X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka powodzenia ✊

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też jakieś przeziębienie dopadło na szczęście w miarę szybko przeszło .

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa już coraz bliżej szczęśliwego rozwiązania 🎁🧑‍🎄🍀🌲

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki 🙂

Dzisiaj mam ostatnią wizytę chociaż doktor już kazał mieć ze sobą torbę do szpitala w razie w więc zobaczymy 🙂

• Martaa5 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was robiła test Sanco? Jestem po in vitro i docent zaleca żeby zrobić. Czytałam trochę o tym i sama nie wiem więcej osób chyba poleca test Nifty

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa5 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was robiła test Sanco? Jestem po in vitro i docent zaleca żeby zrobić. Czytałam trochę o tym i sama nie wiem więcej osób chyba poleca test Nifty

Co zrobisz będzie dobrze .Ja robiłam Nifty Pro .Docent nie miał z tym problemu też wskazywał na Sanco .Sanco i Nifty wykrywają te same wady . Podstawowe i te Pro rozszerzone.

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa5 wrote:

Ja robiłam Nifty .Nifty Pro są popularne bardziej niż Sanco ponieważ dużo się o nich mówi czy to w internecie różne fora są w modzie ,ale z medycznego punktu widzenia nie ma różnicy czy Nifty ,Sanco ,Nifty Pro ,Sanco Plus .Jeszcze możesz sobie doczytać ,ale jak sprawdzałam to Sanco Plus a Nifty Pro dokładnie takie same wady wykrywają nie wiem jak ta wersja podstawowa bo nie sprawdzałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia, 11:22

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • agatkaagatka Debiutantka

Wysłany: 17 grudnia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa5 wrote:

Ja co prawda dopiero będę ,ale Sanco .Rozmawiałam z koleżankami i jedna robiła Nifty ,drugą Sanco kolejna hormony .

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam Sanco bo tak naprawdę dr polecał i się nie wdawałam w szczegóły 😉 Panie pobierają je odrazu z pierwszym badaniem prenatalnym.

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa5 wrote:

W każdej ciąży robiliśmy tym razem Sanco poprzednio Nifty .

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam Nifty Pro ,ale na Ułańskiej Nifty i Sanco są preferowane wola wyboru .

Ostatnie dwa dni w domu udało się donosić kolejną ciążę 🎊🎊🎊🎊

ZuzaMaruda, Gosia9305, Ewelinamala lubią tę wiadomość

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:

Gratulacje 💖

To jestem następna kolejce już 32 tydzień 🙈

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:

Gratulacje !!! Szczęśliwego rozwiązania 🎁🎁

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Ewelinamala Debiutantka

Wysłany: 18 grudnia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z takim pytaniem czy macie jakieś sprawdzone sposoby na bóle głowy w ciąży?

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinamala wrote:
    Dziewczyny ja z takim pytaniem czy macie jakieś sprawdzone sposoby na bóle głowy w ciąży?

Witajcie bezsenne noce

Patentów jako takich nie mam ,sen ,woda ,spacer mi najbardziej pomagały takie żelowe kompresy nie pamiętam nazwy jak znajdę to napisze.

Ewelinamala lubi tę wiadomość

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to były okłady Nexcare dostępne np w Gemini albo takie żelowe co są w Rossmanie

Ewelinamala lubi tę wiadomość

• Ewelinamala Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Witajcie bezsenne noce

Patentów jako takich nie mam ,sen ,woda ,spacer mi najbardziej pomagały takie żelowe kompresy nie pamiętam nazwy jak znajdę to napisze.

Dzięki u mnie przed ciążą jedna tabletka ibupromu i po sprawie teraz nie można ,paracetamol mi nic nie pomaga ani na ból ani na gorączkę

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa szczęśliwego i szybkiego 😉 rozwiązania ✊

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu głowy nawadnianie te 3 litra dziennie u mnie sen działa regenerująco ,kąpiel i spacer.

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • GosiaK Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam Nifty Pro bo miałam jakiś spory rabat. Już nie pamiętam jaki. Przyjechała Pani do domu pobrać próbkę, przed 1 prenatalnymi miałam już wyniki z niskim ryzykiem każdej trisomii. Po 1 prenatalnych a właściwie po PAPPA wyszło wysokie ryzyko t21. Bardzo mnie to przeraziło ale wspólnie z docentem Brazertem i dr Ićkiem zdecydowaliśmy, że nie będziemy robić amniopunkcji. Zdrowy roczny synek ;)

Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
‹‹ 526 527 528 529 530
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ