X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Maja93 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Też to kiedyś piłam u mnie najlepiej było z sokiem ananasowym z Lidla faktycznie jest to bardzo słabe w smaku .

Kciuki za przyrosty bety ✊

O dzięki to spróbuje z tym teraz piłam z jabłkowym i tak średnio .Wczoraj nawet pisałam do doc czy mogę już to odstawić,ale jakoś trzeba dać rade 💪

ZOSIA92 lubi tę wiadomość

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Gosia czy masz jakieś zdrowe słodkie przekąski po których nie wywala Ci cukru ? Myślę w kontekście świat u mnie jedynie dobra kaloria nie powoduje skoku cukru czy dużego wzrostu ,ciasto ,ale robione z fasoli ,sernik z dyni .

Część 🙂 Napisze Ci popołudniem moje przykłady .Ostatnio jak rozmawiałam z doc G to mówił , że dieta w cukrzycy ma być przyjemnością i np na sernik gotowany na parze mogę sobie pozwolić w Święta i też właśnie będę taki robiła.

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • OlgaW Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Gosia czy masz jakieś zdrowe słodkie przekąski po których nie wywala Ci cukru ? Myślę w kontekście świat u mnie jedynie dobra kaloria nie powoduje skoku cukru czy dużego wzrostu ,ciasto ,ale robione z fasoli ,sernik z dyni .

Przyjmij proszę zaproszenie do przyjaciółek . Wyślę Ci na priv moje zamienniki może a nóż coś się przyda

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    Przyjmij proszę zaproszenie do przyjaciółek . Wyślę Ci na priv moje zamienniki może a nóż coś się przyda

Z chęcią, przyjęłam 🙂

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja93 wrote:
    O dzięki to spróbuje z tym teraz piłam z jabłkowym i tak średnio .Wczoraj nawet pisałam do doc czy mogę już to odstawić,ale jakoś trzeba dać rade 💪

Przerobiłam wiele soków 🙈 ten mi jako jedyny najbardziej podszedł z medarginem

• Manka Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Dzisiaj w 37 +1 zwolniłam brzuszek ♥️któraś z dziewczyn może przejąć 🍀

Korzystając z okazji również życzę wszystkiego dobrego z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia 🌲🌲🧑‍🎄

Gratulacje 🎉🎉

• Manka Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja93 kciuki za przyrosty bhcg . Mam już 14 tc tak naprawdę dopiero od kilku dni poczułam ten luz doc też mówił, że szampana dopiero otworzymy po 12 tc 🙂

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:

Korzystając z okazji również życzę wszystkiego dobrego z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia 🌲🌲🧑‍🎄

Moje gratulacje dużo zdrówka

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po długiej przerwie .Tak weszłam zobaczyć co słychać temat starań już mamy zamknięty .

Muminka gratulacje ♥️

Zdrowych ,rodzinnych spokojnych Świąt 🌲🌲

Gosia9305, AniaAniaAnia🙂🙂🙂 lubią tę wiadomość

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia92 wysłałam zaproszenie na priv będzie mi łatwiej mam to od dietetyczki ,ale obłędne jest własnej roboty ferrero z mąki migdałowej u mnie właśnie nie podnosi cukru i też szybkie w przygotowaniu .

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Zosia92 wysłałam zaproszenie na priv będzie mi łatwiej mam to od dietetyczki ,ale obłędne jest własnej roboty ferrero z mąki migdałowej u mnie właśnie nie podnosi cukru i też szybkie w przygotowaniu .

Przyjęłam 🙂 właśnie też myślę o wizycie tylko patrząc na terminy to dobry miesiąc czy nawet dłużej się czeka do tych najbardziej polecanych .

• Maja93 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Maja93 kciuki za przyrosty bhcg . Mam już 14 tc tak naprawdę dopiero od kilku dni poczułam ten luz doc też mówił, że szampana dopiero otworzymy po 12 tc 🙂

Dziękuję 🙂 Nie nastawiam się na nic zobaczymy jak to dalej będzie chociaż myślę pozytywnie.

Manka lubi tę wiadomość

• Manka Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2024, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:

Mogę również poprosić o przepisy na priv ? Jak coś też mogę się podzielić swoimi korzystam z kilku e boków jak jeść smacznie ,ale bez cukru .Zawsze dobrze wprowadzić coś nowego .

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:

Gratulacje !Pozdrawiam

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia92 zapodasz z jakiej strony czy książki ten przepis na sernik dyniowy ? Może być też na priv 🙂 Niedawno robiłam pistacjowe serniczki lodowe i jakoś mi bardziej smakuje niż te standardowe ciasta i się zastanawiam czy się nie przestawić 🙈

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Mogę również poprosić o przepisy na priv ? Jak coś też mogę się podzielić swoimi korzystam z kilku e boków jak jeść smacznie ,ale bez cukru .Zawsze dobrze wprowadzić coś nowego .
    Jasne

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2024, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Zosia92 zapodasz z jakiej strony czy książki ten przepis na sernik dyniowy ? Może być też na priv 🙂 Niedawno robiłam pistacjowe serniczki lodowe i jakoś mi bardziej smakuje niż te standardowe ciasta i się zastanawiam czy się nie przestawić 🙈

Priv aby tutaj nie zaśmiecać

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam wiele radości, ciepła i miłości. Niech wigilijny wieczór przyniesie pokój i harmonię, a blask choinki oświetli drogę do spełnienia marzeń zwłaszcza tych najskrytszych
    o których często nie mówimy głośno 🥰
    Życzę Wam, aby każda chwila tych świąt była przepełniona serdecznością,
    a Nowy Rok obfitował w zdrowie, szczęście i miłość. Odpocznijcie w tym czasie i spędźcie ten czas z najbliższymi ❤️ Ściskam Was mocno😘

OlgaW, Gosia9305, AgnieszkaB, AniaAniaAnia🙂🙂🙂, Dominikaaa lubią tę wiadomość

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji ⏳️
  • OlgaW Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny również pięknych Świąt Bożego Narodzenia 🎁

Patisonek 25, AniaAniaAnia🙂🙂🙂, Dominikaaa lubią tę wiadomość

• OlgaW Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja93 kciuki za przyrosty bety 💪

‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ