Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1679 1260

    Wysłany: 18 listopada 2016, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołku gratuluje!!

    Ania609 co tam u Ciebie??
    Dredzik jak tam??

    ja dzisiaj idę na wizytę...pierwsza po punkcji, jakaś zdołowana jestem nie wiem o co pytać i co i jak, ide do dr G bo oczywiście do dr M sie nie dopcham ;( mam zamiar zapytać o to czy moge zapłacić za punkcje i wizyty, żeby nie liczyli mi ich do programu, a wtedy może udało by sie ocalić 3 podejście (czyli transfer plus punkcja) i spróbować raz jeszcze? czy spróbować ten ostatni raz w innej klinice?czy w ogóle nie podchodzić?metlik w głowie mam..na głowie zresztą tez ;) pozdrawiam i życzę słonecznego dnia..

    f2w3rjjgl1madrz2.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Kamiisia Autorytet
    Postów: 400 215

    Wysłany: 18 listopada 2016, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia jest teraz promocja w invicta wizyta darmowa po niepowodzeniach można dostać się nawet do profesora Lukaszuka to świetny lekarz z innowacyjnymi rozwiązaniami. My jedziemy 25 do Wrocławia bo tan mamy najbliżej. Należy wcześniej wysłać mailem dokumentację pełna i lekarze tam analizują. A robione dna plemnikow miał Twój mąż?

    d06c61823cdea18bd5efce03a97be58d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kamiisia Autorytet
    Postów: 400 215

    Wysłany: 18 listopada 2016, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia a zaplodnili Ci wogole komorki?

    d06c61823cdea18bd5efce03a97be58d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lilou Autorytet
    Postów: 981 558

    Wysłany: 18 listopada 2016, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołku, jak sie dzisiaj czujesz? Jak maluszki?


    Peonia88
  • Baska1988 Autorytet
    Postów: 261 240

    Wysłany: 18 listopada 2016, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia moja mala ma juz prawie 6 miesiecy pare dni i pol roku minelo czasa tak szybko leci ani sie obejrze a bede musiala do pracy wracac. Moja na szczescie nie miala kolek. Ona spi na brzuchu od 4 tyg iduzo na brzuchu jest wiec to pewnie tez duzo pomoglo.

    4 lata starań. Na świecie mamy już dwie córeczki.
  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1679 1260

    Wysłany: 18 listopada 2016, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiisia wrote:
    Zizia a zaplodnili Ci wogole komorki?

    była tylko 1 dojrzała z czego plemnik sie nie aktywował :(
    Kamiisia wrote:
    Zizia jest teraz promocja w invicta wizyta darmowa po niepowodzeniach można dostać się nawet do profesora Lukaszuka to świetny lekarz z innowacyjnymi rozwiązaniami. My jedziemy 25 do Wrocławia bo tan mamy najbliżej. Należy wcześniej wysłać mailem dokumentację pełna i lekarze tam analizują. A robione dna plemnikow miał Twój mąż?
    dzięki za info..a ten dr to nie czasem ten co odpowiada u nas na forum na pytania? z tego co pamietam to mąż raczej nie maił robionego dna..

    f2w3rjjgl1madrz2.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Baska1988 Autorytet
    Postów: 261 240

    Wysłany: 18 listopada 2016, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolku mam nadzieje ze dzisiaj juz masz coreczke że soba a synusia za chwile ci oddaja. Powiem ci jedno nie przemeczaj sie dzisiaj bo najgorsza dla mnie byla dopiero 3 doba po cc jyz nie daja silnych przeciwbolowych. Ah i twoja kruszynka ma na imie jak moja. Ostatnio popularne imie

    4 lata starań. Na świecie mamy już dwie córeczki.
  • Rubineye Autorytet
    Postów: 496 366

    Wysłany: 18 listopada 2016, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia a nie chcesz zmienić kliniki? Spotkać się z kimś innym, kto spojrzy na Wasz problem świeżym okiem i poświęci trochę więcej czasu?

    29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 listopada 2016, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Wesolku :)

  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1679 1260

    Wysłany: 18 listopada 2016, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:
    zizia a nie chcesz zmienić kliniki? Spotkać się z kimś innym, kto spojrzy na Wasz problem świeżym okiem i poświęci trochę więcej czasu?


    no własnie nie wiem co robić :(
    ogólnie u mnie jest tak...ze chciałabym podejść raz jeszcze zeby wykorzystać szczepienia po których jestem..rozważam inna klinikę ze świeżym spojrzeniem..ale to będzie tylko jedni podjescie bo na więcej mnie nie stac..albo spróbuję w gyn gdzie będzie mnie to kosztowało tylko leki (juz bez refundacji) jeśli sie zgodzą oczywiście wiec wtedy ze tak powiem nie wydam az tyle..albo pójdę do innej kliniki i zapłace z 15tys :(

    f2w3rjjgl1madrz2.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Tyszanka81 Autorytet
    Postów: 3251 2546

    Wysłany: 18 listopada 2016, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    no własnie nie wiem co robić :(
    ogólnie u mnie jest tak...ze chciałabym podejść raz jeszcze zeby wykorzystać szczepienia po których jestem..rozważam inna klinikę ze świeżym spojrzeniem..ale to będzie tylko jedni podjescie bo na więcej mnie nie stac..albo spróbuję w gyn gdzie będzie mnie to kosztowało tylko leki (juz bez refundacji) jeśli sie zgodzą oczywiście wiec wtedy ze tak powiem nie wydam az tyle..albo pójdę do innej kliniki i zapłace z 15tys :(

    Zizia piszesz o szczepieniach w Lodzi?
    Poprawily Ci wyniki?
    Na podst.jakiego badania zlecil ci dr szczepienia?

    5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1679 1260

    Wysłany: 18 listopada 2016, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w łodzi.

    Wyniki miałam ok, wszystko w normie.. dr P stwierdził że:

    Limfocyty helper CD3+/CD4+ % 50,0 % (30,0 — 51,0)
    Współczynnik (h/s) CD4/CD8 2,0 ratio (0,8 — 2,5)

    są podwyższone, ale mieszczą się w normie, ale one świadczą o tym ze mam za wysoką odporność organizmu, więc dr zlecił szczepienia.

    Po szczepieniach robiłam dwa badania (cba i CD4/CD25), dr powiedział ze daje nam zielone swiatło.

    f2w3rjjgl1madrz2.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • ania609 Autorytet
    Postów: 1337 514

    Wysłany: 18 listopada 2016, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia u nas bez zmian tez nie wiem co mam robić;/na razie robię badania ,własnie wróciłam od immunologa i wyszedł mi wynik pozytywny P/c.p.fosfatydyloserynie..;/..wyszedł którejś z was ten wynik pozytywny?co brałyście na to?..zizia ja bym na Twoim miejscu już zmieniła klinike jak masz płacić ..skoro oni nie umieją pomóc..korzystacie z tego forum na telefonie?bo u mnie się nie da..;/ja rzadko jestem na forum bo nie mam czasu korzystać z kompa..

    oar8dqk3h868txgg.png
  • Rubineye Autorytet
    Postów: 496 366

    Wysłany: 18 listopada 2016, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania u mnie czasem się zawiesza na tel i nie da się nic pisać. Tak jakby nie widział literek.

    Zizia też bym próbowała z Gyn, mam nadzieję, że pójdą Ci na rękę i zapłacisz tylko za leki. Te koszty są porażające :(

    29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • Tyszanka81 Autorytet
    Postów: 3251 2546

    Wysłany: 18 listopada 2016, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    Tak w łodzi.

    Wyniki miałam ok, wszystko w normie.. dr P stwierdził że:

    Limfocyty helper CD3+/CD4+ % 50,0 % (30,0 — 51,0)
    Współczynnik (h/s) CD4/CD8 2,0 ratio (0,8 — 2,5)

    są podwyższone, ale mieszczą się w normie, ale one świadczą o tym ze mam za wysoką odporność organizmu, więc dr zlecił szczepienia.

    Po szczepieniach robiłam dwa badania (cba i CD4/CD25), dr powiedział ze daje nam zielone swiatło.

    Mnie wlasnie czekaja ale poki co na podst.badania allo mlr...

    5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • pippi Autorytet
    Postów: 293 269

    Wysłany: 18 listopada 2016, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Pippi kochana trzymaj sie ..wiem co przechodzisz to jest takie niesprawiedliwe :( bądz silna i nie poddawaj się ..nie masz już mrozaczków?to było twoje ostatnie podejście tak?

    Dziękuję Aniu*) tak, to było moje ostatnie podejście. Chyba byłam beznadziejnie stymulowana, bo mrozaczka miałam tylko raz. W sumie na 4 tylko jedna stymulacja poszla nieźle.Na razie muszę dojść do siebie i może jeszcze raz spróbuję, ale na pewno już nie w Gyn. Żałuję, że wykupilam u nich 2+1. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za Ciebie.

  • ania609 Autorytet
    Postów: 1337 514

    Wysłany: 18 listopada 2016, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pippi a myśleliście o adopcji dzidziusia?tak to jest w tych klinkach..tylko aby odbębnić całą procedurę i nara..nie wiedzą co my potem przechodzimy..powinni szukać przyczyny nie powodzeń..taka taśmówka..ja od ostatniego transferu nie byłam jeszcze w gyn.nie mam ochoty tam jechać..chodze do mojej ginekolog..ona przynajmniej próbuje nam pomóc..trzymam za ciebie mocno kciuki aby sie w końcu udało :*

    oar8dqk3h868txgg.png
  • dredzik84 Przyjaciółka
    Postów: 99 85

    Wysłany: 18 listopada 2016, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiisia a na kiedy macie umówioną wizytę w Invicta Wrocław? I u kogo? Czytałaś coś o tej klinice? My mamy blisko do Wro i jesli nam nie wyjdzie to może tam ruszymy...

    Zizia ja czekam na @, dzis mam 29 dc i zaczynam przygotowania do crio. Boję się bardzo i juz nie wiem co czuję..się raduję na ten moment i przerażam jednocześnie...koszmar.

    Małami i Linka trzymam kciuki i piszcie jak to u Was wygląda. W 10 ds wizyta i potem w jakich dniach? W którym dc macie crio?

    Program Rządowy: 4 nieudane transfery.
  • pippi Autorytet
    Postów: 293 269

    Wysłany: 18 listopada 2016, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie myślimy o adopcji, bo mój mąż ma opory. W pewnym momencie za mocno naciskalam i chyba w porę się opmietalam, bo nie wiem czy nasze małżeństwo jeszcze by trwało. Staram sie zrozumiec jego wątpliwości i uszanować jego decyzję. Robimy razem wszystko, żeby udało się mieć swoje dziecko, jeśli się nie uda, może i on dojrzeje do tej decyzji o adopcji. Ja nie trafiłam niestety jeszcze na lekarza, który przejąłby się tematem...

  • Sil Autorytet
    Postów: 1145 463

    Wysłany: 18 listopada 2016, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Zizia u nas bez zmian tez nie wiem co mam robić;/na razie robię badania ,własnie wróciłam od immunologa i wyszedł mi wynik pozytywny P/c.p.fosfatydyloserynie..;/..wyszedł którejś z was ten wynik pozytywny?co brałyście na to?..zizia ja bym na Twoim miejscu już zmieniła klinike jak masz płacić ..skoro oni nie umieją pomóc..korzystacie z tego forum na telefonie?bo u mnie się nie da..;/ja rzadko jestem na forum bo nie mam czasu korzystać z kompa..
    tak ja korzystam, na HTC One nie ma problemów

    3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego