X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pewnie to marzenie ściętej głowy, ale gdyby jakimś cudem któraś z Was miała wizytę u dr po 10-tym sierpnia i musiała/chciała z niej zrezygnować to ja bym bardzo chętnie wskoczyła na jej miejsce. Gdyby któraś w takiej sytuacji się znalazła - dacie znac? Po 10-tym a przed 27-tym sierpnia by mnie najbardziej urządzało. Z góry dziękuje!

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Maladziewczynka Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Dziewczyny, pewnie to marzenie ściętej głowy, ale gdyby jakimś cudem któraś z Was miała wizytę u dr po 10-tym sierpnia i musiała/chciała z niej zrezygnować to ja bym bardzo chętnie wskoczyła na jej miejsce. Gdyby któraś w takiej sytuacji się znalazła - dacie znac? Po 10-tym a przed 27-tym sierpnia by mnie najbardziej urządzało. Z góry dziękuje!

Mi Panie mowily, aby dzwonić w pon, środy, piątki jak doktor ma gabinet, czasem są sytuację, że pacjentki trafiają na obserwacje, czy odwołują wizytę i miejsce się zwalnia, aczkolwiek mowily, że tak naprawdę rzadko się coś wcześniej zwalnia, ale próbować, znajomej się udało 🙂

Medartka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Teraz już wgl może być kłopot bo urlopy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie może głupie ale nwm co zrobić . Bo już mam plamienia więc okres pewnie dziś się rozkręci 4 dni od odstawienia ostatniej tabletki anty a podobno powinno być 7 dni przerwy do następnego opakowania a od 1-2 DC powinnam wziaasc znowu więc jak to jest?

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata93 wrote:
    U mnie 2 stymulacja dalapozytywny test 😁, powodzenia i trzymam kciuki 👊🍀

Dziękuje bardzo 🍀✊❤️

Ja tez marzenkę cały czas podglądam ❤️

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Pytanie może głupie ale nwm co zrobić . Bo już mam plamienia więc okres pewnie dziś się rozkręci 4 dni od odstawienia ostatniej tabletki anty a podobno powinno być 7 dni przerwy do następnego opakowania a od 1-2 DC powinnam wziaasc znowu więc jak to jest?

1dc start nowych tabletek anty, chyba że dr kazał inaczej albo nie miałaś robić przerwy :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    1dc start nowych tabletek anty, chyba że dr kazał inaczej albo nie miałaś robić przerwy :)
    On coś mówił że tydzień przerwa musi być ale może się pomylił bo myślał że okres po tygodniu przyjdzie.

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    On coś mówił że tydzień przerwa musi być ale może się pomylił bo myślał że okres po tygodniu przyjdzie.
    Kurcze, juz nie pamiętam jak to się brało, bo mi zazwyczaj kazał brać bez przerwy, dwa opakowania pod rząd. W necie faktycznie jest o 7 dniach przerwy, czyli by się zgadzało. Może sprawdź ulotkę jeszcze :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Kurcze, juz nie pamiętam jak to się brało, bo mi zazwyczaj kazał brać bez przerwy, dwa opakowania pod rząd. W necie faktycznie jest o 7 dniach przerwy, czyli by się zgadzało. Może sprawdź ulotkę jeszcze :)
    Zrobię tak że raczej od 1 DC wezmę . Mam ten miesiąc brać jeszcze żeby całkiem ta torbiel zniknęła bo Hsg będę miała w tym cyklu więc bez sensu czekać.ale dzięki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Zrobię tak że raczej od 1 DC wezmę . Mam ten miesiąc brać jeszcze żeby całkiem ta torbiel zniknęła bo Hsg będę miała w tym cyklu więc bez sensu czekać.ale dzięki :)

Z tego co wiem to antyki możesz rozpaczać do 4 dnia cyklu aby zachowały działanie antykoncepcyjne, itd więc jak odstawiłaś np 3 dni temu i po tym czasie przyszła miesiączka, to możesz za dzień albo dłużej rozpocząć kejne opakowanie( masz tą przerwę) , ważne aby do 4 dnia cyklu, ja też miałam ciągiem brać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 12:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Z tego co wiem to antyki możesz rozpaczać do 4 dnia cyklu aby zachowały działanie antykoncepcyjne, itd więc jak odstawiłaś np 3 dni temu i po 2 przyszła miesiączka, to możesz za dwa albo 3 dni rozpocząć kejne opakowanie( masz tą przerwę) , ważne aby do 4 dnia cyklu, ja też miałam ciągiem brać.
    Narazie okres się nie rozwinął dzisiaj jest 4 dzień liczę że jutro dostanę i od 1 DC wezmę . Mam brać drugie opakowanie jedynie ze względu na pozbycie się całkowicie torbieli.

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanko do połowy września i wyzyty jeszcze kupaaaa czasu, nie chce robić badań, zobaczymy co doktor zleci, tylko oznaczyłam TSH i wyszło 3,4 niby miesci się w widełkach, ale przeczytalam w internecie, że niby za wysokie 😕, któraś coś powie? Dzieki🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 13:40

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:
    Dziewczyny, mam pytanko do połowy września i wyzyty jeszcze kupaaaa czasu, nie chce robić badań, zobaczymy co doktor zleci, tylko oznaczyłam TSH i wyszło 3,4 niby miesci się w widełkach, ale przeczytalam w internecie, że niby za wysokie 😕, któraś coś powie? Dzieki🙂
    Z tego co wiem do starań powinno być 1-1,5 . Za wysokie masz

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni witaj w klubie,🙂 też biorę cyclo...., bo doktor teraz na urlopie i później Go parę dni nie będzie, i po tabletkach zaczniemy przygotowanie do transferu 🙂

Dżoni lubi tę wiadomość

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 88 - jak się czujesz? Mam nadzieje, ze podczas urlopu doktora nic się nie wydarzy, bo ostatnio my powiedziałam, że w razie w ja do nikogo innego nie pójdę 🙈🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 16:30

Ewela25 lubi tę wiadomość

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na ocenę jajeczkowania mówił że w razie gdyby wypadło że jego nie będzie mam powiedzieć by Panie mnie wpisały do dr. Anny Lorenz

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Mi na ocenę jajeczkowania mówił że w razie gdyby wypadło że jego nie będzie mam powiedzieć by Panie mnie wpisały do dr. Anny Lorenz

Wiem🙂, ale mi się tak porobilo po tych przejściach🙈

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Wiem🙂, ale mi się tak porobilo po tych przejściach🙈

Mówił, że ona skonsultuje z Nim wszystko i mam się nie martwić 🙈 mam nadzieje że zareaguje dobrze na lek i wszystko pójdzie zgodnie z planem

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Mówił, że ona skonsultuje z Nim wszystko i mam się nie martwić 🙈 mam nadzieje że zareaguje dobrze na lek i wszystko pójdzie zgodnie z planem

Byłam u Pani doktor jak doktora nie było i też raz i dr Mellera, ale teraz ciąża to tylko doktor Maciej ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 18:53

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Byłam u Pani doktor jak doktora nie było i też raz i dr Mellera, ale teraz ciąża to tylko doktor Maciej ❤️

Ja też nie wyobrażam sobie by był ktoś inny niż on ale jak trzeba ten raz ro pójdę 🙂 zobaczę jak wypadnie ten 11-12 dzień

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ