Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta197722 wrote:Wesołku...jak tam u Was? Ogarniasz temat z bąblami? Jak często ich karmisz? Jak z nockami?
Ja z tego stresu i zmian to codziennie łezka mi poleci-jak to wszystko opanuję?
U nas wszystko ok jak widzisz mam nawet chwilkę żeby wejść na ovu . Powiem Ci, że myślałam że będzie dużo gorzej bo to jednak 2 dzieci ale na spokojnie można wszystko ogarnąć. Już kilka razy zostałam sama z maluchami gdzie wypadła pora ich karmienia i jak sobie to dobrze zorganizujesz to jest do przejścia. Moje karmię co 3 godz choć ostatnio są bardziej aktywne więc częściej. I w międzyczasie jeszcze pokarm odciagam. Najgorzej jak dwojka chce naraz jeść. Nie stresuj się bo tylko spokój może nas uratować . Najgorsze są pierwsze dni zanim poznasz dziecko później już jest lepiej. Ja mam jednego ciekawskiego a drugiego leniwca więc o tyle dobrze, że są całkowicie różne.Krakowianka lubi tę wiadomość
Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998
Poród 35tc 3dzień syn i córcia -
Linkaa i Malami trzymam kciuki za Wasze bety:))
Sunshine dobrze, że wróciłaś Zazdroszczę Ci opalenizny
Tak z ciekawości zapytałam się ostatnio na FB Mamyginekolog co sądzi o poziomach TSH. Odpisała mi, że do zajścia w ciąże ważne, żeby było na poziomie 2,3..... Wierzę bardziej Cz, która ma na co dzień do czynienia z trudnymi przypadkami.linkaa28 lubi tę wiadomość
29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Dziewczyny mam pytania czy któraś z Was podczas stymulacji miała tak ze np w dniu ovitrelle juz nie brałyscie gonadotropin (tj.gonal, memopur) czy zawsze do końca Wam lekarz rozpisywał?
-
małamii89 wrote:e diagnostyce u mnie w miescie3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Kamiisia wrote:Dziewczyny mam pytania czy któraś z Was podczas stymulacji miała tak ze np w dniu ovitrelle juz nie brałyscie gonadotropin (tj.gonal, memopur) czy zawsze do końca Wam lekarz rozpisywał?3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Sil wrote:W katowicach normalna diagnostyka daje wyniki dopiero w poniedziałek. Tylko w jednym miejscu w Kato są wyniki po 2 godzinach...24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
nick nieaktualny
-
małamii89 wrote:zawsze chodzilam w sobote i wynik mialam tego samego dnia:) bo probki zawoza do szpitala a tam labo jest 24h:)3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
małamii89 wrote:Linka o 8 oddam krew a wynik pewnie poznym popoludniem...
Sunshine slyszalam duzo pozytywow na temat p doktora jest dobry ceni sie za wizyte...tez planowalsm do niego isc...zbadam jutro tsh przy okazji i zobacze bo tez cos z ta tarczyca musze zrobic...
No właśnie koleżanka mi go poleciła, że niby dużo dziewczyn zaciążyło po wizytach u niego
Czekałam na wizytę 3 miesiące, mam na 21 45! nie wiem, czy jemu się jeszcze chce o tej porze...
A nie wiesz ile się ceni za wizytę? Z tego wszystkiego nawet nie zapytałam...
-
mandy11 wrote:No właśnie Sunshine poziom wiedzy niektórych "specjalistów" powala na kolana... Ja się uśmiałam jak zapisywałam się do położnej - tak jej głupio było, że nic nie wie (podczas oglądania mojej karty ciąży)... "A na czym polega ta mutacja MTHFR?"; "Którego przewodu żylnego nie ma u płodu?" - ja do niej "jest jeden przewód żylny" Nie mam żalu, nikt się na wszystkim nie zna, ale mam wrażenie, że większość ginów i nie tylko, jest nastawiona na bezproblemowe przypadki, ewentualnie jakieś powikłania położnicze, ale o problemach przy zajściu, czy z samymi dzeciątkami nie mają zbyt dużego pojęcia...
Cieszę się, że masz plan, konsekwentnie go realizuj, a myślę, że będzie dobrze
No właśnie, bardzo często tak jest. Każdy ma swoją działkę lub zakres obowiązków, i mało jest lekarzy, którzy wiedzą coś więcej i potrafią spojrzeć całościowo... A nam właśnie często takie całościowe spojrzenie jest potrzebne, a nie że same to sobie musimy potem składać :)Ale położna o przewodzie żylnym to chyba powinna wiedzieć...
A na niepłodności to już mało kto się zna. Na mnie najlepsze wrażenie jak do tej pory jeśli chodzi o wiedzę zrobił Dr Chrostowski z Artvimedu. -
Sil wrote:Ja tylko raz miałam i to i to
Sil a jakie miałaś zarodki kiedy nie brałas leków do samego podania ovitrelle? -
Rubineye wrote:Linkaa i Malami trzymam kciuki za Wasze bety:))
Sunshine dobrze, że wróciłaś Zazdroszczę Ci opalenizny
Tak z ciekawości zapytałam się ostatnio na FB Mamyginekolog co sądzi o poziomach TSH. Odpisała mi, że do zajścia w ciąże ważne, żeby było na poziomie 2,3..... Wierzę bardziej Cz, która ma na co dzień do czynienia z trudnymi przypadkami.
Dziękuję Opalenizna i owszem jest, ale typowego leżenia na plaży nie było ani razu. Szybka kąpiel, ewentualnie chwila dla mnie, żebym sobie fal posłuchała, i do autka, i przed siebie odkrywać nowe miejsca... My już tak mamy
A to tsh to 2,3 czy 2-3? Mi zawsze mówili, że poniżej 2,5. Tutaj wielu dziewczynom mówili że najlepiej ok. 1 ... No ja mam przeważnie nieco powyżej 2,5. Zobaczymy co Dr Gaweł powie. -
Kamiisia wrote:Bo ponoć to jesr tzw costing i może źle wpłynąć na komórki. .
Sil a jakie miałaś zarodki kiedy nie brałas leków do samego podania ovitrelle?3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
nick nieaktualny
-
Bylam oddac krew, cala droge do domu przeryczalam nie wytrzymalam siklam i co jest 2 krecha!!! Nie jakas intensywna ale jest. Boze spraw zeby ten test nie okazal sie felerny!! Siedze i rycze..
Allessa, Rubineye, małamii89, lilou, mandy11, Sunshine_111, dredzik84, zizia_a, Krakowianka lubią tę wiadomość
24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny