Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZrobię tak że raczej od 1 DC wezmę . Mam ten miesiąc brać jeszcze żeby całkiem ta torbiel zniknęła bo Hsg będę miała w tym cyklu więc bez sensu czekać.ale dziękiDżoni wrote:Kurcze, juz nie pamiętam jak to się brało, bo mi zazwyczaj kazał brać bez przerwy, dwa opakowania pod rząd. W necie faktycznie jest o 7 dniach przerwy, czyli by się zgadzało. Może sprawdź ulotkę jeszcze

-
nick nieaktualnyanka wrote:Zrobię tak że raczej od 1 DC wezmę . Mam ten miesiąc brać jeszcze żeby całkiem ta torbiel zniknęła bo Hsg będę miała w tym cyklu więc bez sensu czekać.ale dzięki

Z tego co wiem to antyki możesz rozpaczać do 4 dnia cyklu aby zachowały działanie antykoncepcyjne, itd więc jak odstawiłaś np 3 dni temu i po tym czasie przyszła miesiączka, to możesz za dzień albo dłużej rozpocząć kejne opakowanie( masz tą przerwę) , ważne aby do 4 dnia cyklu, ja też miałam ciągiem braćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 12:42
-
nick nieaktualnyNarazie okres się nie rozwinął dzisiaj jest 4 dzień liczę że jutro dostanę i od 1 DC wezmę . Mam brać drugie opakowanie jedynie ze względu na pozbycie się całkowicie torbieli.kinga25 wrote:Z tego co wiem to antyki możesz rozpaczać do 4 dnia cyklu aby zachowały działanie antykoncepcyjne, itd więc jak odstawiłaś np 3 dni temu i po 2 przyszła miesiączka, to możesz za dwa albo 3 dni rozpocząć kejne opakowanie( masz tą przerwę) , ważne aby do 4 dnia cyklu, ja też miałam ciągiem brać.
-
Dziewczyny, mam pytanko do połowy września i wyzyty jeszcze kupaaaa czasu, nie chce robić badań, zobaczymy co doktor zleci, tylko oznaczyłam TSH i wyszło 3,4 niby miesci się w widełkach, ale przeczytalam w internecie, że niby za wysokie 😕, któraś coś powie? Dzieki🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 13:40
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
nick nieaktualnyZ tego co wiem do starań powinno być 1-1,5 . Za wysokie maszPaulinaP wrote:Dziewczyny, mam pytanko do połowy września i wyzyty jeszcze kupaaaa czasu, nie chce robić badań, zobaczymy co doktor zleci, tylko oznaczyłam TSH i wyszło 3,4 niby miesci się w widełkach, ale przeczytalam w internecie, że niby za wysokie 😕, któraś coś powie? Dzieki🙂
-
Nadzieja 88 - jak się czujesz? Mam nadzieje, ze podczas urlopu doktora nic się nie wydarzy, bo ostatnio my powiedziałam, że w razie w ja do nikogo innego nie pójdę 🙈🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 16:30
Ewela25 lubi tę wiadomość
-
Carolajn wrote:Mówił, że ona skonsultuje z Nim wszystko i mam się nie martwić 🙈 mam nadzieje że zareaguje dobrze na lek i wszystko pójdzie zgodnie z planem
Byłam u Pani doktor jak doktora nie było i też raz i dr Mellera, ale teraz ciąża to tylko doktor Maciej ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 18:53
-
Alicjaaa91 wrote:Byłam u Pani doktor jak doktora nie było i też raz i dr Mellera, ale teraz ciąża to tylko doktor Maciej ❤️
Ja też nie wyobrażam sobie by był ktoś inny niż on ale jak trzeba ten raz ro pójdę 🙂 zobaczę jak wypadnie ten 11-12 dzień -
Alicjaaa91 wrote:Nadzieja 88 - jak się czujesz? Mam nadzieje, ze podczas urlopu doktora nic się nie wydarzy, bo ostatnio my powiedziałam, że w razie w ja do nikogo innego nie pójdę 🙈🙂
Hej 🙂, dziękuję, że pytasz, czuję się bardzo dobrze, jesteśmy nad morzem, ale doktor zalecił więcej odpoczynku więc głównie leżakuje w cieniu, 10 sierpnia wizyta u zobaczymy czy już, się kosmowke przykleiła,trochę męczą poranne mdłości, a Ty kiedy wizyta?
Missi m - u Ciebie już wszystko ok? Pozdrawiam 🙂
Ciri86 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja88 wrote:Hej 🙂, dziękuję, że pytasz, czuję się bardzo dobrze, jesteśmy nad morzem, ale doktor zalecił więcej odpoczynku więc głównie leżakuje w cieniu, 10 sierpnia wizyta u zobaczymy czy już, się kosmowke przykleiła,trochę męczą poranne mdłości, a Ty kiedy wizyta?
Cześć!
Już zdecydowanie lepiej, beta w środę była 5.4, więc już jesteśmy na finiszu. Obyło się bez drugiego zastrzyku.
Jak sytuacja nad morzem, mega tłumy? Jedziemy w środę do Ustki.
A teraz największy hit, muszę się wam pochwalić, postanowiliśmy wziąć ślub, tak spontanicznie jak będziemy na urlopie we wrześniu ❤️ (jesteśmy razem już 10 lat i ciągle coś nam wypadalo, a teraz jest idealny moment) więc mamy co załatwiać, sukienka, obrączki itd. w urzędzie już wszystko załatwiliśmy w piątek. Także ślub będzie w naszych ukochanych górach ❤️
Ślub tylko dla 6 osób , my, świadkowie i ich partnerzy, a obiad jakiś uroczysty dla rodziny zrobimy w przyszłym roku jak już będzie bardziej opanowana sytuacja z covidem. Także teraz mam "projekt ślub"-bieganie i dieta, bo zostało mi 45 dni 😱 trzeba się pozbyć chociaż trochę brzuszka po hormonach i zastrzykach, teraz biorę tylko eutyrox, wszystko odstawione, więc może coś sie uda💪
Nadzieja88, Dżoni, Alicjaaa91, Medartka, Starajaca28, Zaba90, Moli27 lubią tę wiadomość

👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
missi_m wrote:Cześć!
Już zdecydowanie lepiej, beta w środę była 5.4, więc już jesteśmy na finiszu. Obyło się bez drugiego zastrzyku.
A teraz największy hit, muszę się wam pochwalić, postanowiliśmy wziąć ślub, tak spontanicznie jak będziemy na urlopie we wrześniu ❤️ (jesteśmy razem już 10 lat i ciągle coś nam wypadalo, a teraz jest idealny moment) więc mamy co załatwiać, sukienka, obrączki itd. w urzędzie już wszystko załatwiliśmy w piątek. Także ślub będzie w naszych ukochanych górach ❤️
Ślub tylko dla 6 osób , my, świadkowie i ich partnerzy, a obiad jakiś uroczysty dla rodziny zrobimy w przyszłym roku jak już będzie bardziej opanowana sytuacja z covidem. Także teraz mam "projekt ślub"-bieganie i dieta, bo zostało mi 45 dni 😱 trzeba się pozbyć chociaż trochę brzuszka po hormonach i zastrzykach, teraz biorę tylko eutyrox, wszystko odstawione, więc może coś sie uda💪
No to pięknie GRATULACJE 💐💐💐💐🌹🌹🌹🎉pięknych i niezapomnianych chwil Wam życzę 🙂
Ja pamiętam swoje przygotowania, magiczny czas 😍
My jesteśmy w Unieściu, tu jest akurat dość spokojnie, jak jechaliśmy to zahaczylismy
o Kołobrzeg tutaj były spore tłumy, ale dobrze jest się zresetować pozytywnymi morskimi fluidami 😁
-
Gratulacje ❤️🌺
Wracajac pamięcią, u nas po poronieniu jak wyjechaliśmy to był czas, w którym jeszcze bardziej się do siebie zbliżyliśmy , jakoś tak mocno to we mnie uderzyło, było więcej czasu na rozmowę, powiedzieliśmy sobie co jest dla nas ważne, tacy silniejszy wyszliśmy z tego doświadczenia 🙂, ja się stałam bardziej waleczna -
O jej jak super ❤️ gratulacje ❤️
Sama miałam ślub 2 tygodnie temu , najpiękniejszy czas w życiu ! ❤️
-
nick nieaktualnyGratulacje! ♥️missi_m wrote:Cześć!
Ślub tylko dla 6 osób , my, świadkowie i ich partnerzy, a obiad jakiś uroczysty dla rodziny zrobimy w przyszłym roku jak już będzie bardziej opanowana sytuacja z covidem. Także teraz mam "projekt ślub"-bieganie i dieta, bo zostało mi 45 dni 😱 trzeba się pozbyć chociaż trochę brzuszka po hormonach i zastrzykach, teraz biorę tylko eutyrox, wszystko odstawione, więc może coś sie uda💪 -
Nadzieja88 wrote:Hej 🙂, dziękuję, że pytasz, czuję się bardzo dobrze, jesteśmy nad morzem, ale doktor zalecił więcej odpoczynku więc głównie leżakuje w cieniu, 10 sierpnia wizyta u zobaczymy czy już, się kosmowke przykleiła,trochę męczą poranne mdłości, a Ty kiedy wizyta?
To się cieszę🙂
Ja mam teraz wizytę za 3 tygodnie, doktor mówił, że wszystko jest książkowo, więc tylko się cieszyć 😁
Tez jesteśmy nad morzem, ale w Sopocie i muszę powiedzieć, tłumy za tłumami 🙈
Missi - m - super i gratulacje dla Was ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 07:44
-
Hej dziewczyny, czy dr zalecał Wam badać anty xa (zamiast INR i APTT) by ustalić odpowiednia dawkę Clexane w ciąży? Jeśli tak, to gdzie i w jakiej cenie to badalyscie i z jaka częstotliwością? I druga rzecz - do kiedy bralyscie w ciąży (naturalnej) Prolutex? Dr zalecał sprawdzać poziom progesteronu w ogóle na późniejszych etapach (końcówka 1 trymestru)? Z góry dzięki za odp!

*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat