poznania ani Wielkopolski i żadne refundacje, nawet częściowe nam nie przysługiwały. Jak wygląda to obecnie?
- czy po wejściu programu w życie przechowywanie obecnie zamrożonych zarodków nadal wymaga opłaty rocznej czy pokrywa je „państwo”?
Witaj sikorka 🙂 w tym niestety nie pomogę20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
***Sikorka*** wrote:Witam po prawie 3 latach nieobecności na forum trochę wypadłam z temu przez te 3 lata podobno nie ma głupich pytań więc zaryzykuję :
- czy po wejściu programu w życie przechowywanie obecnie zamrożonych zarodków nadal wymaga opłaty rocznej czy pokrywa je „państwo”?
Część nie wiem jak z mrożeniem i opłatami jak są już zarodki z poprzedniej,ale sam transfer ,wizyty monitorujące do transferu ,bhcg,hormony badania to wszystko jest finansowane .Jeżeli mowa o procedurze od początku to również procedura z monitorowaniem ,badaniem hormonów w tym estradiol ,transfer jest finansowane i przechowywanie zarodków również.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia, 09:46
***Sikorka*** lubi tę wiadomość
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
PaulinaP wrote:Część nie wiem jak z mrożeniem i opłatami jak są już zarodki z poprzedniej,ale sam transfer ,wizyty monitorujące do transferu ,bhcg,hormony badania to wszystko jest finansowane .Jeżeli mowa o procedurze od początku to również procedura z monitorowaniem ,badaniem hormonów w tym estradiol ,transfer jest finansowane i przechowywanie zarodków również.
Czyli ponosimy tylko koszta z Ułańskiej? Ile obecnie kosztuje wizyta u doktora?28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Czyli ponosimy tylko koszta z Ułańskiej? Ile obecnie kosztuje wizyta u doktora?
Co do ceny to szczerze nie pamiętam🙈 ile dokładnie wynosiła przed tymi ciążowymi ,ale tak od 400 do 500 zł z cytologią płynna trzeba liczyć też zależy co jest robione .Co do ceny to trochę zależy yeztod badań jakie są zlecane na Ułańskiej pomijam te wirusologiczne .Ale w ogólnym skrócie tak koszty z Ułańskiej.06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
***Sikorka*** wrote:Czyli ponosimy tylko koszta z Ułańskiej? Ile obecnie kosztuje wizyta u doktora?
Płaciłam ostatnio 450 zł za wizytę ale tak jak pisała PaulinaP wszystko jest zależne czy będą robione dodatkowo badaniaStarania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Gosia9305 wrote:Muminka co tam u Ciebie?
Nas ostatnio dopadło jakieś przeziębienie u mnie skończyło się antybiotykiem ,ale na szczęście już wychodzimy na prostą.
Jeszcze kilka dni w piątek idę na planowe przyjęcie do szpitala i prawdopodobnie drugiego maluszka przywitamy w święta 🎁🧑🎄
Zdrówka życzę .Ostatnio miała do mnie przyjechać bratowa ,siostra aby dzieci też się pobawiły,ale właśnie jak nie jelitówka ,angina to zapalenie płuc, przeziębienia ciągle coś.Gosia9305 lubi tę wiadomość
-
MuminkAa wrote:Jeszcze kilka dni w piątek idę na planowe przyjęcie do szpitala i prawdopodobnie drugiego maluszka przywitamy w święta 🎁🧑🎄
Zdrówka życzę .Ostatnio miała do mnie przyjechać bratowa ,siostra aby dzieci też się pobawiły,ale właśnie jak nie jelitówka ,angina to zapalenie płuc, przeziębienia ciągle coś.
To super szczęśliwego rozwiązania i w takim razie najpiękniejszego prezentu pod choinkę 🧑🎄20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡