X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Prim 2 przed porodem. Po porodzie na poporodowy II😀

Przed porodem byłaś tam na parterze gdzie docenta sekretariat czy na piętrze? PRIM 2 ma dwa oddziały

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 8 maja, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Hejka! Witam się rozpakowana. Wszystko z nami ok. Dziś wychodzimy do domu. Będziemy się uczyć nowej rzeczywistości 🙃😉😉
    Po porodzie trafiłam na pododdział położniczy II czyli stary pg3🤣 i jest tak źle jak mówią 🤣
    Pozmieniali nazwy aby zmylić pacjenta 🤣
    Dla wszystkich staraczek siły i wytrzymałości docent na bank zrobi wszystko co w jego mocy abyście zostały mami 🙃
    Pewnie będę tu zaglądać czasami jak mi moja zgraja da chwilę dla siebie.
    Gosiu dla Waszej rodzinki mnóstwo buziaków 😘😘😘

Gratulacje 🙂

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • AniaAniaAnia🙂🙂🙂 Znajoma

Wysłany: 8 maja, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Hejka! Witam się rozpakowana. Wszystko z nami ok. Dziś wychodzimy do domu. Będziemy się uczyć nowej rzeczywistości 🙃😉😉
    Po porodzie trafiłam na pododdział położniczy II czyli stary pg3🤣 i jest tak źle jak mówią 🤣
    Dla wszystkich staraczek siły i wytrzymałości docent na bank zrobi wszystko co w jego mocy abyście zostały mami 🙃

Gratulacje !

• agatkaagatka Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka wrote:
    Najgorszej jak się nagle przebudze np koło 4:30 /5 to już nie zasnę mieszkamy koło lasu ptaki zaczynają swoje śpiewy to już mój koniec ze spaniem 🤣🙈

U mnie nocki też bezsenne potem śpię od rana do około 11/12 ,później jeszcze w ciągu dnia 🙈🤣

Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
    2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
    Czekamy na 🌈 dziewczynkę
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Przed porodem byłaś tam na parterze gdzie docenta sekretariat czy na piętrze? PRIM 2 ma dwa oddziały

Dla mnie to jest już za skomplikowane 🤣🤣🤣 Dawny pg3 nie ginekologiczny 3 bo to był oddzielny oddział i często były mylone to właśnie zmienił nazwę na PRIM 2 ten na piętrze teraz patrząc na stronę to niby PRIM 2 zmienił miejsce i jest oznaczone jako parter 🤣więc nie wiem czy ten na piętrze zostaje czy się przenieśli albo będą dwa z siedzibą na parterze 🤣🤣🤣.Poporodowy 2 nie mam pojęcia gdzie to teraz jest .Ewentualnie ten poporodowy dwa to ten gp3 do niedawna a ten przenieśli na parter 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 15:27

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
    28.01.2025 Ignacy 💙
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 8 maja, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:

Gratulacje dla dzielnej mamy i maluszka 🙂

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 8 maja, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Dla mnie to jest już za skomplikowane 🤣🤣🤣 Dawny pg3 nie ginekologiczny 3 bo to był oddzielny oddział i często były mylone to właśnie zmienił nazwę na PRIM 2 ten na piętrze teraz patrząc na stronę to niby PRIM 2 zmienił miejsce i jest oznaczone jako parter 🤣więc nie wiem czy ten na piętrze zostaje czy się przenieśli albo będą dwa z siedzibą na parterze 🤣🤣🤣.Poporodowy 2 nie mam pojęcia gdzie to teraz jest .Ewentualnie ten poporodowy dwa to ten gp3 do niedawna a ten przenieśli na parter 🤣🤣

W poniedziałek idę na oddział też PRIM 2 z tego co ja rozumiem jak napisała ZuzaMaruda dawny pg3 ,PRIM 2 teraz jest jako poporodowy 2 a PRIM 2 przeniósł się na dawny ONIER na parterze 🙈🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 16:39

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 8 maja, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka koleżanka uczęszcza na yoge tam gdzie pytałaś jest zadowolona.Przy moich dzieciach mam tyle ruchu osobiście sobie odpuściłam inne zajęcia w ciąży 🤣

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Lidia19 Koleżanka

Wysłany: 8 maja, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Mam ogromną prośbę do Pań którym udało się pokonać niepłodność i obecnie są w ciąży lub były w niej w ciągu ostatniego roku 🙏☺️

Jestem studentką dietetyki, piszę pracę magisterską, której celem jest wskazanie ewentualnych różnic w poziomie wiedzy oraz identyfikacja obszarów wymagających zwiększonej edukacji w zakresie suplementacji w okresie przedkoncepcyjnym i ciążowym, w dwóch grupach kobiet: tych które nie miały problemu z niepłodnością i tych które niestety się z nią mierzyły .
    Obecnie jestem również w ciąży, aktualnie 33 tc, rozwiązanie w czerwcu i koniecznie chciałabym do tego czasu skończyć pisanie pracy 😅 ale żeby to zrobić muszę przeprowadzić badania, a do tego potrzebuję jeszcze około 15 ankiet, wypełnionych głównie przez bohaterki, które walkę z niepłodnością wygrały i obecnie są w ciąży lub były w niej w ciągu ostatniego roku 🥰
    Będę bardzo wdzięczna jeśli znajdą się tu kobietki które zechcą mi w tym pomóc i wypełnią ankietę 🙏 nie zajmie to dużo czasu, maksymalnie 5-6 minut ☺️ będę bardzo wdzięczna za pomoc ❤️

Poniżej zostawiam link:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=JKjnj0H2e0ijvNzbetXfXy43DtFe1YVFjjT4QbRN9sNUNDUyRVg1NlhOTjZINjBYN1lMMFk1Q01HNy4u

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda och jaką ja mam dzisiaj ogromną radość w sobie jak napisałaś, że córeczka już z Wami ♥️♥️♥️♥️ pamiętam jak zaczynałyśmy pisać po poronieniach , że doczekamy tego dnia i takiego szczęścia ♥️♥️♥️♥️♥️♥️

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
    28.01.2025 Ignacy 💙
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 8 maja, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    W poniedziałek idę na oddział też PRIM 2 z tego co ja rozumiem jak napisała ZuzaMaruda dawny pg3 ,PRIM 2 teraz jest jako poporodowy 2 a PRIM 2 przeniósł się na dawny ONIER na parterze 🙈🙂

Szczęśliwego rozwiązania i spokojnej końcówki na oddziale 🙂

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 8 maja, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:

Serdeczne gratulacje 💐

• ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 9 maja, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Nie nie nie :) Prim2 to nie jest stary pg3. Prim2 jest starym Onirem i jest na pierwszy piętrze. Oczywiście jak mnie pamięć nie myli bo niektóre korytarze są bardzo podobne do siebie a na starym Onire leżałam dwa razy po poronieniu 2021 więc trochę czasu minęło.
    Poporodowy 2 jest na 3 piętrze w budynku B i wszyscy mówili że to straty PG3, ja znam ten odział tylko że złej opini i mogę potwierdzić obecny poporodowy 2 jest fatalny. Żadnej opieki tylko podaj wypisane leki.

• ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 9 maja, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Prim2 kobiety po porodzie nie mogą wrócić tak mi mówili na oddziale Panie położne.

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 9 maja, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Nie nie nie :) Prim2 to nie jest stary pg3. Prim2 jest starym Onirem i jest na pierwszy piętrze. Oczywiście jak mnie pamięć nie myli bo niektóre korytarze są bardzo podobne do siebie a na starym Onire leżałam dwa razy po poronieniu 2021 więc trochę czasu minęło.
    Poporodowy 2 jest na 3 piętrze w budynku B i wszyscy mówili że to straty PG3, ja znam ten odział tylko że złej opini i mogę potwierdzić obecny poporodowy 2 jest fatalny. Żadnej opieki tylko podaj wypisane leki.

W poniedziałek obejdą sobie oddziały na szczęście nie jestem leżąca.To jest ogolnie czeski film 🤣🤣 ONIER w czasie pandemii był na endokrynologii obecnej ,endokrynologia przeniosła się do hoteliku 🤣🤣. Myślę, że PRIM 2 jest na ONIEr dawnym czyli parter tam między przejściem na endokrynologii jest takie duże okno

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Matołek Autorytet

Wysłany: 9 maja, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    W poniedziałek obejdą sobie oddziały na szczęście nie jestem leżąca.To jest ogolnie czeski film 🤣🤣 ONIER w czasie pandemii był na endokrynologii obecnej ,endokrynologia przeniosła się do hoteliku 🤣🤣. Myślę, że PRIM 2 jest na ONIEr dawnym czyli parter tam między przejściem na endokrynologii jest takie duże okno

Hej. To może ja nieco rozjaśnię. Oddział, na który kieruje docent nazywa się RILE - Rozrodczosci i Leczenia Endometriozy. Akurat na nim leżę od zeszłego piątku i miałam przyjemność poznać na nim ZuzeMarude, bo leżałyśmy na jednej sali (przy okazji pozdrawiam, gratuluję szczęśliwego rozwiązania i życzę powodzenia na kolejnym etapie macierzyństwa) 😉 co prawda docenta na nim nie ma, ale na wizycie mówił, że ma na nim kilka łóżek do spółki z prof. Kędzią, kierownikiem pododdzialu. Jest tu też dr Trzcinski i Kampioni. Mylaca jest tabliczka z nazwą Pododdzial Rozrodczosci i Medycyny Perinatalnej 2, bo tabliczka nie została jeszcze usunięta - info od położnej. Widać, że wszystko jest tu jeszcze organizowane. PRIM 2 może być na parterze, tak przynajmniej widnieje na stronie szpitala ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 13:06

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 9 maja, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek wrote:
    Hej. To może ja nieco rozjaśnię. Oddział, na który kieruje docent nazywa się RILE - Rozrodczosci i Leczenia Endometriozy. Akurat na nim leżę od zeszłego piątku i miałam przyjemność poznać na nim ZuzeMarude, bo leżałyśmy na jednej sali (przy okazji pozdrawiam, gratuluję szczęśliwego rozwiązania i życzę powodzenia na kolejnym etapie macierzyństwa) 😉 co prawda docenta na nim nie ma, ale na wizycie mówił, że ma na nim kilka łóżek do spółki z prof. Kędzią, kierownikiem pododzialu. Jest tu też dr Trzcinski i Kampioni. Mylaca jest tabliczka z nazwą Pododzial Rozrodczosci i Medycyny Perinatalnej 2, bo tabliczka nie została jeszcze usunięta - info od położnej. Widać, że wszystko jest tu jeszcze organizowane. PRIM 2 może być na parterze, tak przynajmniej widnieje na stronie szpitala ☺️

🤣🤣🤣🤣🤣 Ok wiem , że oddział endometriozy jest na A1 tan gdzie też ma oddział Prof Witold Kędzia? Swoją drogą jak tak już dochodzi do podziału łóżek to nieźle tam myszą być układy ,grupy które nawzajem siebie adorują i dają sobie kolejne stanowiska może nie powinnam tego pisać ale taka prawda .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 11:33

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Matołek Autorytet

Wysłany: 9 maja, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu akurat kierownikiem jest prof. Małgorzata Kędzia ☺️ i dokładnie, jest on na poziomie A1.

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 9 maja, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matołek wrote:
    Tu akurat kierownikiem jest prof. Małgorzata Kędzia ☺️ i dokładnie, jest on na poziomie A1.

To już jestem w domu 🙂 W takim razie zobaczę gdzie ja będę w poniedziałek i jak coś to do zobaczenia jeżeli jeszcze będziesz .

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Matołek Autorytet

Wysłany: 9 maja, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    To już jestem w domu 🙂 W takim razie zobaczę gdzie ja będę w poniedziałek i jak coś to do zobaczenia jeżeli jeszcze będziesz .

☺️
    Oj, na pewno będę. Jeśli nic się nie wykrzaczy to będę tu do rozwiązania, więc co najmniej 1,5 tygodnia leżenia przede mną.
    Do zobaczenia. Być może nawet na tej samej sali ☺️

‹‹ 547 548 549 550 551
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ