Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Kurcze, juz nie pamiętam jak to się brało, bo mi zazwyczaj kazał brać bez przerwy, dwa opakowania pod rząd. W necie faktycznie jest o 7 dniach przerwy, czyli by się zgadzało. Może sprawdź ulotkę jeszcze :)
    Zrobię tak że raczej od 1 DC wezmę . Mam ten miesiąc brać jeszcze żeby całkiem ta torbiel zniknęła bo Hsg będę miała w tym cyklu więc bez sensu czekać.ale dzięki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Zrobię tak że raczej od 1 DC wezmę . Mam ten miesiąc brać jeszcze żeby całkiem ta torbiel zniknęła bo Hsg będę miała w tym cyklu więc bez sensu czekać.ale dzięki :)

Z tego co wiem to antyki możesz rozpaczać do 4 dnia cyklu aby zachowały działanie antykoncepcyjne, itd więc jak odstawiłaś np 3 dni temu i po tym czasie przyszła miesiączka, to możesz za dzień albo dłużej rozpocząć kejne opakowanie( masz tą przerwę) , ważne aby do 4 dnia cyklu, ja też miałam ciągiem brać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 12:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Z tego co wiem to antyki możesz rozpaczać do 4 dnia cyklu aby zachowały działanie antykoncepcyjne, itd więc jak odstawiłaś np 3 dni temu i po 2 przyszła miesiączka, to możesz za dwa albo 3 dni rozpocząć kejne opakowanie( masz tą przerwę) , ważne aby do 4 dnia cyklu, ja też miałam ciągiem brać.
    Narazie okres się nie rozwinął dzisiaj jest 4 dzień liczę że jutro dostanę i od 1 DC wezmę . Mam brać drugie opakowanie jedynie ze względu na pozbycie się całkowicie torbieli.

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanko do połowy września i wyzyty jeszcze kupaaaa czasu, nie chce robić badań, zobaczymy co doktor zleci, tylko oznaczyłam TSH i wyszło 3,4 niby miesci się w widełkach, ale przeczytalam w internecie, że niby za wysokie 😕, któraś coś powie? Dzieki🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 13:40

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:
    Dziewczyny, mam pytanko do połowy września i wyzyty jeszcze kupaaaa czasu, nie chce robić badań, zobaczymy co doktor zleci, tylko oznaczyłam TSH i wyszło 3,4 niby miesci się w widełkach, ale przeczytalam w internecie, że niby za wysokie 😕, któraś coś powie? Dzieki🙂
    Z tego co wiem do starań powinno być 1-1,5 . Za wysokie masz

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni witaj w klubie,🙂 też biorę cyclo...., bo doktor teraz na urlopie i później Go parę dni nie będzie, i po tabletkach zaczniemy przygotowanie do transferu 🙂

Dżoni lubi tę wiadomość

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 88 - jak się czujesz? Mam nadzieje, ze podczas urlopu doktora nic się nie wydarzy, bo ostatnio my powiedziałam, że w razie w ja do nikogo innego nie pójdę 🙈🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 16:30

Ewela25 lubi tę wiadomość

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na ocenę jajeczkowania mówił że w razie gdyby wypadło że jego nie będzie mam powiedzieć by Panie mnie wpisały do dr. Anny Lorenz

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Mi na ocenę jajeczkowania mówił że w razie gdyby wypadło że jego nie będzie mam powiedzieć by Panie mnie wpisały do dr. Anny Lorenz

Wiem🙂, ale mi się tak porobilo po tych przejściach🙈

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Wiem🙂, ale mi się tak porobilo po tych przejściach🙈

Mówił, że ona skonsultuje z Nim wszystko i mam się nie martwić 🙈 mam nadzieje że zareaguje dobrze na lek i wszystko pójdzie zgodnie z planem

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Mówił, że ona skonsultuje z Nim wszystko i mam się nie martwić 🙈 mam nadzieje że zareaguje dobrze na lek i wszystko pójdzie zgodnie z planem

Byłam u Pani doktor jak doktora nie było i też raz i dr Mellera, ale teraz ciąża to tylko doktor Maciej ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 18:53

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Byłam u Pani doktor jak doktora nie było i też raz i dr Mellera, ale teraz ciąża to tylko doktor Maciej ❤️

Ja też nie wyobrażam sobie by był ktoś inny niż on ale jak trzeba ten raz ro pójdę 🙂 zobaczę jak wypadnie ten 11-12 dzień

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Nadzieja 88 - jak się czujesz? Mam nadzieje, ze podczas urlopu doktora nic się nie wydarzy, bo ostatnio my powiedziałam, że w razie w ja do nikogo innego nie pójdę 🙈🙂

Hej 🙂, dziękuję, że pytasz, czuję się bardzo dobrze, jesteśmy nad morzem, ale doktor zalecił więcej odpoczynku więc głównie leżakuje w cieniu, 10 sierpnia wizyta u zobaczymy czy już, się kosmowke przykleiła,trochę męczą poranne mdłości, a Ty kiedy wizyta?

Missi m - u Ciebie już wszystko ok? Pozdrawiam 🙂

Ciri86 lubi tę wiadomość

• Ciri86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Hej 🙂, dziękuję, że pytasz, czuję się bardzo dobrze, jesteśmy nad morzem, ale doktor zalecił więcej odpoczynku więc głównie leżakuje w cieniu, 10 sierpnia wizyta u zobaczymy czy już, się kosmowke przykleiła,trochę męczą poranne mdłości, a Ty kiedy wizyta?

Cześć!
    Już zdecydowanie lepiej, beta w środę była 5.4, więc już jesteśmy na finiszu. Obyło się bez drugiego zastrzyku.
    Jak sytuacja nad morzem, mega tłumy? Jedziemy w środę do Ustki.
    A teraz największy hit, muszę się wam pochwalić, postanowiliśmy wziąć ślub, tak spontanicznie jak będziemy na urlopie we wrześniu ❤️ (jesteśmy razem już 10 lat i ciągle coś nam wypadalo, a teraz jest idealny moment) więc mamy co załatwiać, sukienka, obrączki itd. w urzędzie już wszystko załatwiliśmy w piątek. Także ślub będzie w naszych ukochanych górach ❤️
    Ślub tylko dla 6 osób , my, świadkowie i ich partnerzy, a obiad jakiś uroczysty dla rodziny zrobimy w przyszłym roku jak już będzie bardziej opanowana sytuacja z covidem. Także teraz mam "projekt ślub"-bieganie i dieta, bo zostało mi 45 dni 😱 trzeba się pozbyć chociaż trochę brzuszka po hormonach i zastrzykach, teraz biorę tylko eutyrox, wszystko odstawione, więc może coś sie uda💪

Nadzieja88, Dżoni, Alicjaaa91, Medartka, Starajaca28, Zaba90, Moli27 lubią tę wiadomość

age.png
    👱‍♀️38 lat, 🤵43 lata
    AMH-2,55 (03.23)
    KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
    wysoki Cross match 32%,
    Starania od maja 2016
    2018 - 2xIUI ❌
    2020 - CP-metotreksat
    08.2021
    1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
    10.2022
    2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)

10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
    04.23-08.23 osocze
    05.23- laparoskopia
    06.23-leczenie immuno
    06.23-11.23- aku
    07.23- 5 biopsja 0/10
    08.23-10.23- za cienkie endo

31.10.23 FET 5.1.1.
    7dpt-56, 9dpt-125
    13dpt-623,15dpt-1402
    20dpt-4409, 24dpt-8616
    29dpt (6+4) -jest ❤️

38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Cześć!
    Już zdecydowanie lepiej, beta w środę była 5.4, więc już jesteśmy na finiszu. Obyło się bez drugiego zastrzyku.
    A teraz największy hit, muszę się wam pochwalić, postanowiliśmy wziąć ślub, tak spontanicznie jak będziemy na urlopie we wrześniu ❤️ (jesteśmy razem już 10 lat i ciągle coś nam wypadalo, a teraz jest idealny moment) więc mamy co załatwiać, sukienka, obrączki itd. w urzędzie już wszystko załatwiliśmy w piątek. Także ślub będzie w naszych ukochanych górach ❤️
    Ślub tylko dla 6 osób , my, świadkowie i ich partnerzy, a obiad jakiś uroczysty dla rodziny zrobimy w przyszłym roku jak już będzie bardziej opanowana sytuacja z covidem. Także teraz mam "projekt ślub"-bieganie i dieta, bo zostało mi 45 dni 😱 trzeba się pozbyć chociaż trochę brzuszka po hormonach i zastrzykach, teraz biorę tylko eutyrox, wszystko odstawione, więc może coś sie uda💪

No to pięknie GRATULACJE 💐💐💐💐🌹🌹🌹🎉pięknych i niezapomnianych chwil Wam życzę 🙂

Ja pamiętam swoje przygotowania, magiczny czas 😍

My jesteśmy w Unieściu, tu jest akurat dość spokojnie, jak jechaliśmy to zahaczylismy
    o Kołobrzeg tutaj były spore tłumy, ale dobrze jest się zresetować pozytywnymi morskimi fluidami 😁

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Cześć!

Gratulacje ❤️🌺

Wracajac pamięcią, u nas po poronieniu jak wyjechaliśmy to był czas, w którym jeszcze bardziej się do siebie zbliżyliśmy , jakoś tak mocno to we mnie uderzyło, było więcej czasu na rozmowę, powiedzieliśmy sobie co jest dla nas ważne, tacy silniejszy wyszliśmy z tego doświadczenia 🙂, ja się stałam bardziej waleczna

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Cześć!

O jej jak super ❤️ gratulacje ❤️
    Sama miałam ślub 2 tygodnie temu , najpiękniejszy czas w życiu ! ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Cześć!
    Gratulacje! ♥️

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

To się cieszę🙂

Ja mam teraz wizytę za 3 tygodnie, doktor mówił, że wszystko jest książkowo, więc tylko się cieszyć 😁

Tez jesteśmy nad morzem, ale w Sopocie i muszę powiedzieć, tłumy za tłumami 🙈

Missi - m - super i gratulacje dla Was ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 07:44

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy dr zalecał Wam badać anty xa (zamiast INR i APTT) by ustalić odpowiednia dawkę Clexane w ciąży? Jeśli tak, to gdzie i w jakiej cenie to badalyscie i z jaka częstotliwością? I druga rzecz - do kiedy bralyscie w ciąży (naturalnej) Prolutex? Dr zalecał sprawdzać poziom progesteronu w ogóle na późniejszych etapach (końcówka 1 trymestru)? Z góry dzięki za odp!

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ