Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Patisonek 25 wrote:Ja też myślałam że immunologia to będzie ten brakujący puzelek a co się okazało poprzedni lekarz niestety nie prowadził mnie tak jak powinien i dużo bagatelizował.. trzymam kciuki
Również powodzenia 🙂
Niestety dzisiaj jest coraz mniej lekarzy którzy poprostu zapoznają się z dokumentacją medyczną pacjenta , przeglądają wyniki itd kiedyś przed doktorem chodziłam do takiego lekarza co jak przyszłam z pełną dokumentacją to praktycznie nic nie zobaczył zalecił jakiś ogólny standardowy schemat więc poprostu podziękowałam i wyszłam,ale byłam w takim szoku . -
Dziewczynka wrote:Również powodzenia 🙂
Niestety dzisiaj jest coraz mniej lekarzy którzy poprostu zapoznają się z dokumentacją medyczną pacjenta , przeglądają wyniki itd kiedyś przed doktorem chodziłam do takiego lekarza co jak przyszłam z pełną dokumentacją to praktycznie nic nie zobaczył zalecił jakiś ogólny standardowy schemat więc poprostu podziękowałam i wyszłam,ale byłam w takim szoku .
Oj tak to prawda . Poprzedni lekarz tak po łepkach przeglądał wyniki a jednak docent kartkę po kartce każde wyniki przejrzał, wszystko zanotował.Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
Werka29 wrote:Dziewczyny czy któraś miała robioną drożność jajowodów i może powiedzieć jaki to jest koszt lecząc się u Doktora? Wykonują to na Ułańskiej czy na Polnej? 😊
Osobiście doktor wykonuje prywatnie w gabinecie koszt nie pamiętam ,ale jest na stronie Ułańskiej może również skierować na NFZ do szpitala tylko tutaj już wykonuje ktoś inny aczkolwiek najczęściej to robią rezydenci .Rano jest przyjęcie ,badanie przed zależy od oddziału podany lek dożylnie np z ketanolem czy paracetamol potem zabierają na badanie po chwilę sobie odpoczywasz i do domu .20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
MuminkAa wrote:Gosia to już coraz bliżej rozwiązania ♥️ jak się czujesz z tą myślą? Ja niedawno rodziłam a mój drugi maluch też tak szybko rośnie za szybko 😭
Powiem Ci , że spokojna 🙈 nie wiem może mi "odbiło" 🤣🤣 .Teraz korzystam ile mogę z przymusowego leżenia i niech to trwa jak najdłużej ostatnio się śmiałam w ciąży z bliźniakami nie mogłam wytrzymać w łóżku jak miałam okresowy przymus leżenia za to teraz się tak cieszę , że mogę leżeć pachnieć i nic nie robić 🙈20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Dziewczyny fizjo-uro poszukiwany. Kogo polecacie ?
Dziś byłam u fizjo trzy mamy dokładnie u Asi ale nie skradła mojego serca a dziewczyna która się mną zajmowała w pierwszej ciąży niestety nie jest czynna zawodowo więc chętnie skorzystam z waszych polecajek 😉
Ps. Gosiu teraz czasem sobie tęsknię za leżana ciążą 😂 -
ZuzaMaruda wrote:Dziewczyny fizjo-uro poszukiwany. Kogo polecacie ?
Dziś byłam u fizjo trzy mamy dokładnie u Asi ale nie skradła mojego serca a dziewczyna która się mną zajmowała w pierwszej ciąży niestety nie jest czynna zawodowo więc chętnie skorzystam z waszych polecajek 😉
Ps. Gosiu teraz czasem sobie tęsknię za leżana ciążą 😂
😂😂
Co do fizjo serdecznie polecam Weronikę Trofimiuk ,uśmiechnięta , ludzka ,chce się do Niej chodzić bardzo motywuje dla mnie rewelacja.Chciałam rodzić SN po CC ,ale zobaczymy jak to się potoczy teraz nie mniej super mnie przygotowała.Druga jest Martyna Stanisławska tylko nie wiem czy Ona tak jak Weronika kobiety w ciąży czy bardziej po ,praca z blizną itd .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 21:22
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
ZuzaMaruda którą nie wybierzesz trafiasz dobrze.Koleżanka chodziła do Martyny i była bardzo zadowolona też zajmuje się kobietami w ciąży.Tylko z terminami wiem , że bywało ciężej tu może być minus
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 06:53
-
Gosia9305 wrote:Powiem Ci , że spokojna 🙈 nie wiem może mi "odbiło" 🤣🤣 .Teraz korzystam ile mogę z przymusowego leżenia i niech to trwa jak najdłużej ostatnio się śmiałam w ciąży z bliźniakami nie mogłam wytrzymać w łóżku jak miałam okresowy przymus leżenia za to teraz się tak cieszę , że mogę leżeć pachnieć i nic nie robić 🙈
Co za paradoks z tym leżeniem ,ale momentami też tak miałam w drugiej ciąży, że to leżenie było bardzo fajne 😂 -
Dzięki dziewczyny! Nawet Weronika się zastanawiałam bo ma bardzo dużo dobrych opinii na znanym lekarzu i przyjmuje w moich rejonach 😃
Ja mam odwrotnie po nagłej Cc teraz boję podejść się do porodu naturalnego ale wiem że z doktorem nie mam co jeszcze rozmawiać 🤣 bo dla niego to będzie stanowczo za wcześnie 😃 -
ZuzaMaruda wrote:Dzięki dziewczyny! Nawet Weronika się zastanawiałam bo ma bardzo dużo dobrych opinii na znanym lekarzu i przyjmuje w moich rejonach 😃
Ja mam odwrotnie po nagłej Cc teraz boję podejść się do porodu naturalnego ale wiem że z doktorem nie mam co jeszcze rozmawiać 🤣 bo dla niego to będzie stanowczo za wcześnie 😃
Jest super.
Oj tak w tej ciąży się nawet śmiałam, że już wiem dopiero będziemy rozmawiać jak donosimy ciąże 😃20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
MuminkAa wrote:Co za paradoks z tym leżeniem ,ale momentami też tak miałam w drugiej ciąży, że to leżenie było bardzo fajne 😂
🙂
Miałyście do szpitala spakowany laktator opinię są tak różne, że już sama nie wiem 🤷 Poprzednim razem nie miałam i nie potrafię stwierdzić czy to jest rzecz z grupy niezbędnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 09:25
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Gosia9305 wrote:🙂
Miałyście do szpitala spakowany laktator opinię są tak różne, że już sama nie wiem 🤷 Poprzednim razem nie miałam i nie potrafię stwierdzić czy to jest rzecz z grupy niezbędnych.