Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
ZOSIA92 wrote:Priv aby tutaj nie zaśmiecać
Dzięki 🙂2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Zaba90 wrote:Też po moich dzieciach to widzę 🙈 Ostatnio segregowałam noworodkowe rzeczy wszystko do wydania chcę wrócić na stałe do zawodu i łezka się zakręciła jakie te dzieci były malusie .
Ja często wieczorem oglądam zdjęcia jak był malutki i łezki lecą..Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:Ja do pracy wracam 20.01 a Aleksander do żłobka od 2.01 na adaptacje. Boję się ale.. jakoś to będzie. 🥺
Ja często wieczorem oglądam zdjęcia jak był malutki i łezki lecą..
Początki mogą być ciężkie,ale z czasem będzie coraz lepiej chociaż to bardzo indywidualne i wszystko zależy od danego maluszka więc i od samego początku może być super.1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Maja93 wrote:Dziewczyny czy orientuje się któraś z Was gdzie zbadam z okresie świątecznym bhcg ? Ostatecznie mogę jutro ,ale nie wiem jak ten przyrost będzie a nie chce w Święta doktorowi zawracać głowy .
Dzisiaj zapewne w Cerusie na Grunwaldzkiej gdzie mają dyżur internisty 24 h na dobe.Jak w HCP to nie wiem .Co do badania bhcg nie wiem kiedy ostatnio była mi doc jak pierwsze przyrosty były ok to już potem zlecił po 5 dniach i później dłużej więc nie musi być tak co dwa dni .Wiadomo jak Tobie lekarz nie zalecił inaczej . -
Dotipik wrote:Cześć Pacjentki Doktora:) byłam w tamtym tyg u Doktora, bardzo fajny, miły i naprawdę wydaje się porządnym czlowiekiem:)
Tak doc jako jeden z nielicznych lekarzy w sensie wiem , że jest też wielu innych zdaje sobie sprawę, że w ciąży podejmuje decyzje za dwa życia przed ciążą, że w jego rękach jest zdrowie i życie pacjentki jak nie jest w stanie w czymś pomóc to wysyła do innych odpowiednich lekarzy -
Dotipik wrote:Cześć Pacjentki Doktora:) byłam w tamtym tyg u Doktora, bardzo fajny, miły i naprawdę wydaje się porządnym czlowiekiem:)
Ja też jestem zadowolona z wizyty. Kolejną mam w poniedziałek z wynikami badań 🤗Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
Patisonek 25 wrote:Ja też jestem zadowolona z wizyty. Kolejną mam w poniedziałek z wynikami badań 🤗
Prywatne badania czy już w ramach refundacji? Można wiedzieć jakie badania macie zalecone?. Też niedługo soe wybieramy do doc B i chciałbym wiedzieć jeżeli to nie problem... -
ZOSIA92 wrote:Dzisiaj zapewne w Cerusie na Grunwaldzkiej gdzie mają dyżur internisty 24 h na dobe.Jak w HCP to nie wiem .Co do badania bhcg nie wiem kiedy ostatnio była mi doc jak pierwsze przyrosty były ok to już potem zlecił po 5 dniach i później dłużej więc nie musi być tak co dwa dni .Wiadomo jak Tobie lekarz nie zalecił inaczej .
Dzięki! Dzisiaj sobie wszystko ogarnęłam jeszcze raz mam oznaczyć bhcg i umawiać się na wizyte. -
Goździk2024 wrote:Prywatne badania czy już w ramach refundacji? Można wiedzieć jakie badania macie zalecone?. Też niedługo soe wybieramy do doc B i chciałbym wiedzieć jeżeli to nie problem...
Ja przed klasyfikacja miałam dorobić inne hormony ,kariotypy ,badania na trombofilia polecam zrobić jeżeli jeszcze nie masz to oczywiście prywatnie ja miałam, ferrytyny,samo miano przeciwciał ANA ,homocysteina krzywa glukozowa /insulinowa też sporo indywidualnie zależy od danej pary .W ramach refundacji to później hormony podczas stymulacji wirusowe badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2024, 19:52
Dominikaaa lubi tę wiadomość
-
Goździk2024 wrote:Prywatne badania czy już w ramach refundacji? Można wiedzieć jakie badania macie zalecone?. Też niedługo soe wybieramy do doc B i chciałbym wiedzieć jeżeli to nie problem...
Prywatne badania. Miałam zlecone TSH,FSH,FT4,LH,
DHEA-S,17OH-P,PRL,SHBG,TESTOSTERON, ESTRADIOL,AMH. Miałam sporo też innych naszych wyników badań, typu kariotypy, trombofilia, kiry, immunofenotyp. Teraz jadę z tymi co napisałam i nowymi zaleceniami od immunologa. Po Nowym Roku doc mówił że weźmie nas na Polną i idziemy w kierunku ivf.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2024, 16:21
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:Prywatne badania. Miałam zlecone TSH,FSH,FT4,LH,
DHEA-S,17OH-P,PRL,SHBG,TESTOSTERON, ESTRADIOL,AMH. Miałam sporo też innych naszych wyników badań, typu kariotypy, trombofilia, kiry, immunofenotyp. Teraz jadę z tymi co napisałam i nowymi zaleceniami od immunologa. Po Nowym Roku doc mówił że weźmie nas na Polną i idziemy w kierunku ivf.
Trzymam kciuki za wizyte 🍀 Ja już odliczam dni do Nowego Roku aby pójść się zapisać bo u mnie klasyfikacja to już będzie tylko formalność.Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
OlgaW wrote:Trzymam kciuki za wizyte 🍀 Ja już odliczam dni do Nowego Roku aby pójść się zapisać bo u mnie klasyfikacja to już będzie tylko formalność.
Nie dziękuję. Mam nadzieję że mi w pon na wizycie doc też powie żeby po Nowym Roku się zapisać na kwalifikującą, więc zapewne spotkamy się na korytarzach 😁Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
ZOSIA92 wrote:Gosia jak tam na końcówce ?
Wszystko dobrze 🙂 Już jestem spakowana jednak siadam fizycznie wszystko mnie już męczy o dziwo w tej ciąży szybciej niż jak byłam z bliźniakami 🙈 czekam na 30 grudnia i wizytę zobaczymy będzie równo 34 tc .A Ty jak ?ZOSIA92 lubi tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Gosia9305 wrote:Wszystko dobrze 🙂 Już jestem spakowana jednak siadam fizycznie wszystko mnie już męczy o dziwo w tej ciąży szybciej niż jak byłam z bliźniakami 🙈 czekam na 30 grudnia i wizytę zobaczymy będzie równo 34 tc .A Ty jak ?
Na chwilę obecną również wszystko dobrze dostałam pozwolenie na wypad z góry więc jedziemy troche odpocząć 🙂