X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Nadzieja 88 - jak się czujesz? Mam nadzieje, ze podczas urlopu doktora nic się nie wydarzy, bo ostatnio my powiedziałam, że w razie w ja do nikogo innego nie pójdę 🙈🙂

Hej 🙂, dziękuję, że pytasz, czuję się bardzo dobrze, jesteśmy nad morzem, ale doktor zalecił więcej odpoczynku więc głównie leżakuje w cieniu, 10 sierpnia wizyta u zobaczymy czy już, się kosmowke przykleiła,trochę męczą poranne mdłości, a Ty kiedy wizyta?

Missi m - u Ciebie już wszystko ok? Pozdrawiam 🙂

Ciri86 lubi tę wiadomość

• Ciri86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Hej 🙂, dziękuję, że pytasz, czuję się bardzo dobrze, jesteśmy nad morzem, ale doktor zalecił więcej odpoczynku więc głównie leżakuje w cieniu, 10 sierpnia wizyta u zobaczymy czy już, się kosmowke przykleiła,trochę męczą poranne mdłości, a Ty kiedy wizyta?

Cześć!
    Już zdecydowanie lepiej, beta w środę była 5.4, więc już jesteśmy na finiszu. Obyło się bez drugiego zastrzyku.
    Jak sytuacja nad morzem, mega tłumy? Jedziemy w środę do Ustki.
    A teraz największy hit, muszę się wam pochwalić, postanowiliśmy wziąć ślub, tak spontanicznie jak będziemy na urlopie we wrześniu ❤️ (jesteśmy razem już 10 lat i ciągle coś nam wypadalo, a teraz jest idealny moment) więc mamy co załatwiać, sukienka, obrączki itd. w urzędzie już wszystko załatwiliśmy w piątek. Także ślub będzie w naszych ukochanych górach ❤️
    Ślub tylko dla 6 osób , my, świadkowie i ich partnerzy, a obiad jakiś uroczysty dla rodziny zrobimy w przyszłym roku jak już będzie bardziej opanowana sytuacja z covidem. Także teraz mam "projekt ślub"-bieganie i dieta, bo zostało mi 45 dni 😱 trzeba się pozbyć chociaż trochę brzuszka po hormonach i zastrzykach, teraz biorę tylko eutyrox, wszystko odstawione, więc może coś sie uda💪

Nadzieja88, Dżoni, Alicjaaa91, Medartka, Starajaca28, Zaba90, Moli27 lubią tę wiadomość

age.png
    👱‍♀️38 lat, 🤵43 lata
    AMH-2,55 (03.23)
    KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
    wysoki Cross match 32%,
    Starania od maja 2016
    2018 - 2xIUI ❌
    2020 - CP-metotreksat
    08.2021
    1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
    10.2022
    2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)

10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
    04.23-08.23 osocze
    05.23- laparoskopia
    06.23-leczenie immuno
    06.23-11.23- aku
    07.23- 5 biopsja 0/10
    08.23-10.23- za cienkie endo

31.10.23 FET 5.1.1.
    7dpt-56, 9dpt-125
    13dpt-623,15dpt-1402
    20dpt-4409, 24dpt-8616
    29dpt (6+4) -jest ❤️

38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Cześć!
    Już zdecydowanie lepiej, beta w środę była 5.4, więc już jesteśmy na finiszu. Obyło się bez drugiego zastrzyku.
    A teraz największy hit, muszę się wam pochwalić, postanowiliśmy wziąć ślub, tak spontanicznie jak będziemy na urlopie we wrześniu ❤️ (jesteśmy razem już 10 lat i ciągle coś nam wypadalo, a teraz jest idealny moment) więc mamy co załatwiać, sukienka, obrączki itd. w urzędzie już wszystko załatwiliśmy w piątek. Także ślub będzie w naszych ukochanych górach ❤️
    Ślub tylko dla 6 osób , my, świadkowie i ich partnerzy, a obiad jakiś uroczysty dla rodziny zrobimy w przyszłym roku jak już będzie bardziej opanowana sytuacja z covidem. Także teraz mam "projekt ślub"-bieganie i dieta, bo zostało mi 45 dni 😱 trzeba się pozbyć chociaż trochę brzuszka po hormonach i zastrzykach, teraz biorę tylko eutyrox, wszystko odstawione, więc może coś sie uda💪

No to pięknie GRATULACJE 💐💐💐💐🌹🌹🌹🎉pięknych i niezapomnianych chwil Wam życzę 🙂

Ja pamiętam swoje przygotowania, magiczny czas 😍

My jesteśmy w Unieściu, tu jest akurat dość spokojnie, jak jechaliśmy to zahaczylismy
    o Kołobrzeg tutaj były spore tłumy, ale dobrze jest się zresetować pozytywnymi morskimi fluidami 😁

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Cześć!

Gratulacje ❤️🌺

Wracajac pamięcią, u nas po poronieniu jak wyjechaliśmy to był czas, w którym jeszcze bardziej się do siebie zbliżyliśmy , jakoś tak mocno to we mnie uderzyło, było więcej czasu na rozmowę, powiedzieliśmy sobie co jest dla nas ważne, tacy silniejszy wyszliśmy z tego doświadczenia 🙂, ja się stałam bardziej waleczna

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Cześć!

O jej jak super ❤️ gratulacje ❤️
    Sama miałam ślub 2 tygodnie temu , najpiękniejszy czas w życiu ! ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Cześć!
    Gratulacje! ♥️

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

To się cieszę🙂

Ja mam teraz wizytę za 3 tygodnie, doktor mówił, że wszystko jest książkowo, więc tylko się cieszyć 😁

Tez jesteśmy nad morzem, ale w Sopocie i muszę powiedzieć, tłumy za tłumami 🙈

Missi - m - super i gratulacje dla Was ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 07:44

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy dr zalecał Wam badać anty xa (zamiast INR i APTT) by ustalić odpowiednia dawkę Clexane w ciąży? Jeśli tak, to gdzie i w jakiej cenie to badalyscie i z jaka częstotliwością? I druga rzecz - do kiedy bralyscie w ciąży (naturalnej) Prolutex? Dr zalecał sprawdzać poziom progesteronu w ogóle na późniejszych etapach (końcówka 1 trymestru)? Z góry dzięki za odp!

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HSG umówione na 12 😌

Dżoni, Carolajn, Ciri86, Starajaca28 lubią tę wiadomość

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Hej dziewczyny, czy dr zalecał Wam badać anty xa (zamiast INR i APTT) by ustalić odpowiednia dawkę Clexane w ciąży? Jeśli tak, to gdzie i w jakiej cenie to badalyscie i z jaka częstotliwością? I druga rzecz - do kiedy bralyscie w ciąży (naturalnej) Prolutex? Dr zalecał sprawdzać poziom progesteronu w ogóle na późniejszych etapach (końcówka 1 trymestru)? Z góry dzięki za odp!

Ja brałam Prolutex do około 8 tc, ale mi doktor przepisał aby podnieść progesteron bo spadł do 8, jak się zaczął utrzymywać w granicach między 30a 40 to odstawiłam kilka dni temu, też ustąpiły plamienia, jedyne co kazał zostawić kilka zastrzyków i jeszcze sporadycznie dać bo mogą być lekkie objawy uboczne po odstawieniu. Teraz już nie mam badać progesteronu, ale ta biorę jeszcze luteinę dopochwowo i duphaston.

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Z tego co wiem do starań powinno być 1-1,5 . Za wysokie masz

Dzięki 🙂, poczekam do wizyty i zobaczymy.

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Cześć!

Ale wiadomość ❤️, gratulacje 🙂

Ja już zaczynam lekko świrować i z chęcią bym pojechała na betę 🙈🙉

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Mysza1231 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Byłam u Pani doktor jak doktora nie było i też raz i dr Mellera, ale teraz ciąża to tylko doktor Maciej ❤️

Oj tak - doktor już nie jedna sytuację że skurczami wyratowal 😁

Kinga25 zobaczyć na wiadomość priv 🙂

kinga25 lubi tę wiadomość

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże, dziś byłam oznaczyć progesteron no i oczywiście betę też, dziś 11 dni po i wyszło 21!!!!! Miałam dopiero za 3 dni jechać 🙉, doktor odpisał aby teraz badać przyrosty 🙈

Matilda19, Dżoni, Kwiatek 12, Niebieska gwiazdka, Starajaca28, AgnieszkaB lubią tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    O Boże, dziś byłam oznaczyć progesteron no i oczywiście betę też, dziś 11 dni po i wyszło 21!!!!! Miałam dopiero za 3 dni jechać 🙉, doktor odpisał aby teraz badać przyrosty 🙈
    Super! Oby teraz pięknie rosło, trzymam kciuki!

• Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

👊👊 za przyrosty!

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

🍀🍀✊✊✊✊

• Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1231 wrote:
    Oj tak - doktor już nie jedna sytuację że skurczami wyratowal 😁

Kinga25 zobaczyć na wiadomość priv 🙂

Czesc skurczowa pacjentko 😁, jak Twój kręgosłup?mnie doktor czasem okolo półtorej godziny trzymał pod ktg, bo jak przychodził zobaczyć, skurcze się pisały, ja po tym szwie to mówił aby jeszcze trochę poleżeć.........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 11:54

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam do Was pytanie, pod jaki numer dzwonić żeby zapisać się na pierwsza wizytę do dr Macieja?
    Dzwoniłam na ten podany na stronie, ale otrzymałam tylko SMS ze strona na której są terminy, ale dr Macieja nawet na niej nie ma :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Cześć, mam do Was pytanie, pod jaki numer dzwonić żeby zapisać się na pierwsza wizytę do dr Macieja?
    Dzwoniłam na ten podany na stronie, ale otrzymałam tylko SMS ze strona na której są terminy, ale dr Macieja nawet na niej nie ma :/
    Te nr są nieaktualne teraz są nowe
    500218181
    501218181

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ