Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli ty dopiero na dniach dostałaś kartę ciąży tak? No zobaczymy jak będzie u nas. Mi kazała przyjść do siebie równo za tydzień czyli z 7 tc z wynikami badań. Myśli że potem będę miała być w 8 tc i 10 tc u niej?3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Sil, ja mam póki co wizyty co 2 tyg. Mi właśnie po badaniach, jak juz miałam wyniki założyła kartę ciąży. Mam ja dopiero od tygodnia. Wczoraj byłam na konsultacji stomatologicznej, co bardzo dziwiło moja dentystkę, mówiła, ze pierwszy raz sie z takim czymś spotyka, ze gin wysyła ciężarne do dentysty, dziś idę do rodZinnego po wpis do karty ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 09:34
Peonia88
-
Nawet nie wiedziałam że z tym tyle zachodu. Ja mojego dentystę odwiedzam bardzo często. Ona dowiedziała się szybciej o ciąży niż ginekolog Mam już na 15.11 wizytę umówioną na fluoryzację.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
W ogóle to mi jakoś ten kalendarzyk dziwnie pokazuje... Mój kalendarz mówi mi że jestem w 6 tc i 4 d... A ten mi pokazuje że w 5 tc...3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
nick nieaktualnyCześć, jestem i ja.
Zaliczyłam w zeszłym tygodniu szpital niestety. Całe szczęście z dzieckiem wszystko dobrze.
Po wyjściu ze szpitala od razy poszłam na uwolniona wizytę ciążowa go gyn. Do dr Szaneckiego. Był zaskoczony ze ja nie mam jeszcze karty ciąży, to był juz 9 tydzien.
Kazał zrobic badania no i zostawiłam w gyn ponad 500pln, w aptece kolejne 400.
Mam wiec do was pytanie czy wam tez kazali powtarzać badania na HIV, różyczkę i toksoplazmozę mimo ze miałyście je chwile przed ciąża? Moje miały 3 miesiące a i tak musiałam zrobic wszystko raz jeszcze.
No i co z tym lekarzem rodzinnym? Musze go teraz odwiedzić? Nic mi lekarz nie mówił.
-
nick nieaktualnyCześć, jestem i ja.
Zaliczyłam w zeszłym tygodniu szpital niestety. Całe szczęście z dzieckiem wszystko dobrze.
Po wyjściu ze szpitala od razy poszłam na uwolniona wizytę ciążowa go gyn. Do dr Szaneckiego. Był zaskoczony ze ja nie mam jeszcze karty ciąży, to był juz 9 tydzien.
Kazał zrobic badania no i zostawiłam w gyn ponad 500pln, w aptece kolejne 400.
Mam wiec do was pytanie czy wam tez kazali powtarzać badania na HIV, różyczkę i toksoplazmozę mimo ze miałyście je chwile przed ciąża? Moje miały 3 miesiące a i tak musiałam zrobic wszystko raz jeszcze.
No i co z tym lekarzem rodzinnym? Musze go teraz odwiedzić? Nic mi lekarz nie mówił.
-
nick nieaktualnyDredzik, wizyta ciążowa 130, reszta to badania, HIV, odczyn combsa, różyczka, toksoplazmoza, Cytomegalia, TSH, RPR, HBs antygen, anty HCV.
W aptece 2x fragmin, 5xduphaston, estrofem, encorton, luteinax6, kwas foliowy.
Zła byłam o te badania ze musze powtarzać i znowu tyle kasy.
W szpitalu wylądowałam z krwawieniem, to juz druga tzka historia, tylko poprzednim razem to było raczej plamienie i leżałam w domu. Tym razem to był mały okres, pojechałam do gyn do dr. G, faktycznie stwierdziła ze to jest za duże krwawienie i moze lepiej dla mojego spokoju psychicznego żebym do szpitala poszła. Także nie protestowałam. Krwawienie ustało samo, ale nerwów miałam sporo. No i nie wiedza skad to krwawienie bo krwiaków widać nie było w USG. -
MartiRybka, jak ci nie mowil, ze masz rodzinnego odwiedzić, to chyba nie musisz.
Tez płaciłam kupę kasy za badania (280zl), a badałam u siebie, ale ja sie z tym liczyłam. A za leki tez tyle płace, a apteka w GC jest chyba droższa niz inne apteki. Pomysł sobie, ze teraz przynajmniej widać koniec tych wydatków. Do tej pory wydawaliśmy pieniądze na zasadzie "albo sie uda, albo nie", teraz przynajmniej wiemy za co płacimy. Ja myśle, ze 2 trymestr bedzie tańszy, ale zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 11:26
Peonia88
-
Yeti76 wrote:Dziewczęta mam pytanie
3.10 miałam crio, 13.10 beta 7,5, 15.10 beta 2,1
stymulację miałam w czerwcu
kiedy na spokojnie mogłabym myślec o kolejnej stymulacji??
lekarz mówił ze pomiędzy 1 a 2 stymulacją powinny upłynąć 3 miesiące..crio można zrobić w cyklu następnym po stymulacji..wiec myślę ze spokojnie możesz podchodzić zawsze możesz tez zadzwonić do położnej? -
Dziewczyny jestem, choć nie jest mi łatwo tu się poruszać Chciałam Wam powiedzieć, ze Ewela urodziła dzisiaj rano Kubusia - 55 cm i 3,5 kg piękny i zdrowy Poród trwał 4 h
JOAFER fajnie , ze jesteś - co u Ciebie?Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha