X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Jeszcze w szpitalu wychodzimy najprawdopodobniej we wtorek czekamy jeszcze na jeden wynik bo był wysyłkowy ,ale stabilnie 🙂🙂

♥️

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Ja się muszę poprawić w tych cenach przepraszam napisałam o innych wydatkach już mi glowa siada w ciąży tak jak ostatnio zostawiam kluczyki w drzwiach i jeżdżę okrężnymi trasami bo zapominam skręcić czy coś 🙈 .Sama dieta pudełkową miesięcznie to koszt 1500 a dwa tysiące plus doliczając leki i suplementy to dochodziło kolejne +/-1800 miesięcznie

Nie wiem czy u mnie to już wiekowo ,ale w tej ciąży też mam "amnezję " chciałam jeszcze zdalnie popracować ,ale poprostu wypada mi tyle informacji z głowy koniec świata 🙈

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Nie wiem czy u mnie to już wiekowo ,ale w tej ciąży też mam "amnezję " chciałam jeszcze zdalnie popracować ,ale poprostu wypada mi tyle informacji z głowy koniec świata 🙈

🙈 Moja pamięć ma się całkiem dobrze za to smaki mi się kompletnie pomieszały ostatnio na gotowałam gar rosołu i ostecznie sama z nim zostałam 🤣🤣🤣🤣 teraz jeszcze jem mniej bo żołądek mam coraz bardziej ściśnięty .

Manka lubi tę wiadomość

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Manka Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:

🙈 Często jeżdżę z nawigacją a i tak nie wiem dlaczego jadę inaczej i dopiero po czasie coś mi nie pasuje 🙈

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sobie jeszcze kupiłam białkowe drinki za dobry tydzień zaczynam 36 tydzień czyli czas kryzysu bo macica jest najwyżej i uciska na przeponę i żołądek tak mi dr polecał w ciąży z bliźniakami jak nic nie mogłam jeść ani za bardzo chodzić na szczęście to trwało około 10 dni ,ale u mnie rozwiązanie było w 38 więc defakto minęło kilka dni przed CC .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 10:00

• OlgaW Znajoma

Wysłany: 5 stycznia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa5 wrote:
    Ja jestem obstawiona progesteronem 2x prolutex, 2x cyclogest i 3razy dziennie duphaston wynosi to ok 500 zł tygodniowo

Tak z ciekawości będę liczyła wszystkie koszta od początku stymulacji po leki itd itp potem hak się uda w ciąży mało się o tym mówi a uważam , że warto aby chociaż trochę wiedzieć na jakie się nastawiać koszta . Może przyda się kiedyś innym .Wiadomo ceny się zmieniają więc tak orientacyjnie .

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAniaAnia🙂🙂🙂 wrote:
    Część.Zapisałam się na wizytę do doc też cytologia itd aby właśnie poruszyć temat jak to wygląda jeżeli mamy jeszcze zarodki więc mogę dać znać jak będę po wizycie a Ty nie będziesz miała szybciej.

Będę wdzięczna :) ja nie mam umówionej wizyty, narazie głośno myślimy :) nie wiem nawet na kiedy zaczynają się wolne terminy do doktora

AniaAniaAnia🙂🙂🙂 lubi tę wiadomość

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Będę wdzięczna :) ja nie mam umówionej wizyty, narazie głośno myślimy :) nie wiem nawet na kiedy zaczynają się wolne terminy do doktora

Ja jeszcze nie odmówiłam wizyty 8 stycznia jakbyś chciala a co do terminów to chyba wolne terminy były na koniec stycznia z tego co się orientuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 11:28

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️IVF MZ
  • Werka29 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Chcemy właśnie wybrać swoją pierwszą klinikę leczenia niepłodności i wstępnie wybraliśmy docenta Brązerta. Jednak nie mogę znaleźć informacji, jak się do niego umówić?

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już bezpieczni dalej w dwupaku w domku uff🙂

Manka, ZuzaMaruda, Patisonek 25 lubią tę wiadomość

• Manka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka29 wrote:
    Cześć!
    Chcemy właśnie wybrać swoją pierwszą klinikę leczenia niepłodności i wstępnie wybraliśmy docenta Brązerta. Jednak nie mogę znaleźć informacji, jak się do niego umówić?

Doc Brązert przyjmuje w Centrum Ułańska i tam najlepiej się do Niego umówić potem na ivf czy inseminację bierze na Polną niestety nie przyjmuje w poradni leczenia niepłodności aby można było się tak umówić na NFZ przyjmuje inna Pani doktor ,która potem dalej by kierowała np do centrum ivf gdzie jest docent . Jeżeli już wiecie, że Waszą jedyną drogą jest ivf to w takim wypadku można się umówić na pierwszą wizytę klasyfikacyjną do doktora bezpośrednio na Polnej .

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dobrze, że już w domu 🙂.Mnie na trochę odcięło,ale dopiero dzisiaj wróciliśmy z gór jutro wizyta jestem ciekawa co tam słychać.

‹‹ 533 534 535 536 537
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ