Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HSG umówione na 12 😌

Dżoni, Carolajn, Ciri86, Starajaca28 lubią tę wiadomość

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Hej dziewczyny, czy dr zalecał Wam badać anty xa (zamiast INR i APTT) by ustalić odpowiednia dawkę Clexane w ciąży? Jeśli tak, to gdzie i w jakiej cenie to badalyscie i z jaka częstotliwością? I druga rzecz - do kiedy bralyscie w ciąży (naturalnej) Prolutex? Dr zalecał sprawdzać poziom progesteronu w ogóle na późniejszych etapach (końcówka 1 trymestru)? Z góry dzięki za odp!

Ja brałam Prolutex do około 8 tc, ale mi doktor przepisał aby podnieść progesteron bo spadł do 8, jak się zaczął utrzymywać w granicach między 30a 40 to odstawiłam kilka dni temu, też ustąpiły plamienia, jedyne co kazał zostawić kilka zastrzyków i jeszcze sporadycznie dać bo mogą być lekkie objawy uboczne po odstawieniu. Teraz już nie mam badać progesteronu, ale ta biorę jeszcze luteinę dopochwowo i duphaston.

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Z tego co wiem do starań powinno być 1-1,5 . Za wysokie masz

Dzięki 🙂, poczekam do wizyty i zobaczymy.

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Cześć!
    Już zdecydowanie lepiej, beta w środę była 5.4, więc już jesteśmy na finiszu. Obyło się bez drugiego zastrzyku.
    Jak sytuacja nad morzem, mega tłumy? Jedziemy w środę do Ustki.
    A teraz największy hit, muszę się wam pochwalić, postanowiliśmy wziąć ślub, tak spontanicznie jak będziemy na urlopie we wrześniu ❤️ (jesteśmy razem już 10 lat i ciągle coś nam wypadalo, a teraz jest idealny moment) więc mamy co załatwiać, sukienka, obrączki itd. w urzędzie już wszystko załatwiliśmy w piątek. Także ślub będzie w naszych ukochanych górach ❤️
    Ślub tylko dla 6 osób , my, świadkowie i ich partnerzy, a obiad jakiś uroczysty dla rodziny zrobimy w przyszłym roku jak już będzie bardziej opanowana sytuacja z covidem. Także teraz mam "projekt ślub"-bieganie i dieta, bo zostało mi 45 dni 😱 trzeba się pozbyć chociaż trochę brzuszka po hormonach i zastrzykach, teraz biorę tylko eutyrox, wszystko odstawione, więc może coś sie uda💪

Ale wiadomość ❤️, gratulacje 🙂

Ja już zaczynam lekko świrować i z chęcią bym pojechała na betę 🙈🙉

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Mysza1231 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Byłam u Pani doktor jak doktora nie było i też raz i dr Mellera, ale teraz ciąża to tylko doktor Maciej ❤️

Oj tak - doktor już nie jedna sytuację że skurczami wyratowal 😁

Kinga25 zobaczyć na wiadomość priv 🙂

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże, dziś byłam oznaczyć progesteron no i oczywiście betę też, dziś 11 dni po i wyszło 21!!!!! Miałam dopiero za 3 dni jechać 🙉, doktor odpisał aby teraz badać przyrosty 🙈

Matilda19, Dżoni, Kwiatek 12, Niebieska gwiazdka, Starajaca28, AgnieszkaB lubią tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    O Boże, dziś byłam oznaczyć progesteron no i oczywiście betę też, dziś 11 dni po i wyszło 21!!!!! Miałam dopiero za 3 dni jechać 🙉, doktor odpisał aby teraz badać przyrosty 🙈
    Super! Oby teraz pięknie rosło, trzymam kciuki!

• Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

👊👊 za przyrosty!

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

🍀🍀✊✊✊✊

• Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1231 wrote:
    Oj tak - doktor już nie jedna sytuację że skurczami wyratowal 😁

Kinga25 zobaczyć na wiadomość priv 🙂

Czesc skurczowa pacjentko 😁, jak Twój kręgosłup?mnie doktor czasem okolo półtorej godziny trzymał pod ktg, bo jak przychodził zobaczyć, skurcze się pisały, ja po tym szwie to mówił aby jeszcze trochę poleżeć.........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 11:54

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam do Was pytanie, pod jaki numer dzwonić żeby zapisać się na pierwsza wizytę do dr Macieja?
    Dzwoniłam na ten podany na stronie, ale otrzymałam tylko SMS ze strona na której są terminy, ale dr Macieja nawet na niej nie ma :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Cześć, mam do Was pytanie, pod jaki numer dzwonić żeby zapisać się na pierwsza wizytę do dr Macieja?
    Dzwoniłam na ten podany na stronie, ale otrzymałam tylko SMS ze strona na której są terminy, ale dr Macieja nawet na niej nie ma :/
    Te nr są nieaktualne teraz są nowe
    500218181
    501218181

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Te nr są nieaktualne teraz są nowe
    500218181
    501218181

Właśnie tam dzwoniłam, niby jest sygnał ale po chwili wiadomość, ze za chwile otrzymasz SMS z rejestracji z terminami i proszą się tam zapisać i to jest strona ze znanylekarz i ich centrum .. tylko ze są inni lekarze poza Nim

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Właśnie tam dzwoniłam, niby jest sygnał ale po chwili wiadomość, ze za chwile otrzymasz SMS z rejestracji z terminami i proszą się tam zapisać i to jest strona ze znanylekarz i ich centrum .. tylko ze są inni lekarze poza Nim

Ja dziś. dzowinilam i Panie odebrały na ten 500....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 13:03

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Ja dziś. dzowinilam i Panie odebrały na ten 500....

Będę próbować w takim razie, dzięki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Na znany lekarz wgl nie patrz próbuj na te nr co ci napisałam do mnie ostatnio z tego nr pani dzwoniła więc na pewno się dodzwonisz :)

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

No i pięknie to teraz kciuki za przyrost! 😁

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Ja też nie wyobrażam sobie by był ktoś inny niż on ale jak trzeba ten raz ro pójdę 🙂 zobaczę jak wypadnie ten 11-12 dzień

Mam pytanko, wiesz może czy dr, Lorenz wróciła na stałe?? czy to tak w zastępstwie??? ONA I DR Iciek robią usg prenatalne i właśnie się zastanawiam a wiem, że była na urlopie macierzyńskim.

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Może pomożecie, biorę teraz dupka na 10 dni potem mam brać cyclo...., i właśnie podczas brania dupka przyszła miesiączka a jeszcze nie minęło 10 dni czy odstawić mam tego dupka i juz zacząć brać cyclo???, Wiecie może jak to jest? Kiedyś jak brałam luteinę to doktor napisał jak miesiączka to STOP... tylko kurcze nie mogę znaleźć tej kartki na której to pisał i już dokładnie nie pamiętam czy tak było 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 15:47

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Cześć dziewczyny

Może pomożecie, biorę teraz dupka na 10 dni potem mam brać cyclo...., i właśnie podczas brania dupka przyszła miesiączka a jeszcze nie minęło 10 dni czy odstawić mam tego dupka i juz zacząć brać cyclo???, Wiecie może jak to jest? Kiedyś jak brałam luteinę to doktor napisał jak miesiączka to STOP... tylko kurcze nie mogę znaleźć tej kartki na której to pisał i już dokładnie nie pamiętam czy tak było 😒

Ja bym odstawiła duphaston, bo to progesteron, więc powinien być niski jak jest miesiaczka a rosnąć dopiero po owu.
    A cyclo od 5dc tak mi dr kazał brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 20:03

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ