X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    ZuzaMaruda u Ciebie wszystko dobrze po wizycie? Ja mam jeszcze w poniedziałek przed docenta urlopem to już będzie 37 wstępnie skierowanie do szpitala mam i zobaczymy 🙂 To już zaraz ,ale się zaczynam ekscytować
    Skierowanie ? Czyli coś wam jest czy tak zapobiegawczo?
    U nas wszystko dobrze, łożysko mam do obserwacji ale dr mówił że na podstawie jego doświadczenia będzie ok, chodź ja chciałabym mieć wskazania do cc. Przeszło mi przez myśl żeby wczoraj poruszyć ten temat ale znam dr wiem że nie z nim te numer 😃 teraz walczę o przetrwanie bo mój półtoraroczniak obudził się dziś z gorączką ale nie wygląda jak chory . Dom mi zaraz rozniesie 😂

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Skierowanie ? Czyli coś wam jest czy tak zapobiegawczo?
    U nas wszystko dobrze, łożysko mam do obserwacji ale dr mówił że na podstawie jego doświadczenia będzie ok, chodź ja chciałabym mieć wskazania do cc. Przeszło mi przez myśl żeby wczoraj poruszyć ten temat ale znam dr wiem że nie z nim te numer 😃 teraz walczę o przetrwanie bo mój półtoraroczniak obudził się dziś z gorączką ale nie wygląda jak chory . Dom mi zaraz rozniesie 😂

Widzisz ja się przygotowywałam do porodu SN a doktor ostatnio powiedział, że bezpieczniej dla nas będzie ponowne CC więc tak naprawdę wszystko może się zmienić na ostatnią chwilę.Planowe CC ma być w 39 tc ,ale doktor ma jeszcze zadecydować w 37 czy już do szpitala i końcówka tam czy będę mogła zostać w domu i będę miała zastępstwo bo akurat urlop ma doktor i tak jeszcze mam wizytę u diabetologa i zalecenia okołoporodowe .

Dużo sił dla Ciebie.Moje dzieci dzisiaj od 2 nie spały jedno poszło spać o 5 i spało do 11 drugie cały czas na chodzie od 2 i spać nie będzie 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 12:11

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszym podejściu do porodu SN mam tak dużo traumę że teraz boję się nawet podejść na samą myśl przechodzą mnie dreszcze i zawsze będę wdzięczna że mam zdrowego syna bo niestety mogło się to zupełnie inaczej skończyć.

Gosiu a mam pytanie czy jakoś szczególnie przygotujesz swoje starsze dzieci do przywitania nowego domownika w domu?

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Ja po pierwszym podejściu do porodu SN mam tak dużo traumę że teraz boję się nawet podejść na samą myśl przechodzą mnie dreszcze i zawsze będę wdzięczna że mam zdrowego syna bo niestety mogło się to zupełnie inaczej skończyć.

Gosiu a mam pytanie czy jakoś szczególnie przygotujesz swoje starsze dzieci do przywitania nowego domownika w domu?

Szczerze długo myślałam czy jakoś przygotowywać,ale po rozmowie z koleżankami stwierdziłam, że jeszcze są za małe .Jedynie czytamy książeczki o pojawieniu się bobasa .Po porodzie tutaj mnie koleżanki uczulały aby bardzo zawracać uwagę na potrzeby starszego bo w tym okresie początkowym jest bardzo wrażliwe nowa sytuacją , że mama już nie jest tylko dla mnie .Ale to też jest różnie i zależy od danego dziecko u jednej koleżanki starsza córka dwa latka na początku traktowała siostre jak poprostu bobasa (lalkę) wiesz poprostu bobo i wsio praktycznie zero zainteresowania ,ale z czasem tak około 4 miesiące pokazywała zabawki czy książeczki ,ale miała ciężki czas , że bobas nie jak widziała u mamy na rękach , że to ona chce na ręce ,U kolejnej koleżanki synek całkiem dobrze zniósł pojawienie się brata miał niecałe trzy latka.Zobaczyny jak to będzie u mnie też ten plus , że maluchy mają siebie i od początku są uczone , że mama jest dla dwójki

• Karolina9 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Dziewczyny czy któraś chodziła/chodzi do Pani dietetyk z centrum Ułańska i może kilka zdań napisać na jej temat ?
    Ja byłam w zeszłym roku ale dla mnie strata czasu. Żadnych odkrywczych zaleceń nie dostałam.

Dominikaaa lubi tę wiadomość

• OlgaW Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina9 wrote:
    Ja byłam w zeszłym roku ale dla mnie strata czasu. Żadnych odkrywczych zaleceń nie dostałam.

Dla mnie w sensie jest ok ,ale uważam , że są inne warte polecenia jak np Zuzanna Skonieczna.Iwona Stachowiak już bardziej .Martyna tak ogólnie np po ciąży ułożenie zdrowej diety jest spoko .

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny już ciąży nie planuję więc bardziej szukam to ułożenia diety jadłospisu bo brak czasu ostatnio na wymyślanie i gotowanie

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina9 wrote:

A masz jakiegoś "swojego" do polecenia?

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Szczerze długo myślałam czy jakoś przygotowywać,ale po rozmowie z koleżankami stwierdziłam, że jeszcze są za małe .Jedynie czytamy książeczki o pojawieniu się bobasa .Po porodzie tutaj mnie koleżanki uczulały aby bardzo zawracać uwagę na potrzeby starszego bo w tym okresie początkowym jest bardzo wrażliwe nowa sytuacją , że mama już nie jest tylko dla mnie .Ale to też jest różnie i zależy od danego dziecko u jednej koleżanki starsza córka dwa latka na początku traktowała siostre jak poprostu bobasa (lalkę) wiesz poprostu bobo i wsio praktycznie zero zainteresowania ,ale z czasem tak około 4 miesiące pokazywała zabawki czy książeczki ,ale miała ciężki czas , że bobas nie jak widziała u mamy na rękach , że to ona chce na ręce ,U kolejnej koleżanki synek całkiem dobrze zniósł pojawienie się brata miał niecałe trzy latka.Zobaczyny jak to będzie u mnie też ten plus , że maluchy mają siebie i od początku są uczone , że mama jest dla dwójki

Ja też specjalnie nie przygotowuje , życie po porodzie weryfikuje każde dziecko jest inne i trzeba podążać za nim .

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Manka Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja93 jak się czujesz?

• Karolina9 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    A masz jakiegoś "swojego" do polecenia?
    Nie mam. Ja byłam u Martyny na poczatku ciąży z powodu utraty wagi i dała mi jakieś tam wskazówki ale nic odkrywczego. Gotowego jadłospisu nie dostałam.

• Dziewczynka Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dietetyka również BARDZO polecam Zuzanna Słoneczna dobiera indywidualnie suplementy pod dany problem a nie w ciemno bo tak się bierze jeden z lepszych dietetyków na jakiego trafiłam a również byłam w innych miejscowościach przed przeprowadzką do Poznania.

• Maja93 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Maja93 jak się czujesz?

Ostatnio głównie śpię i słabo ,ale bobas rośnie to najważniejsze .
    A u Was jak zaraz półmetek dobrze pamiętam?

• Manka Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja93 wrote:
    Ostatnio głównie śpię i słabo ,ale bobas rośnie to najważniejsze .
    A u Was jak zaraz półmetek dobrze pamiętam?

Dokładnie 24 .0.1 będzie 20 +0 🫣🫣 nie wiem kiedy to zleciało .
    U mnie na szczęście samopoczucie na chwilę na obecną super docent ostatnio mówił , że cieszyć się jak najwięcej z takiego stanu bo niestety różnie może być.
    W takim razie odpoczywajcie i pozdrawiam 🙂

LoliM lubi tę wiadomość

• LoliM Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jeżeli idę do docenta na konsultacje to on podczas tej konsultacji przegląda tylko historię leczenia czy wykonuje także badanie usg ?

✖️oligozoospermia ciężka ⭢ suplementacja ⭢ poprawa
    ✖️fragmentacja 30 % ⭢ 12%

✖️KIR Bx: ➕2DS2; ➖2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Allo 27,6%

☑️ AMH 2,38 / jajowody drożne / ANA 2, ANA3 / homocysteina 3,8 /białko S i C / gen V i gen II / zapalenie endometrium wyleczone 2/10

IVF I mamy: ❄️5.1.1❄️5.1.1❄️5.1.1❄️6.2.1❄️4.1.1❄️4.1.1

✖️02.09.24 transfer pgta 5.1.1 💔 (cs: encorton 5 mg, clexane, prolutex, duphaston)

Doc Paśnik / dr Jarosz ( działamy wg zaleceń dr Jarosz 🙏)

11.24 Cross match 38.3% ⭢ immunosupresja equroal + encorton

✖️02.01.25 transfer pgta 4.1.1 cb 4 + 6💔 (cs: atosiban, accofil, relanium, clexane, encorton 5 mg, prolutex, duphaston, Bryophyllum)

✖️ 05.02.25 transfer 5.1.1 cb 4+3 💔(cs: accofil, relanium, clexane, encorton 10 mg, prolutex, duphaston, Bryophyllum)
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoliM wrote:
    Dziewczyny a jeżeli idę do docenta na konsultacje to on podczas tej konsultacji przegląda tylko historię leczenia czy wykonuje także badanie usg ?

Najpierw konsultacja, doc przejrzy wszystko z czym przyjdziesz a później mówi ze się badamy, pójdziesz się przygotować do łazienki i wtedy usg.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji ⏳️
  • LoliM Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Najpierw konsultacja, doc przejrzy wszystko z czym przyjdziesz a później mówi ze się badamy, pójdziesz się przygotować do łazienki i wtedy usg.

Dziękuję, bo mam obawy, że trafię do docenta w ostatnie dni miesiączki…

Allo 27,6%

☑️ AMH 2,38 / jajowody drożne / ANA 2, ANA3 / homocysteina 3,8 /białko S i C / gen V i gen II / zapalenie endometrium wyleczone 2/10

✖️02.09.24 transfer pgta 5.1.1 💔 (cs: encorton 5 mg, clexane, prolutex, duphaston)

✖️02.01.25 transfer pgta 4.1.1 cb 4 + 6💔 (cs: atosiban, accofil, relanium, clexane, encorton 5 mg, prolutex, duphaston, Bryophyllum)

✖️ 05.02.25 transfer 5.1.1 cb 4+3 💔(cs: accofil, relanium, clexane, encorton 10 mg, prolutex, duphaston, Bryophyllum)
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LoliM wrote:
    Dziękuję, bo mam obawy, że trafię do docenta w ostatnie dni miesiączki…

Oj to wolałabym przełożyć wizytę albo ewentualnie umow druga i z którejś zrezygnujesz. Mi wizytę kwalifikacyjną kazał przełożyć bo też byłam w trakcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 17:41

LoliM lubi tę wiadomość

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji ⏳️
  • LoliM Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Oj to wolałabym przełożyć wizytę albo ewentualnie umow druga i z którejś zrezygnujesz. Mi wizytę kwalifikacyjną kazał przełożyć bo też byłam w trakcie.

Dziękuję :) przesunęłam o kilka dni ;)

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

Allo 27,6%

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatecznie ZuzaMaruda zrób jak czujesz ♥️

U nas ostatnie dni w domu 🙈w poniedziałek na oddział w 38 tc i czekanie już na oddziale na planowe CC .

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ