X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • OlgaW Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek25 jak samopoczucie przed klasyfikacją?

• OlgaW Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda kiedyś chodziłam do Alicja Doła... z Fizjo trzymamy ,ale sama również dużo dobrego słyszę o Pani Weronice .

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    Patisonek25 jak samopoczucie przed klasyfikacją?

Właśnie nie wiem czy nie będę musiała przełożyć terminu bo będąc na ostatniej wizycie u doc dostałam leki na wchłonięcie torbieli i jeszcze 🐒 się nie pokazała 🤔 A jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 11:16

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji ⏳️
  • Maja93 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy której z partnerów bierze Profertil ? Mam do oddania jedno opakowanie bez 3 tabletek za dobrą czekoladę nam już się nie przyda .

• Dotipik Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja93 wrote:
    Dziewczyny czy której z partnerów bierze Profertil ? Mam do oddania jedno opakowanie bez 3 tabletek za dobrą czekoladę nam już się nie przyda .
    Ja w sumie chętnie bym wzieła:) tylko nie jestem z Poznania:) ale często jestem.

• Maja93 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Ja w sumie chętnie bym wzieła:) tylko nie jestem z Poznania:) ale często jestem.

Ok wysłałam zaproszenie jakoś się zgadamy.

• OlgaW Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Właśnie nie wiem czy nie będę musiała przełożyć terminu bo będąc na ostatniej wizycie u doc dostałam leki na wchłonięcie torbieli i jeszcze 🐒 się nie pokazała 🤔 A jak u Ciebie?

Jesteśmy na kilka dni w górach okropnie sypie śnieg ❄️❄️ aby się zresetować nabrać sił z jednej strony nie mogę się doczekać z drugiej lekki "stres" jest.Ehh zawsze coś ja liczę , że dostanę planowo miesiączkę 🙈

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    Jesteśmy na kilka dni w górach okropnie sypie śnieg ❄️❄️ aby się zresetować nabrać sił z jednej strony nie mogę się doczekać z drugiej lekki "stres" jest.Ehh zawsze coś ja liczę , że dostanę planowo miesiączkę 🙈

Super, to resetujcie sie i nabierajcie sił 😘 ja się staram nie myśleć o tym, zawsze myślałam o tym i to generowało u mnie niepotrzebny stres. U mnie z tą miesiączką to nie wiem jeszcze gdybym jutro dostała to może bym się wyrobiła do wizyty

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji ⏳️
  • ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy, a do środy nie wytrzymam do wizyt. Dziś robiłam kontrolne badanie moczu a ku mojemu zdziwieniu pojawiło się białko w moczu 15mg/dl i się na maksa zestresowałam bo internet przypisuje mi tysiące skoczeń a dr SMS nie chce terroryzować bo czuję się świetnie ale już się martwię i nie daję mi to spokoju a wiem że wy to skarbnica wiedzy. E. coli mi nie odpuszczają i jadę na już 4 antybiotyk.
    Pewnie w poniedziałek znów powtórzę badanie ale możecie mi coś powiedzieć z swojego doświadczenia co to może być.

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Dziewczyny pomocy, a do środy nie wytrzymam do wizyt. Dziś robiłam kontrolne badanie moczu a ku mojemu zdziwieniu pojawiło się białko w moczu 15mg/dl i się na maksa zestresowałam bo internet przypisuje mi tysiące skoczeń a dr SMS nie chce terroryzować bo czuję się świetnie ale już się martwię i nie daję mi to spokoju a wiem że wy to skarbnica wiedzy. E. coli mi nie odpuszczają i jadę na już 4 antybiotyk.
    Pewnie w poniedziałek znów powtórzę badanie ale możecie mi coś powiedzieć z swojego doświadczenia co to może być.

Do pewnej wartości chyba do było 20 w ciąży uznaje się za normę szczególnie na późniejszym etapie jednak nerki pracują inaczej .Najlepiej powtórzyć badanie moczu czasami jest to też błąd labolatorium czy coś..Warto mierzyć ciśnienie .Jeżeli będzie się utrzymywało to zapewne doktor dalej zleci badania typu kreatynina i dobowa zbiórka moczu na białko bo defakto to jest najważniejsze.Na chwilę obecną bym się nie martwiła szczególnie jak jest taka ilość powtórzyła jeszcze raz badanie ogólne moczu i mierzyła ciśnienie.

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:

Sama raz miałam taką wartość jak wysłałam SMS do doc z wynikiem to odpisał "Nie martwić się" miałam powtórzyć badanie moczu czy się wynik utrzymuje i działamy dalej czy właśnie jakiś błąd labolatorium . Wyszły Ci może jakieś leukocyty albo inne odchylenia?U mnie to było jednorazowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 22:51

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • OlgaW Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Super, to resetujcie sie i nabierajcie sił 😘 ja się staram nie myśleć o tym, zawsze myślałam o tym i to generowało u mnie niepotrzebny stres. U mnie z tą miesiączką to nie wiem jeszcze gdybym jutro dostała to może bym się wyrobiła do wizyty

Też mam takie postanowienie jednym razem wychodzimy innym nie 🙈.Poprostu trzymam za Nas kciuki i przesyłam wirtualnie trochę zimy ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ chociaż słyszałam, że w Poznaniu też pada śnieg.

• AniaAniaAnia🙂🙂🙂 Debiutantka

Wysłany: 12 stycznia, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:

Trzeba to poprostu obserwować czy dalej się będzie utrzymywało rosło jak będzie rosło to dobowa zbiórka moczu na białko to jest kluczowe i potem też obserwacja czy rośnie w jakim tempie czy nie ,ale to są trochę odległe metody patrząc na obecny wynik . Równie dobrze może u Ciebie to będzie fizjologiczne niektóre kobiety mają taki białkomocz w ciąży jeżeli inne parametry nerkowe ciśnienie jest dobre nie ma obrzęków.

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    Też mam takie postanowienie jednym razem wychodzimy innym nie 🙈.Poprostu trzymam za Nas kciuki i przesyłam wirtualnie trochę zimy ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ chociaż słyszałam, że w Poznaniu też pada śnieg.

Może na chłodno podejście cos wniesie i jakoś będzie nam łatwiej. Ja też trzymam kciuki🤞 co prawda nie jestem z Poznania bo mam 70 km ale u mnie śnieg jest 😶‍🌫️🥶

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji ⏳️
  • ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo dziewczyny za pomoc 😉😘
    Jutro powtórzę badania i poczekam do środy co dr powie na wizycie😉

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka wrote:
    Macie jakiś sposób na siniaki po clexanie ? Teraz nie wiem jak ja pokaże brzuch na wizycie 🙈 cały w siniakach

Mi mój hematolog/angiolog w Warszawie mówił, że niestety nie ma na to reguły jest to kwestia indywidualna też kto jakie ma predyspozycje do np powstawania siniaków jaka jest wytrzymałość małych naczyń.Niestety jedna osoba może nie mieć siniaków a kolejna robić wszystko aby nie było a i tak będą powstawały jedynie działanie objawowe zostanie typu maści na siniaki .Plus dochodzi do tego okres ciąży gdzie się zmienia układ naczyniowy i krwionośny więc też może się to wszystko nasilać.Przed ciąża można brać preparaty na uszczelnianie i wzmocnienie naczyń

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 16:28

agatkaagatka lubi tę wiadomość

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to już 36 tydzień szczęśliwego rozwiązania ✊

2020 zmiana kliniki ivf
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda u mnie było bardzo często sprawdzane białko w moczu i dobowa zbiórka ze względu na to , że jestem po masywnej zakrzepicy i miałam duże ryzyko zespołu Heelp .Takie wartości są spokojnie do obserwacji może to być stan fizjologiczny ze względu na zmiany w nerkach w ogólnym badaniu na ten jeden wynik ma wpływ sporo czynników i tak jak dziewczyny wyżej pisały najważniejsza jeżeli chodzi o białko jest jego dobowa utrata te wyniki są wiążące jeżeli chodzi o dalsze rokowania i planowanie leczenia

2020 zmiana kliniki ivf
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Gosia to już 36 tydzień szczęśliwego rozwiązania ✊

Dzięki 😘 jutro wizyta pewnie będę już wszystko wiedziała za chwile doktor idzie na urlop

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 co do laktatora nie brałam,ale miałam spakowany w razie aby mąż mógł dowieźć

‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ