X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 9 maja, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek wrote:
    ☺️
    Oj, na pewno będę. Jeśli nic się nie wykrzaczy to będę tu do rozwiązania, więc co najmniej 1,5 tygodnia leżenia przede mną.
    Do zobaczenia. Być może nawet na tej samej sali ☺️

U mnie w poniedziałek równo 36 tc i już też mam zostać do rozwiązania przez różne problemy dla bezpieczeństwa 🙂

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 9 maja, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek wrote:
    Hej. To może ja nieco rozjaśnię. Oddział, na który kieruje docent nazywa się RILE - Rozrodczosci i Leczenia Endometriozy. Akurat na nim leżę od zeszłego piątku i miałam przyjemność poznać na nim ZuzeMarude, bo leżałyśmy na jednej sali (przy okazji pozdrawiam, gratuluję szczęśliwego rozwiązania i życzę powodzenia na kolejnym etapie macierzyństwa) 😉 co prawda docenta na nim nie ma, ale na wizycie mówił, że ma na nim kilka łóżek do spółki z prof. Kędzią, kierownikiem pododzialu. Jest tu też dr Trzcinski i Kampioni. Mylaca jest tabliczka z nazwą Pododzial Rozrodczosci i Medycyny Perinatalnej 2, bo tabliczka nie została jeszcze usunięta - info od położnej. Widać, że wszystko jest tu jeszcze organizowane. PRIM 2 może być na parterze, tak przynajmniej widnieje na stronie szpitala ☺️
    Dzięki za wyjaśnienie! 😀 bo już sama się pogubiłam 🤣
    Trzymam kciuki za Was i czekam na dobre wieści nie szybciej niż za 2 tygodnie 🙃😉

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda gratulacje 💐

Ania gratulacje podwójnego szczęścia ♥️♥️

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
    2024 urodziły się dziewczynki .
    KONIEC STARAŃ
  • Matołek Autorytet

Wysłany: 10 maja, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Dzięki za wyjaśnienie! 😀 bo już sama się pogubiłam 🤣
    Trzymam kciuki za Was i czekam na dobre wieści nie szybciej niż za 2 tygodnie 🙃😉

🥰

• Matołek Autorytet

Wysłany: 10 maja, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    U mnie w poniedziałek równo 36 tc i już też mam zostać do rozwiązania przez różne problemy dla bezpieczeństwa 🙂

No to tak jak u mnie. Dziś 36+1 i do końca all inclusive na Polnej 😉

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 10 maja, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek wrote:
    No to tak jak u mnie. Dziś 36+1 i do końca all inclusive na Polnej 😉

Oooo🙂 zobaczymy ile poleżę ( do trzech tygodni )będzie trzecie CC docent ostatnio badał blizne jeszcze się trzyma to wszystko .

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Ewelinamala Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda gratulacje 🙂

Wysłany: 11 maja, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 34+4 za dwa tygodnie odstawiam progesteron i niech się dzieje możliwe , że gdzieś tam się miniemy czy na porodówce ,oddziale ,poporodowym 🙂

Wysłany: 11 maja, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatkaagatka jak się czujesz?

• agatkaagatka Ekspertka

Wysłany: 11 maja, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinamala wrote:
    Agatkaagatka jak się czujesz?

Szczerze super końcówka jest dla mnie najlepsza 🙂 Zostało nam 6 albo 7 tygodni u mnie też będzie CC tylko dokładny czas zależny od wyników badań.W poniedziałek nam wizytę 🙂

Jesteś już całkowicie spakowana?

Ewelinamala lubi tę wiadomość

Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔( zator i zawał łożyska) ,ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
    2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
    🌈 Urodziła się Zosia w 36 tc z wagą 2850 g .

Wysłany: 11 maja, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka wrote:
    Szczerze super końcówka jest dla mnie najlepsza 🙂 Zostało nam 6 albo 7 tygodni u mnie też będzie CC tylko dokładny czas zależny od wyników badań.W poniedziałek nam wizytę 🙂

Jesteś już całkowicie spakowana?

Tak 🙂 Dzisiaj wszystko skończyłam 🙂 Powodzenia na wizycie 🙂

• agatkaagatka Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinamala wrote:
    Tak 🙂 Dzisiaj wszystko skończyłam 🙂 Powodzenia na wizycie 🙂

Ostatnio rozmawiając z koleżankami radziły aby tak do 33 tc najbezpieczniej się wyrobić potem może już być poprostu brak sił wiadomo to też indywidualnie moja siostra przy trzecim dziecku dopiero koło 36 tc🙈(urodziła 5 dni po terminie ) wszystko prała, układała itd .U mnie już coraz większe postępy🙂

Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔( zator i zawał łożyska) ,ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
    2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
  • Sukienka Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka wrote:
    Ostatnio rozmawiając z koleżankami radziły aby tak do 33 tc najbezpieczniej się wyrobić potem może już być poprostu brak sił wiadomo to też indywidualnie moja siostra przy trzecim dziecku dopiero koło 36 tc🙈(urodziła 5 dni po terminie ) wszystko prała, układała itd .U mnie już coraz większe postępy🙂

Przy kolejnym dziecku / dzieciach to już całkowicie inaczej🤣. Moja sis też powtarzała cały czas , że ma czas na wszystko i jakoś koło końcówki ogarnęła pranie ubranek 🤣 defakto to tyle reszta była po starszym bracie tylko podwójny wózek kupiła u niej ciąża fizjologiczna.Za tydzień mam równi 20 tc pomału coś zaczynam myśleć.

agatkaagatka lubi tę wiadomość

IVF 2024 .
    4 ❄️❄️❄️❄️
    1 transfer bhcg 0,2
    2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629
    02.2025 jest ♥️
  • agatkaagatka Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka wrote:
    Przy kolejnym dziecku / dzieciach to już całkowicie inaczej🤣. Moja sis też powtarzała cały czas , że ma czas na wszystko i jakoś koło końcówki ogarnęła pranie ubranek 🤣 defakto to tyle reszta była po starszym bracie tylko podwójny wózek kupiła u niej ciąża fizjologiczna.Za tydzień mam równi 20 tc pomału coś zaczynam myśleć.

Oj tak niektóre kobiety mają ten "luksus " siostra tak naprawdę do dnia terminu chodziła na zakupy , gotowała jedynie czyja silniejsze skurcze.

2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
  • Matołek Autorytet

Wysłany: 13 maja, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Oooo🙂 zobaczymy ile poleżę ( do trzech tygodni )będzie trzecie CC docent ostatnio badał blizne jeszcze się trzyma to wszystko .

Hej i gdzie Cię położyli?
    U mnie dziś zapadła decyzja o cięciu w piątek 🫣

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 14 maja, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek wrote:
    Hej i gdzie Cię położyli?
    U mnie dziś zapadła decyzja o cięciu w piątek 🫣

✊✊
    Część .W niedzielę wieczorem dostałam skurczy i doc kazał od razu jechać nie czekać do poniedziałku stan po dwóch CC i trafiłam na obserwację oddział porodowy ale skurcze się nie rozkręciły macica już też nie jest tak napięte będę zjeżdżała na oddział tylko jeszcze nie wiem jaki dam znać .

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 14 maja, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek dodalam Ciebie do przyjaciółek.

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Matołek Autorytet

Wysłany: 14 maja, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Matołek dodalam Ciebie do przyjaciółek.

Przyjęłam. Tylko nie wiem czy dobrze i co dalej, bo nigdy z tego nie korzystałam 🫣😆

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 15 maja, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek wrote:
    Przyjęłam. Tylko nie wiem czy dobrze i co dalej, bo nigdy z tego nie korzystałam 🫣😆

Wszystko ok 🙂 Napisałam wiadomość prywatną .

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 15 maja, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnego i szczęśliwego rozwiązania!
    Trzymam za Was mocno kciuki!🙃😉

Matołek lubi tę wiadomość

‹‹ 548 549 550 551 552
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ