X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Mysza1231 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Od połowy września, października będę częściej bo pomału szykujemy się do powrotu po trzeciego i ostatniego szkraba 🙂

Ja czekam aż doktor wróci z urlopu i mam nadzieje że mnie wypiszą, dziś pisałam do doktora jak sytuacja, ostatnio był w nocy luknąć na ktg bo byłam podłączona a miał porodówkę, także myślałam, że to już po mnie jadą 😂🙈🙈

Anka - ja bym poczekała najpierw na wynik crp, później się będziesz martwić, jak będzie taka potrzeba, doktor mi to od początku ciazy powtarza 🙈

Ale raczej nie jeżeli to zleca szpital i nawet jak miałby się zabieg nie odbyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 20:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1231 wrote:
    Ja czekam aż doktor wróci z urlopu i mam nadzieje że mnie wypiszą, dziś pisałam do doktora jak sytuacja, ostatnio był w nocy luknąć na ktg bo byłam podłączona a miał porodówkę, także myślałam, że to już po mnie jadą 😂🙈🙈

Anka - ja bym poczekała najpierw na wynik crp, później się będziesz martwić, jak będzie taka potrzeba, doktor mi to od początku ciazy powtarza 🙈

Ale raczej nie jeżeli to zleca szpital i nawet jak miałby się zabieg nie odbyć.
    Nie mam jak czekać bo covid umówiony na niedzielę a jak zrobię crp w piątek to już nie będzie świeży wynik w tym właśnie jest problem

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    A ja jutro powtarzam betę 🙈😁

Trzymam kciuki ✊✊✊
    Widzę że mamy podobne AMH 🙈 !
    Napisze wiadomość priv 😘

Moli27 lubi tę wiadomość

• Mysza1231 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Nie mam jak czekać bo covid umówiony na niedzielę a jak zrobię crp w piątek to już nie będzie świeży wynik w tym właśnie jest problem

A bo Ty Covid masz w niedziele a Hsg 12 no to możesz zrobić po teście na Covid np dzień przed zabiegiem bo wynik jest w ten sam dzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1231 wrote:
    A bo Ty Covid masz w niedziele a Hsg 12 no to możesz zrobić po teście na Covid np dzień przed zabiegiem bo wynik jest w ten sam dzień.
    Zrobię dwa razy żeby być spokojna .

• Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 👊👊

Starajaca28 - jak tam po odstawieniu Prolutexu?

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂

Mam pytanko - te które są po transferach? Z Waszego doświadczenia, bralyscie zwolnienie? Czy wracalyscie do pracy?

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was będzie w przyszły piątek między 10 a 11 na Ułańskiej? Mi się zrobił krwiak, wczoraj doktor kazał podjechać na IP, ale na szczęście jest wszystko dobrze i teraz kazał przyjechać 14 sierpnia.....

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    Dziewczyny 👊👊

Starajaca28 - jak tam po odstawieniu Prolutexu?

Odpukać wszystko ok 🙂, ojj to w takim razie dużo odpoczywaj i przesyłam moc pozytywnej energii 😘

Moli - i jak Twoja beta? 👊

Maladziewczynka lubi tę wiadomość

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Mam pytanko - te które są po transferach? Z Waszego doświadczenia, bralyscie zwolnienie? Czy wracalyscie do pracy?

Ja pracowałam, ale to też zależy jaka masz pracę, jak się czujesz, nic na siłę, możesz zostać w domu, możesz iść do pracy, zależy jak to sama czujesz,mi doktor mówił, że teraz możemy sobie zrobić chillout 😅, jak rozmawialiśmy o "życiu" po transferze, ale Janie miałam dolegliwości np bólowych pewnie tak bym bardziej odpoczywała.

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Odpukać wszystko ok 🙂, ojj to w takim razie dużo odpoczywaj i przesyłam moc pozytywnej energii 😘

Moli - i jak Twoja beta? 👊

A dziękuję, że pytasz w poniedziałek było 21, a dziś 89!😁 Uffff, jeszcze wyślę doktorowi 🙂

Nadzieja88, Udało się, Maladziewczynka lubią tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Ja podobnie jak Niebieska, najwazniejsze to aby nie dźwigać, przenosić ciężkich rzeczy i bardziej wyczynowy sport.

• Udało się Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was będzie w przyszły piątek między 10 a 11 na Ułańskiej? Mi się zrobił krwiak, wczoraj doktor kazał podjechać na IP, ale na szczęście jest wszystko dobrze i teraz kazał przyjechać 14 sierpnia.....

Ja jestem w patek, ale niestety później, mam kontrolę po operacji..... Też miałam krwiaka , u mnie okolo 3 tygodnie trwało, doktor tłumaczył, że te krwiaki mogą w różny sposo"znikac "ale już dokładnie nie pamiętam 🙈, w moim przypadku po pewnym czasie zaczął się organizować.

Będzie dobrze 🙂

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się wrote:
    Ja jestem w patek, ale niestety później, mam kontrolę po operacji..... Też miałam krwiaka , u mnie okolo 3 tygodnie trwało, doktor tłumaczył, że te krwiaki mogą w różny sposo"znikac "ale już dokładnie nie pamiętam 🙈, w moim przypadku po pewnym czasie zaczął się organizować.

Będzie dobrze 🙂

Pewnie, cały czas mam taką nadzieję. 🙂teraz łóżeczko, dobra książka, film i odpoczywamy. Z doktorem pisałam to też łatwiej ale myśl już miałam jedna 🙈

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • Maladziewczynka Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi 😊, no nic odliczam dni do poniedziałku i zobaczymy 🙂

Anka - daj koniecznie znać jak będziesz po Hsg i wiesz termin umówiony nie ma już odwrotu 😁

Carolajn 👊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 21:52

Carolajn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maladziewczynka wrote:
    Dziękuję za odpowiedzi 😊, no nic odliczam dni do poniedziałku i zobaczymy 🙂

Anka - daj koniecznie znać jak będziesz po Hsg i wiesz termin umówiony nie ma już odwrotu 😁

Carolajn 👊
    Wiesz wcześniej miałam też umówiony i musiałam odwoływać 🙄
    Znać dam na pewno 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak myślałam znowu trzeba odwoływać .

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Tak jak myślałam znowu trzeba odwoływać .

To jakie wyszło Ci to CRP??? Może skonsultuj ten wynik

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

AMH 8,24
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    To jakie wyszło Ci to CRP??? Może skonsultuj ten wynik
    Stracili dofinansowanie na badanie covid

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Stracili dofinansowanie na badanie covid

A położne mówiły co teraz?

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

AMH 8,24
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ