X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Dziewczynka Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Ja też myślałam że immunologia to będzie ten brakujący puzelek a co się okazało poprzedni lekarz niestety nie prowadził mnie tak jak powinien i dużo bagatelizował.. trzymam kciuki

Również powodzenia 🙂

Niestety dzisiaj jest coraz mniej lekarzy którzy poprostu zapoznają się z dokumentacją medyczną pacjenta , przeglądają wyniki itd kiedyś przed doktorem chodziłam do takiego lekarza co jak przyszłam z pełną dokumentacją to praktycznie nic nie zobaczył zalecił jakiś ogólny standardowy schemat więc poprostu podziękowałam i wyszłam,ale byłam w takim szoku .

• Manka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka wrote:
    Oo tego nie stosowałam może a nóż coś pomoże.

Czasami pomaga albo chociaż trochę daje ulgę

• Werka29 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś miała robioną drożność jajowodów i może powiedzieć jaki to jest koszt lecząc się u Doktora? Wykonują to na Ułańskiej czy na Polnej? 😊

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    Również powodzenia 🙂

Niestety dzisiaj jest coraz mniej lekarzy którzy poprostu zapoznają się z dokumentacją medyczną pacjenta , przeglądają wyniki itd kiedyś przed doktorem chodziłam do takiego lekarza co jak przyszłam z pełną dokumentacją to praktycznie nic nie zobaczył zalecił jakiś ogólny standardowy schemat więc poprostu podziękowałam i wyszłam,ale byłam w takim szoku .

Oj tak to prawda . Poprzedni lekarz tak po łepkach przeglądał wyniki a jednak docent kartkę po kartce każde wyniki przejrzał, wszystko zanotował.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️2025 IVF MZ
    Wizyta kwalifikacyjna ⏳️
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka29 wrote:
    Dziewczyny czy któraś miała robioną drożność jajowodów i może powiedzieć jaki to jest koszt lecząc się u Doktora? Wykonują to na Ułańskiej czy na Polnej? 😊

Osobiście doktor wykonuje prywatnie w gabinecie koszt nie pamiętam ,ale jest na stronie Ułańskiej może również skierować na NFZ do szpitala tylko tutaj już wykonuje ktoś inny aczkolwiek najczęściej to robią rezydenci .Rano jest przyjęcie ,badanie przed zależy od oddziału podany lek dożylnie np z ketanolem czy paracetamol potem zabierają na badanie po chwilę sobie odpoczywasz i do domu .

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1150 zł .

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
‹‹ 535 536 537 538 539
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ